Şimdi Ara

[YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
6
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oldukça potansiyel gösteren bir çeviri motoru, müsait bir zamanımda denemek isterim, elinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 16 Ocak 2026; 9:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim umarım memnun kalırsınız 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 16 Ocak 2026; 18:16:6 >

İYİ TARAFI: Çeviri anlamında Deepl motoruna bakarak çok çok daha verim aldım, Visual Novels türü oyun oynayacak kişilere kesinlike tavsiye ederim. Uzunca bir sabit dialoğu anlaşılabilir bir şekilde çevirebiliyor. En güzel tarafı tamamen ücretsiz olması, özellikle saçma sapan aylık kotalı ve lisanslı çeviri motorları ile uğraştırmıyor.

KÖTÜ TARAFI: GTA,RDR,Witcher gibi uzunca parağrafa sahip dıaloglu oyunlar oynayacaksanız maalesef verim alamazsınız, çünkü ciddi bir gecikme sorunu var. Bu gecikme süresi dialoğun uzunluğuna göre değişiyor, yine de dialoglar devam ediyor ama algoritma çoğu dialoğu hızından ötürü algılayamadığı için bazılarını atlamak zorunda kalıyor. Ekran boyutu olarak Windowed Borderless modunda proğramı tanılıyor, diğer türlü çalışmıyor. Diğer can sıkıcı bir sorun ise maaalesef virüs algılıyor, ben de Lisanslı Avast ve Norton 360 virüs proğramları mevcut, onları devre dışı bırakmadan kullanamadım, proğramı virüslü diye karantinaya alıp siliyorlar. Tabi risk alıp kullanıp kullanmamak size kalmış yine de.

Proğramı geliştirme sürecinde emeği geçen ve katkıda bulunan bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum. [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

Arayüz kullanımı açısından oldukça pratik ve basit, kullanıcıyıcı hiç yormayacak düzeyde başarılı, çeviri kalitesi anlamında hiç fena değil gayet güzel iş görüyor, özellikle Visual Novels tarzı görsel roman türü oyunlar oynayacaksanız oldukça iş görür bir proğram, tabi çeviri kalitesi yine de kişiden kişiye göre değişir, ama ben DeepL motoruna bakarak oldukça verim aldım, oldukça potansiyel gösteriyor ilerleyen zamanlar da bu gecikme sorununu da çözeceklerine inanıyorum.

Tekrar elinize emeğinize sağlık, Youtube üzerinden Gta Vice City Stories'de denemek için biraz kullandım çeviri kalitesi olarak oldukça umut vadediyor. [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

Sistem Özelliklerim

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 8 çekirdek 4,70 GHZ

Ekran Kartı: NVİDİA RTX 5080 16GB GDDR7

RAM: 32,0 GB

[YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli)
    [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 17 Ocak 2026; 13:43:40 >

• Servetpanpa37 kullanıcısına yanıt

Hocam tam ekran kullanmak için bir mod varmış onu deneyip bize tam ekranda nasıl çalıştığını söyler misiniz?

Bide ben bunu gta tarzı eski Xbox 360 emülatör için kullanacağım, işte eski kung fu panda oyunu var onda falan deneyeceğim. Bi de anlık çeviri yapmıyor mu, ne kadar bir gecikme oluyor genelde?

• İncelemeniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim 😊 programı beğenmeniz bizi motive etti bir sonraki guncellemede algılama hızında biraz değişik yapacağız 1.7 saniye bekleme süresi tanımlamıştık bellek şişmesin diye (eski bilgisayarlarda siyah ekran hatası veya işlem yanıt vermiyor hatasının önüne geçmek için) burada ufak bir değişikliğe gidebiliriz ayrıca seçtiğimiz alanı siyah arka planını kaldırıp çevirilen metinlerin üzerine gelecek şekilde akıllı bir konumlandırma sistemi üzerinde çalışıyoruz şuan bunun benzerini tam ekran çeviri butonuyla veya kısayol tuşuyla deneyimliyebilirsiniz

ayıca nuitka ile derlenen python projelerini nedense virüslü gibi görünüyor zararlı olup olmadığını bilmiyorum nuitka ile derlemenin bizim için avantajı ters mimari yapılması zor ayrıca pycharm bagımlılığından kurtulduğumuz için proje hızlı çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 17 Ocak 2026; 1:43:17 >

Bir sahnedeki karakterlerin on tane dialoğu varsa iki üç tanesini falan atlıyor, aslında atlamak istemiyor ama çeviri algoritması uzun çevirileri anlık analiz edip çeviremiyor, Google translate tarzı çeviri motorlarının algoritması da öyle mesela, dialog uzunluğuna göre çeviri süresi değişiyor.

Eğer hikayeli oyun olarak visual novels tarzı türde denerseniz her hangi gecikme tarzı sorun ile uğraşmazsınız, çünkü visual novels türü oyunlar resim karelerinde ibaret olduğu için dialogları yönetip geçme süresi tamamen oynayan oyuncuya bağlı.

Zaten çeviri motorunun geliştiren beyefendi açıklama kısmında visual novels türü oyunlar için önermiş bu çeviri motorunu. Türkçe dil desteği olmayan Visual novels türünde oyunlar için gerçekten bir niğmet onu söyleyim [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

Akşam PC başına oturma fırsatım olursa detaylı bir şekilde akan dialoglu bir oyundan hem de Visual novels türü videolu bir türden videolu ve ayrıntılı bir inceleme gösteririm hocam. [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

• [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli)Arthur Morganyoutube
    Boxtrans Translate Türkçe Çeviri Motoru Test
    https://www.youtube.com/watch?v=LOUACIG10Xg

Gözüme bi tık yavaş geldi o bahsettiğim bekleme süresini biraz azaltacagim video harika olmuş eline sağlık sesli olarak programı tanıtım videosu çekerseniz sitemizde rehber videoları bölümüne yerlestirebilirim programı deneyip video çekmek için vakit ayırdığınız için teşekkür ederim 😊

Bu tür programların en sevmediği altyazı şekli, yukarı kayarak kayboluyor veya geliyor. Program bunu nasıl algılasın, işte o kadar yapabiliyor.

Hocam cidden ellerimize sağlık uğraşmışsiniz ama bu bayağı yavaş kalıyor yani, hemde baya bi yavaş. Bu yavaş kalmaya bir çözüm getirirseniz anlık çeviri gibi güzel olur.

Bide yapan arkadaş daha önce 0,14 milisaniye de çeviriyor demişti acaba 2 sıfır mi atladı? 14 Saniye gibi çevirme hızı da.

programı yapan kişi benim şöyle söyleyeyim her çeviri işlemi sırasında 1.7 saniye bekleme süresi var işlemci %100 calısmasını önlemek için koymuştuk okuma süresi ise kullanıcı kendi belirliyor onda sorun yok biz bu 1.7 saniye bekleme süresini kısacağız metin gördüğü gibi ocr işlemi yapacak ardından çevirme isteği gönderip metni ekrana yansıtacak videodan farkettiğim kadarıyla 1 saniye veya 0.9 mili saniyeye düşürmeliyim bir sonraki sürümde bekleme süresini yarı yarıya düşüreceğiz böylelikle gecikmelerin önüne geçeceğiz

• Özellik: Pratik, hızlı masaüstü arayüzü.
    • Durum: Çeviri motoru üzerinde hala çalışıyorum, bazen tam düzgün çeviri yapamayabiliyor ancak altyapısını kurdum.
    • Geri Bildirim: Hata veya önerilerinizi bekliyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başkan Geliyor -- 23 Ocak 2026; 23:39:56 >

• Başkan Geliyor B kullanıcısına yanıt

hocam denemedim uygulamanızı ancak bu tür projeleri görmekten mutluluk duyuyorum umarım istediğiniz konuma gelirsiniz size tavsiyem kendi konunuzu açıp detaylı bir şekilde paylaşmanızı öneririm iyi çalışmalar

Gecikme dışında çevirisi kalitesi anlamında hiç fena değil, uzun parağraflarda bile oldukça anlaşılabilir cümleler çıkartmaya çalışıyor. [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

Rica ederim. Eğer boşluk yakalayabilirsem kapsamlı ve sesli bir video içeriği hazırlarım. Tekrar elinize emeğinize sağlık [YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli) 

Çok teşekkür ederim iyi günler dilerim 😊

Uyarın için teşekkürler daha fazla insana ulaşmak için paylaşmıştım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.