Şimdi Ara

Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
9.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Solus, zorin,parrot os, lubuntu,kubuntu hatta Ubuntu 16 bile kullanılabilir. Tavsiyem arch olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DarthWorm kullanıcısına yanıt
    Mint,manjaro,kurabilirsen arch,biraz daha iyi bir sistem olsaydı Garuda, zorin denenebilir, mx Linux ta öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tip büyük görsel güncellemeleri kullanım amacı bu tarz olan bir işletim sisteminde uygun bulmuyorum. Microsoft bile Win8’de neler yaşadı, temel bir akış oturtup bunu devam ettirmek önemli. Türkiye de en yaygın işletim sistemi Windows olduğu için, çok benzeyen Cinnamon veya Kde ye yönelinebilir. Bir önceki tasarımı güzeldi.

  • Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandıaylinux | giriş
    Aylinux Resmi Web Sitesi
    https://aylinux.org

    Tek geçerim....

  • ilk pardus'u kullanan ve çok beğenen nesildenim. sonra yaşananlar tam anlamıyla ülkenin kaderiyle aynıydı.


    hala daha devam etmesi bile mucize.

  • Pardus'un depolarına nasıl kendi programlarımızı ekleyebiliriz, bilmiyoruz. Nasıl destek çıkarız bilmiyoruz, depo yönetimi ve kuralları neler bilmiyoruz.

    Neden bizde yerli yazılımcı olarak yazılımsal destekte bulunamıyoruz? Neden sürekli onların belli başlı bilinen programları güncellemesi veya uyarlamasını bekliyoruz?

    Bu konu hakkında bir kaynak göremedim.


    Bugün bir Google Play'e, App Store'a, MS Store'a baktığımızda çoğu program mevcut diyebiliriz. Ancak kendi işletim sistemimizde eksiklik var.

    Bu platform ve depolarda anlamsızca rekabete gireceğimize, kendi işletim sistemimize destek çıkmak isterim.



    Bilgisi olan bizi bilgilendirirse, insanlar "Beğensin" yada "Beğenmesin" birşeyler katmak isterim.

  • Pardus kullanan var mı ki

  • It must be similar to Kali(Security apps). If answer no, I continue to use Kali.

    Kali'ye benzer olmali güvenlik araçları olarak, IoT kullanıcıları ve adaylarına göre, olursa hiç düşünmeden indirebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 24 Ağustos 2021; 5:39:6 >
  • Böyle olmaz! Ciddi bir ekip gerekli bilgin önemli değil! Sonuçta insansın dağ gibi yükün altından kalkabilmek için bilgi-tecrübe-ekip gereklidir.

    Geliştirmek gerekli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Bayağı gelişme olmuş, yazılımcı ekibin ellerine sağlık. Haber de aynı şekilde güzel hazırlanmış.

    Esasen Debian 11 özellikleri. Debian sağolsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Xfce 4.16 olan sürümü başarılı geldi. Standart kullanıcı için fazlası var eksiği yok ama kıyaslarsak Xfce olan eski windowslara benzerken Gnome olan windows 11'e daha çok benziyor. Hoş masaüstü Ubuntu sayesinde uzun süredir deneyimlediğim tarz ama alt menüler windows 11'e daha yakın geldi.

    Özet geç derseniz ilk defa kullanmak isteyen ve eski bilgisayarları olan kullanıcılar Xfce olanı denesin.

    Üşenmezsem Core2Duo'lu sistemde deneme yaparım. Malum onlarda güncel bir windows kullanmak eziyet halini aldı.

    Windows11 Gnome'a benziyor olmasın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımın bir ticari kuruma, hizmete hitap etmesi şart. Apple 2D görüntü ve video editlerine takmış durumda mesela. Linux kali gibi birkaç sürümde yazılımcılar odaklı. Mesela ben 3D tasarımcıyım, ve dünyada 3D tasarım programlarını verimli kullanan bir işletim sistemi ve yazılım göremedim. Mesela Blender'a tam uyum desteği verilse hatta render motorlarına özel ayar yapılıp Windowsta 1,30dk iosta 1,50dk Pardusta 1dk render süresi denirse kullanımı gayette yaygınlaşır. Yada ülkemize sanayi ve üretim odaklı işletmelere windows yerine bunu kullanın Autocad, Solidworks gibi programları daha verimli kullanabilirisiniz hemde ücretsiz yada ticari kullanımı şu kadar denirse eminim kullanılabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Programming Guru

    Bu Linux'u ben programcı olduğum halde ve Linux'u her sekilde kullanmayı bildiğim halde kişisel bilgisayarımda kullanmaya üşeniyorum bakın ben 17 yasımda daha lise 2 öğrencisiyken, bu islere Borland Delphi, Visual Basic ve Qbasic öğrenerek basladım.. Sonra C ve C++'ı kendi basıma kitaplardan calısarak öğrendim.. Sonra bilgisayar mühendisliği okudum ve cogunuzdan yasça da büyüğümdür.. Bunu neden yazdım? Milleti kücümsemek amacıyla değil, söylemek istediğim sey benim olayım buyken ben bile üşeniyorken, bunu kullanmak istemiyorken, normal kullanıcı bunu nasıl neden ne amacla kullansın? Adam Open Source felsefesini benimsemistir, programcıdır, kapitalist microzort milleti sülük gibi emiyor yasasın sosyalizm falan diyordur ancak onlar belki keyif alarak bir yandan da bunu gelistirerek kisisel bilgisayarlarında kullanırlar..


    Bunun dısında bunu sunucuya kurarsın unutursun ancak öyle olur sunucuya uygun bir isletim sistemi ve ücretsiz bunu anlıyorum ve destekliyorum zaten buna karsı cıkmak aptallık ve vizyonsuzluk olur fakat masaüstünde kullanılmaz uğraşılmaz bununla zor olduğu için değil yoksa konsola bulasmadan git synaptic kullan falan.. Ya da web sayfalarından anlatımları takip et kodları bilmeden yapıstır halledersin.. Hatta Linux kurmak cogu dağıtımda Windows kurmaktan bile kolay.. Esas sebep kullanımı pratik olmadığı için masaüstünde kullanılmaz..


    Ha nasıl pratik değil dersen pratik değil işte bunu tartısmaya bile gerek yok.. Kötü niyetli ve fanboy olmayan adam ne dediğimi zaten anlamıstır.. Görünen köy kılavuz istemez gibi.. Windows'u kullan Linux'u kullan ne dediğimi anlarsın zaten..

    Linuxu kurmayacaklar sadece kullanacaklar.


    Altı üstü bir ofis uygulaması kullanılıyor başka ne kullanacaklar?

    Problemleri de IT ekibi halleder. Zaten bilmemeleri daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ultiMance kullanıcısına yanıt

    Pars, Leopar olarak da bilinir, kedigiller familyasından Panthera cinsinin 4 büyük kedi türünden biri. Önceleri parsın, aslan ve panterin melezi olduğu düşünülüyordu.

    Kaplan, kedigiller familyasından etçil bir memeli hayvan türü ve büyük kediler ailesinin dört üyesinden biridir. Panthera cinsinin en büyük kedisidir. 

    Yani pars ve kaplanlar aynı familyadan geldiği için benzerliklerini garipseme.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Hahaha, ilahi şakacı:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Pars, Leopar olarak da bilinir, kedigiller familyasından Panthera cinsinin 4 büyük kedi türünden biri. Önceleri parsın, aslan ve panterin melezi olduğu düşünülüyordu.

    Kaplan, kedigiller familyasından etçil bir memeli hayvan türü ve büyük kediler ailesinin dört üyesinden biridir. Panthera cinsinin en büyük kedisidir. 

    Yani pars ve kaplanlar aynı familyadan geldiği için benzerliklerini garipseme.

    Bunu biyolojiciye anlatıyorsun yani Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandı Kaplan ile pars arasındaki benzerlik sadece aynı familya ve cinsi paylaşmalarıdır. İkisini kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Parsa, kaplan diyeni ilk defa gördüm garip geldi.





  • ultiMance kullanıcısına yanıt

    Ben logodaki çizime kaplan dedim, kaplana benzeyerek çizilmiş Pars'a benzetemedim, olamaz mı yani. Bir Pars resmi görsem bu kaplan demem merak etme:))

    Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandı
    Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 24 Ağustos 2021; 10:22:16 >




  • Badem bıyıklı ve Fetöcüler işbirliği ile 2008 lerdeki o efsane ekip dağıtıldı, zamanının çok ötesinde işler yapıyorlardı.

    Gel görki çoğunun namaz niyazla işi olmayan deist ateist bir ekipti, siyasal islamcıların radarına girip ekip dağıtıldı ve maddi zararı ölçülemeyecek kadar oldu onun yanında çok büyük bir know how'u yitirdik çoğu yurtdışına gitti zaten. Pardus şuan ölü durumda, 100 lerce amatör distrodan önemli bir farkı yok.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Kaplanda benek olmaz çizgileri olur. Neyse uzatmayalım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.