Şimdi Ara

Yerel Ağ Bağlantısıyla İlgili İki Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşime bir bilgisayar aldık. Ethernet kartı ile ağ bağlantısı kurup, interneti paylaştırmak istiyorum.

1- Her iki işletim sistemi de aynı mı olmalı? (Biri xp, diğeri win2000 veya ikisi de xp fakat değişik editionlar)
    2- Her iki bilgisayarda da ethernet kartı var. Başka n`lazım ve bu işlemi nasıl yapabilirim?

Teşekkür`ler.

• kardeş işletim sistemleri önemli değil. sadece interneti paylaştıracaksın sen.

ben olması gerekenleri yazayım.

1. 2 adet bilgisayar. bunların ağ kartları tanıtılmış, driverleri yüklenmiş olmalı.
    2. internete ne ile bağlandığını yazmamışsın ama büyük ihtimal adsl dir. o nedenle modem üzerinden direk bağlantıyı paylaştırmak için modemin 4 portlu olması lazım. zaten 2 ya da 3 portlu modem yoktur. 1 ya da 4 tür.
    3. eğer kablo ile bağlantı sağlayacaksan 2 tane ağ kablosu. biri senin bilgisayar için diğeri kardeşinin bilgisayarı için. kablonun bir ucu bilgisayarda bir ucu modem de olacak.
  • Usb modem kullanıyorum. Ethernet kartı ile ağ bağlantısı gerçekleştirmek istiyorum. Her iki bilgisayarda da var kart. Bugün cross kablo diye tabir edilen kablodan aldım. Şimdi nasıl ağ bağlantısı kurabilirim. Ayrıntılı şekilde açıklarsanız sevinirim.

Teşekkür`ler cevap için.
  • " Usb modem kullanıyorum" demişsin.Herhalde ADSL kampanyasında verilen modemlerden(ADSL router) bahsediyorsun. Bildiğim kadarıyla Usb modemin birde ethernet çıkışı var.Modemin usb girişini bir bilgisayara,ethernet girişini diğer bilgisayara bağlarsın.Bildiğim kadarıyla bu modemlerin kurulum cdleri de var.
    Kurulum sırasında usb ile bağlandığın makinaya usb sürücüsünü(driver) yüklersin.Diğerine de ethernet sürücüsünü yüklersin.
  • Öncelikle modeminizin Kitabına bakıp bağlandığınız İP nosunu bilmeniz gerekiyor başka numara asla olmaz
    Yani modeme ayar yapmak için girilen numarayı bulun.
    Modemden her 2 PC ye ağ kablosunu takınız
    Her hangi bir klasörde iken veya masaüstündeyken Ağ bağlantılara tıklayın
    Açılan pencerede Ağ bağlantıları görüntele tıklayın
    Yerel Ağ göreceksiniz

Üzerine gelip sağ tık - özelliklere seçin
    TCP IP özellikleri yazan satırın üzerine gelin
    Aşağıdan özellikler seçin
    Aşağıdaki resimdeki benim ayarlarımdır
    Üstteki üçlü grup
    1 - Sizin PC nin İP numarasını buraya yazın
    2 - Alt Ağ maskesini PC otomatik kendisi girer dokunmayın
    3 - Varsayılan ağ geçidine modeminizin İP numarasını girin

Burada en önemli nokta Modemin içne girilen numaradır
    Mesela benim PC de herhangi bir klasörde adres çubuğuna
    192.168.254.254 yazdığımda direk modemin içini görüyorum
    Sizinki de mutlaka modem kitabında yazıyordur.
    DNS sunucuları ise standarttır
    Bendeki numaraları yazabilirsin

Yerel Ağ Bağlantısıyla İlgili İki Soru

• Modem`im Asus AMM6000UG. Sadece usb çıkışı var. Bu bağlantıyı gerçekleştirmem için ethernet çıkışlı bir modeme sahip olmam mı gerekli acaba? Değilse bir zahmet nasıl yapmam gerektiğini anlatır mısınız?

Teşekkür`ler vakit ayırıp, ilgilendiğiniz için.
  • arkadaşım ethernet çıkışlı bir modemin yoksa bilgisayarı ethernet kablosu üzerinden internet paylaştıramazsın, birden çok bilgisayar internet erişimi vermen için birden çok çıkışlı bir modeme ihtiyacın vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi şöyle yaptım. Asus 6010EV-M modem vardı arkadaşımda. Onu aldım. Ethernet kartı üzerinden kardeşimin bilgisayarını, usb çıkışı üzerinden kendi bilgisayarımı internete bağladım.

Bu durumda ağ bağlantısı gerçekleştirmem mümkün müdür?

edit: Sürücü paylaştırmak istiyorum da yukarda cümle yeterince açıklayıcı olmayabilir. (D ya da C sürücüsünü paylaşıma açmak istiyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fondeep -- 8 Kasım 2007; 20:35:15 >
  • Ağ Kurulumu İle İlgili Dökümanlar..
    http://forum.donanimhaber.com/m_14964373/tm.htm
  • Aynı Workgroup`a alınca iki bilgisayarı sorun çözüldü. Yardımcı olan herkese çok teşekkür`ler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.