Peki yol sesi nasıl ,pürüzlü asfalt çizgi geçişleri , teslanın çerçevesiz camları dış sesleri iyi izole edebiliyor mu? , ben bir kaç araç içi tesla çekiminde yandan geçen araçların seslerini çok net duydumda ?? ilk fırsatta test edicem Rüzgar sesinde togg dan başarılıdır çünkü tesla aerodinami için tipinden ödün vermiş ,yani teslanın sürtünmesi togg dan az ama çok tipsiz togg 0.29 muş sanırım t10F 0.22 , BYD seal U 0.22cd yani tesla model y gibi tipsiz olmaya gerek yok :) model X çok iyi mesela ,makyajlı model 3 de güzel olmuş |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (76. sayfa)


YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 15.5.2025)
-
-
Teşşekkürler ,teslanın çerçevesiz camlarla ses izolasyonu sağlaması zaten çok zor , birde 2-3 yıl içinde o cam lastikleri sertleşince daha da çok ses alacaktır teslalar
-
AC şarji desteklemeyen elektrikli otomobil yok. Ancak şarj gücü genellikle ve standart olarak 11 kW. TOGG da standart olarak 11 kW AC şarj oluyor. Ek paket alınarak bu güç 22 kW'ye yükseltilebiliyor.
Aparat meselesi ise başka. Elektrikli araçların AC elektrik kaynağından şarj olabilmesi için (akım koruma, topraklama kontrolü, ısınma, dalgalanma vesaireye karşı) koruma ve kontrol görevi gören Elektrikli Araç Şarj Ekipmanına ihtiyaç var. Bunu satın almanız gerekiyor; fiyatları gücüne ve markasına göre 15 bin lira 45 bin lira arasında değişiyor. (Hyundai ve BYD'nin hediye ettiğini duymuştum.) Bu ekipmanın taşınabilir olanlarının nasıl bir şey olduğunu görmek isterseniz arama motoruna Juice Booster veya Go-E veya NRG Kick yazmanız yeterli olur.
Aracınızı bir şarj istasyonundan (AC/DC fark etmez) şarj ediyorsanız bu ekipmana ihtiyacınız yok zaten. Zira, bu ekipmanı şarj istasyonu kendi bünyesinde barındırıyor. Koruma ve kontrol işini gören şarj ekipmanına evinizden veya işyerinizden şarj etmek istiyorsanız ihtiyacınız olacak.
-
Katılıyorum. Her iki aracı kullanan neredeyse herkes TOGG'un otomobil tarafının Tesla'nın ise akıllı tarafının daha iyi olduğunda hemfikir.
-
biz de iptal etmiştik aralık’ta
o kadar parayı kesinlikle haketmiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de çekilişe katilip yedek dahi cikmayanlardanim. Gecen aylarda test sürüşü yapmıştık. Aracı gerçekten begendik. Lakin, birden bire artan fiyati ve tüketiciyi koruyan bir yaklasimlari olmaması sebebiyle almamaya karar verdik. Çünkü su an sundukları full paketi fiyatın daha altına Chery d suv daha da full paket alınabiliyor. İki kere aradilar toggdan, alip almayacağını almayacaksam da sebebini sordular özellikle. Ben de fiyatlarinin yüksek olmasını öne surerek özellikle not almalarini belirttim. Bu aracin, fiyat olarak ulkemizde daha alinabilir olması gerekiyordu. Ama maalesef şu an için bunu yapmadilar. Satış rakamlarının düşmesi de bunun bir göstergesi olsa gerek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Togg kredi için google çöplük olmuş zirrat kendi sitesine baktım oran göremedim.
0.99-1.59-2.99
Bu oranlardan hangisi doğru? Eger 2.99 ise bu oran çok yüksek değilmi yerli bi araç için yada benmi yanlış yorumluyorum?
Talep düşme nedeni bu oranlarda olabilir..
çekiliş ile alanlar 0.99 dan almıştı sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vestel 22 kw wallbox alıp, bunu monofaze(230 v) şeklinde montaj ettiren oldu mu acaba? Ürünü alt yapı nedeni ile geçici süre 7,4 kw şeklinde kullanmayı planlıyorum. Togg kendi sattığı cihazın bu opsiyona uygun olduğunu belirtmiş ancak vestel de böyle bir bilgi yok.
-
Ekim ayında teslim aldığım Togg aracımda şu an 7000 km'yi geçtim ve bu çerçevede düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Soruları olanlara da yardımcı olabilirim.
Öncelikle, aracın şu anki satış fiyatına göre halen kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Elbette, kullanım şartlarına göre farklı araçlar da tercih edilebilir. Şu anda kullandığım Togg ile birlikte, 2023 model elektrikli Mini Cooper ve 2023 model 5.20i olmak üzere, oldukça farklı araçları da halen kullanıyor olmam, bu araçlar hakkında kendi deneyimlerime dayanarak yorum yapmama olanak tanıyor. Mini Cooper'ı 16 bin km'den fazla süredir kullanıyorum ve bir yıldır ailemizde. Şehir içi ve yakın mesafeler için ideal bir araç. WLTP menziline göre 240 km menzili var, ancak sakin kullanmadığımız sürece menzil genellikle 130-150 km arasında değişiyor. Estetik açıdan çok güzel, keyifli ve konforlu bir araç olan Mini Cooper, özellikle günlük kısa mesafeler için kesinlikle tercih edilir.
Togg ise, günlük olarak kullandığım bir diğer araç. Konfor ve sürüş kalitesi açısından beni memnun ediyor. Her iki aracı da evimde günlük olarak şarj ettiğim için şarj sorunu yaşamıyorum ve benzin istasyonlarına uğramak zorunda kalmıyorum.
Togg kullanırken, aracı her zaman dikkatli bir şekilde ve kurallara uygun olarak kullandım. 7000 km içinde 2-3 kez hata verdi, ancak reset yapınca problem ortadan kalktı. Ekranda zaman zaman gelen diğer hata uyarıları oldu, ama 'tamam' dediğimde genellikle hepsi kapanıyor. 3 hafta kadar önce serviste yapılan yeni güncellemelerden sonra ise hiç hata almadan, tamamen sorunsuz bir şekilde günlük kullanıma devam ediyorum.
150 km üzerinde uzun yola hiç çıkmadım ve şu an için çıkmayı da düşünmüyorum. Uzun yol yaparsam, konfor ve menzil nedeniyle benzinli aracımı tercih ederim. Ancak bu, uzun yola Togg ile çıkılmayacağı anlamına gelmez. Tek aracım olsaydı, elbette çıkardım ve sorun yaşayacağımı düşünmezdim.
Eğer birden fazla aracınız olacaksa ve evde şarj imkanınız varsa, günlük kullanım için menzili çok olmasa da bir elektrikli araç tercih edilebilir. Tek araç olacaksa ve kullanım yoğunluğu şehir içi olacaksa, bu kez uzun menzilli bir elektrikli araç iyi bir seçenek olur. Sürekli uzun menzil kullanılacaksa, yaşanabilecek dezavantajları düşünerek hareket etmek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmy -- 14 Şubat 2024; 10:9:55 >
-
TOGG için son faiz oranı 2.99'a çıktı. Kredi de max 900.000 TL
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7.4 kW almak için şaat çıkışından 3x4mm kablo ile çıkış almanız ve cihaz içinde tornavida ile ayar yapılan kısmı doğru kombinasyona ayarlamanız lazımquote:
Orijinalden alıntı: Turgut Gürün VOQDXVestel 22 kw wallbox alıp, bunu monofaze(230 v) şeklinde montaj ettiren oldu mu acaba? Ürünü alt yapı nedeni ile geçici süre 7,4 kw şeklinde kullanmayı planlıyorum. Togg kendi sattığı cihazın bu opsiyona uygun olduğunu belirtmiş ancak vestel de böyle bir bilgi yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Ben de Aralık başında T10X'imi teslim aldım. Uygulama üzerinden "güncellemeniz var" mesajı almama rağmen araç ekranından bir türlü güncelleme alamadım. Sanırım servise gitmem gerekiyor. Ancak, serviste güncelleme yapan bir kullanıcının ciddi sorunlarla karşılaştığını (aracı tekrar servise götürmek zorunda kalmıştı) gördüğüm için güncelleme işini biraz erteledim. İstisnalar olabilir. Ancak ben olası sorunlar sebebi ile bir kaç hafta daha bekliyeyim diyorum. Güncellemelerle ilgili genelde olumlu yorumlar var. Sizinki de bunlardan birisi. Yazılım hatalarının azaldığı, bazı iyileştirmeler yapıldığı söyleniyor. Yaşanan sorunların daha çok kullanıcıların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını sanıyorum. Tabii bu kullanıcıların hatası değil; eksik bilgilendirilmelerinden kaynaklanıyor. Bu arada Mart ayıyla birlikte otonom sürüş de dahil Trumore uygulaması üzerinden araç kontrolleri yapabilme gibi bazı özelliklerin geleceği söyleniyor.
Güncellemeyi Zeytinburnu'ndaki Yedi Mavi'de mi yaptırdınız? Ne kadar sürdü? Cevap verebilirseniz sevinirim.
-
Sürümünüz 1.3.9 altında ise hemen güncelleme yapın. İnternetin daha rahat çektiği bi alanda bi kaç kere deneyin zorda olsa alıyor. 1.3.9 ise 1.3.11 için sanırım servis yapıyor ben şubatta teslim aldım yüklü gelmişti. Aracın hataları minimuma iniyor kullanışlılığı artıyor.
-
Ben İzmir'deyim burada yaptırdım. 1.5 gün aracımı bıraktım. Bence gecikmeden güncelleme yaptırın. Belki sorun olanlar oluyordur ama çok nadiren karşılaşıldığını düşünüyorum. Ancak sorun yaşayanlar her yerde bundan bahsettiği için göze batıyor. Benim gibi sorunsuz kullanan bir çok kişi vardır. Güncellemelerin bir kısmı sadece serviste yapıldığı için hepsini orada yaptırmakta fayda var. Dediğiniz gibi mart ayında büyük bir güncelleme bekleniyor araca vaad edilen bir çok özellik o zaman gelecek.
-
Teşekkür ederim. Ne yazık ki fabrika da yüklenen 1.3.6 sürümü halen.
-
Arkadaşlar ikinci el togg alırkern nelere dikkat etmek gerekir?
V2 ama uzun menzil mi kısa menzil mi olduğu nereden anlaşılır? kalan menzilden mi ? tam şarj olmuş olması lazım sanırım bunun için de değil mi ?
-
Güncel sürün kontrolü yapın özellikle açık alanda. Fizzy vs kapatın deneyin bi kaç sefer. Olmaz ise toggcare servisi arayın uzaktan şaşi numarasına göre gönderebiliyor lar. 1.3.9 a geçtiğiniz anda bi çok sorun gidiyor. Özellikle şarj kablosunu çıkarmak için araç içine girmemek bile en güzel tarafı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En mantıklısı togg iletişim merkezini arayıp şaşi üzerinden kontrol ettirmek. %100 dolu iken şarj ekranından wltp nin 450 ve üstü olması gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler hocam. bir şekilde servisle iletişime geçmeyi düşündüm ama honda hyundai servisleri telefonda bilgi vermiyordu, istanbulda servise götürmek gerekir demiştim ama telefonda bilgi veriyorlarsa çok iyi.
bir de araç 10bin km üzerinde ama komple ppf kaplanmış. kaplamayı sökmek de içime sinmiyor. expertiz yaptırmaya gerek var mı acaba ? fikriniz nedir?
-
Expertiz iyi olur ama araç 10 binde. Kaplamayı ne zaman yaptırdığını öğrenin bi şekilde fatura vs size ıspat etsin. Araç teslim tarihine yakın ise sonrasında bi durum olmamıştır büyük ihtimalle. Birde bi tanıdık vs ile karakoldan şasi veya plaka ile sorgulatın aracı. Hayırlısı olur inşallah
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X