Şimdi Ara

Yeni Toplanan Bilgisayar Genel Sorunlar Silsilesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu işlerden pek anlamasam da internetten araştırdığım kadarıyla bir sistem topladım fakat beklentimi karşılayamıyor sistem.
    Oyun oynarken bilgisayar kendini aniden kapatıyor.Bilgisayardaki led ve fanlar çalışmaya devam ediyor fakat ekran görüntüyü kesiyor.Her ne yaptıysam problemin ne olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Onun haricinde Apex Legend oynarken oyun aniden yavaşlıyor,sonrasında kendiliğinden geçiyor.
    Bilgisayarda yapılan sıradan işlemler (internette gezinme,dosya yükleme/aktarma vs.) çok yavaş. Chorome'ye tıkladığımda yavaş açılıyor mesela.
    Güncellemeleri de "windows update" üzerinden yaptım yeterli midir bilemiyorum açıkçası.
    Forum kurallarına aykırı değilse vakti olan bir arkadaş teamviewer ile bilgisayara bağlanıp genel bi göz gezdirse belki problemi basit bir şekilde çözecektir. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Sistem özellikleri:
    İşlemci (Ryzen 5 2600):İtopya
    Ekran kartı (Sapphire RX 580 4 GB OC):Hepsiburada
    Harddisk (WD Blue 1 TB):Vatan
    Kasa (Xıgmatek):Vatan
    Anakart (Gigabyte B450M Gaming):Vatan
    RAM (Gskill 8 GB 3000 MHz):Vatan
    Güç kaynağı (Rampage 750W 80+):Vatan
    Herkese iyi haftalar diliyorum.

• sistemi yeniden kur.+HDD nin sağlık durumu nedir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ısınıyor olabilir. cpu ve gpu fan hızlarını turbo ya çek. cpu fanını kim taktı ? düzgün oturmamış yada macun problemli olabilir.
  • computeron kullanıcısına yanıt
    Sistemi yeniden kurdum değişen bir şey yok malesef.HDD vatandan 0 alındı.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Evet ısıyla alakalı olduğunu ben de düşünüyorum.Afterburner ile gpu ve cpu 70 derecelere geldiğinde kapanma işlemi gerçekleşiyor.Fanlar otomatikteyken kapanma daha hızlı olabiliyor manuel olarak ayarladığımda biraz daha geç kapanıyor pc.
    Tüm parçaları vatan bilgisayardaki arkadaşlar topladı öyle teslim aldım.
  • batcher1035 B kullanıcısına yanıt
    sistem hangi versiyon w10 vs.gibi

windows 10 yüklü fakat orginal değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uzay tipi kurulum yapıp [donanımsal]remleri tek tek takarak kontrol et.

Hocam dediğim gibi pek hakim değilim bilgisayar olaylarına.Nasıl yapacağım o yüklemeyi?
    Ayrıca tek ram var 8gb lik başka yok.Ramın takılı olduğu slotu değiştim 2-3 gün kapanmadı sonra tekrar kapanmaya başladı.
  • Bana ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğu izlenimi verdi.
    Ekran kartında ekstra güç girişi var mı? psu modüler (kablosu söküp takılabilen) ise ekran kartını besleyecek kablolar yanlış takılmış olabilir.

Arkadaşın da söylediği gibi uzay montajı yapıp ,mümkünse farklı ekran kartları ile dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 11 Mart 2019; 14:54:16 >
    ram sıkıntılı olabilir vatan bilgisayar.da kontrol et
    w1809 u kur temiz bir isoi ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 11 Mart 2019; 14:57:31 >

• ekran kartı bu dediğiniz kablolar vs. yok sanırım.
    Uzay montajı dediğiniz şey araştırdığım kadarıyla sistemi kasanın üzerinde değil boş bir alanda kurmak gibi birşeymiş.Bunun ne faydası olacak?Ayrıca malesef yedek ekran kartım yok dolayısıyla farklı bi ekran kartıyla deneme şansım da yok .

2 farklı iso ile sistemi baştan kurdum değişen bir şey yok.Vatana gittim pc ile birlikte sorunu anlatıyorum adamlar açık oyun oynuyor sistemin kapanması için.Sorun böyle çözülmez ki parçaları tek tek denemek varken adamlar gta oynuyor pcde.
    bakmaya mecburlar....... biraz Killik yap

Onların yanına bunu bırakmam ama yapacak bi şey yok.Tüm parçalar vatandan alınmadığı için sorun biz kaynaklı değil diyip çıkıyorlar işin içinden.
    Acaba driverler falan mı doğru çalışmıyor?Güncel olduklarından pek emin değilim açıkçası.
    Bilen birisi müsait zamanında bilgisayara bağlanıp bi incelese çok makbule geçer aslında.
  • Merhaba aynı sorunu bende yaşadım RX590 ekran kartı 600w psu ve Ryzen 5 2600 İşlemci var. Sorun ekran kartı yada güç kaynağından kaynaklanıyor. Geçici çözüm Amd radeon wattman ayarlarından ekran kartının frekans değerlerini -%20 ye çekmek ve fan ayarlarını minimum %50 de çalışacak şekilde ayarlamak. Kalıcı çözümü maalesef bende bulamadım muhtemelen 750w bir psu ile çözülecektir şimdilik deneme şansım olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyhnzcn -- 12 Mart 2019; 10:7:8 >
  • kyhnzcn kullanıcısına yanıt
    Sizin güç kaynağınız belki yeterli değildir ama bende 750w 80+ psu var.Öncesinde de 600w lik bi psu vardı.2sinde de aynı problem vardı.
    Fan ayarlarını ben de yükselttiğimde daha geç kapanıyor pc.Hatta denemek için kasanın yan panelini açık kulllandığımdaysa bazı günler kapanma bile olmuyor.Ram slotunu değiştim 3 gün boyunca yine pc kapanmadı örneğin.Sorun nedir çözemiyorum arafta kaldım resmen.
    Watmann üzerinden frekans değerini -%20 yaparak şimdilik idare edebilirsin ben bu şekilde kullanıyorum şimdilik 1 haftadan uzun süredir kapanmıyor 4 saatten fazla pubg oynadım sorun yok

• kyhnzcn kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz şey ne işe yarıyor?Ekran kartı %20 daha mı az yoruyor kendini?
  • Frekans değerleri artırılarak overclock yapılıyor ancak deneme yanılma yöntemiyle bunu keşfettim frekansı düşürünce azda olsa fps kaybı yaşıyorum ancak stabil çalışıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.