Şimdi Ara

Yeni yakıt tüketim test prosedürü, WLTP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
5.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Testler konusunda çok titiz çalışıyorlar. Vergi sistemleri vs emisyon üzerine. Her donanımı bile ayrı ayrı test ediyorlar.



    Aynı motor şanzıman değil. Polo 95hp, octavia 110ya da 115hp. Belki güçsüz olması o test için olumsuz bir durumdur belki rüzgar direnci yüksektir. Şanzıman dişli oranları farklı olabilir. Belki yazılımsal bir şey vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız motor ve şanzıman aynı ise ağır olan araç daha fazla yakar. Bunun sencesi bencesi de olmaz. Kafada soru işareti bırakabilecek tek nokta ölçülen her iki araç 95 ps mi olduğu olabilir. Bence bu iki değer birbiri ile örtüşmüyor.


    Ek: yeni farkettim commandx hocam yazmış motor farkı nedeniyle fark oluşmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 24 Ocak 2019; 23:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    commandx C kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal octavia nın beygir gücü daha fazladır, aynı ağırlıkta bile olsalar beygir gücü fazla olanın yine fazla yakmasını beklerim.

    Lastik cinsleri ,basıncı ,ebatları, sürtünme katsayısı, motor hacmi, beygir gücü ,vites oranları gibi birçok etken tüketimi etkileyebilir ama en büyük etkenler motor-şanzıman-ağırlık üçlüsüdür, Öteki etkenlerin octavia yı polo kadar az yaktırabileceğini sanmıyorum o yüzden test sonuçlarını az garip buldum.

    Genel olarak bu testler hakkında konuşursak, her ne kadar wltp nedc ye kıyasla daha gerçekci olsada, sakin şehirlerde şehir içi veriler belki yakalanabilir ama büyük şehirlerde imkansız gibi birşey. Fabrika verilerini daha çok birbirleriyle kıyaslamak için kullanılabilir ama onun dışında yaşanılan şehrin yoğunluğuna göre 1-1.5 lt üstüne eklemek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 24 Ocak 2019; 23:54:53 >
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Laboratuvar ortamında yapılan hiçbir test %100 doğru sonuç vermez. Araçları yola çıkarıp eşit hava şartlarında test etmedikten sonra hangi aracın ne kadar yakacağı kesin olarak tespit edilemez.



    Şehiriçi trafik çok değişken olduğu için testlerde ancak tahmini değerler verilebilir. Kimisi test sonucunu gerçek hayatta tutturabilir, kimisi tutturamaz, kimisi de test sonuçlarının bile altına inebilir. Bu nedenle testlerden çıkan sonuçlar özellikle şehiriçinde yanıltıcı olabilir.



    Bu testlerle ancak markalar arasındaki farkları değerlendirebiliriz ki araçlar gerçek koşullarda test edilmediği için o bile yanıltıcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsabet olmuş fabrika verisi 5 lt olan araç gerçekte 8 lt yakınca hiç hoş olmuyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 1.5dci 90hp manuel
    Eski tüketimler
    Şehir içi 3,5
    Şehir dışı 3,1
    Karma 3,3

    WLTP'ye göre yeni değerler
    Şehir içi 4,3
    Şehir dışı 3,6
    Karma 4,0

    Bu değerler bile günlük kullanım değerlerine göre düşük kalıyor. Yine de öncekinden daha mantıklı değerler en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 25 Ocak 2019; 10:29:40 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Çok başarılı değerler. Dizelde bu kadar düşük ben görmedim. Peugeot 208 dizel de 4.1, 4.2 falandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tüketimlerin Türkiye şartlarında pek bir önemi yok.
    Malum grubun motorlarıyla yakıt üretenler var bu forumda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    6D-temp uyumsuz araçların eylül ayından itibaren satışı yasaklandı. Bu yüzden temmuz ve ağustosta stok eritti firmalar deli gibi araba satıldı. Şuan satılan araçların tam listesi aşağıda. 6D uyumlu 10 a yakın model var şimdilik.





  • 1.6 corolla 6.1lt, 1.5 yarıs 5.8lt, 1.3 jazz 5.8lt.. Bu rakamlara ınanmamızı kımse beklemıyor herhalde :) corolla bıraz daha gayret ederse kendı markasının b sınıfından az yakacak

    Edıt: fabıanın 5.9lt yaktıgı yerde octavıa 6.0lt yakıyormus aynı motor ve sanzımanla... Octavıadan 2 tane fabıa cıkar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 25 Ocak 2019; 14:41:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Bunu çok sevdiğimiz, her yerde savunduğunuz markanız diyor, ben demiyorum :)



    kaynaklar

    Skoda.co.uk

    Vw.co.uk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Bunu çok sevdiğimiz, her yerde savunduğunuz markanız diyor, ben demiyorum :)



    kaynaklar

    Skoda.co.uk

    Vw.co.uk
    Tsı motorun tecrubelerden yola cıkarak verımlı bır motor oldugunu soylemekle marka savunmak arasında nasıl bı bag var ? Dsg sorunsuz ya da dıeselgate yalan mı demısım ?



    Pekı sence corolla ıle yarıs arasında 0.3lt fark olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw polo 1.0 tsi dsg 95hp

    NEDC: 4.7lt/100km

    WLTP: 6.2lt/100km

    3 litreyle gidiyormuş. Hemen dizel aracımı satıp 1.0 tsi alıyorum.

    Toyota corolla 1.6

    NEDC: 5.8lt/100km

    WLTP: 6.1lt/100km

    Kesinlikle ekonomik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bir şey dikkatimi çekti. Benim aracın NEDC değeri 3.6lt/100km, WLTP değeri 4.8lt/100km. Fakat ben İzmir trafiğinde yazın 3.8lt/100km, kışın 4.8lt/100km ortalama tüketimle kullanıyorum.
    Bazı araçların özellikle motor ve şanzıman durumları bu yeni WLTP standardına daha uyumlu, bazılarının ise optimize olmadığını düşündürdü bana.
    Tahmin ediyorum önümüzdeki yıllarda otomobil üreticileri yeni standarta göre araçları optimize edecektir. Emisyon standartlarını tutturabilmek için ise hafif hibrit sistemlere yönelebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Yaris şehir içi az yakıyor, corolla extra high adlı testte daha az yakıyor olabilir. Totalde 0.3fark. Detaylı bakmadım ama olabilir. Daha şaşırtıcı sonuçlar da var.

    Toyota camry verileri de corolladan düşük. Yeni 2.5 motorunu çok övüyorlar. Termal verimliliği çok yüksek. Her şey sınıf, ağırlık değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam WLTP sonuclarini nerededn aldiniz bu araclarin.

    Genel olarak WLTP de ortalama hiz ve maksimum hiz NEDCye gore daha cok oldugu icin ozellikle kucuk motorlarda daha fazla fark olacaktir NEDC ile WLTP arasinda.
  • 1.2 tsi ile ortalama 5.9-6.1 arasındaydı bu gerçekçi ama corolla 1.6 son kasa asla ortalama 6.1 yakamaz. Çünkü 1.6 corolla da kullandım ve ortalama 8.1-9.4 arası idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla konusunda katılıyorum. Atmosferik 1.6 otomatik CVT şanzımanla birlikte 4 ay katlanabildim Corolla'ya. Uzun yolda 6.0lt, şehiriçinde 9-10lt tüketimi vardı ki dip gaz yapan biri değilim. Zaten CVT yüksek devirde kalmıyor sabit hızda 1100-1300 devir arası seyrediyor.
    Sonrasında sırf yakıtı için Clio aldım. 6000km ortalamam 4.5lt. Amaç az yakmak ise dci doğru seçim. Daha büyük bir araca ihtiyaç duyana kadar böyle gider. Sonrası meçhul.
  • Bu saatten sonra motorları geliştireceklerine, pil veya kablosuz elektrik teknolojisine falan yönelsinler. Bu motorların bence miadı çoktan doldu. Artık hiçbir araçta bulunmaması gerekiyor. Hem çevreye zararı var, hem de düşük (max %20) verimlilikte çalışıyor. Elektrik motoru çok daha yüksek verimlilikte ve çevreye daha az zararlı. Bu sayede emisyon zımbırtısından kurtulmuş oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.