arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu daha var. 1.4 d-4d dizel motorlu 1075kg yarisin son hızı fabrika verilerinde 175km, aynı motoru kullanan corollanın ise 1225kg olmasına rağmen son hızı 180km. neden acaba bu farklılık normalde yarisin kasası daha hafif olduğu için son hızı daha yüksek olması gerekmezmi? yada bu kriterler neye göre belirleniyor?
Yaris daha yeni teknoloji ve dingil mesafesi ve iz genişliği neredeyse Corolla kadar (11 cm dingil farkı). Ve çok daha küçük bir araba. Kötü özelliği tombul ve yüksek oluşu o yüzden rüzgar direnci biraz fazla (ama çoğu arabadan iyidir). Virajlarda Corolla nasıl bilmiyorum ama Yaris ondan kötü değildir.
quote:
Orjinalden alıntı: gurcan007
arkadaşlar birde ben yılda 2-3 kere uzun yol yapan biri olarak sormak istiyorum b segmenti arabalar c segmentine göre dahamı kötü yol tutuşuna sahiptir? virajlarda savrulma riski dahamı fazladır c segmentine göre? bu kriter neye göre belirlenir?
Yaris almak için bir neden daha
YepYeni Yaris'in Dizel modelinde 3 yerine 5 yıl garanti
Şimdi Yaris'in Dizel modellerinde ücretsiz Toyotasa Garanti Extra ile 3 yerine 5 yıl garanti Toyota Plazalarda sizi bekliyor.
Ford'da olduğu gibi yakıt güvence sistemi var mı? Yani Ford'da surekli Opetden alıp alınan yakıtı kartınıza işletirseniz yakıt kaynaklı garanti dışı kalma durumu olmuyor.
Ayrıca, bu guvence sistemi başka hangi markalarda var?
ya ben ne şanssız bi adamım bende yaris aldım ama biraz acele davrandım pek interneti araştırmadım ve ben aldıktan 2 ay sonra yeni kasası çıktı burası genelde yeni yarisin konuşuldugu bi yer ama benimki yaris blue 1.3 bende herşeye rağmen çok memnunum arabamdan ama yeni kasasını gördükçe ister istemez özeniyom:) neyse tüm yaris lilere ve tabi ki herkese kazasız belasız yolculuklar.
Ford'dan başka yok bildiğim kadarıyla.. En azından Toyota'da kesin yok..
quote:
Orjinalden alıntı: crein
quote:
Orjinalden alıntı: ssami
Yaris almak için bir neden daha
YepYeni Yaris'in Dizel modelinde 3 yerine 5 yıl garanti
Şimdi Yaris'in Dizel modellerinde ücretsiz Toyotasa Garanti Extra ile 3 yerine 5 yıl garanti Toyota Plazalarda sizi bekliyor.
Ford'da olduğu gibi yakıt güvence sistemi var mı? Yani Ford'da surekli Opetden alıp alınan yakıtı kartınıza işletirseniz yakıt kaynaklı garanti dışı kalma durumu olmuyor.
Ayrıca, bu guvence sistemi başka hangi markalarda var?
şu anki konularla ilgili değil ama bir not ilk sayfayla ilgili bu araba b değil bile c segmenti arası bi araç bazı arkadaşlar yanlış değerlendirme yapmış ondan dedim önceden konuşulmuştur belki...
Arkadaşlar sonunda elimdeki arabayı sattım, 10 gün içinde yaris dizel alıcam. Benim sorum yariste turbo varmı. Fiestada filan sollama için gazı kökleyince birden koltuğa yapıştırıyo ya öyle bişey var mı?
Tork 190 Nm. Yani aradığın olay fazlasıyla var. Bildiğim kadarıyla değişken kanatlı turbocharger'ı var, bu sayede 1800-3000 devir arasında sürekli 190 Nm. verebiliyor olmalı. Ben de yeni araç arayışındayım ve muhtemelen ben de bir Dizel alacağım elimdeki 206'yı çıkarınca.
Burada okuduklarımdan anladığım Yaris'in 2-3 kötü tarafı var. Biri kornası kötü, o değişir önemsiz. Diğeri bagaj küçük ama bu da önemli olmayabilir. Benim gibi 1 çocuklu biri için arka koltuklarda 40/60 yatabiliyorken senede 1 2 tatil için çok çok yeterli. Sonuncusu ise otomatik vitesin düz vites gibi hissedilmesi ve daha önemlisi arkaya kaydırma yapması. Buna da alışılır sanırım ancak yine de Honda'nın CVT'si gibi sorunsuz ve konforlu bir şey dilerdim.
Diğer her konuda bence süper bir araba.
1. Kornaya alışınca şirin gelmeye başlıyor :) 2. Bagaj belki küçük gibi duruyor ama çok kullanışlı.. dolayısıyla "kötü taraf" sayılmaz.. 3. MMT şanzımanda sadece 1 den 2 ye geçişte normal vites gibi hissediliyor.. diğer geçişlerde ise pek problem yok.. Ama tabi CVT şanzıman gibisi de yok!
yaris sedan çok güzelmiş. Umarım toyotasa bu versiyonu Türkiye'ye getirir. Hondacity 'i silip atacak bi model.
Sayın ssami, bilgilere teşekkürler. Şu şanzıman o kadar rahatsız edici değil demekki değil mi? Peki bu normal otomatiklere göre daha ucuz tip bir şanzuman mı? Yani arızaya müsait mi ? Bunun hidrolik olarak idare edilen bildiğimiz standart bir manuel şanzuman olduğunu duydum.
quote:
Orjinalden alıntı: ssami
1. Kornaya alışınca şirin gelmeye başlıyor :) 2. Bagaj belki küçük gibi duruyor ama çok kullanışlı.. dolayısıyla "kötü taraf" sayılmaz.. 3. MMT şanzımanda sadece 1 den 2 ye geçişte normal vites gibi hissediliyor.. diğer geçişlerde ise pek problem yok.. Ama tabi CVT şanzıman gibisi de yok!
MMT şanzıman toyota tarafından belli bir süredir kullanılıyor ve bildiğim kadarıyla pek problem çıkarmıyormuş. (Malum zaten Toyota = sorunsuz araba demek :))
arkadaşlar yaris ile 187 km bastım ve dahada yükseliyordu yani durmak tesise girmek zorunda kaldım. sonrada basmadım. bende opel astra cd vardı. eskiden. ona göre baktığımda tek eksiği yol tutuş. ama opelinde en önemli özelliği sınıfının en iyi yol tutatan arabalarından biriydi. yol tutuş konuşunda kendi sınıfındaki araçlarla aynı seviyede ama sehir içinde yaris kesinlikle sınıfının en iyi aracı diye bilirim. sanki altımda 2000 motor araba var. 3 ve 4 . viteste araba muthiş bir ivmelenme yaapıyor. sollamalarda hiç zorlanma olmuyor. diğer arabalarım 2. viteste zorlandığı bayırları 3. viteste hızlanarak çıkıyor. zaten duyduğum kadarıyla motoru çok hafifmiş. bu yüzden diyer araçlardan daha hafif. ayrıca eger şehirler arası yollada 80-90 km hız arasında gidersen ki yol bilgisyarında gördüğüm değer 3,7 lt/100 km yakıyor. fakat sehir içnde ise 5,2 lt/100 km seklinde yakıyor. otobanda 150-170 km hızında gidildiğinde 6,2-6,4 lt/km şeklinde gidiyor. en iyi performansı bp ultmate ile veriyor. shellin motorini ise çok sesli çalıştırıyor. en menmum kaldığım yakıt ultmate.. hepsini denedim. şunu söyleye abd de araba bozulduğu zaman bakım masrafları çok pahalıdır. ve abdde arabaların yapığı km çok yüksek değerlerdedir. 350 mile gibi. toyota abd en çok tercih ettiği markalardandır. hatta avrupalı arabalardan daha çok tercih edilir. bunun sebebi ise reliable dır yani uzun ömürlü ve güvenilir. sorun çıkarmaz.
arkadaşlar merhaba yeni yarislerle ilgili birşey sormak istiyorum.
dizel terra (düz vites) modelinde sürücü koltuğu yükseklik ayarı gerçekten yokmu? opsiyonel olarak alma şansımız varmı?
evet gerçekten yok, katalog yalan söylemiyor :) Opsiyonel olarak alma şansın da yok..
orjinal paspas alan yada fiyatını bilen varsa bi zahmet yazıversin.. bana hediye edilen küçü geliy
eğer parası varsa "biraz daha para koysaydımda şu arabayı alsaydım" her halukarda diyebilir.. Sonuçta Yaris kendi segmentinde iyi, üst segment'lerle kıyas edilemez..
quote:
Orjinalden alıntı: gurcan007
hiç yaris aldığı için pişman olan varmı acaba? biraz daha para koysaydımda şu arabayı alsaydım keşke diyen?
"Biraz daha para koysaydım da şunu alsaydım" olayının sonu yoktur ki.. Bilgisayar toplamaya benzer, şu kadar daha vereyim ram 512 olsun , şunu da veriim hard disk 80gb olsun dersin. Bi bakarsın 500$'lık PC $900 oluvermiş.
O işin sonu yok.
Ama aynı sınıftaki başka bir arabaya bakıp iç geçiren bir Yaris kullanıcısı olacağını sanmıyorum. Benim arkadaş aldı. Az daha aynı segmentteki popüler ve yeni çıkan bir araçdan alıyordu, hem de daha pahalıya.. Şimdi sokakta o araçtan gördükçe "Ohh" diyor...
quote:
Orjinalden alıntı: tezcan78
arkadaşlar yaris ile 187 km bastım ve dahada yükseliyordu yani durmak tesise girmek zorunda kaldım. sonrada basmadım. bende opel astra cd vardı. eskiden. ona göre baktığımda tek eksiği yol tutuş. ama opelinde en önemli özelliği sınıfının en iyi yol tutatan arabalarından biriydi. yol tutuş konuşunda kendi sınıfındaki araçlarla aynı seviyede ama sehir içinde yaris kesinlikle sınıfının en iyi aracı diye bilirim. sanki altımda 2000 motor araba var. 3 ve 4 . viteste araba muthiş bir ivmelenme yaapıyor. sollamalarda hiç zorlanma olmuyor. diğer arabalarım 2. viteste zorlandığı bayırları 3. viteste hızlanarak çıkıyor. zaten duyduğum kadarıyla motoru çok hafifmiş. bu yüzden diyer araçlardan daha hafif. ayrıca eger şehirler arası yollada 80-90 km hız arasında gidersen ki yol bilgisyarında gördüğüm değer 3,7 lt/100 km yakıyor. fakat sehir içnde ise 5,2 lt/100 km seklinde yakıyor. otobanda 150-170 km hızında gidildiğinde 6,2-6,4 lt/km şeklinde gidiyor. en iyi performansı bp ultmate ile veriyor. shellin motorini ise çok sesli çalıştırıyor. en menmum kaldığım yakıt ultmate.. hepsini denedim. şunu söyleye abd de araba bozulduğu zaman bakım masrafları çok pahalıdır. ve abdde arabaların yapığı km çok yüksek değerlerdedir. 350 mile gibi. toyota abd en çok tercih ettiği markalardandır. hatta avrupalı arabalardan daha çok tercih edilir. bunun sebebi ise reliable dır yani uzun ömürlü ve güvenilir. sorun çıkarmaz.
göstergesinin 170'den sonrasını göstermez diye düşünüyordum maksimum hızdan dolayı. gerçekten gösteriyormu 187 km.yi?