Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu hafta yarisime kavuşuyorum , ilk önce yay taktırıp arabayı azıcık alçaltıp spor bi hava vermeyi düşünüyorum sizce güzel olurmu yoksa amelecemi olur?
  • Selam arkadaslar,

Mayıs ayında yaris 1.4 d4d aldım ve henuz 4500 km deyim sehir icinde 5.7 , sehir disinda 100 civari sabit giderek 4.3 mazot yakiyor yedek parca ve bakimlari fiat kadar olmasada opel , citroen ve ford dan ucuz. düz yol 185 en son hiz ama cok rahat cikiyor 90 bg den daha fazlasi 1075 kg arac icin beklemek yanlis olur zaten. Hizlanma olarak colt disinda tüm sinifindaki tüm dizelleri kullanma firsatim oldu kesinlikle cok iyi. palio daki gibi mazottaki suyu bosaltmak icin musluğu bulunmakta gerci su ana kadar mazotta su var isigi yanmadi hic eurodizel olarakta shell, total ve bp yi kullandim. Sessizlik , performans ve daha az yaktiğini tespit ettiğim bp oldu. Ayrica yaris sinifindaki dizel olarak en sessiz calisan arac oldugunu dusunuyorum. deneyimlerimi paylasmak istedim. Hepinize araclarinizi kazasiz belasiz güle güle kullanmanız dileğiyle iyi gunler.
  • merhaba yaris 4-d4 sahibiyim arabamın en iyi özellikleri performans frenaj ve yol tutuş özellikleri. araba virajlara yana yatsada inanılmaz şekilde yolda sabit kalıp yoldan kopmuyor. son hız olarak 199 gördüm ki eminim daha fazladır çünkü max 199 göstere biliyor yakıt tüketimi olarak çok değişkenlik gösteriyor. eğer bir kamyonun arakasına takılıp 80-90 arası gidreseniz 3,7 yakıyor. eğer otabana çıkıp 160-180 arası gidresen 6,2-4 arası yakıyor. ben genelde oratalama 5,8 yakıyorum. araba gerçekten çok hızlı ve atak hiç bir dizelin yapamayacağı 5000 deviri çevirir ki üst devirlerde de çok canlı bir sekilde yol alıyor yani bezinli araç hissi veriyor. kullanmış olduğum fiesta megane clio nun dizelleri arasında müthiş derecede performas olarak fark var. ki aralarında en sağlam araç olarak da sayılır nede olsa toyota....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tezcan78

merhaba yaris 4-d4 sahibiyim arabamın en iyi özellikleri performans frenaj ve yol tutuş özellikleri. araba virajlara yana yatsada inanılmaz şekilde yolda sabit kalıp yoldan kopmuyor. son hız olarak 199 gördüm ki eminim daha fazladır çünkü max 199 göstere biliyor yakıt tüketimi olarak çok değişkenlik gösteriyor. eğer bir kamyonun arakasına takılıp 80-90 arası gidreseniz 3,7 yakıyor. eğer otabana çıkıp 160-180 arası gidresen 6,2-4 arası yakıyor. ben genelde oratalama 5,8 yakıyorum. araba gerçekten çok hızlı ve atak hiç bir dizelin yapamayacağı 5000 deviri çevirir ki üst devirlerde de çok canlı bir sekilde yol alıyor yani bezinli araç hissi veriyor. kullanmış olduğum fiesta megane clio nun dizelleri arasında müthiş derecede performas olarak fark var. ki aralarında en sağlam araç olarak da sayılır nede olsa toyota....

düz yol son hız 175.199 yaptığına göre zaten yokuş aşağı sona gelmişsin.

turbo dizel araçlar bu tip zorlamaları fazla tolere etmez.haberin olsun.

mutlaka daha fazladır derken turboyu patlatma.

• Ben daha turbosu hiz yapti diye patlayan araba duymadım:)) bunu yapan mühendis bunun limitleri zorlandığında dayanacak sekilde bir koruma limitör gibi yada ona göre şanziman oranı falan düsünmüstür ki ben 197 yi gördüğümde yokus aşaği devir 4500 de idi zaten redline 5000 de basliyor. Sürekli yokuş bulup bu hizda gidemiyeceğine görede :)) bir sakincası yok bence. Ama tabi illa hız yapacaksak dizel arabayla ne isimiz var :). O 197 yide bir bayan beni getz dizel "yeni kasa" ile 180 ile giderken gecti cok pis gaza geldim ondan yoksa bir daha yapmam herhalde zaten:))))) ama gecti yoksa uyuyamazdim gece:P
  • ikinci ele düştüyse bu araç 1.0 düz vitesini almayı düşünebilirim.
    gayet şık bir araç artı birde toyota imzası....
  • üzgünüm, Yaris Sedan zaten TR'de yok..
    ikinci eli için baya bi beklemeniz gerekebilir :)
  • Merhaba,
    Ben bu topic'e girdim,çünkü yeni topic nereden açılıyor bulamadım.Benim sorunum 2. el Toyota yaris almak istiyorum. Fakat eski yarisler hakkinda bazı söylentiler var. Acaba yenisi ile arasında çok mu fark var. Ben bir bayan olarak sadece şehir içinde kullanacağım ve bu ilk arabam olacak. Yani arablardan pek anlamıyorum. Ama Toyota yarisi çok beğeniyorum. Yorumları da okudum,pek de haksız olmadığımı gördüm, zaten toyota her zaman favorim olmuştur. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • selam
    yarisin eskisini ablam yenisini ben kullanıyorum
    ikiside super
    sehir içi veya dışı gayet kullananışlı

şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscamnalbur -- 1 Ağustos 2006; 22:59:55 >
  • Selam Tuba sarı,

2 yariste sorunsuz sınıfına gore kaliteli arabalardır ama belirtmek isterimki yeni yaris ile arasinda cok fark var hatta tamamen değişmiş diyebilirim. Fakat yeni yarisi ikinci elde bulman cok zor ve bulsan bile en eskisi 6- 8 aylık ve yuksek fiyat istiyorlar, eğer ilin izmir ise toyota bayi den ikinci el için yardimci olabilecek isimler verebilirim iyi günler.
  • Merhaba ben Ankaradayım. Eski yarislerle yenisi arasındaki farkları biraz ayrıntılı anlatabilirmisiniz. 2006 model 2. el de olsa alamam param yetmez sanırım. Onun için 2002-2005 arası bir model olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler.
  • 140 ve üzeri gibi hızlarda klima açıldığı zaman yakıt tüketiminde bi değişiklik olmuyo ama şehir içinde yol b.s. ı abuk subuk değerler veriyo bi kere ort. tük. olarak 89 lt gördüm.
  • Bir de birşey daha sormak istiyorum eski yarislerin daha sonra satılması zor olur mu,değeri daha da düşer mi acaba? Zamanını ayıran herkese teşekkürler.
  • Eski yarislerin fiyati zamanla düser tabiyki yeniside ikinci ele iyice düsmeye başlayınca ama toyota gercekten cok sorunsuz arabalar üretiyor. Düsük kilometrede bakımları duzgun bir eski yaris bulursan al satarken cok zorluk cekmezsin. Alırken mutlaka iyi bir yere özelliik tanıdığın bir toyota servisi varsa oraya baktır derim. İsim gereği toyota plazalara cok gittiğimden biliyorum 2. elde kolay satabileceğin arabadır eski yaris.İzmirde bayiye gelen eski yaris 1 haftaya kalmadan satılıyor gordugum kadariyla.
  • Elbette Yeni Yaris'in ikinci el piyasası olgunlaştıkça eski Yaris'in değeri düşecek ve piyasası azalacaktır. kaçınılmaz son bu..

bu arada fazla olan mesajlarınızı silebilirsiniz..
  • Bu arada imkanın varsa 1.0 yerine 1.3 motor al bence oyle cok bir yakit tüketimi farkı yok 1.0 elden cıkarmak 1.3 ten daha zor. arasindada cok buyuk fiyat farklari yok 2. elde.
  • quote:

140 ve üzeri gibi hızlarda klima açıldığı zaman yakıt tüketiminde bi değişiklik olmuyo ama şehir içinde yol b.s. ı abuk subuk değerler veriyo bi kere ort. tük. olarak 89 lt gördüm.

140 üzeri hızda zaten yakıt tüketimi coştuğu için klimanın etkisini hissetmemişsindir.. :)
    Düşük hızlarda ise hesaplar şaşırabilir.. normaldir.. Özellikle hız durmaya yakın olunca değerler çok uçuk gözüküyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssami -- 2 Ağustos 2006; 11:29:24 >
  • Bütceni bilmiyorum ama ankarada 59.000 km 2004 1.3 sol special var ki bu eski yarisin en üst modeli 19.200 demisler. Asağidaki linkte araci gorebilirsin .

http://arabam.milliyet.com.tr/ikinciEl/detail.aspx?sid=704018
  • Arkadaşım 89 lt gibi yazan değer araç durmaya yakınken ya da durduğunda yol bilgisayarında görünüyor ve araç bakım kitabını okursan böyle değerlerin ara sıra görünebildiği ve normal olduğunu söylüyor, yoksa ben de merak etmiştim okuyunca anladım önemsizmiş
  • Ben 17 max 18000 ytl lik bir araba düşünüyorum . Daha fazlası beni zorlayabilir. PAzarlık payı olduğunu düşünüyorum 2. elde ama ne kadar inerler bilemiyorum. Bahsettiğiniz arabanın diğerlerine göre üstünlüğü nedir acaba? Bir de şu linkte benzer bir araba var

http://www.araba.com/305363.html

araç 100 00 i aşarsa çok sorun çıkarır mı ? bu araç 145 000 de 1.3 sol mt olarak geçiyor. Yardımlarınıza tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.