Şimdi Ara

YENİ TOPLANAN BİLGİSAYARDA GÖRÜNTÜ GELMEME SORUNU VE ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu sorundan birçok kişi muzdarip olmuş bende forumda ya da nette arayanlara faydası olur diye yazayım dedim. Benimde başıma geldi ve sorunu çözdüm.
    Yeni bir bilgisayar topluyorsunuz. Maddi durumunuz da benimki gibi çok elverişli değil o yüzden belki tüm parçaları bir yıldan uzun sürede anca toplayabiliyorsunuz. Hatta bu süreçte bazı parçalarınızın garanti süresi bile dolabiliyor. Sancılı bir süreçten sonra tüm parçalar tamamlanıyor büyük bir hevesle bilgisayarın montajını yapıp düğmeye basıyorsunuz. AAAAĞĞĞ (Tablet Reyizin kutusundan hıyar çıkarken verdiği tepki) oda ne. Bilgisayarın Fanları, ışıkları her şeyi çalışıyor ama monitöre gram görüntü gelmiyor ve siz paniklemeye başlıyorsunuz acaba parçalardan biri bozuk mu, acaba ben mi yanlış bir şey yaptım diye. Panik yapmayın arkadaşlar. Sorun çok basit. Şimdi sizlere neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini birkaç farklı yöntemle anlatacağım.

• **Öncelikle sorun Anakartınızın BIOS driverindan kaynaklanıyor. Genelde bilgisayar toplanırken önce Anakart alınır sonra diğer parçalar alınır. Sizin aldığınız işlemci Anakartınızdan sonra üretilmiştir ve anakartınız bu işlemciyi desteklese bile tanıması için bios update yapmanız gerekir yoksa ekrana görüntü gelmez.

• **Diyeceksiniz ki ekrana görüntü gelmiyor nasıl bios update yapayım. İşte anlatacağım çözümler burada başlıyor.

• 1.Yöntem “BIOS FLASBACK”
      Çok uzun uzadı yazmayacağım. Eğer anakartınızın Bios Flashback özelliği varsa aşağıda attığım linkteki anlatılanları yapın. (Anakartınızın arkadaki USB girişlerinden bir tanesinden USB Flashback yazar ve bir adet flasback butonu olur. Destekleyip desteklemediğini buradan anlarsınız.)
      https://www.youtube.com/watch?v=Mi1qDB6BLaU

• 2.Yöntem “ESKİ İŞLEMCİ TAKMAK”
      Eğer elinize anakartınızın desteklediği eski bir işlemci varsa ya da bir yerden temin edebiliyorsanız eski işlemciyi takın anakartınızı son BIOS sürümünü update yapın sonra söküp yeni işlemcinizi takın.

• 3.Yöntem “ANAKARTI TEKNİK SERVİSE YOLLAMAK”
      Benim hem anakartımda bios flasback desteği olmadı için hem de eski bir işlemci temin edemediğim için bu yöntemi denedim.
      Anakartımın markası ASUS du. Garantisi vardı ve bende BIOSu son sürüme güncellemelerini isteyip anakartı servisine yolladım. Güncelleme yaptılar ve bana geri yolladılar. Şu anda anakartımdan görüntü alabiliyorum. Garantiniz yoksa bile dert etmeyin ücret karşılığında yine yaparlar.

İşte arkadaşlar bu şekilde. Bu adımlardan birini yaptıktan sonra sorun hala devam ederse o zaman problem başkadır. Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool_ice45 -- 7 Ağustos 2019; 15:42:25 >

• Çoğu firma, rica ettiğinizde, bios güncellemesini yapıp gönderebiliyor. İşlemciniz aldığınız anakartın default biosunda çalışmıyorsa, alırken güncelleme isteyin. Ürünü aldıktan sonra firmaya mail atmanız ya da telefonla söylemeniz yetiyor çoğu zaman. Anakartı geri gönderip zaman kaybetmeyin. Çoğu üst düzey anakart işlemci ve ram olmadan da bios update olabilse de hepsi böyle değil. Orta alt seviye çoğu kart için işlemci ve ram şart.

Özellikle işlemci ile anakart farklı nesillerse mutlaka biosu güncelleyin. Bu sorun çoğunlukla önceki nesil anakarta yeni nesil işlemci takınca ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Ağustos 2019; 16:21:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YUKARIGÜNCEL

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.