Şimdi Ara

Yerli otomobilin trafiğe çıkma süreci 19,5 yılı bulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Türkiye’nin yerli otomobili” olarak bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından lansmanı yapılan TOGG tarafından üretilecek ilk yerli otomobillerin seri üretim bantlarından 2023’te ineceği duyurulmuştu. Yani AKP yetkilileri ve TOGG tarafından kamuoyuna verilen bilgilere göre 2023 yılında yerli otomobil yollarda olacaktı.
    Gazetta9’un haberine göre; yerli otomobil yapımı konusunda otomobilin lansmanı ile aynı gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Çünkü 26.12.2019 tarih 1945 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ekinde belirtilen detaylarda “Yatırım Süresi” 13 yıl olarak belirtilmekte.

Kararnamede kafa karıştıran ifadeler

Ayrıca kararnamenin 2 maddesinin “Ç” bendinde yatırımın öngörülen bu 13 yıllık süre zarfında gerçekleştirilememesi, yani “Yerli Arabanın” bu süre zarfında yapılamaması halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından projeyi üstlenen Türkiye’nin Otomobili Girişim Gurubu Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye (TOGG) öngörülen 13 yıllık sürenin yarısı kadar (6,5 yıl) ek süre verilebileceği de belirtilmekte.

Yerli otomobilin trafiğe çıkma sürecinin 19,5 yılı bulabilir

Bu da projenin gerçekleşme,yatırımın tamamlanma ve seri üretime geçilip yerli otomobilin trafiğe çıkma sürecinin 19,5 yıl sonraya kadar uzayabileceğini göstermekte. Şimdi ise kafalarda otomobilin 2023’te mi, kararnamede öngörülen yatırım süresi olan 13 sene içinde yani 2033’te mi yoksa bu süre zarfına kadar da yatırmın tamaamlanamayıp bir de ekstra alınacak 6,6 senelik süre ile 2039 yılında mı yollarda olacağı merak ediliyor.

KAYNAK

• durun daha, 2028de yeni prototip tanitilacak.
  • 2035 te 30000 alım garantisi verilmiş. Bu; bu araç 2035 te yola çıkacak anlamı taşımıyor. (Benim hiç umudum yok)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bu mesaj silindi.
    Nedir bu ülkeyi aşağılama merakı sizde ki anlamıyorum . İktidarı sevmeyebilirsiniz bende sevmiyorum ama ülkemizi bu kadar hor görmeniz hiç hoşuma gitmiyor. Biraz milliyetçi olun ve arkadaş. Yeni tanıtılan araç herkesi nasıl şaşırttı görmediniz mi . Beklentinin çok üstünde bir otomobil yapmışlar. Demek ki aslında istesek bir şey başarabiliyoruz. Her şeyin altında da kötü bir şey aramayın .

• Haberde ne togg nede başka bir yetkili konuyla alakalı açıklama yapmadı diyor? bu nasıl gazetecilik? siparişe haber yapılıyor bu ülkede.
    Buyrun izleyin en yetkili kişiden araçla ilgili merak edilen her sorunun cevabını..

Dikkat ediyorum belirli kişiler aynı konuda onlarca konu açıp duruyor,oysaki bu konu ile alakalı temel başlık mevcut.
    Amaç dikkat çekip algı yaratmakmı yoksa post kasıp isim yapmakmı anlayamadım?

Aracın tanıtımı yapılmış ve üretim zamanı ile yola çıkış tarihleri beyan edilmiş,2 yıl takip edip konuya hakim olmaktansa felaket senaryoları ile gündem yaratmakda bir süre sonra tad vermeyecek zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Haberde ne togg nede başka bir yetkili konuyla alakalı açıklama yapmadı diyor? bu nasıl gazetecilik? siparişe haber yapılıyor bu ülkede.
    Buyrun izleyin en yetkili kişiden araçla ilgili merak edilen her sorunun cevabını..

Dikkat ediyorum belirli kişiler aynı konuda onlarca konu açıp duruyor,oysaki bu konu ile alakalı temel başlık mevcut.
    Amaç dikkat çekip algı yaratmakmı yoksa post kasıp isim yapmakmı anlayamadım?

Aracın tanıtımı yapılmış ve üretim zamanı ile yola çıkış tarihleri beyan edilmiş,2 yıl takip edip konuya hakim olmaktansa felaket senaryoları ile gündem yaratmakda bir süre sonra tad vermeyecek zaten.
    Hocam siz bu işi o kadar basit mi görüyorsunuz?

Sorun tekerlekli benzinli giden,hareket eden birşey üretmekte değil ki.

Sorun arabaya güç verecek BATARYALARI üretmekte.Bu bataryaları SERİ üreten FABRİKALAR üretmekte.

İnşallah yapılır ama burda verilen veriler CUHMURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ'nden alıntı.

Bizim daha BATARYA fabrikamız yok!Umarım olur..

Edit:Video / Tesla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 30 Aralık 2019; 23:0:37 >

• Kaynak tuvalet kağıdı , zaman kaybı geç...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyetin kurumlarını satanların araba yapacağını mı bekliyorsun. Bu kurumlar satılırken milliyetçiliğin neredeydi ? Kubura mı düştü?

Sen ve senin gibiler ne kafadasınız ve anlamıyorsunuz?

Senelerdir araba yapıcaz dediler uyuttular.

Saabın üretim bandı tübitakta çöpe gitti.

Neyin milliyetçiliği.

Senin milliyetçiliğin bedelli askerlik yapıp elinde bayrak taşımaya benziyor... Yani senin gibilerden milliyetçilik öğrenecek değilim.

Olmayacak duaya amin deyip daha ne kadar para bu iş uğruna heba edildiğini bilmeden boş boş yorum kasıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 30 Aralık 2019; 23:5:33 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vommel

Hocam siz bu işi o kadar basit mi görüyorsunuz?

Sorun tekerlekli benzinli giden,hareket eden birşey üretmekte değil ki.

Sorun arabaya güç verecek BATARYALARI üretmekte.Bu bataryaları SERİ üreten FABRİKALAR üretmekte.

İnşallah yapılır ama burda verilen veriler CUHMURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ'nden alıntı.

Bizim daha BATARYA fabrikamız yok!Umarım olur..

Edit:Video / Tesla

Alıntıları Göster
    bu alanlarda hiçbir şey basite indirgenemez ama zor,imkansız,aşılmaz diyipde zamanın getirdiği fırsatlarıda elimizin tersi ile itip ,yapmamayı tercih etmekde bir nevi dışa bağımlı yaşamaya mahkum olmayı kabul etmek gibi bir şey oluyor.Devrim arabası güzel bir örnek zira o dönem öyle zamanlardıki otomotiv sektöründe,tamda yeni markaların vitrinde boy göstermesi daha kolay ve geçmiş dönemdeki zaman kaybını daha az bir vakitte geri kazanıp yola devam etme dönemleriydi bu sektör için çünkü teknolojik bazı şartlar o dönem ülkemizde yapılabilir düzeydeydi ancak bu kaçırıldı.

Şİmdi elektirikli araç sektörü devrine giriliyor.Dünya genelinde bu sektör daha yeni doğmuş bebek misali gibi.Yani teknolojileri dahada geliştirilebiliravantajı var.Bunu şöyle izah edelim,tuşlu telefonlar üretildi sonra dokunmatikler çıktı ama ilk dokunmatik telefonları hatırlayın,misal samsung bu alanda ilk android telefonları çıkardığında rezaletti ancak sonradan gelişim gösterdi ve nokai gibi bir devi yıktı geçti..

İşte elektirkli araç sektörüde böyle.Üç aşşağı beş yukarı tasarım çizgileri zaten içten yanmalı modellerde bile benzerlik taşırken bu aracı kullanamk isteyenlerin düşündüğü şey kullanabilirlik kalitesidir.Yani olay sadece batarya ile kısıtlı değil.Tutunki bu prototip model ve daha seri üretime geçilmeden lanse edilmemesinin sebebide artık gelecekte elektirikli araçların devrinin aşikar olduğu ve bu alandaki pastanında büyük olmasından ötürüde hızlı hareket edilmesi gerektiğini togg bünyesindeki ortaklar çok iyi anladı.

Sonuç itibariyle çok riskli ve her türlü aksaklıklıkların yaşanabilceği bir sektörde 5 büyük kurum olaya dahil olmuş,bunlar Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5). şimdi böylesi isimli ve nüfuslu kuruluşlar boşa neden oynasın ve yatırım yapsın?buda madalyonun öteki kısmı aslında.

Ayrıca bu araç Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme sisteminide entegre edecek.Yani şuan bu otomobili üretecek böylesi normlarda bir fabrikada yok.

2020 yılında bu araç uluslararası bir platformda tanıtılarak elektirikli araç sektöründe adım attığımız bir nevi dünyaya da açıklanmış olacak.Zaten böylesi bir platformda tanıtım yapıldıktan sonra işlerin daha ciddi ilerletildiğini anlayacağız.

Önemli olan bu adımı atmak ve dirayetli ilerlemek.Bir alıcı müşteri gözüyle baktığımız zaman araç ve teknolojisi güzel,bize düşen bu projeyi yakından takip edip bakmak.Olay artık farklı boyutlarda ve bu piyasaya öyle yada böyle girmek zorundayız.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Hocam,tesla bile bir ülkede fabrika kurarken 1-2 yıl zaman alıyor,ki altyapısı ve teknolojileri belli sırf seri üretim için bu kadar zaman gerek.

Biz,hiç bilmediğimiz bir teknolojiye başlayacağız.Batarya,araç otonom teknolojisi,internet üzerinden veri alışverişi (Türkiye'de bu teknolojiyi yapabilecek potansiyel var ama ne testler,ne de ar-ge çalışmaları,güvenlik testleri vs yapıldı.)

Şu an 2023 yılında ilk araç banttan inecek deniyor ve sizde söylüyorsunuz,benim ise hiç umudum yok.En az 4-5 yıl zaman gerekiyor ki,bataryaları ve otonom sistem gibi yazılımların seri üretip,her türlü testini yaptıktan sonra,bu araçlarda kullanabilesiniz.

Bu fabrikalar nerde kurulacak,nasıl üretilecek,kim üretecek o bile belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 30 Aralık 2019; 23:40:11 >
  • Kararnamedeki sure devlet destegi icin olan sure arabanin cikis suresi degil. Derdiniz nedir arkadaslar zaten ciksada alacak durumda degilsiniz size ne? Birakinda bunu alacak olan bizler dusunelim. Siz Doblo almak icin para biriktirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 30 Aralık 2019; 23:48:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Kararnamedeki sure devlet destegi icin olan sure arabanin cikis suresi degil. Derdiniz nedir arkadaslar zaten ciksada alacak durumda degilsiniz size ne? Birakinda bunu alacak olan bizler dusunelim. Siz Doblo almak icin para biriktirin.
    Allah,iniş takımlarına zeval vermesin.(2007-2020)

Yerli otomobilin trafiğe çıkma süreci 19,5 yılı bulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 31 Aralık 2019; 0:35:40 >

• Yav hehe, size ancak Elektrikli Heykel yakisir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Cumhuriyetin kurumlarını satanların araba yapacağını mı bekliyorsun. Bu kurumlar satılırken milliyetçiliğin neredeydi ? Kubura mı düştü?

Sen ve senin gibiler ne kafadasınız ve anlamıyorsunuz?

Senelerdir araba yapıcaz dediler uyuttular.

Saabın üretim bandı tübitakta çöpe gitti.

Neyin milliyetçiliği.

Senin milliyetçiliğin bedelli askerlik yapıp elinde bayrak taşımaya benziyor... Yani senin gibilerden milliyetçilik öğrenecek değilim.

Olmayacak duaya amin deyip daha ne kadar para bu iş uğruna heba edildiğini bilmeden boş boş yorum kasıyorsunuz...
    Hayiinnn. 155 i ararinn bakk

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Yav hehe, size ancak Elektrikli Heykel yakisir
    Hoopp. Heykel işlerini Sayın Melih Başkanıma soracaksın. Kendisi bugüne kadar 439 milyon tl lik heykel ve kapı yaptırmıştır.

• Sabırsızsınız diyeceğim aksine kötülemek için konuşuyorsunuz söz verildiği tarihte çıkmaz ise curcuna yapın hakkınız ama daha yeni olan taze şeye bu kadar laf etmek çok ayıp artık varsayım yok tarif var ortada bunun yerine maden laf edeceksiniz fabrika gelişmelerini takip edin yapılacak fabrika ne kadar tutacak kimler var işin içinde diyeceğim şimdi ama ona dahi laf edenler olacak kanıt olmadan herkes konuşuyor en büyük kanıt tanıtalan araba ikinci kanıt fabrika olacak daha sonra banttan inen araba daha sonra sayılar gelecek tartışmak için hadi yine iyisiniz bol malzeme çıktı size bir kaç yıl üstüne baskı kurun çıkmamış araba hakkında iyice küçültün markayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.