Şimdi Ara

Yerli Otomobil Zor Birşey Değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimse devletten,özelden Mercedes,BMW beklemiyor. Altı üstü Hyundai,Kia,Opel,Renault vs gibi bir marka bekliyoruz.

Çok değil. HB,5HB,Sedan ve Arazi,Jip tarzı çeşitli aile arabası gayet yeterli olacaktır TR piyasası için.

Anlayamıyorum. Araba üretmek heleki bu teknoloji devrinde nasıl bu kadar zor oluyor? Versin devlet 400 Milyon Lira desteği ürettirsin bir şirkete.

Çok para dönmüyormu devlette? İsraf edeceklerine buna harcansın. İleriis için en sağlıklısı üretim.

Ne devlet cari açık goygoyu yapsın,ne biz vergilerden yakınalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu işi yapabilecek adamlar zaten hali hazırda araç üretiyorlar. Kimse hazır işi bırakıp riske girmez. Şu aşama da yerli otomobil çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle düşünün, bir sürü vergi adı altında neredeyse her arabadan bir araba parası alıyor devlet. Yerli araba üretmeye ne gerek var gibi görüyordu muhtemelen.

Şöyle örnek vereyim. 2014 Yılında polo almıştım. Ben 43.500 'e ve çıplak fiyatı 26.500 TL miydi böyle bir şeydi yanılmıyorsam. Vergilerle ıvırla zıvırla 46.700 TL idi. Ben indirimle 43.500 'e almıştım. Bu mantıkla devlet imkanı yok yerli araba yapmaz.

Doğru mu ? Hayır, kesinlikle yanlış. Bu sömürmektir.
  • zor değilde her seçimde 3 ay çalışınca uzun sürüyorseçimden sonra prototipler satılıp çalışmalar çöpe atılıyor.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    aynen öyle koç grubu piyasada marka değeri olan aracı bırakıp bence böyle bir riske girmez
  • Ben şu paragrafa takıldım... " Altı üstü Hyundai,Kia,Opel,Renault vs gibi markalar "
  • yapmaktan çok satmak sıkıntı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok amaçlı otomobil ne demek?
    11 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Imkansız.Bu devlet başımızda iken zor.
  • aslında o kadar kolay ki....

• Harcarken "liberal" olanlar, işe gelince Trabant fabrikasına ar-ge şefi oluyorlar.
  • Neden yapıl(a)madığını öğrenmek isteyenler Devrim'im yapılış öyküsünü okuyabilir, ya da filmini izleyebilirsiniz
  • Kim yapacak Allah askina. Devlet mi yaoacak? Hicbi devlet bisey uretmez uretene destek olur sadece. Devlet tuccar degildir.

Koc sabancimi uretecek? Onlar zaten distribotorluk yaparak para kazaniyorlar.

Bir model icin koklu firmalar 500 milyon dolar gibi para ariyor arge icin. Motorlari var sanzimanlari var nerdeyse hersey var adamlar buna ragmen o kadar para ayiriyorlen bizim zenginler o kadar parayi cikartirmi ceplerinden

Ayrica zaten 2020 lerde butun avrupa dizel motoru yasaklayacak. Simdi suan dizel araba uretsek acrupada omru 5-10 yil. Ama ikinci dunya ulkelerine ittirirsin sıkıntı olmaz. Orasi ayri bi konu.

Kaldi ki uretildi halkin en az %50 si on yargiyla bakar ve almazlar. Hatta cogu kisi karsi bile cikar boyle birseye.

Otomobil yretnek icin cok gec kapdik. Suanda piyasasaki markalarin cigunun en az 50 yillik bi gexmisleri var.

Sangyong sanzimani motoru mercedesten aliyor ama guney kore markasi. Kim ona mercedes gozuyle bakiyor. Bizlerden biri hic olnadi egzos ucunu yabanci markaya yaptirsa yerli degil derler.

• İşin sırrı ampulde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 56.000 liralık arabaya 105.000 vergi biniyor..
    Satış rakamı tüketiciye 165.000
    Devlet neden yerli araba üretimi yapsın ki ?
    Ne gerek var yerli arabaya... Yapıştır vergiyi.
    BMW araba üretsin 10.000 kar yapsın,sen
    onun ürettiği arabadan 110.000 vergi al.
    sonra arabaya binen vatandaş...
    MTV ödesin,ÖTV ödesin,KDV ödesin,HGS ödesin,ceza ödesin,
    1 liralık mazota 4 lira ödesin.
    3.000 liraya kasko, 2000 liraya sigorta yaptırsın
    köprüden geçsin 100 lira ödesin
    şehir içindeki radar tuzaklarına 412 lira ödesin
    ödesinde ödesin...

İşte olay tam olarak bundan ibaret..
  • seçimden seçime yapıyorlar yerli otoyu zaten anca bitirirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.