Şimdi Ara

Yeni Topladığım PC'ye SSDmi HDDmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem toparladım ve sistemime SDD mi yoksa HDD mi alsam diye kararsız kaldım.

Şimdi bu SDD'yi alsam HDD'ye göre daha hızlıdır tabiki ama bu SDD'lere pek güvenemedim çünkü kullanım ömrünün çabuk tükendiğine dair yorumlar gördüm. Ayrıca kullandıkça okuma yazma hızlarında azalmalar oluyomuş. Bu yüzden güvenemedim pek, riske girmek gibi görüyorum açıkçası.

Seçtiğim SDD bu : "Samsung 256GB 840 PRO SDD" (250 GB lık başka'da önerebilirsiniz)

Ne yapmalıyım sizce ? Bu konuda bilgileri olan tavsiye verebilir mi ? Teşekkürler.

Edit : ( Kötü bir SDD'den ise HDD dahamı iyidir? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgknozmn -- 22 Ekim 2014; 9:59:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doqii1

Yeni bir sistem toparladım ve sistemime SDD mi yoksa HDD mi alsam diye kararsız kaldım.

Şimdi bu SDD'yi alsam HDD'ye göre daha hızlıdır tabiki ama bu SDD'lere pek güvenemedim çünkü kullanım ömrünün çabuk tükendiğine dair yorumlar gördüm. Ayrıca kullandıkça okuma yazma hızlarında azalmalar oluyomuş. Bu yüzden güvenemedim pek, riske girmek gibi görüyorum açıkçası.

Seçtiğim SDD bu : "Samsung 256GB 840 PRO SDD" (250 GB lık başka'da önerebilirsiniz)

Ne yapmalıyım sizce ? Bu konuda bilgileri olan tavsiye verebilir mi ? Teşekkürler.

Edit : ( Kötü bir SDD'den ise HDD dahamı iyidir? )

Sizin önce depolama boyutu mu yoksa hız mı konusuna karar vermeniz gerekiyor.

• yok kardeş kaliteli ürün alırsan hemen öyle ömrü felan tükenmiyor.

256 GB EVO alabilirsin proya çok gerek yok.

bana kalsa ikisinide al çünkü aşırı hızlı doluyor 120 GB veya 250 gb yeni nesil oyunlar 30GB üstünde çıkıyor şuan windows kurulu normal programlar kurulu watch dogs + shadow of mordor + dota yüklü ve tamamen doldu disk sen düşün.

1 TB ' da şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Ekim 2014; 5:34:21 >
  • Aklımdaki Samsung 256 GB PRO'yu alıp sistemi kurmak, oyunları falan kurmam için 256 GB seçtim zaten, onun dışında depolama içinde bir HDD alıcam Yerel Disk D gibi kullanıcam. Mantıklımı sizce ? SDD kaliteli değilse uygun fiyata kaliteli bir SDD önerirmisiniz ?
  • Bence hangi ssd yi alırsan al raid yap gerçekten çok daha iyi performans veriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aklımdaki Samsung 256 GB PRO'yu alıp sistemi kurmak, oyunları falan kurmam için 256 GB seçtim zaten, onun dışında depolama içinde bir HDD alıcam Yerel Disk D gibi kullanıcam. Mantıklımı sizce ? SDD kaliteli değilse uygun fiyata kaliteli bir SDD önerirmisiniz ?

Mantıklı tabi ben 256gb ultra plus kullanıyorum ssd olarak yanında da 1TB harddisk var depolama için gayet memnunum
    ssd olarak kullandığım Sandisk ultra plus ve samsung 840 evo yu öneririm
  • 250 gb evo + 1 tb seagate barracuda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BU DEVİRDE ARTIK SOLID STATE DISK ŞART.yaninada böyle filmler vs. için 500-1000gb harddisk almalısın.
  • 256 GB evonun sürekli şikayet yorumlarını gördüm. Aldınmı bütçeni yükseltip kaliteli bişeyler alman lazım. O yüzden ben sanırım HDD alıcam ya.
  • bulabilir isen intel alabilirsin
  • Eğer depolama sıkıntı olmicaksa ve hız istiyosan ssd al ama depolama istiyorum hız fazla önemli değil diyorsan hdd almanda fayda var
  • WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Almaya karar verdim, hem depolama + hemde performans (ssd kadar olmasada hdd'lerin en performanslısı sanırım). Bu black serisi hakkında ses şikayeti çok vardı ama şuan vatanda satılan yeni farklı bir vers. black serisi. Ve bunda ses sıkıntısıda yokmuş araştırdığım kadarıyla. İnşallah pişman olmam :)
  • İlerde SSD alacaksanız Black almayın bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DGMI

İlerde SSD alacaksanız Black almayın bence.

SSD şuan almayacağım ama ilerde alabilirim. Neden Black almıyım peki ?
  • Fiyatını haketmiyor o ürün onun için daha performanslı olduğu yazılıp çiziliyor fakat hdd lerin sınırları belli o fiyat farkını veremeye değecek bir fark yok arada
  • quote:

quote:

Siyah da olsa gulguni pembe de olsa mekanik disk mekanik disktir çünkü.
    Bir de Black serisi 10000 RPM dönüş hızına sahip diye biliyorum, her türlü daha sesli çalışacak.
  • quote:

quote:

SSD alacaksanız "D diski" niyetine kullanacağınız diskin daha normal, daha klasik bir model olması daha isabetli olur. WD Blue veya Seagate Barracuda hem bu tanıma daha uygun, hem de kısmen daha uzun ömürlü. Aradaki fiyat farkını vermeye de hiç gerek yok bence. Hattaa, vereceğiniz o fiyat farkına SSDyi almanız daha kolaylaşacaktır bütçe açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 18 Ekim 2014; 0:23:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.