Şimdi Ara

YEREL DİSK D GÖZÜKMÜYOR & FORMAT SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADASLAR BENM BİLGİSAYARIMDA YEREL DİSK C VE D VARDI . BİLGİSAYAR RESET ATTI VE Bİ BAKTIM YEREL DİSK D GÖZÜKMÜYOR ARDINDAN FORMAT ATAYIM DEDM USB DEN ATIYORDUM SİSTEMİ KURCAGIM ALANA GELDİM ORDADA YERELDİSK D GÖZÜKMÜYOR. SADECE C VAR . C Yİ BİÇİMLEYİP İLERİ DEDİM ANCAK BEKLENMEYEN Bİ HATA İLE KARSILAŞTI DİYOR FORMATTA ATAMIYORUM YARDIM

• Depolama alanı olarak ayırmış olduğunuz D:/ diski mutlaka format esnasında biçimlendirme ekranında görüntülenmesi gerekir. Bir de format atmadan önce işletim sisteminiz açılıyorsa ;

Bilgisayarım 'a sağ tıklayıp -> Yönet -> Disk Yönetimi

kısmından D:/ sürücüsünün bulunup bulunmadığını kontrol edin. Eğer gözüküyorsa sürücü harfi ve yolunu değiştirmeyi deneyin eğer gözükmüyorsa diskinizi farklı bir bilgisayara takıp kontrol edin.
  • öncelikle ilgilendigin için saol .
    format ekranında sadece C gözüküyor . baska pc ye bagladım ordada tek c var disk yönetimine bakınca D sürücüsü olarak gözükmüyor sadece üzerinde 283 gb yazıyor ve birincil bölüm olarak gözüküyor
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    kardeşim hdd içerisinden bilgilerimi kurtardım şimdi yapmam gereken şey hdd yi 2 ye bölüm C ve D olusturup format atmak . hdd yi nasıl komple biçimleyip c ve d olusturabilirim ?
  • Diskinizi farklı bir bilgisayara taktığınızda Disk Yönetimi kısmından hem C:/ diskini hem de 283GB olarak gözüken diğer bölümü seçip ve sağ tıklayarak Birimi Sil demeniz yeterli.

Bu işlemden sonra diskinizi kendi bilgisayarınıza takıp formatlama esnasında biçimlendirme ekranında tekrar bölümleme ve biçimlendirmöe yaparak işletim sisteminizi kurabilirsiniz.

Yalnız bu sefer D:/ diskinizde yani gözükmeyen ve ulaşamadığınız diskte yer alan tüm önemli dosya, belgeleriniz silinecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3232amacor

kardeşim hdd içerisinden bilgilerimi kurtardım şimdi yapmam gereken şey hdd yi 2 ye bölüm C ve D olusturup format atmak . hdd yi nasıl komple biçimleyip c ve d olusturabilirim ?

Disk yönetiminden baktığınızda (283 gb birincil bölüm) yazan sürücüye harf ataması yapınız (sağ tıkladığınızda sürücü harfi veya yolu değiştir) daha sonra biçimlendir (sağ tıkla göreceksiniz) Daha sonra format atmayı denersiniz.
  • Eger sisteme formati bilgisayar acikken atmaya calisiyorsan sorun orda.bendede ayni boyle bjrsey olmustu.format atarken d surucusu yok oldu ve bir turlu yapamadim.eger pc yi yeniden baslatip bilgisayar acilmadan "onyukleme icin bir tusa basin" kismindan format atarsan sorunun cozulebilir.Bende duzelmisti :) umarim yardimim dokunmistur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADASLAR HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM İSİMSİZ DİSK E İSİM VERİP BİLGİLERİ ALDIM SONRA BASTAN BOYUTLAYIP OLUSTURDUM TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.