Şimdi Ara

Yerel disk C ile D yi birleştirme(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
69.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan bilgisayarımda 2 hdd kullanıyorum. Fakat en başta Yerel disk C ye az alan vermiştim.Şimdi doldu.C ile D yi birleştirmek E'yi D yapmak istiyorum. Format atmadan nasıl yapabilirim ? Yardımlarınıız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 4 Aralık 2013; 21:57:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yerel Disk C ve D'yi Birleştirme (Çözüldü)

Windows işletim sisteminde, C ve D sürücülerini birleştirerek daha büyük ve daha kullanışlı bir sürücü oluşturabilirsin. Bu işlem, depolama alanından tasarruf etmeye ve bilgisayarının performansını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

C ve D Diskini Birleştirme Adımları

C ve D disklerini birleştirmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Disk Yönetimi'ni aç: Windows arama çubuğuna "disk yönetimi" yaz ve sonucu seç.
    2. Birleştirmek istediğin diskleri seç: C ve D disklerine sağ tıkla ve "Birimi Sil" seçeneğini seç.
    3. Boş alanı birleştir: Silinen disklerin oluşturduğu boşluğu seç ve sağ tıklayarak "Birimi Genişlet" seçeneğini seç.
    4. Genişletme miktarını ayarla: C sürücün için ne kadar alan ayırmak istediğini belirle ve miktarı gir.
    5. İşlemi tamamla: "Tamam" düğmesine tıklayarak birleştirme işlemini başlat.

Önemli Notlar

• Bu işlem, D sürücündeki tüm verileri silecektir. Birleştirmeden önce önemli verilerini yedeklediğinden emin ol.
    • Birleştirme işlemi sırasında bilgisayarın yeniden başlatılması gerekebilir.
    • D sürücünü C ile birleştirmek istiyorsan, önce D sürücüsünü silmen ve ardından C sürücünü genişletmen gerekir.
    • Format atmadan disk birleştirme işlemi, verilerini kaybetmeden disklerini birleştirmene olanak tanır.

Bu adımları izleyerek C ve D disklerini birleştirebilir ve depolama alanını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • anca format atarken o C ile D yi birleştirebilirsin yani öyle bir imkan varmı bilmiyorum ama bence sen c dekileri D ye aktar C rahatlasın biraz
  • İşletim sisteminiz nedir? Windows 7 ise, disk yönetimi özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak, d nin içindekileri bir yere aktarmayı unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük

İşletim sisteminiz nedir? Windows 7 ise, disk yönetimi özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak, d nin içindekileri bir yere aktarmayı unutmayın.

windows 8.1 kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KomançeroKazım

Şuan bilgisayarımda 2 hdd kullanıyorum. Fakat en başta Yerel disk C ye az alan vermiştim.Şimdi doldu.C ile D yi birleştirmek E'yi D yapmak istiyorum. Format atmadan nasıl yapabilirim ? Yardımlarınıız bekliyorum

d deki bilgileri alın lazımsa ve biçimlendirin sonra disk yönetimine gelip d bölümüne sağ tıklayıp diski silin sonra yine disk yönetiminde c ye sağ tıklayıp bölüm genişlet seçeneği ile d yi c ye katabilirsiniz en son e harfini yolu d olarak değiştirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Şuan bilgisayarımda 2 hdd kullanıyorum. Fakat en başta Yerel disk C ye az alan vermiştim.Şimdi doldu.C ile D yi birleştirmek E'yi D yapmak istiyorum. Format atmadan nasıl yapabilirim ? Yardımlarınıız bekliyorum

d deki bilgileri alın lazımsa ve biçimlendirin sonra disk yönetimine gelip d bölümüne sağ tıklayıp diski silin sonra yine disk yönetiminde c ye sağ tıklayıp bölüm genişlet seçeneği ile d yi c ye katabilirsiniz en son e harfini yolu d olarak değiştirin

C ye sağ tıkladığımda bölümü genişlet yazısı aktif olmuyor
  • quote:

quote:

quote:

d bölümünü sildinizmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

d bölümünü sildinizmi?

evet sildim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

d bölümünü sildinizmi?

evet sildim

d yi silince aktif olmasi lazim

• ben D yi sildim c ye tıkladım disk i küçült var diski büyüt e tıklanmıyor Win 8.1 kullanıyorum yardımcı olabilir misiniz?
  • nasıl çözdün hocam aynı sorunla karşılaştım bende ?
  • Disk yönetiminden birlsetirin

• Evet Arif'in Manchester'a attığı golü ararken yolum buralara düştü. Yıllardır bu forumu bilirim. Nedense üye olmamıştım. Bu sorunun tam olarak cevaplanmış olmadığını gördüm ve foruma üye olasım geldi. Traşı kesip soruya cevap vereyim. Tabi soru sorulalı iki yıl olmuş. Soran kişi yeni bilgisayar almıştır fakat illa ki birinin işine yarar.

Mini tool partition wizard adlı beleş programı indirin. Program çok basit. Önce D'yi silin. Sol üstten apply butonuna basın. İşlem tamamlandıktan sonra C yi seçin. Yukarıdan move/resize butonuna basın ve C yi genişletin sağa doğru. Veya aşağıya kaç mb istiyorsanız onu girin. Sonra E'deki bilgilerinizi yedeklediyseniz onu da formatlayın. İsim değişikliği yapın. Programı kurcalamadan yazdım bunları. Belki E harfini D yapmak için formatlamaya gerek bile olmayabilir. Dikkatlice kurcalarsanız bulabilirsiniz. Her işlemi okeylemek için sol üstten apply butonuna basmayı unutmayın. Kolay gelsin.

• yattarakosifff Y kullanıcısına yanıt
    işte hocam sorunda burda ya ben o programı değilde başka program kullanıyorum yani marifet aynı hiçbir farkı yok sadede geleyim bende disk 0 ve disk 1 olarak iki bölüm var disk 0 da yerel disk c var, disk1 de yerel disk d var. d yi boşalttım ama bir türlü c yi genişletemedim her şeyi denedim olmadı. Yerel disk C ile D yi birleştirme(Çözüldü)
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    cevap vermeyeceksiniz heralde
  • ilk önce birleştirmek istediğiniz bölümü silin. Sonra diğer bölümünüzü genişleti tıklayın. ARtık diskiniz tek bölümden oluşacaktır.
  • öncelikle hayırlı forumlar beyler , problemi bir türlü çözemezken çözümün çok basit olduğunu ve kimsenin bundan bahsetmediğini farkettim neyse çözümü buldum ve yıllardır giriş yapmadım dhölücülerforumu hesabıma giriş yaptım .. çözüme gelecek olursak

arkadaşlar çözüm için activ sistem ve bir adet yedek kurtarma sistemi gibi zikindirik küçük bir disk ayrılmış olacağını göreceksiniz hemen c nin dibinde. burdan o zikindirik çakma yedek kurtarma sistemini siliyorsunuz kaldırıyorsunuz, dikkat edin active olarak işletim sisteminin kullandığını değil .. bundan sonra ister bu wizard program zımbırtısıyla gerek disk yönetiminden birleştir butonunun aktif olduğu için tıkır tıkır tıklayaraktan diskinizi birleştirebilirsiniz .. uzun bir süre daha login yapmamak dileğiyle ..

• Hocam bende disk birleştirme kısmında D diskine sağ tıklayınca sadece Yardım Yazıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Acil yardım pls. Forma yeni kayıt oldum bir h.o alırım
  • yattarakosifff Y kullanıcısına yanıt
    Soran kişi yeni bilgisayar almıştır fakat illa ki birinin işine yarar.benim işime yaradı hoş geldin emeğine sağlık
  • e92v8 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar, mezardan çıktım geldim, bu soruyu cevaplıyorum. :) Üyelik bilgilerimden haberim bile yoktu. Buraya yazdığım mesaj aklıma geldi. Bu üyeliğimi buldum ve sizin mesajınızın bildirimini gördüm. Sizin o bilgisayarınız belki tarih olmuştur fakat yıllar geçse de konuyu yeni gören birileri yararlanıyor.

Sizin bilgisayarınızda evet disk 0 ve disk 1 var. Fakat disk 0 ve disk 1 diye iki ayrı bölüm olması demek şu demek. Bilgisayarda fiziksel olarak ayrı iki tane hard disk var. O harddiskler birleşmez. (Yani belki birleşebilir ama ona raid denen bir işlem yapmak lazım fakat o işlemde ayrı donanımlar gerekli diye biliyorum.) Bizim bahsettiğimiz birleştirme işi aynı disk üzerinde yani mesela disk 0 üzerindeki ayrı bölümleri istediğimiz gibi ayarlamak oluyor. Umarım yıllar sonra da olsa bir işinize yarar bu. Selamlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.