Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimlik fotokopisine şaşırdım açıkçası. ben dolapdere bayiindeki tüm test arabalarını test ettim neredeyse ve hiç birşey istemediler. zaten araçların sigortası var ve ön koltukta bir çalışan oturuyor. bayiiden bayiiye fark var demekki.
  • 1000cc de,
    3500 devirin üzerinde ses tabiki oluyor ama öyle rahatsız edici bi ses değil, hatta insanı gaza getiriyor diyebilirim, ama tabi çekiş çok güçlü olmadığı için insanın içi burkuluyor ozamanda :)

ben D4D ü test ettim, 1.0 ın test aracı yoktu. ekonomik açıcan 1000cc lik bu aracı tercih ettim. 5000 ytl fark verip dizel alacağıma az verip 1.0 alırım, 5000 ytl yi de benzine ayırırım dedim ama pek istediğim gibi olmadı. tekrar ediyorum bu araç sınıfının çok üstünde, mükemmel bir araç. ancak alırsanız mutlaka 1.4 dizel D4D motorlusunu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaral -- 15 Nisan 2006; 12:14:52 >
  • 1.4 D-4D aracın üzerinde standart 6 hoparlör, CD/MP3/WMA player ve direksiyondan kumanda var.
    Yalnız yanılmıyorsam benzinli Terra'larda mp3 çalar yok. Sadece dizel Terra'da var yani.

Bugün arkadaşın aracına yine bindim. Bu sefer eşi de olduğu için ben arka koltuğa geçtim ve gözlerime inanamadım. Arkadaşım 1.85 boyunda ve daha önce tek kapı araç kullandığı için maşallah koltuğu en arkaya kadar kaydırır neredeyse. Ben de geçtim onun arkasına (benim boy 1.88). Bu sınıftaki çoğu arabaya bindim, daha önce böyle birşey görmedim ben. İki sırık arka arkaya oturduk ve benim dizler hala ön koltuğa değmiyordu. Bir çok C sınıfı araçta bile yok bu mesafe.

Neyse bagaj yok diyorlardı. Benim bi önceki aracım olan opel corsa'dan çok da fark yok. Ama koltukları biraz ileri kaydırdık ve bagaj da süper büyük oldu.

Bu arabaya hayran kaldım

• quote:

Orjinalden alıntı: Villeneuve

kimlik fotokopisine şaşırdım açıkçası. ben dolapdere bayiindeki tüm test arabalarını test ettim neredeyse ve hiç birşey istemediler. zaten araçların sigortası var ve ön koltukta bir çalışan oturuyor. bayiiden bayiiye fark var demekki.

Kimlik fotokopisini Ankara TOYAN bayisi istedi. Dikmen semtinde. Ben bayiye gayet duzgun giyimli temiz bir musteri olarak gittim. Bana kimlik fotokopisini vermis musterilerden ornekler gosterdiler. Tum fotokopiler alelade masalarda ustuste yigilmis. Sanki cete ofisi. Ben de emniyet icin onlarin kimlik fotokopisini istedim, vermediler tabi. Aklima turlu turlu seyler geldi. Bu TOYAN acaba ceteci mi?? Kimlik fotokopilerini baskalarina peskes cekiyor mu? Veya sabancinin sirketlerine mi satiyor acaba?? Kimlik belgelerinin kopyalanmasina dair islemler, İçişleri Bakanligi yetkisi ve iznine tabidir. Hangi vatandas alacagi mali denemek icin kimlik fotokopisi verir? Ya banka hesaplarimi bosaltirlarsa? Ya hakkimda sahtecilik yaparlarsa? Bu kadar da piskinlik, terbiyesizlik olmaz ki...

Asil anlamadigim, neden diger bayiler, renault, honda, fiat, hyundai vs.. benden hicbiri boyle birsey istemedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 15 Nisan 2006; 13:31:19 >

• ya sana inanmadığım için yazmadım ben onları :) bayiye özel bir terbiyesizlik demek istedim. bende önce şirinevlerdeki bayiye gitmiştim. pazarcı ağzıyla araba satmaya çalışıyor. satış temsilcisiylemi konuşuyosun sanayi sitesinde tamirci çırağıyla mı belli değil. ukala ukala konuştu.çok bilmişlik yaptı. kafadan attığı çok belli olan bazı şeyler söyledi. ben de bu adama güvenip araba almam dedim ve dolapdereye gittim. daha efendi, güvenilir gibi duran, ne sattığını bilen birini görünce ordan aldım arabayı.

quote:

Orjinalden alıntı: Muhendis06

quote:

Orjinalden alıntı: Villeneuve

kimlik fotokopisine şaşırdım açıkçası. ben dolapdere bayiindeki tüm test arabalarını test ettim neredeyse ve hiç birşey istemediler. zaten araçların sigortası var ve ön koltukta bir çalışan oturuyor. bayiiden bayiiye fark var demekki.

Kimlik fotokopisini Ankara TOYAN bayisi istedi. Dikmen semtinde. Ben bayiye gayet duzgun giyimli temiz bir musteri olarak gittim. Bana kimlik fotokopisini vermis musterilerden ornekler gosterdiler. Tum fotokopiler alelade masalarda ustuste yigilmis. Sanki cete ofisi. Ben de emniyet icin onlarin kimlik fotokopisini istedim, vermediler tabi. Aklima turlu turlu seyler geldi. Bu TOYAN acaba ceteci mi?? Kimlik fotokopilerini baskalarina peskes cekiyor mu? Veya sabancinin sirketlerine mi satiyor acaba?? Kimlik belgelerinin kopyalanmasina dair islemler, İçişleri Bakanligi yetkisi ve iznine tabidir. Hangi vatandas alacagi mali denemek icin kimlik fotokopisi verir? Ya banka hesaplarimi bosaltirlarsa? Ya hakkimda sahtecilik yaparlarsa? Bu kadar da piskinlik, terbiyesizlik olmaz ki...

Asil anlamadigim, neden diger bayiler, renault, honda, fiat, hyundai vs.. benden hicbiri boyle birsey istemedi...

• Villeneuve , yok inanmama meselesi anlaminda yazmadim, insanlar bilsinler, bilincli davransinlar diye biraz daha net anlattim basima gelenleri.

Bu arada, Yaris'i süremeden de olsa bayide inceledigim kadariyla izlenimlerimi eklemek istedim simdi.

1-Arac, rakiplerine gore ic hacimde rahat, ferah, camlari genisce, icinde bogulma hissi vermiyor.

2-Orta konsoldaki cepler pek genis olmasa da, ise yarar. Plastik kalitesi puntodan cok daha iyi, clio ile denk gibi, dokunma hissi kaliteli, egreti duran bir yeri yok.

3-Surucu tarafi torpido gozu kilidi biraz narin gibi geldi. Ama cok kullanisli.

4-Surucu oturma pozisyonu cok rahat. Arka koltuklar da rahat, sertligi kararinda.

5-1.3 benzinli motor, iscilik rahat olacak kadar genis genis kaputun altina sigdirilmis. Parcalara erismek kolay. Ancak dizel motor biraz daha dar ve tikis tikis girmis. Pek de dert edilmeye degmez, belki servis isciligi biraz daha uzun surer.

6-Motor bolmesi alt koruma saci yok. Motorlarin alti acikti.

7-Arka camlar tam aciliyor.

8-Koltuklarin hepsinin kizakli olmasi cok guzel. Ayarlanabilir bagaj hacmi de harika bir fonsiyon. Benzer olay Renault modus'ta da var ama Yaris daha islevsel olmus. Bir de arka koltuklar cok kolayca yatip kalkiyor.

9-Bekarlar ve tek cocuklu aileler icin, gayet uygun bir araca benziyor.

10-Anlasilan bu araci 1.0 benzinli almaktan kacinmak lazim. 1.3 benzinli ile dizel arasindaki fark da 3000 YTL kadar oldugu icin, yilda en az 15000 km yapanlar dizel alip keyfine bakmali sanirim.

Siz siz olun, surmeden denemeden araç almayin

aytaral sen simdi ne yapmayi dusunuyorsun? aracini ne tur trafik kosullarinda kullaniyorsun? Sehir ici? Karma? Biraz daha anlatirsan memnun olurum

• ben genel olarak şehir içi kullanıyorum, anca hafta sonları günübirlik 300-500 km lik yollar ayda bir falan yaparım.
    şu anda bu aracı satıp üzerini tamamlayıp 1.4 d4d yi alıcam.
    daha öncede dediğm gibi benim açımdan tek eksisi yakıt tüketimi ve performansı benim istediğim şekilde olmaması.
    he alırken bunu bilmiyomuydum, evet biliyordum ama 5 milyarlık fark beni caydırmıştı.
    şimdi ise 5 milyar daha verip bu mükkemmel aracı hem daha performanslı hemde daha ekonomik kullanmaya karar verdim
    23000 ytl ye aldım, 22500 e satarım heralde. 900km de daha araç.

düşüncem şu anda bu. bakacaz artık...
  • aytaral, pistteki denemende 0-100 kmh 13 saniyede ulastim diyorsun. Bu olcumu kendi basina mi yaptin? Sureyi nasil olçtun? Amacim yeni bir tartisma baslatmak degil kesinlikle ama bana olabileceginden cok fazla iyi bir zamanlama gibi geliyor??

Bir de senden bir ricam, musait olursan kullanma klavuzuna bakar misin? 1.0 motorun manuel vites disli oranlari var mi acaba? Senden cok sey istiyorum belki ama, bakabilirsen cok memnun olacagim. Webde cok aramama ragmen bulamadim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytaral

23000 ytl ye aldım, 22500 e satarım heralde. 900km de daha araç.

düşüncem şu anda bu. bakacaz artık...

üzgünüm ama o fiyata satabileceğini sanmıyorum. vergiyle falan 0 araçla aynı fiyata gelecek alıcı için. 2. el almasının bir anlamı olmayacak. 21 falan belki
  • Beyler şu anda 1.4 d4d sol s. mmt aracIm 1300 km de yakıt tüketimi her geçen gün düşüyor ( 6.2 LT ŞEHİR İÇİ) ve hız artıyor.tek sorun bana göre alt kısımdan gelen sesler motor sesi diil ama.çakıl ve yol sesinden bahsediyorum.bunun içimde bazı araştırmalar yaptım mesela ziebart koruma veya flinkot gibi.vs...
    şunu söylmeliyim flinkot çok basit bir malzeme bu arabaya yazık.ziebart daha homajen bir malzeme kullanıyor ama 319 $ alıyor.şu anda henkel in yalıtım sistemlerini araştırıyorum kesinlikle daha kalite ve uzun ömürlü.ama şu anki sorun uygulamacı bulamamam.onuda bulunca forumda paylaşırım sizlerel.
    TÜM YARİS ALANLARA HAYIRLI OLSUN DOĞRU KARAR VERDİNİZ.
  • Bilgiler için teşekkürler henkeli de öğrenirsen paylaş bizimle.Kaç kg lık bir malzeme olacak bilgi verebilirmisin?Çamurluklarla ilgilenmek lazım görüşündeyim çamurluklar da dahil mi ?
    quote:

Orjinalden alıntı: bursum

Beyler şu anda 1.4 d4d sol s. mmt aracIm 1300 km de yakıt tüketimi her geçen gün düşüyor ( 6.2 LT ŞEHİR İÇİ) ve hız artıyor.tek sorun bana göre alt kısımdan gelen sesler motor sesi diil ama.çakıl ve yol sesinden bahsediyorum.bunun içimde bazı araştırmalar yaptım mesela ziebart koruma veya flinkot gibi.vs...
    şunu söylmeliyim flinkot çok basit bir malzeme bu arabaya yazık.ziebart daha homajen bir malzeme kullanıyor ama 319 $ alıyor.şu anda henkel in yalıtım sistemlerini araştırıyorum kesinlikle daha kalite ve uzun ömürlü.ama şu anki sorun uygulamacı bulamamam.onuda bulunca forumda paylaşırım sizlerel.
    TÜM YARİS ALANLARA HAYIRLI OLSUN DOĞRU KARAR VERDİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 17 Nisan 2006; 13:00:53 >

• arkadaşlar arabayı alma aşamasındayız d4d düşünüyorduk ama babam arkadaşlarından bazı şeyler duyup vazgeçmeye ve 1.3 benzinliye yönelmeye başladı.Babama dizellerin kışın donma sorunu olduğunu,bakımının çok masraflı olduğunu,benzinliden daha düşük performansta olduğunu filan söylemişler sizce bunlar doğru mu hangisi daha performanslı ve hangisi tercih edilmeli ben d4d nin benzinliden daha güçlü olduğunu düşünüyorum ama kullanmadığım için de kesin birşey bilmiyorum.Kullananlar bu konularda beni aydınlatabilirse çok memnun olurum.
  • Yaris'in katalog resmindeki jantlardan gören oldu mu? Aksesuar listesinde gözükmüyor..
  • Yaris sedan Türkiye'ye getirilmeyecekmiş.
    2007 Yaris ise yanılmıyorsam sadece tek kapı sport hatcback olacak.
    Zaten şu anki yeni yaris eskisinden tamamen farklı, bir daha 3-4 sene radikal değişiklik olmaz bu araçta..

Bi de toyota servisden bi yetkili, aldığı duyuma göre seneye piyasaya sürülecek yeni Corolla'larda da Yaris'İn concepti kullanacaklarını söylemiş. Özellikle ön far yapısı ve iç göstergeler Corollo'larda da Yaris benzeri olacakmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat1968

Yaris sedan Türkiye'ye getirilmeyecekmiş.
    2007 Yaris ise yanılmıyorsam sadece tek kapı sport hatcback olacak.
    Zaten şu anki yeni yaris eskisinden tamamen farklı, bir daha 3-4 sene radikal değişiklik olmaz bu araçta..

Bi de toyota servisden bi yetkili, aldığı duyuma göre seneye piyasaya sürülecek yeni Corolla'larda da Yaris'İn concepti kullanacaklarını söylemiş. Özellikle ön far yapısı ve iç göstergeler Corollo'larda da Yaris benzeri olacakmış.

yaris sedan gelmeyecek mi HAYIRRRRRRRRRRR
  • Honda nasıl City yi getirdiyse Toyota da Yaris Sedan ı eninde sonunda getirecektir.. Hemen olmaz belki ama..
  • Toyota sedan olarak fazlasıyla Corolla satıyor zaten Türkiye'de. Bence bu yüzden Yaris sedanı bir süre daha getirmeyecekler. Bu arada Yaris'in ebatlarını falan çok ciddi şekilde büyüten Toyota, bu sene sonu gibi piyasaya sunacağı AYGO için de yer açmış oldu. Yeni AYGO eski Yaris boyutlarında, hatta belki biraz daha küçük olacakmış ve şu an düşünülen baz fiyat 18.000YTL civarıymış.

İşte adı geçen TOYOTA AYGO

Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCEO -- 19 Nisan 2006; 2:21:43 >

• Şu araba satılmazmı hiç, bagajı küçük diyenlerinde sesi kesimiş olur.

Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 19 Nisan 2006; 13:43:25 >
  • Arkadaslar,
    Ben yeni yaristen onceki araçlarınızı merak ediyorum. Bir de onceki araçlarınızdan sonra yeni yarisi kullanım olarak karşılaştırabilir misiniz?
    Yani küçük geldi, daha rahattı gibi.
  • Kasa hafifliği son hıza etki etmez, hızlanmaya etki eder ki 0-100 de arada 2-3 saniyelik bir fark var. Peki Corolla neden daha hızlı derseniz, onun iki açıklaması olabilir, bir rüzgar direnci daha düşük, iki, vites oranlarında değişiklik var.

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan007

arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu daha var. 1.4 d-4d dizel motorlu 1075kg yarisin son hızı fabrika verilerinde 175km, aynı motoru kullanan corollanın ise 1225kg olmasına rağmen son hızı 180km. neden acaba bu farklılık normalde yarisin kasası daha hafif olduğu için son hızı daha yüksek olması gerekmezmi? yada bu kriterler neye göre belirleniyor?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.