Şimdi Ara

Yetersiz Vram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia'nın son sürücülerini yükledikten sonra böyle garip bir sorunla karşılaşıyorum. Bu yüzden oyundan atmalar oluyor. Sanki ekran kartı 4gb ram varmış gibi davranıyor. gpu-z gibi klasik program ve nvidia ayarlarından baktığımda 8 gb normal görülüyor.

Sadece videa memory test diye bir program var. Onunla test yapmaya çalıştığımda beni "ekran kartımın vram'i 3gb ile sınırlandırılmıştır" diye uyarı veriyor.

Acaba böyle bir ayar varda yanlışlıkla ekran kartının video belleğini mi? sınırlandırdık?

Sorun şöyle arz ediyor, oyunu belli bir süreye kadar oynuyorsunuz, sonra birden nedensiz sizi oyundan atıyor. Araştır araştır sonunda nedenin vram in 4 gb aştıktan sonra olduğunu anladım.

Cidden bir yerlerde bu sınırlandırmayla ilgili bi ayar olmalı, ben bir şey yapmadım ama bi şekilde oluşmuş diye düşünüyorum.

Şimdi oyunlarda 4 gb 'ı aştığı anda atıyor oyundan.

Bunu ilk ffVX oyununda anladım. Daha önce vram 7'yi geçiyor hatta 8'e dayanıyordu ama oyundan atma filan yoktu, ilk önceleri sadece bu oyundan kaynaklandığını düşündüm ama sonraları her oyunda yapınca biraz kurcaladım sorunun bu vram kısıtlanmasından kaynaklandığını anladım.

Şimdi bunu nasıl aşarız? birdaha kursam yüklesem sürücüleri acaba düzelir mi?

Bu sürücüden önce böyle bir sorunum yoktu çünkü

Ekran kartım gigabyte gtx 1070ti

bunun dışında en ufak bir sorun yok. İstediğin kadar ayarları kökle, ister kökleme, vram 4gb gelir biraz geçince otomatikman oyundan atıyor hayret bişey.

Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

• Sürücü güncellemesinden sonra olduysa ve sürücü kurarken özel değil de direk geforce experence le yüklüyorsan, şu paylaşım ayarını kapatıp deneyebilirsin.

Yetersiz Vram Sorunu

Hayret bir şey ya. Yine nvidia bir haltlar karıştırıyor gibime geldi.

Ne yapacağız şimdi? Biostan işlemcinin gpu suna ayrılan vram kapatsam bir faydası olur mu? acaba?

işin aptalca kısmı, oyun kısıtlama yokmuş gibi davranıyor, bu yüzden vram şiştikçe şişiyor, sonunda bumm.

Bu konuyu bir araştırıp yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ama kesin olan sürücünün veya bir yerden vram'in kısıtlanması sorunu. Şimdi 3'tü 6'ya çıktı. Yahu 7'yede razıyım
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.