Şimdi Ara

Yeni toplanan motorumun arızaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum yanlış konuya açtıysam özür dilerim

2006 Nissan X-trail 2.0 aracımın motor arızasından sebep usta olan arkadaşıma motoru toplattırdım ilk 2 gün saat gibi çalışıyordu fakat sonrasında motor düzenli çalışmamaya başladı normalde araba çalışıyorken çıkardığı sesten bayağı farklı bir sesle çalışıyor Gaz basınca beyaz duman atıyor ama baya fazla atıyor. bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaş varsa yardımcı olabilirmi yarın eski motor kapağını takmayı düşünüyorum yenisi programsız olmasından sebep olabilir diye düşünüyorum. beyaz dumanın sebebi de silindir kapağı silikonları olabilir diye düşünüyorum.

Tekrardan yanlış yere konu açtıysam kusuruma bakmayın.

Görüşlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür.

• yapman gereken çok basit:
    motoru toplattığın arkadaşına gidiyorsun, “yaptığın işin ....” diye başlayarak konuyu açıp, “topla düzelt şunu .........” diye konuşmayı bitiriyorsun

sonra arkadaşım buraya konuyu senin yerine açıp, buradaki ustalara neyi yanlış yaptığını ve asıl problemi soruyor

sana uygun mudur?
  • yapman gereken çok basit:
    motoru toplattığın arkadaşına gidiyorsun, “yaptığın işin ....” diye başlayarak konuyu açıp, “topla düzelt şunu .........” diye konuşmayı bitiriyorsun

sonra arkadaşım buraya konuyu senin yerine açıp, buradaki ustalara neyi yanlış yaptığını ve asıl problemi soruyor

sana uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostla ye iç gez toz ama iş ve alışveriş yapma o motor komple inecek bi daha
  • Motoru tahminime göre yapamadı ve nakış tutmadı bu yüzden tekrardan uğraşmak zor geldiği için motora koyulan bir kimyasal var ve bu geçici olarak motoru düzgün gibi gösterip tekrardan eski durumuna dönüyor en çok dolandırıcı galericiler kullanıyor. Sen tamircine git ve biraz afrasif davran ve hakkını ara derim.

• Beyaz duman bilindiği üzere yanma odasına (blok) icerisine su girdiğini belirtir. Bu su çatlak bloktan mı, contadan mı bakıp teşhis koymak lazım.
    Yalnız motor içi kısmen honlama blok yüzeyi kısmen taşlama
    Yani temizlemek gerekiyor. Hersey güzelce yapıldıktan sonra yeni bir conta ile tamamlayın.

Allahtan beyaz duman atıyor.

Herkes motor ustasıyım diye ortaya çıkıyor ama bu işten alın teriyle ekmek yiyende var, yemiyende var.

Motoru toplayan tanıdık veya başka biri burda söz konusu motoru iyi şekilde bilip parçalayıp detaylı inceleyip , inceden ne yapması gerekiyorsa sıralayıp yapıp çıkması.

Hangi konu ne olursa olsun, cam filmi, boya koruma , lpg, motor vs vs her şeyin dogru şekilde ustasını bulup yaptırmak..

İyi bir usta 1000 kere opel motoru söküp toplamıştır ama nissan motoru toplamamıştır. Motor aynı motor ama mühendislik farklı nissandan anlayan ustayıda bulmak gerek.

• Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.Yarın usta ile konuşacağım.
  • Şöylelerine usta demeyin, tamirci deyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.