Şimdi Ara

yeşil pasaport ile 10 gün avrupa gezisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu yaz avrupa turu yapmak istiyorum , roma,milano,paris,monako,amsterdam,zürih,basel,lisbon,madrid,viyana,stokholm, şehirleri başta olmak üzere 5-6 ülke ve 10'a yakın şehir gezmek istiyorum her ülkede ortalama 1-2 gün kalmayı düşünüyorum. yeşil pasaportum var, çoğu almıyor ama fransa filan vize alıyor sanırım tam hatırlamıyorum , ne kadara patlar bu seyahat düşüncem kişi başı ? minimum kriterlerlerde hesaplayabilirsiniz önemli olan bolca gezmek açımdan

edit: daha önce yurtdışına çıkmadım, vize istemeyen ülkelere giderken sadece uçak biletim ve pasaportum yeterli oluyor mu ? ekstra bi başvuru yapmama gerek var mı yoksa yurtiçi gibi hareket edebiliyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-599C03955 -- 12 Mart 2012; 18:09:51 >

• merhaba.
    ilk çıkışın heyecanı size sarmış. bu çok güzel. Pasaportunuz büyük bir avantaj. Avrupa için yeşi pasaporta tek vize isteyen ülke İngiltere başka sıkıntılı ülke yok. Çok hedef koymussunuz. bunlar arasında otel hostel tutturmak 2 günde biryerden diğerine zıplamak tren otobüs göründüğü kadar kolay değil zxahmetli iş. Yollar insanı bence yıpratıyor. kişisel düşüncem. bir şehir için asgari 3gün 72 saat gerektiği ondan bile gözden kaçan yerler olacak. Peşpeşe bu kadar yeri görmek bir süre sonra düşündüğünüzde ciddi bir zihinsel karmaşa bile yaratabilir ne nerdeydi gibi. Eğer çok nokta görmek istiyorsanız eskiden populer olan şimdide bu işi profesyonelce yapan otobüsle tur firmaları var. vertigo gibi. ilk tanışmada ufkunuzu açabilir. Maliyet hedefe kalacağınız yere ve beklentinize göre değişir. yolunuz şimdiden açık olsun....

• 3 4 kişi birleşip araba kiralayın ve öyle gidin. ama cebinizde para olsun hepinizin. maddi sıkıntı olmasın .aynı kafa insanlar olursanız süper geçer.
  • bulgaristanda yeşil pasaporta vizeyi kaldırdı, buradan rahatlıkla otobüsle,arabayla,trenle vs gidilebilir..
  • evet vize istemeyen ülkelere sadece uçak bileti ve pasaportunuz yeterli oluyor. Gezeceginiz her sehre en az 2 tam gün ayirmaniz gerekir diye düsünüyorum. Tam gün diyorum çünkü söyle bir durum oluyor. Sehre ögleden sonra varinca hemen ben çikip geziyim diyemiyorsunuz. Yerlesme dinlenme derken aksami bulabiliyor. Buna dikkat edin bence. Iyi tatiller.
  • Bin Euro hazır edin yanınızda. Roma Venedik Paris Monaco ( civarındaki Nice'de gezin Cannes'da denize girin ) Amsterdam Lozan BARCELONA ( mutlaka ama mutlaka gitmeden ölmeyin, port olimpic'i fethedin ) Viyana Prag Berlin Gent Brugge tavsiye ettiğim yerler Berlin ve Brugge haricinde de hepsini görüp teyit ettim :) Interraille gitmenizi tavsiye ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodSmacker -- 17 Mart 2012; 13:58:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodSmacker

Bin Euro hazır edin yanınızda. Roma Venedik Paris Monaco ( civarındaki Nice'de gezin Cannes'da denize girin ) Amsterdam Lozan BARCELONA ( mutlaka ama mutlaka gitmeden ölmeyin, port olimpic'i fethedin ) Viyana Prag Berlin Gent Brugge tavsiye ettiğim yerler Berlin ve Brugge haricinde de hepsini görüp teyit ettim :) Interraille gitmenizi tavsiye ederim bu arada.

gezdim diyorsun foto paylaşırsan bakar beğeniriz arkadaşım. kapıdayız hala gidemedim biryere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3-4 Günlük ABD gezisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: etayfun

merhaba.
    ilk çıkışın heyecanı size sarmış. bu çok güzel. Pasaportunuz büyük bir avantaj. Avrupa için yeşi pasaporta tek vize isteyen ülke İngiltere başka sıkıntılı ülke yok. Çok hedef koymussunuz. bunlar arasında otel hostel tutturmak 2 günde biryerden diğerine zıplamak tren otobüs göründüğü kadar kolay değil zxahmetli iş. Yollar insanı bence yıpratıyor. kişisel düşüncem. bir şehir için asgari 3gün 72 saat gerektiği ondan bile gözden kaçan yerler olacak. Peşpeşe bu kadar yeri görmek bir süre sonra düşündüğünüzde ciddi bir zihinsel karmaşa bile yaratabilir ne nerdeydi gibi. Eğer çok nokta görmek istiyorsanız eskiden populer olan şimdide bu işi profesyonelce yapan otobüsle tur firmaları var. vertigo gibi. ilk tanışmada ufkunuzu açabilir. Maliyet hedefe kalacağınız yere ve beklentinize göre değişir. yolunuz şimdiden açık olsun....

Vertigo tur güvenilir mi?Bilen var mı?

• araba kiralasaniz hiç durmadan sehirleri falan gezmeden gitseniz 10 günde bitiremessiniz o kadar şehri birbirlerine cok uzak şehirler butun zamaniniz yolda geçer. size tafsiyem 10 gün için 2 veya 3 ülke max 5-6 Şehir seçin. ilk yurtdışı deneyimi icin güney fransa + ispanya guzel bir rota olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de araba önermem, ne gerek var. Kısa süreli seyahat için araç sürerken geçireceğiniz vakitte, başkalarının kullandığı bir araçta uyuyarak (tren, otobüs, uçak v.s.) zaman kazanabilirsiniz.

Bütçe örnekleri için benim bloguma bakabilirsiniz, gitmek istediğiniz şehirlerin sağ üst sayfalarında temel birkaç masraf kalemi yazıyor. Ayrıca genel ekonomik seyahatin ipuçları da yer alıyor.

Yeşil pasaport için sürekli güncellenen vizesiz ülkeler listesi burada: http://kesfetsene.com/yesil-pasaporta-vize-istemeyen-ulkeler/

Avrupa topraklarında İngiltere (ve Birleşik Krallık ülkeleri) ve İngiltere'ye bağlı olan Cebelitarık hariç her yere yeşil pasaport ile vizesiz seyahat edebilirsiniz.

• Şimdi konu cevaplanınca gördüm :) Bu mesajımın üzerinden 3 yıl geçmiş

Bu sürede 19 avrupa ülkesine gittim çoğuna birden fazla kez. 1 Kez interrail yaptım, üzerine şuanda amerika vizem var b1/b2 nisan ayında san francisco da olacağım :)

Bunu yazmak istedim çünkü 3 sene önceki mesajım yukarda duruyor insan kısa sürede herşeyi yapabilir ve geç kalmış değilsiniz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.