bugün film izlerken pc birden kapandı.tekrar açarken 2 seçenek çıktı biri normal başlat diğeri ise önerilen şekilde olan.. önerileni seçtim başlatamadı tekrar 2 seçenekli yere döndü.normal başlattım başlatırken mavi ekran çıktı(fatalsystem error) bişeyler yazıyodu tam bakmadım.kapattım tekrar pcyi biraz bekledim yine normal başlattım.bu sefer açıldı.pc de farklı olarak bu yerel disk y yi gördüm 0byte işlevsiz duruyor orda? bu nedir virüs müdür?ne yapmam lazım? bir de dün gece pcyi kapatırken güncelleştirmeleri yapıyordu.o güncelleştimelerden kaynaklı mı ki? internetten araştırdım yabancı sitelerde bi kaç tane daha karşılaşan olmuş.çevirmeye çalıştım ama sonuç sıfır.
Güncelleme yaparken, hatta kapatırken dahi sakın kapatmayın fişini çekmeyin diye ikaz vardır. Siz direkt mi kapattınız yoksa normal şekilde kendisi mi kapandı? O arızada ne yazıyordu bakmış olsaydınız iyi olurdu. Sistemi güvenli kipte başlatın, sistem geri yükleme ile bir önceki zamana düzgün çalıştığını bildiğiniz bir tarihe geri yükleyin.
Düzelme olmaz ise, çözümünü bulduğunuz yabancı sitedeki linki paylaşın tercümesinde yardımcı olurum.
gece yaptı zaten güncellemeyi fişi çekmeden kapatmadan yattım kendi kendine güncellemiş bitmiş. mavi ekranı görünce zaten pcyi kapatıp dua etmeye başladım ^^
yeni avira yükledim virüs taraması yapıyorum ... en son geri yüklemeyi denerim..
In device manager, I deleted all devices under Disk Drives except current internal HDD drives c: and d:.
I also deleted ALL Generic Volumes under Storage Volumes and ALL grey-ed out devices under USB Controllers (i.e. ALL the USB Mass Storage Devices). Shut down and re-boot.
New hardware was found and installed automatically on boot-up and ...Hey Presto... problem resolved!!!
Verdiğiniz linkteki yazıda problemi bu şekilde çözdüğünden bahsetmiş. Aygıt yöneticisinden C ve D dışındaki tüm sürücüleri silmiş, USB aygıtlar altındakiler de dahil olacak şekilde. Sonra yeniden başlatmış ve probleminin düzeldiğini yazmış.
Tahmini sebep olarak da kullanıcının biri şunu yazmış:
Besides I haven't plugged either of these in during last few boots. In that time the mysterious local ' y' drive with accompanying blue question Mark has reared up a couple times. It's also not due to ms office 2010 (i do have this) which has been mentioned on some forums as this creates a virtual Q drive sometimes but has no blue question mark.
Ofis 2010 sanal Q sürücüsü oluşturabildiği ama mavi soru işareti ile işaretli olmadığından bahsetmiş
Özetle sebebini tam bilen olmamış çok da kafaya takmayın. Problem çözüldü ise kafanız rahat olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
In device manager, I deleted all devices under Disk Drives except current internal HDD drives c: and d:.
I also deleted ALL Generic Volumes under Storage Volumes and ALL grey-ed out devices under USB Controllers (i.e. ALL the USB Mass Storage Devices). Shut down and re-boot.
New hardware was found and installed automatically on boot-up and ...Hey Presto... problem resolved!!!
Verdiğiniz linkteki yazıda problemi bu şekilde çözdüğünden bahsetmiş. Aygıt yöneticisinden C ve D dışındaki tüm sürücüleri silmiş, USB aygıtlar altındakiler de dahil olacak şekilde. Sonra yeniden başlatmış ve probleminin düzeldiğini yazmış.
Tahmini sebep olarak da kullanıcının biri şunu yazmış:
Besides I haven't plugged either of these in during last few boots. In that time the mysterious local ' y' drive with accompanying blue question Mark has reared up a couple times. It's also not due to ms office 2010 (i do have this) which has been mentioned on some forums as this creates a virtual Q drive sometimes but has no blue question mark.
Ofis 2010 sanal Q sürücüsü oluşturabildiği ama mavi soru işareti ile işaretli olmadığından bahsetmiş
Özetle sebebini tam bilen olmamış çok da kafaya takmayın. Problem çözüldü ise kafanız rahat olsun.
silmek için aygıt yöneticisinden bakmıştım orada gözükmüyordu. şu an sorun yok umarım tekrarlamaz. bu arada ilgin için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme