Şimdi Ara

Yeni Toyota Hilux 2016 aldım.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
9.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine


    quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Hayırlı olsun, bir arkadaş 4x4 alsaydınız demiş ama 4x4 olan pikapların "Arazi Taşıtı" olarak geçtiğini, otomobil ile aynı miktarda vergi ödediğini ve sıfır km 2400cc otomobile kaç lira vergi çıktığını hesaba katmamış. Devletimiz sağ olsun aynı araç 4 çeker olunca vergiyi 3 kat alıyor.

    Park ile ilgili sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, sedan otomobilden 30-40cm falan uzundur en fazla.

    Son vergi sistemimiz ve araç fiyatları göz önüne alındığında, bu fiyatlara alınacak daha kaliteli ve sağlam bir araç ne yazık ki yok.
    Full+Full 4x2 pikaplar, otomobillere kıyasla parasını daha çok hakediyor.

    Aynen katılıyorum aklın yolu bir..
    Bunun dışında biraz daha anlatayım aracı.Daha 2 hafta olduğu için alışma sürecim devam ediyor..
    Park olayında şu ana kadar zorluk yaşamadım.Direksiyon manevrası leondan daha iyi.Boyutlarına rağmen dar sokaklara girip çıkıyorum.Ancak çok girmeyi düşünmüyorum.Geri görüş kamerası gayet güzel işimi görüyor.
    Aracın yalıtımı iyi yapılmış.Şu ana kadar toprak ve bol çukurlu kasisli yollarda tam gaz gidiyorum sağdan soldan tıkırtı zarıltı gelmiyor.İnşallah sonrasında da gelmez.
    Motorun sesi düşük devirlerde homurtulu, yüksek devirlerde tatlı ve sessiz.Özellikle 2500 dv den sonra.
    Power modunda aracın gaz tepkileri oldukça iyi.Ticari olduğunu unutturuyor ancak dikkatli olmak lazım.
    Yol konforu olarak biraz zıplama ve yoldaki kasis gibi engellere çukurlara karşı sert tepki veriyordu.(leon kadar değil)Lastik havaları epey fazlaymış.Katalog 29 diyor.Servis 37 basmış.Ben 33 e düşürdüm, kanfor ve direksiyon tepkisi çok iyi hale geldi.
    Yakıt tüketimi olarak leonu kullandığım gibi kullanıyorum, ort hızım 35kmh civarı, 7-8 lt aralığında geziniyor.İnşallah daha da düşer.
    Evimin bulunduğu sitede bolca boş alan var şu ana kadar park yeri sıkıntım olmadı inşallah da olmaz.
    Ticari araç olarak bulunduğum şehirde kısıtlama yok ancak Ankara Kızılay için bir şey diyemiyorum.Hususi kamyonet olarak geçiyor.Önceden böyle bir kısıtlama duymuştum.Şu an nedir bilmiyorum.
    Araç bayide kalan 2016 0km olan 2 araçtan biriydi.O nedenle 88bin tlye aldım.2017 ler epeyce pahalandı ötv den dolayı.
    Sigortası 1064 tl çıktı.Toyota tam kasko=1750 tl,5 yıl uzatılmış garanti 850 tl ödedim araca...
    Bu arada navara yı inceleme fırsatı buldum.BAz paket+orta paket (tekna) yı pek beğenmedim.Nissan satıcısı da hilux a oldukça gömdü bu arada, özellikle tablet ekrana (ben çok beğeniyorum mesela), benim adventure donanıma eşit olan sanırım platinum (xenon far hariç).O çok şık ama 4x2 olarak yok ve 4x4 ü hem pahalı hem de vergisi çok yüksek.Ayrıca ben hilux u daha çekici buldum...Test aracı yoktu sadece görsel olarak inceledim.Yakıt tüketimi filan katalog değerinde hilux dan daha iyi.Tabi reel de görmek lazım çekişi gidişi nasıl.Oldukça konforlu olduğunu söylüyorlar..
    Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim.

    Hayırlı olsun. Bende yeni Navara var 4x2 şehir dışı 8 litre gibi şehir içi 15 den fazla daha önce L200 vardı şehir içinde bu kadar fazla yakmıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar, aracı alalı 1 ayı geçti, bir şeyler yazayım dedim.
    1000 km bakımı yapıldı araca, yakıt değerleri düşmeye başladı.Leon 1.4 tsi fr mk2 gibi aynı yolda aynı kullanım değerleriyle 16 derece hava sıcaklığı ve yukarı değerlerde hilux e 6,4 yaktırmaya başladım.Şu an en kaliteli mazotları kullanıyorum.Daha kalın mazotlarda düşük yakar mı onu ilerleyen günlerde test edeceğim.6,4 değeri economi modunda göstergede elde ettiğim değer.Ancak çok gerçekçi mi onu depoyu fullerken göreceğim.
    Şu sıra aracı tam gaz kullanmaya başladım ve özellikle yokuş yukarı testler yapıyorum.Gece geç saatlerde trafiğin olmadığı zamanda kullanıyorum.Şehir içi bir rampada gerçekleştirdiğim performans testinde arkadaşımın aracı olan focus 1,6 tdci 90 hp ile aynı değerlere ulaştım.Arkadaşımın aracıyla aynı 3km lik yokuşu tırmanırken gördüğüm en yüksek hız 140kmh idi.Hilux revo ile aynı yokuşu 145 kmh ile tırmandım.Umarım performans hakkında bilgi verir.power modunda aracın motor ve gaz pedalının tepkileri çok agresifleşiyor.
    Yol tutuş ve trim sesi olarak sıkıntı yaşamadım.
    En son geyik testi için baya olumsuz eleştiri almıştı hilux.Şöyle bir video buldum paylaşmak istiyorum.11.10 dan itibaren bakabilirsiniz.Teşekkürler.
    https://www.youtube.com/watch?v=d5oZsJ3CRuw




  • Güle güle kullanın, geçenlerde Ankara daki kuzenim de Navara aldı, şimdilik yakıtı dışında memnun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.NAvara ne kadar tüketiyormuş?
  • Yeni aracınız hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın. Burada yazılanlara bakmayın, Hilux sınıfının yıllardır lideridir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Öğrenip dönüş yaparım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba :)



    Araç çok yeni olduğu için kesin bir bilgi veremiyorum ama Ankara içinde 10 litreye yakın yaktığı da oldu daha rahat trafikte 7 küsürle gezdiğim de oldu dedi şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler...
  • sanırım bu tarz araçlarda 10 lt altı yakıtı görmek zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakancan44

    sanırım bu tarz araçlarda 10 lt altı yakıtı görmek zor.

    Yol durumu ve trafiğin akışına göre çok oynak maalesef yakıt değerleri.Aracın yapısı yüksek olduğu için+ağırlık+aracın yapılma amacı+sürüş tarzı çok etkiliyor.En düşük 5,8lt yaktırdım kastırarak, en yüksek tam gaz 12 lt yaktırdım.Ort sürüşle 6,5lt gibi yakıyor.Focus 2,5 1.6 tdci 90 hp de bu değerler 3,5-6lt arası değişiyor...Ancak keyifli araçlar...
  • Ankarada 3 senedir 2007 Hilux kullanıyoruz. 70.000 de aldık şu anda 408.000 de. Tabi ki çoğunluk şehir dışı ama şehir içinde de çok kullandım. Karşılaştırmak doğru mu bilemem ama şehir dışı 7-8 litre civarı şehir içi yoğunluğa göre 9-10 litreye kadar çıkıyor.

    Yeni kasada kullandım karşılaştırılamaz derecede sürüş kalitesi farkı var. Bir kere manevra kabiliyeti düşünülenden çok daha iyi bu arabaların. Tek sıkıntı kasa boşken arkadakiler zıplıyor :) yalnız almışken 4x4 alıp zevkini çıkarmak lazım. Öyle yerlere tırmandım ki bazen ne yapıyorum diyor insan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika bir seçim yapmışsınız.
    Ben de memleketin 4 bir yanında 4x2 siyah renk ranger arıyorum 0 km ama bulamıyorum.
    Yetkililere buradan sesimi duyurayim, aracı bulan dilesin benden ne isterse...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.