Şimdi Ara

yerli araç ve hazin sonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• ülkede yerli araç neden üretilemiyor neyimiz eksik derken meğer üretilmiş ama tuhafki fabrika çeşitli nedenlerle kapanmış ... ne hazin bi çelikşki üstelik yerli araç üretiminin desteklendiği şu yıllarda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 26 Şubat 2016; 23:29:28 >

• Menderes uçak fabrikasını dahi kapattırdı zamanında davalık oldular adam hükümete kafa tutamadı,otomobil üretme sen tarım ülkesisin diyen abd nin sözünü tutan menderes aynı gerekce ile koreye asker gönderirken dipimizdeki kıbrısı görmezden geldi daha neler neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

Menderes uçak fabrikasını dahi kapattırdı zamanında davalık oldular adam hükümete kafa tutamadı,otomobil üretme sen tarım ülkesisin diyen abd nin sözünü tutan menderes aynı gerekce ile koreye asker gönderirken dipimizdeki kıbrısı görmezden geldi daha neler neler

Uçak fabrikası çelik tencere fabrikasına dönüştürülmüştü yanılmıyorsam memleketr çelik tencere daha çok lazım diye. Yanlız bu konu maksadı dışına çıkacaktır, birazdan sidik yarıştırır gibi ideoloji yarıştıracak herkes kendi baktığı dar açıdan.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla avrupadanda sipariş alınmış ama gel gör ki stratejik üründür diye ihraç edilememişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

quote:

Menderes uçak fabrikasını dahi kapattırdı zamanında davalık oldular adam hükümete kafa tutamadı,otomobil üretme sen tarım ülkesisin diyen abd nin sözünü tutan menderes aynı gerekce ile koreye asker gönderirken dipimizdeki kıbrısı görmezden geldi daha neler neler

Uçak fabrikası çelik tencere fabrikasına dönüştürülmüştü yanılmıyorsam memleketr çelik tencere daha çok lazım diye. Yanlız bu konu maksadı dışına çıkacaktır, birazdan sidik yarıştırır gibi ideoloji yarıştıracak herkes kendi baktığı dar açıdan.

bi ara epey lazım olmuştu neye niyet kime kısmet.

• quote:

Menderesin kapattığı fabrika olan tomtaş özgün uçak mi üretiyordu ürettiği uçaklar junker A20 ve curtis wriht. özgün üretim yapan tek fabrikamız 1944te kapandı 44te menderes mi vardı. Ankara ticaret mahkemesine hangi kurumun verdiği raporlar ve itirazlar ile nuri demirdagin fabrikasının kapatılmak zorunda kaldığını araştırın. Ayrıca kayserideki tomtas junker desteğini çekince hava bakım ikmal komutanlığına dönüştürülmüştür.
    Peki ben otomobil konusunda niye bunları yazıyorum

Bir ekleme 44 diye yazdım ancak thk 38de uçak kazası sonrası açtığı mahkeme uzun yıllar sürmüş ve özel kanun çıkarmistirr fabrika 50de batmistir çünkü hicbir sipariş alamamış yurtdışına satışı da o kanunla yasaklanmıştır. Menderes yazarken araştırın da yaziverin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahalil -- 27 Şubat 2016; 2:32:35 >

• 4 yıllık videoyu sanki yeni habermiş gibi niye paylaştınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • archerman11 A kullanıcısına yanıt
    yeni haber olması mı gerekir ?
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

ülkede yerli araç neden üretilemiyor neyimiz eksik derken meğer üretilmiş ama tuhafki fabrika çeşitli nedenlerle kapanmış ... ne hazin bi çelikşki üstelik yerli araç üretiminin desteklendiği şu yıllarda .

bir haber videosunu sanki dün yayınlanmış gibi paylaşıyorsanız ve bugünle kıyaslama yapıyorsanız, evet yeni haber olması gerekir. en azından eski bir video olduğunu belirtmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. çünkü ilk gördüğümde fabrika yeni kapanmış zannettim.
  • archerman11 A kullanıcısına yanıt
    haberin bugünlede alakası var eski olmasına takılmamak gerek , bugün devlet çağrıda bulunmuyor mu yerli otobil neden yapılamıyor diye işte burada üretim yapılmış fakat bazı koşullardan dolayı seri üretime geçilememiş , hali hazırda üretimi gerçekleşmiş en azından desteklemesi gerekir
  • geri kalmışlık ve dışarıya bağımlılık aşılanmış olan toplum araya bir adam girip herşeyi kursa da o öldükten sonra kendi alışkanlığına geri dönüyor, Atatürk ün zehirlenmiş olma ihtimali de zaten bu noktada çok da gözardı edilemeyecek bir iddia olarak görülüyor, belki bir 10 sene daha yaşasaydı özellikle otomotiv ve uçak sanayisinde çok daha hızlı hareket edilebilecek ve kolaylıkla yok edilemeyecek sektörler olacaktı

artık herşeyi dışarıya bağlı olan bu ekonomide özgün bir ürün çıkarıp özellikle de böyle büyük paralar gerektiren işlere girmek büyük cesaret istiyor, batmak da en muhtemel sonuç, bu yüzden daha az riskli ara üretime yöneliyor herkes, yurtdışı pazarın olmadıktan sonra da böylesi yabancı ürün hayranı bir toplumda işini sürdürebilmek mümkün değil

yoksa teknik imkan çok, yetişmiş eleman ihtiyacı da rahatlıkla karşılanabilecek durumda, yığınla mühendis ya satış ya pazarlama birimlerinde çalışıyor çalışabilecek arge birimleri olmadığından, ama bunun için öncelikle karakterli bir toplum ve onların başında karakterli yöneticiler gerekiyor, bill gates in bir ziyaretinin bile açık kaynaklı işletim sistemi hareketini yok ettiği düşünülürse satın alınması bu kadar kolay yönetimlerle her türlü denemenin sonucu konudaki fabrika gibi olacaktır

• dardanel16 kullanıcısına yanıt
    Ben uçak fabrikaları ile olanları yazdım ayrıca menderesle bugünkü iktidarın ne alakası var biri demokrat misyon diğeri siyasal islam iki zıt siyasi akımdan bahsediyoruz

Izledigim tv ne atv ne trt kaynaklar açık bakabilirsiniz teknik alt yapı olmadan yetişmiş eleman olmadan olmaz ki biz sanıyorum 30larda hafif tank da ürettik ama onun fabrikasını besleyecek yan sanayimiz yoktu. Fabrika kurulamadı ne yapalım şimdi peki önce insan yetiştirelim sonra enerji ağır sanayi hamlesi daha sonra petrokimya sonra yan sanayi en son böyle yüksek teknolojili ürünler üreten fabrika. Bu çaresizlik geri kalmışlık değildir. Bir program dahilinde olmalı 50 ve 60larda yapılan ağır sanayi hamlesini bitireceksin ki yerli araba uçak anca üretebilesin. Nacizane fikrim budur ancak menderese darbe mahkemesinin attığı iftiralarla yok şunu yapmış bunu yapmış hani nerde yapmış. Darbenin askeri sivili olmaz dün ergenekon saniklarina atılan iftiralar gerçek miydi adamlar bugün çatır çatır tazminat alıyor çünkü mahkeme özgür değil. O zamanki yassiada mahkemesi ile bugünkü özel yetkili mahkemenin farkı yoktur gücünü halkından değil yetki verenlerinden almaktadır. Söyleyeceklerim bu kadar.

• Ahalil kullanıcısına yanıt
    Menderesin partisi ne alaksı değil çok alakası vat meydanlarda menderesi sütten çıkmış ak kaşık yapan kim muassaf subaylara aynısını mendereste yaptı hatta istiklal caddesi olaylarına bir bakın almanyadaki 2.dünya savaşındaki kristalniht olayları gibi ayaklanma olayları 1 milyon gençi kendine üye yapma partizanlık konu nerelere geldi yahu neyse bu memelekette gelini abd doğurmaya gönderip torunlarını abd vatandaşı yapan,ülkede boyuna imam hatip açıp italyaya torunlarını okumaya yollayan asker anneliğinin nedemek olduğunu bilmeyen bir karı koca yönetiyor

• Bende şuanki ile ilgili bi gelişme var sandım

• quote:

Menderesin partisi ne alaksı değil çok alakası vat meydanlarda menderesi sütten çıkmış ak kaşık yapan kim muassaf subaylara aynısını mendereste yaptı hatta istiklal caddesi olaylarına bir bakın almanyadaki 2.dünya savaşındaki kristalniht olayları gibi ayaklanma olayları 1 milyon gençi kendine üye yapma partizanlık konu nerelere geldi yahu neyse bu memelekette gelini abd doğurmaya gönderip torunlarını abd vatandaşı yapan,ülkede boyuna imam hatip açıp italyaya torunlarını okumaya yollayan asker anneliğinin nedemek olduğunu bilmeyen bir karı koca yönetiyor

+1 menderesin savunulacak bir tarafı yoktur yakın arkadaşının eşiyle ilişki yaşacak kadar ....... insandır
  • Uzunca bi süre pek bi cacık olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.