Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: soldier_19

quote:

Orjinalden alıntı: gurz

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

yeni yaris sahiplerine sorum olacak, hep iç mekan genişliğinden ve eski yarise göre daha büyük olduğundan bahsediliyor. Ama kendi sınıfındaki diğer markalara göre nasıl? mesela grande punto dan ne kadar küçük? arka koltuk, bagaj durumu nasıl?

Annemin Yaris 1.4 D4-D MMT'si, benim de Grande Punto'm olduğu için yorumlarımı yazayım: Yaris'in oturma konumu daha yüksek, tavan da yüksek, sonuçta iç genişlikleri yaklaşık aynı olsa da Punto'dan daha ferah hissediliyor. Arka koltuk gerideyken bagaj Punto'ya göre epey küçük, ama arka taraf, ortanın da düz olmasının katkısıyla, geniş ve rahat. Arka koltuğu öne alınca bagaj Punto'ya yaklaşıyor, ama diz mesafesi uzun boylular için yetersiz kalıyor.

gurz hocam iki aracıda kullanmış birisi olarak performans hakkında ve genel artı eksiler olarak yorumlarını alabilirmiyiz. kolay gelsin....

Teşekkürler. Elimden geldiğince izlenimlerimi özetleyeyim:

G.Punto (1.3 Multijet 75 bg., 190 nm. Active.) 5.200 km’de. 15 Mart’ta 25.000 YTL’ye aldım. Fiyatı, kullanımı ve 1250 cc’lik motorun vergi avantajı cazip geldi. G.Punto’da hızlanma 140’a kadar iyi, 140-150 arası vasat, 150’den sonra iyice azalıyor, düz yolda 165-170’te kalıyor. 2000-3500 devir arası ara hızlanmalar çok iyi, bir önceki arabam 2004 Corsa 1.4 Twinport (90 hp-125 nm) G.Punto’dan sadece tam gazda daha hızlıydı (+15 km/s). Yaris 1.5 aylık ve 1.700 km’de fakat sadece 3 kere kullanabildim, hiçbirinde de yalnız değildim, ama sakin kullanımda bile gücü belli oluyor. 90 bg’lik G.Punto ile kıyaslamak daha doğru olur aslında.

Yol tutuşta G. Punto bence çok dengeli ve başarılı. Yaris’i zorlamadığım için kesin bir şey söyleyemem ama G.Punto daha iyi gibi. İkisinin de direksiyonu birbirine benziyor ve çok iyi. G.Punto’daki City modu park ederken rahat ama bence keyfe keder, çoğu zaman açmıyorum. MMT şanzıman çabuk vites büyültmeye meyilli. Yavaş ilerleyen trafikte erken büyütüp tekrar küçültmesi rahatsız edici. Özellikle yokuşlarda manuel veya ES modu kullanımı gerekiyor. Düz yolda dur-kalk trafikte manuel modda gereksiz 1’e aldığı da oluyor.

Yaris rölantide ve düşük devirlerde Punto’dan sessiz ama 2.500 devirden sonra motor uğultusu G.Punto’dan fazla. G.Punto’da ise yol sesi Yaris’ten fazla. Yaris’in kliması G.Punto’dan daha çabuk soğutuyor (ikisi de manuel klima). Yaris’in verdiği “kalite” hissi –ilk aklıma gelen kapıların kapanması- G.Punto’dan iyi. G.Punto’da torpido gözü dışında eşya koyacak yer sıkıntısı var, Yaris’te ise yer o kadar çok ki gözlüğünüzü nereye koyduğunuzu unutabiliyorsunuz.

Aynı semtte oturmasak da yol koşullarını (Ankara şehir içi+Eskişehir yolu) yaklaşık olarak denk, fakat Yaris’in daha “sakin” kullanıldığını kabul edersek; Yaris’in ortalama tüketimi (lt/100 km.) 5.2–6.0, G.Punto’nunki fazla dur-kalk trafiğe girmezsem 5.3-5.7, şehir içi ağırlıklı trafikte 6.2 çıkıyor. Corsa aynı koşullarda 6.7-7.5, 2001 Clio 1.4 16V otomatik 7.5-9 lt/100 km. benzin tüketiyordu. G.Punto ile Ankara-Kemer-Ankara yolculuğunda, 110-120 temposunda tüketim 4.8 çıktı. Uzun yolda en çok hoşuma giden yanı motorun sessizliği ve 4 kişi+klimaya rağmen dik yokuşları 5. viteste gaza yarım basılı 110–120 ile çıkmasıydı.

Fren performansı ikisinin de iyi. Dozlama rahat.

İkisinin de müzik sistemlerinin ses kalitesi iyi ama seçmek gerekirse Yaris’inki burun farkıyla önde.

“Yaris’in satış fiyatı normal” diyerek bitireyim.

• ya klimadan iğrenç bir koku geliyor araç daha 1 aylık bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı...ne önerirsiniz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: *HerA*

ya klimadan iğrenç bir koku geliyor araç daha 1 aylık bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı...ne önerirsiniz???

üst konularda kısayollarda klima topiği var orada bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi mevcut istersen bir göz at
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytaral

muhendis06 hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum, ama denizliye yolun düşerse benim yaris 1.0 ı sana bi test ettireyim:)
    halaa kafamı taşlara vuruyorum 5000 ytl ye kıyıpda 1.4 dizel almadım diye...

bi arkadaşda su soma cevap verebilirmi ki ??
    bende 2006 yaris 1.0 Terra kullanıcısıyım.
    Cruise control taktırmak istiyorum, birkaç arkadaşım mümkün olmadığını söylediler.
    bir fikri olan varmı??
    saygılar...

Ankara'da oturuyorum, onceki mesajimda belirttigim Akota bayisine nihayet gittim haftaiçi. Hani su 1.0 test araci oldugu iddia edilen bayi. Eskisehir yolundaki TAEK arkasina tasinmis. Herneyse, satis temsilcisi hanimefendiye durumu yukarida anlattigim gibi izah ettim: ve bana test araci 1.0 motor için olmadigini soyledi. Oysa Lider bayisindeki satis temsilcisi de araci Akota'da deneyebilecegimi soylemisti. Bu Toyota bayilerinin musteriyi ne yerine koyduklarini anlamakta guçluk çekmeye basladim. Bu kadar da olmaz. Hele bir de "isterseniz eski kasa 1.0 denettirebiliriz" demesin mi???

@aytaral, eger Denizli'ye yolum duserse kesin haber veririm, dusuncen için tesekkurler. Zaten bu gidisle beni iyice soguttu bayiler bu markadan...

• bu 1.0 terra test araçları ile ilgili okuduklarım çok ilginç. Oysaki ben 1.4 ü almadan bana neredeyse zorla 1.0 ı test ettirmişlerdi. (Dizel test aracımız hafta sonu gelecek demişlerdi. Ben de iyi o zaman bende bir hafta sonu uğrarım dedim. Satıcı bayan "hiç olurmu canım, gelin elimizdeki 1.0 ile test turuna çıkalım, aracın içini, yol tutuşunu falan bi görün" demişti.
  • muhendis06, yolunuz istanbul'a düşerse, Zeytinburnu-Derindere Toyota Plaza'da 1.0'ı test edebilirsiniz...
  • valla yaris'in tipi de motoru da özellikleri de çok hoşuma gidiyor. ama hayatım boyunca göstergeleri ortada olan arabalara alışamadım ve hiç de sevmiyorum. sırf bu yüzden araba alacağım zaman direk elemiştim. onun dışında bana göre herşeyi çok iyi sadece gösterge olayı yani beni arabadan soğutan
  • Kesinlikle mükemmel....asla pişman olmassın arkadaşım.İçi ve dışıyla fark edilen bir araç bende cok araştırdım ve aldım. tek olumsuzluğu bagaj küçüklüğüdür buda bence sorun deil
  • 1,0 TERRA 1700 km' de. Bulunduğum yerde sıkışık trafik falan yok, en fazla 2-3 kırmızı ışık bekliyorum. Ortalama 5,6 lt yakıyor, bilgisayarda 5,3 gözüküyor. Cruise control bu otomobile çok güzel olurmuş aslında, tüketim daha da düşerdi. Klima full açık bu arada.

1,0 biraz sıkıcı kullanımlı, eğer gençsen falan bayabilir. Onun dışında araç bomba gibi şimdilik, eski kasanın çok tepki toplayan bi reklamı vatdı tv de, ben de nefret etmiştim reklamdan, hani kız adamı bırakıp arabayı kurtarıyor falan. Fakat hakkaten çok sevilecek bir araba bu, az yakıyor, ucuz, sağlam, şık, rahat vs vs.

Her türlü imkanı veriyoruz, otur bir araç yarat, üretelim deseler herhalde böyle birşey isterdim, diyolar ya "dahice".

• Vay be yaris 1,3 ten memnun kalanlarda varmış.

Ben 1,5 ay önce aldım ve çok pişmanım. Araba gitmiyor. Katalog değerlerimndeki hızlanma değerine aldandım; 0-100 km 11,5 sn. koskoca bir yalan.
    Doğrusu 1050 kg bir araba için 121 tork ile 13 sn.
    Bu sahtekarları mahkemeye vereceğim.
    BANA YARDIM EDERMİSİNİZ ?
  • ben 9 haz'dan beri 1.4 dizel kullaniyorum.1400 km yaptim su ana kadar.kullanmasi en zevkli araclardan biri bence.bagaj haricinde hic bi yerde kusuru yok.icini gorenler de sasiriyo genisligi karsisinda.yalniz bi olay daha var ruzgarlardan etkileniyo.onceki kasa clio da boyle bi sey gormedim.motor performansi da harika.bence sinifindaki en iyi araba.toyota alip da pisman olan cok az kisi vardir heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oteo

Vay be yaris 1,3 ten memnun kalanlarda varmış.

Ben 1,5 ay önce aldım ve çok pişmanım. Araba gitmiyor. Katalog değerlerimndeki hızlanma değerine aldandım; 0-100 km 11,5 sn. koskoca bir yalan.
    Doğrusu 1050 kg bir araba için 121 tork ile 13 sn.
    Bu sahtekarları mahkemeye vereceğim.
    BANA YARDIM EDERMİSİNİZ ?

arkadaşım ben bi pişman olan seni gördüm bu forumda.Senin ihtiyaçların farklı olabilir bence daha sıkı bir araştırma yapsaydın almadan önce daha iyi olurdu.
  • selam
    yaris 1.0 lasrikleri potenza 185/60/R15 84T ama bridgestone sitesinde bulamadım bu lastiği başka bir isimle mi satılıyor
    birde lastik havalarını ne tavsiye edersiniz?

düzeltme sayfa başı oldum ilk defa ne güzel :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscamnalbur -- 4 Temmuz 2006; 14:07:57 >
  • Lastigin yanağında E83 gibi bir Numara var. O model ile satılıyor.
    Ben aynı ebat Michellin ile değiştirdim çok fark etti, Şiddetle tavsiye ederim.
  • cevap için çok sagol,
    Michellin i düşüneceğim ama sadece bir tanesi gitti
    birde havayı kaç basıyorsun ?
  • 32 PSI
  • ARKADASIM, YAZINI OKUDUM DA: SEN NE DEMEK ISTEMISSIN?
    BEN HICBIRSEY ANLAMADIM, NE BICIM CUMLE KURMUSSUN? VALLAHI, BEN DE YARIS DIZEL OTOMATIK ALMAK ISTIYORUM VE YORUMLARINIZI OKUYAYIM DEDIM AMA, SENIN YAZDIGIN YAZIDAN HICBIRSEY ANLAMADIM, KUSURA BAKMA:)
    quote:

Orjinalden alıntı: delee1

ya ben tutturdugum bu düşük degerlere güvenip bu depoda 1az daha agresif kullandım arabayı.ama bu sefer gercekten cok fena sıkısık trafiklerin icine girdim ve bu sefer sadece şehir içi.cok merak ediyorum 1daha depoyu fulledıgımde nasıl degerlerle karsılascam
  • yaw bu yeni yarise bende hastayım yahu ama bahalı geldi bana da acaba ikinci elde dzeli nasıl olur.. aile için acaba uygun olurmu?..
  • bagaj küçüklüğü dışında aile için uygun bir araç.içi gayet geniş.Benzinli yaris bile ekonomik yakıyor sanırım dizel dahada iyidir.Bence düşünmeden alın bu fiyata en uygun araç

• ARKADAŞLAR Yep Yeni Yaris 1.3 SOL Special M/T mi SATIYORUM maalesef.

1900 Km.de henüz. Rengi de KİREMİT KIRMIZISI.

Fiyatıda bir alt model olan Terra fiyatı.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.