1. Yetkili satıcı ve servislerin, araç markasının tanınmasında ve araç tercihinde etkisi ne kadar önemli?
Özellikle forumda “Volvo” konusu geçince Volvo’nun Türkiye genelinde toplam 8 ilde “Yetkili Satıcı”sının olmasına şaşırdım ve buna da bir anlam veremedim. Bizi ilgilendiren konu Türkiye’nin 81 ilinden sadece 8'inde bulunan bayilerden Volvo araçları görmek ve satın alma kararı vermek. Servis ihtiyacı olduğunda da aynı şey geçerli.
Örneğin, Trabzon’da yaşayan bir insan “Volvo” almak veya görmek için kilometrelerce uzak olan en yakın ile mi gidecek?
İşte Volvo bayileri: Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Konya.
2. Diğer bir konu Skoda’nın donanım listesine hala ulaşılamıyor. Bu da şaşırtıcı değil mi?
Saygılar.
volvo son dönemde bir tanıtım propagandası başlattı. eskisi kadar bilnmez degiller artık. ancak yetkili satıcısının oldugu illerde hep buyuk iller, zatn bu iller dısında pek de bir satıs olamz diye dusunuyorum. bu ikinci el piyasasını olumsuz etkileyen bir faktör ayrıca.. skodanın donanım listesini 2 haftadır meraklde beklemekteyim. ambiente donanımını birşeye benzetselerde bizde skoda sahibi olsak.
Bende Fabia 'ya bakıcam bakamıyorum 1 haftadır.
son 4 5 ayda skodada iyice fp aracı oldugu izlenmini kaybetti benim gözümde.. superbe son zamla beraber aralıktan beri 5 lira zam gelmiş oldu...
Yeni gelecek Skoda'larda Donanım farklı mı olacak acaba.
quote:
Orijinalden alıntı: Aydoğan*
Arkadaşlar Merhaba,
1. Yetkili satıcı ve servislerin, araç markasının tanınmasında ve araç tercihinde etkisi ne kadar önemli?
Özellikle forumda “Volvo” konusu geçince Volvo’nun Türkiye genelinde toplam 8 ilde “Yetkili Satıcı”sının olmasına şaşırdım ve buna da bir anlam veremedim. Bizi ilgilendiren konu Türkiye’nin 81 ilinden sadece 8'inde bulunan bayilerden Volvo araçları görmek ve satın alma kararı vermek. Servis ihtiyacı olduğunda da aynı şey geçerli.
Örneğin, Trabzon’da yaşayan bir insan “Volvo” almak veya görmek için kilometrelerce uzak olan en yakın ile mi gidecek?
İşte Volvo bayileri: Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Konya.
/>
2. Diğer bir konu Skoda’nın donanım listesine hala ulaşılamıyor. Bu da şaşırtıcı değil mi?
Saygılar.
çok güzel fir form açmışsınız elinize sağlık aydoğan bey öncelikle şunu belirtmek istiyorum skodanın donanım listesi geçen haftaya kadar vardı sayfada şimdi güncelleniyor yazıyor volvoya gelince bence müşteriye saygısızlık başka birşey değil hep örnek verdim bana kızdılar ve volvo formunda yazılarımda var bence türkiyeye yatırım zamanı geldi volvo için mesela ben çok beğendim 100.00 tl verdim yeni s60 aldım ve çorluda oturuyorum ee ben bu aracın bakımı için 150km yol yapcam ist gelcem 150 km yol yapcam çorluya 300 km her seferinde sadece bakım için yol yapcam ne anladık bu işten biz böyle mantık olmaz bence bunlar gene iyi SAAB istanbulda 2 tane servisi var aynı zamanda ALFA ROMEO böyle
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
son 4 5 ayda skodada iyice fp aracı oldugu izlenmini kaybetti benim gözümde.. superbe son zamla beraber aralıktan beri 5 lira zam gelmiş oldu...
içine doğuş kaçtı octavia kaç kere zam geldi unuttum bile
Satışlar ne kadar artarsa o derecede diğer illerde de Volvo satıcı ve servisleri açacaktır. Bu tamamen piyasanın belirlediği bir durum, kaldı ki Volvo kendisi açmıyor, yetkili satıcılık almak için başvuran olduğunu sanmıyorum, olsa ve kriterleri karşılasa Volvo'nun canına minnet.
Örneğin, Karadeniz bölgesinde Trabzon ve Samsun büyük illerden. En azından birinde dahi Volvo satıcısı yok. Bana göre yetkili satıcılık için başvuranlar vardır. Neyse yine de Volvo'nun umursamazlığı mı var acaba.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
çok güzel fir form açmışsınız elinize sağlık aydoğan bey öncelikle şunu belirtmek istiyorum skodanın donanım listesi geçen haftaya kadar vardı sayfada şimdi güncelleniyor yazıyor volvoya gelince bence müşteriye saygısızlık başka birşey değil hep örnek verdim bana kızdılar ve volvo formunda yazılarımda var bence türkiyeye yatırım zamanı geldi volvo için mesela ben çok beğendim 100.00 tl verdim yeni s60 aldım ve çorluda oturuyorum ee ben bu aracın bakımı için 150km yol yapcam ist gelcem 150 km yol yapcam çorluya 300 km her seferinde sadece bakım için yol yapcam ne anladık bu işten biz böyle mantık olmaz bence bunlar gene iyi SAAB istanbulda 2 tane servisi var aynı zamanda ALFA ROMEO böyle
Alfa yine iyi 18 ilde servisleri var...
Skoda'da broşürü indirirseniz donanımlar orada var..
Skoda distribütörü Doğuşu bile aratır nitelikte..
Bir aksesuar için distribütörü arıyorsunuz size 400 tl diyor servisi arıyorsunuz 1300 tl diyor..
Sonra bayi distribütörde çalışanları fiyat verdi diye müdürlerine şikayet ediyor..
Eğer Skoda Türkiye'de yerlerde sürünüyorsa bunun en büyük sebebi bayileri, servisleri ve distribütörüdür..
Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin..
quote:
Örneğin, Karadeniz bölgesinde Trabzon ve Samsun büyük illerden. En azından birinde dahi Volvo satıcısı yok. Bana göre yetkili satıcılık için başvuranlar vardır. Neyse yine de Volvo'nun umursamazlığı mı var acaba.
Başvuran vardır ama kriterleri görünce ne kadar ısrarcı olurlar. Kar marjı çok düşük Volvo da, servisten kazanın arkadaş diyor bildiğim kadarıyla. (Yanlış bilmiyorsam Yüzde 1.5 civarı). O yüzden çok satış olmayan iller için rantabl değil.
quote:
Orijinalden alıntı: TriNeO
Skoda'da broşürü indirirseniz donanımlar orada var..
Skoda distribütörü Doğuşu bile aratır nitelikte..
Bir aksesuar için distribütörü arıyorsunuz size 400 tl diyor servisi arıyorsunuz 1300 tl diyor..
Sonra bayi distribütörde çalışanları fiyat verdi diye müdürlerine şikayet ediyor..
Eğer Skoda Türkiye'de yerlerde sürünüyorsa bunun en büyük sebebi bayileri, servisleri ve distribütörüdür..
Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin..
Bana göre de Skoda hak ettiği yerde değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Medelhavet
quote:
Başvuran vardır ama kriterleri görünce ne kadar ısrarcı olurlar. Kar marjı çok düşük Volvo da, servisten kazanın arkadaş diyor bildiğim kadarıyla. (Yanlış bilmiyorsam Yüzde 1.5 civarı). O yüzden çok satış olmayan iller için rantabl değil.
Volvo'nun tanıtım ve reklamını yeterli buluyor musunuz? Burada özellikle tanıtımı vurgulamak istiyorum.
Yukarıdaki bir mesajda broşür indirildiğinde, donanımların burada yazılı olduğu belirtiliyor. Acaba buradaki donanımlar hala geçerli mi?
Volvo'nun tanıtım ve reklamını yeterli buluyor musunuz? Burada özellikle tanıtımı vurgulamak istiyorum.
O kısmına kesinlikle katılıyorum, hele satışlar geçen senelere göre bu kadar artmışken yeterli özeni göstermemesi tamamen ahmaklık bence. Şu andan daha uygun bir zaman olamaz tanıtım yapmak ve yeni bayileri teşvik etmek için.
siz birde saab bakın
Saab sitesinde bayilik bilgilerini açık, net ve anlaşılır bir şekilde bulamadım ya da ilgili bölümü göremedim.
Saab'ın sorunları ile ilgili bir yazı okumuştum.
Saab’ta büyük kriz01 Nisan 2011 10:30:00 (Arabam.com)
Saab, parça üretici firmaların Saab’ın borç ödememesine bağlı olarak teslimat yapmamasından dolayı birkaç saat için üretimine ara verdi.
Çarşamba günü yaptığı açıklamada, parça üretici bazı firmalar ödeme ve teslimatla alakalı bazı konulara dayalı olarak Saab Otomotiv’e teslimi durdurdular diyen Spyker, Saab Otomotiv’in kısa sürede bu sorunları aşmayı ve teslimle ilgili mağduriyetin önüne geçmeyi istediğini, Saab Otomotiv’in gerekli likidite ihtiyacını karşılayacak kaynaklarının var olduğunu sözlerine ekledi.
İsveç FKG Otomotiv endüstrisi birliği de firmanın ödeme sorunları olduğunu teyit etti. Bir radyo kanalında açıklama yapan FKG başkanı Svenake Berglie ’Son hafta içerisinde bize verilen bilgi Saab firmasının üreticilere ödeme yapmadığı yönünde’ dedi.
Şirketin üretime kısa süreli ara vermesi haberi, şirket CEO’su Jan-Ake Jonsson’un herhangi bir açıklama yapmadan görevden çekilmesinden birkaç gün sonra olması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Saab, bir kahraman bulunana kadar şirket CEO’sunun Spyker Car CEO’su olan Victor Muller’in olacağını belirtti.
quote:
Arkadaşlar Merhaba,
Özellikle forumda “Volvo” konusu geçince Volvo’nun Türkiye genelinde toplam 8 ilde “Yetkili Satıcı”sının olmasına şaşırdım ve buna da bir anlam veremedim. Bizi ilgilendiren konu Türkiye’nin 81 ilinden sadece 8'inde bulunan bayilerden Volvo araçları görmek ve satın alma kararı vermek. Servis ihtiyacı olduğunda da aynı şey geçerli.Örneğin, Trabzon’da yaşayan bir insan “Volvo” almak veya görmek için kilometrelerce uzak olan en yakın ile mi gidecek?
verdiğiniz bilgi yanlış volvo'nun 20 nin üzerinde ilde yetkili servisi mevcut. ADANA
Otokoç Adana Mersin Yolu 9 Km No 521 Seyhan Adana Tel: 0322 441 17 17 volvo.otokoc.com.tr
ANKARA
Grup Konya Yolu 8.Km 158/A Balgat Ankara Tel: 0312 284 61 10 grupvolvo.com
Vol-An Küçükyılmaz İstanbul Yolu 12.Km İnönü Mah.105 Sok.No:1 Ankara Tel: 0312 278 11 26 volan.com.tr
ANTALYA
Otokoç Antalya Altinova Sinan Mah. P.K. 787 Havaalanı Yolu 07100 Antalya Tel: 0242 340 26 85 Faks: 0242 340 16 29 volvo.otokoc.com.tr
BURSA
Arkas Otomotiv Arkas Binası Yeni Yalova Yolu 15.km No.103 Ovaakça Bursa Tel: 0224 270 77 88 arkasvolvo.com
ÇANAKKALE
Arslanlar Otomotiv İzmir Yolu 5.Km Çanakkale Tel: 0286 263 06 25
DENİZLİ
Akça Otomotiv İzmir Karayolu 17.Km. No:1 Beylerbeyi Mevkii Sarayköy Denizli Tel: 0258 421 64 35 akcaotomotiv.com.tr
EDİRNE
Tuzcular Otomotiv İstanbul Yolu Üzeri 3.Km Zemin Kat Keşan Edirne Tel: 0284 714 07 07