< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Tip Ön Cam Güneşlikler.. Para Tuzağı mı yoksa Nimet mi? (2. sayfa)
-
-
Güneşlikler elbette araç içi kullanım için var. Sanki cam ışık ve ısı geçirmiyor gibi konuşmuşsunuz. Güneşliğin yansıttığı ışık cama vuruyor da ısınan torpidonun verdiği sıcaklık vurmuyor mu? Dışarıdan koyacaksanız karton koysanız da olur.
-
Bende kullanıyorum gayet memnunum,almak isteyen arkadaşlar BARAN marka biraz daha kalitelidir pşyasadakilerden.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşte zararlı her türlü. Torpidonun sıcağıda vuruyor cama. Bunun gibi güneşlikleri kullanmayanlar için torpidoda eskir bi süre sonra. O yüzden hem camı hemde torpidoyu kapatmak adına dışarıdan izole ettirilir bu ürünler.quote:
Orijinalden alıntı: cormenGüneşlikler elbette araç içi kullanım için var. Sanki cam ışık ve ısı geçirmiyor gibi konuşmuşsunuz. Güneşliğin yansıttığı ışık cama vuruyor da ısınan torpidonun verdiği sıcaklık vurmuyor mu? Dışarıdan koyacaksanız karton koysanız da olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Mayıs 2021; 16:58:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lamine ön cam ısı farkından patlamaz.
-
Ön cama 1 numara film
Maddi durum el verirse şeffaf ultraviyole film.
Yalnız absürt film değil,bilindik filmler. Ziebart,lumar vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıdan kullanılır mı hiç. Zaten bunun yapısı sayesinde camın kenarına tutunuyor.
Hem de cam ısınacak patlayacak diyorsunuz, ben 3 yıldır kullanıyorum etrafımda da birçok kişi benden görüp aldı hiç kimsenin camı da patlamadı. Sanki cam ilk defa güneşle bu sayede tanışacakmış gibi konuşmuşsunuz.
Bunu ön cama sabitliyorum diğer camlar da filmli şu havalarda içerisi yanmaktan kurtuluyor. Dün babamın araca bindim ne film var ne güneşlik her yeri yanıyordu filmin ve güneşliğin değerini tekrar anladım.
-
Mesajımı iyi okumadığınız belli. bu güneşlikten sonra arabaya bi su tutsanız yada sileceğin suyunu çalıştırsanız zarar görür çatlama ihtimali var diye yazmışım. Normal kullanımı hakkında yorum yapmadım.quote:
Orijinalden alıntı: Melikşah_38Dışarıdan kullanılır mı hiç. Zaten bunun yapısı sayesinde camın kenarına tutunuyor.
Hem de cam ısınacak patlayacak diyorsunuz, ben 3 yıldır kullanıyorum etrafımda da birçok kişi benden görüp aldı hiç kimsenin camı da patlamadı. Sanki cam ilk defa güneşle bu sayede tanışacakmış gibi konuşmuşsunuz.
Bunu ön cama sabitliyorum diğer camlar da filmli şu havalarda içerisi yanmaktan kurtuluyor. Dün babamın araca bindim ne film var ne güneşlik her yeri yanıyordu filmin ve güneşliğin değerini tekrar anladım.
2006 sorento kullanan arkadaşım evinin orda park halindeyken bi gün sabahtan öğlen geç saatlere kadar bu güneşlikle duruyordu evden indi arabayı yıkamak için. Ön cama hortumu bi tuttu cam çatırt diye baştan sona kadar 2 çatlakla cam çatladı. Sesi biz kulaklarımızla duyduk çok kötüydü.
Bunu anlatmaya çalışıyorum bunlar yapısı itibariyle ısıyı ve sıcağı direk tamtersi şekilde yansıtırlar.
Riski almak sizin ben söylüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Mayıs 2021; 21:28:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
konunuza şu kadar cevap geldi diye bildirim gelmeyince üzülmüştüm kimse yazmamış şu yaz başında iki muhabbetini çevirsek de varsa iyi markası alsak diye ama ikinci sayfaya gelmiş konu kusura bakmayın iyi konu sahipliği yapamadım ama zaten pek de bir şey sormamışsınız.bir tek link yok mu denmiş.link verdim aslında 3 4 tane ama sonra reklam olur diye kaldırdım.bir arkadaş demiş oto güneş gözlüğü diye aratırsanız çıkar ama anladığım kadarıyla bu zaten olan bir şeymiş demek ki goca gonyalılar kullanmıyor ben yeni gördüm.würth mürth şöyle alman malı yok sanırım baran diyorsunuz zaten o bir iki oto firması dediğim firmalardan biri o diğeri de olunca marka başka da şöyle folyo kalın bir şey göremedim ama yapısı gereği katlandığından ince yumuşak olmak zorunda onu da anlıyorum.
-
Yok silecek suyu cama vurulursa ne olurmus bilmem ne.
Güneş ışığının camdan geçmesi ile, güneş reflektörü ile geri yansıması arasında kaç derece fark oluyor ? Çok hasassan içine değil dışına kullanırsın, ama çalınma yer değiştirme olur ise aglamazsin
Var mı elinde veri ? Ben hava sıcaklığı 40C'de 12 saat tutarak 2 test yaptım. Birinde reflektör vardı diğerinde yoktu işte sonuçlar, diye yazan biri var mı ?
Lamine camda şu sonuç oldu,
Atermik camda şu oldu,
????
O kadar ısı aracın iç aksamına her gün vurduğunda ne oluyor haberin var mı ?
Sanki elinde bilimsel veri varmış gibi atıp tutmasına bayılıyorum forumun.
Yok cami güneş ile reflektör arasına hapsediyormusuz. Sen gidip gölgede durmayan arabaya buz gibi kaynak suyunu basınçlı yıkama makinasindan dibine vurursan, ya da hortumla bol miktarda kuyu suyunu dayarsan patlar, o arabanın cami dayanmaz, bunun reflektör ile alakası yok.
Silecek suyu 50-60C olur o kadar sıcakta. Silecek suyundan camda çatlak bilmemne yok ise sadece reflektör kullandı diye patlamaz.
Zaten Güneşte duran araba yıkanmaz, diye bas bas yazıyor her yerde.
Forum gercekten zivanadan çıktı... Cahillik böyle birşey ne kadar mantıksız konuştuğunu fark edemiyorsun.
Enerji kapasitansi nedir, Cam iletken midir ? Bunlari biliyor muyuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Mayıs 2021; 17:13:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy
Konuya gelecek olursak, ben 20 senedir şu balonlu guneslikten tüm araçlarımda kullanirim, konu da yazan ile pratikte ne farkı var anlamadım.
Hatta kampta kışın Ateşte, yazın çadırın ustunde ısı yansıtıcı olarak bile kullanıyorum.@Wilson FiskBu sizdekinden farkı, kendi kendine cama gergin duruyor. Vantuza veya gerdirmeye gerek yok. Sadece cam ve konsolun kenarına ittirince tutunuyor. Katlayınca da elinizdekinden daha ufak boyutlara, mesela koltuk altına koyulabiliyor. Sizdeki katlanınca uzunluğu fazla olduğundan bagaja konur genelde. Ha bu size ne kaybettirir ne kazandırır orasına hiç girmeyelim, zaten devasa bir pratiklik veya kazanç yok ortada.
Ben de epeydir o yuvarlak olanlardan Antalya güneşinde kullanıyorum. Araç beyaz, yan ve arka cam da filmli. Haliyle bunu da kullanınca aracın içi baya baya ısınmadan kalabiliyor yaz aylarında.
-
Anladım, zaten dediklerinizi tahmin ettim ama devasa paralar verecek pratik bir getirisi var mı sormuştum.
Ben güneşlikleri açarak cama dayiyorum zaten.
Cevabını aldım teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Mayıs 2021; 17:46:33 >
hocam sıkıntı bu gösterdiğiniz tipte yani anam babam güneşlik diyince herkesin anladığı tipte olanları araca göre uygun bulmak baya zor.resimdeki gibi kapatsa ben zaten macera peşine düşmem.kaç tane aldım yok kapatmıyor böyle sıfıra sıfır.yüksekliği az geliyor boyu fazla geliyor hani vantuzlu olmasını düşmesini falan geçtim.
-
ben de o parlak olanın a101 koçtaş bilmem ne marketlerde olanlarına baktım hep ufak oluyordu, Oto aksesuarcıların bol olduğu bir yerde görmüştüm baya geniş bi tane aldım çok iyi uydu. camın kenarlarında boşluk % 5 anca kalıyordur, tam oturuyor tucsonun ön camına. yani aksesuarcılarda değişik boyları bulunabilir, marketlerde hep standart.
bu arada vantuzla falan uğraşmıyorum, koruyucuyu cama dayayıp üstüne aracın güneşliklerini kapatıyorum, hani şu ruhsatı koydukları şeyler, tavanın ön kısmında duran menteşeli... çok pratik oluyor, binince de katlayıp arka koltuğa koyuyorum, her seferinde bagaja atmıyorum, sadece ailecek bir yere gidersek haftada bir o da.
-
Valla bendeki aynı mı bilemiyorum. Tüm arabalarında sorun olmadan kullandım. Ufak sınıf araçlarda değil.
Ama MPV ya da Van tipi olursa ufak tefek tepesinden boşluk kalabilir belki.
Anam babam usulü yine iyidir. Ayrıca bu baloncuklu içi bir tık daha kaliteli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Mayıs 2021; 20:51:30 >
bizde de yıllardır var, sen yeni gördün.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bundan bende de var. Aliex den seneler önce aldım ama nerede acaba. İyi hatırlattın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Atıp tutmak demekle patlayabilir, çatlayabilir, risk vardır, ben görüşümü söylüyorum arasındaki farkı anladığın zaman esip gürle bi dahakine ve benide etiketle. Zira eleştiri yaptığın mesajın detayının benimkinden yani "cahilliğimden(!)" farkının olmadığını aşağıya yazıyorumquote:
Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy
Yok silecek suyu cama vurulursa ne olurmus bilmem ne.
Güneş ışığının camdan geçmesi ile, güneş reflektörü ile geri yansıması arasında kaç derece fark oluyor ? Çok hasassan içine değil dışına kullanırsın, ama çalınma yer değiştirme olur ise aglamazsin
Var mı elinde veri ? Ben hava sıcaklığı 40C'de 12 saat tutarak 2 test yaptım. Birinde reflektör vardı diğerinde yoktu işte sonuçlar, diye yazan biri var mı ?
Lamine camda şu sonuç oldu,
Atermik camda şu oldu,
????
O kadar ısı aracın iç aksamına her gün vurduğunda ne oluyor haberin var mı ?
Sanki elinde bilimsel veri varmış gibi atıp tutmasına bayılıyorum forumun.
Yok cami güneş ile reflektör arasına hapsediyormusuz. Sen gidip gölgede durmayan arabaya buz gibi kaynak suyunu basınçlı yıkama makinasindan dibine vurursan, ya da hortumla bol miktarda kuyu suyunu dayarsan patlar, o arabanın cami dayanmaz, bunun reflektör ile alakası yok.
Silecek suyu 50-60C olur o kadar sıcakta. Silecek suyundan camda çatlak bilmemne yok ise sadece reflektör kullandı diye patlamaz.
Zaten Güneşte duran araba yıkanmaz, diye bas bas yazıyor her yerde.
Forum gercekten zivanadan çıktı... Cahillik böyle birşey ne kadar mantıksız konuştuğunu fark edemiyorsun.
Enerji kapasitansi nedir, Cam iletken midir ? Bunlari biliyor muyuz ?
Herşeyinde tutturmuşsun bi bilimsel verisi. Senin bu mesajında baştan aşağı bilimsel verinin hiçbiri yok onu napıcaz ? Sende kendini bilgili sanıp beni cahillikle suçlarsan bende özellikle şu bilimsel verilerinin olmadığı cümlelerini, "rekleftörle alakası yok, silecek suyu o sıcakta zaten 50-60 derece olur, güneşte duran araba yıkanmaz, rekleftörle reflektörsüz cam sıcaklığı farkı ne kadar sanki" cümlelerine dikkat çekerim. Var mı bunların bilimsel verisi yok. 40 derece sıcakta kaputu açıp silecek suyunu şırıngayla çekip mi ölçtün ? içine termometremi batırdın ? güneşin altında araç yıkanmaz diye bütün yıl dünyaya vuran güneş ışınlarını ve uv oranlarını analiz edipte mi söyledin ? Yaz güneşiyle ekim-kasım güneşinin aynı olduğunu bildiğin halde hangisi altında arabayı yıkatmak zararlıymış varmı bilimsel veri ? rekleftörlü camla reflektörsüz camın arasındaki sıcaklık farkını mı ölçtünde "sanki arasında ne kadar derece farkı oluyor" diyerek beni cahillikle suçluyorsun
Forum zıvanadan çıkmadı. İnsanların fikirleri; fikir yerine, senin fikirlerinle uyuşmadıkları için, onların fikirlerini sadece cahillik yastasıyla kalıba soktuğun cümleler olarak ortaya çıktı. Bizde sorun yok.
Ayrıca çalınma meselesine gelicem. Piyasada 2-3 paket sigara parasına bile alınabilecek bulunabilcek bu ürünü çalacak olan varsada ne diyim Allah akıl fikir versin mazot değil benzin değil beleş otomobil anahtarı değil sonuçta güneşlik çalmakla berhudar olacaksa onu Allaha havale ederim.
Ağlanılacak bi durumda yok ortada bu ürünlere zaten ihtiyacım yok evimin kapalı otoparkı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Mayıs 2021; 5:14:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yolda yürürken meteor düşebilir. Kask takmadan dışarı çıkmayın. .bunun gibi genelleme ile söylediklerin, doğru gibi insanlara savunuyorsun.
Ben de görüşümü söyleyedim. Hatta, su içerken bogulabilirsin de.
Dış ortam sıcaklığı 40C ise ve araç dışarıda ise silecek suyu da 40C olur. Motor kaputunun altında olan bir sıvı herhalde soğuk olmaz değil mi ?
Genleşme ve Büzülme için bir çok ilkokul örneğini okuyabilirsin.
Bunları bilmek için basit fen dersini görmüş olman yeterli.
Çaydanlık kaynarken çay bardağına suyu metal bir kaşık olmadan dilersen cam çatlar.
Bu seviyede tartışmaya kapaliyim. İstersen ilkokul kitaplarına bakabilirsin.
Ama olmayacak olayları oluyormuş gibi anlatmak ayrı bir konu. Reflektör kullandığı için camı patlayan bir araç gösterirsin mantık olur.
Ama sen güneşin altında kalmış cama kuyu suyunu vurup sonra bak reflektörden oldu demek komik.
Sen her gün evine gidiyor olabilirsin, ancak insanlar arabalarıni her daim kapalı garaja park etme durumu olmayabilir. Tatile gider, havalimanının açık otoparkına bırakır, bakkala gider, sonuçta arabayı herkes senin gibi evin kapali garajinda gorup buraya yazmiyor. Yasin 19-20 olduğu bile şüpheli gelmiş burada atıp tutuyorsun
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 30 Mayıs 2021; 10:22:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X