|
Yenilenen Toyota Corolla Cross tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

-
-
çok yeni olmuş bu kadar yeniliği millet nasıl sindirecek ?
-
Toyota'nın elektriğe geçmemesi hayli düşündürücü, mevcut durumdaki batarya ve şarj mantığı kafalarına yatmamış belli ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Japonlar akıllı, Japon ne yapıyorsa yap, yapmadığından da kaçın. Çünkü şuanda mevcut pil teknolojisi kötü de ondan. Adamların işi gücü güvenlik, emniyet. Patlayan pillerle araba üretmeyecek kadar akıllılar. Ek olarak BMW ile beraber hidrojen yakıtı üzerinde çalışıyorlar. Katı hal bataryaları üzerinde de çalışmaları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 8 Mayıs 2025; 17:51:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tasarım birebir aynı ki önüne şerit led çekmişler sadece :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramazan Kaya 33 -- 9 Mayıs 2025; 7:35:44 >
Başlıkta işte yazıyorsa hemen alabiliriz, oldu bu iş.
-
Keşke en azından TR'ye özgü olarak 1.8 yerine 1.5 Hybrid'leri bu modellere de koysalar
-
İçi hala aynı sıkıcılıkta
2022 de çıkmış 2025 te makyajlanmış.
Makyajdan nasıl bir yenilik bekliyorsunuz ki?
Japonlar her alanda tutuculuk sergiliyor ve bu her zaman iyi bir şey değil. Sony öncü olduğu birçok alanda geride kaldı. Toshiba gibi birçok marka uyum sağlayamadığından dolayı silinip gittiler. Toyota’nın sektördeki konumu, onun hiçbir zaman silinmeyeceği inancı yaratsa da, tüm markaların bir gün tarih olma ihtimalini gözden kaçırmayalım. İphone tanıtıldığında Nokia dünyada bir numaraydı. O yeni gelen şeyin hiçbir şekilde tutunamayacağını düşündü fakat sonunu gördük. Bu tür markalarda, hele ki japon gelenekselciliğinde, yenilikçi adımlar atmak her zaman zordur. Bu demek değil ki attığı her adım doğru. Elektrikli araçların önünde durabilecek bir mevcut veya ufukta görünen teknoloji mevcut değil. Hele ki uzun menzilli, 5-10dk içinde tamamen şarj olan bataryalar geliyorken. İçten yanmalıdaki gibi bakım masrafı olmaması, sessizliği de cabası.
Buna tutuculuk değil de sağlamcılık derim.
Japonlar yapay zeka teknolojisi gibi bu alanda da geride kaldı ve arkadan takip ediyor. Geçişin hibrit ile yavaş olacağını düşünüp küçük bataryalar üzerine eğilirken birden gelişen batarya teknolojisine ayak uyduramaması gayet normal. Tıpki birden uçup giden yapay zeka teknolojisi gibi. Elbet yenilikleri yakalayacaktır ama içten yanmalı sevdalılarının dediği gibi japonların aklı yatmadı vs. ancak japondan da duysam kendini avutmadır der geçerim. Gelecek fosil yakıtta değil bunu japonlarda biliyor.
içerde değişen hiçbirşey yok, dışarda 1-2 küçük makyaj.. şimdi buna makyaj yaptık diye "+150-200" daha istemesinler yanlız..
-
Sürekli değişen dünyada teknoloji üreten bir firmaysanız sağlamcılık bir meziyet olmaktan çıkabiliyor. Toyotayı sevmeyen biri değilim. Corolla aracımız var ve gayet memnunum. Genel bir tespit olarak bu söylediklerim
Corollam şekil önümden çekil )
Her zamanki Toyota sıkıcılığı işte. Hiç bir yenilik,teknoloji,konfor,inovasyon barındırmıyor. Nato kafa,nato mermer!..
Aynen mesela kendiliğin çöken c sütunu, patlamayan airbag filan koy mesela.
İyilerdir ama niye her yaptıkları doğru diye bir şey yok.
-
Bunlar varsayımsal kanıtları olmayan söylemler. Kaldı ki her marka hata yapar, bu hataları yanyana koysak yine en iyi Japon markaları çıkar. (Özellikle Honda ve Toyota)
Burada Toyota’yı seven, destek olan kadar, bir o kadar da Toyota’yı sevmeyenler, eleştirenler de var. Çeşitlilik iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 8 Mayıs 2025; 21:7:34 >
Neyin kanıtı yok 2 yazdığım da bilinen olaylar. Birini honda birini toyota kabul etti. Çeşitlilik iyiyse her yaptıklarına iyi demeyeceksiniz, hatasını görmezden gelirsen çeşitlilik diye bir şey olmaz. Yan yana koyduğunda en iyi çıkması başka her şeyi en iyi yapması veya hatasız olması başka.
Japonlar akıllı, Japon ne yapıyorsa yap, yapmadığından da kaçın. Çünkü şuanda mevcut pil teknolojisi kötü de ondan. Adamların işi gücü güvenlik, emniyet. Patlayan pillerle araba üretmeyecek kadar akıllılar. Ek olarak BMW ile beraber hidrojen yakıtı üzerinde çalışıyorlar. Katı hal bataryaları üzerinde de çalışmaları var.
|
çok yeni olmuş bu kadar yeniliği millet nasıl sindirecek ?
|
Japonlar her alanda tutuculuk sergiliyor ve bu her zaman iyi bir şey değil. Sony öncü olduğu birçok alanda geride kaldı. Toshiba gibi birçok marka uyum sağlayamadığından dolayı silinip gittiler. Toyota’nın sektördeki konumu, onun hiçbir zaman silinmeyeceği inancı yaratsa da, tüm markaların bir gün tarih olma ihtimalini gözden kaçırmayalım. İphone tanıtıldığında Nokia dünyada bir numaraydı. O yeni gelen şeyin hiçbir şekilde tutunamayacağını düşündü fakat sonunu gördük. Bu tür markalarda, hele ki japon gelenekselciliğinde, yenilikçi adımlar atmak her zaman zordur. Bu demek değil ki attığı her adım doğru. Elektrikli araçların önünde durabilecek bir mevcut veya ufukta görünen teknoloji mevcut değil. Hele ki uzun menzilli, 5-10dk içinde tamamen şarj olan bataryalar geliyorken. İçten yanmalıdaki gibi bakım masrafı olmaması, sessizliği de cabası.
|
İçi hala aynı sıkıcılıkta
|
içerde değişen hiçbirşey yok, dışarda 1-2 küçük makyaj.. şimdi buna makyaj yaptık diye "+150-200" daha istemesinler yanlız.. |
Toyota kendini senin kadar savunmuyor. Tipsiz işte araç. Bence tipsiz. 40 yaşında iki çocuk babası bir ergen olarak hatta önceki aracı Toyota olan biri olarak tipsiz buluyorum. Tam sanayiye gitmeyeyim yeter kafasında bir araç. Teknolojisi 2010'lu yıllara ait. Birkaç yıl içinde o verdiğin değerlerin çoğu değişir. Ölümüne savunacaksan söyle ergen ergen yorulmayayım. |
Teknolojisini yetersiz bulanlar için belirtmek isterim ki, bu araç 100 kilometrede 5 litre yakıt tüketimiyle oldukça verimli. 👍🚗💨 Orta konsola tablet entegre etmenin, araçların teknolojik olarak gelişmiş sayılmasını sağladığını düşünmüyorum. 🤔👎
|
Her zamanki Toyota sıkıcılığı işte. Hiç bir yenilik,teknoloji,konfor,inovasyon barındırmıyor. Nato kafa,nato mermer!..
|
Size katılmıyorum. Japonların yaptığı tutuculuk değil, sağlamcılık. Japonlar, her ne kadar fazla bir buluş sergilemese de, mevcut teknolojiyi geliştirip, mükemmelleştirmek konusunda oldukça başarılı. 80 lerin Sony, Technics, JVC, Panasonic, Pioneer müzik setlerinin hiç birini Kenwood, Grundig ile değişmem. Aynı şey walkmanler için de geçerli. Özellikle Sony'nin walkmande son noktası GX-688 i hala efsanedir. Aynı şey 2010 lu yıllarda çıkardıkları TV lerde de geçerli. Hala Sharp ın, Panasonic in üzerine ne Oled ne Qled teknolojisi tanırım. Toshiba da sandığınız gibi piyasadan silinmedi. Klima, yazıcı ve yüksek yeknoloji ürün gamıyla yoluna devam ediyor. Bu sorunsuzluk geleneklerini araçlarında da uyguluyorlar. DCT, DSG çıkmasına rağmen, hala tork konventörlü ya da CVT şanzumanda ısrarcılar. evet, fazla yakıyor olabilir. Ama 2015 ortalarında, bu forumda çok DSG kavgası yapmışımdır, oradan hatırlıyorum. Tork konvertörlünün yaktığı fazla yakıt, bir DSG nin mekatronic değişiminden ne kadar daha fazla maliyetlidir? Subarunun hala kullandığı CVT şanzumanı, DSG veya DCT ye tercih ederim. Şirket aracı olarak 1.3 2022 model bir Corolla kullanmıştım. 50.000 km yaptım, rutin bakımları dışında, sanayiye uğramadım. Üstelik İzmir sıcağında.... Bugün araç alacak olsam, Subaru veya Mazda tercihim olurdu. Yenilikçi değiller, konforlu da değiller ama sorunsuzluk ilk tercihimdir. Japonların elektrikli araç teknolojisinde geride kalmalarını da anlayabiliyorum. Çünkü gelecek hidrojen yakıtlı araçlarda. Bu teknolojiye yoğunlaşmış durumdalar. Fosil yakıtlı araçlara da adapte edilebilen bir teknoloji. Şahsen ben, bugünkü elektrikli araç furyasında kapılıp, elektrikli otomobil almam. Başkası tercih eder, saygı duyarım. 10-15 sene içinde hidrojen sorunu çözülecek diye umudum da var. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X