Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (460. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.189
Cevap
186
Favori
1.043.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
Giriş

şehir dışı 6.5 - 7

şehir içi 7 - 7.5

bu genelde standart

şehir içi 6 böyle büyük bir araç için imkansız gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9metal_99 -- 6 Eylül 2025; 21:49:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Açıkçası şehir içinde 6 litre bana da çok ekstrem geldi ama birkaç kişiden duyunca sormak istedim.

Şehir içinde 7-7.5 arası demişsiniz. Bu deneyiminizi yaparken star-stop, klima vs açık mıydı? Araç yüklü müydü veya araçta kalabalık mıydınız ?

Bir de son olarak yeni model araçlarda rodaja çok gerek yok diyorlar ama ben yine de ilk 1500 2000 km ye kadar hep 1500 1750 devir arasında sürmüştüm. Şu anda araç 2500 km civarında. Ara hızlanmalar, sollamalar harici hâlâ devri çok yükseltmiyorum.

Sizin aracınız kaç kilometrede? İlerleyen zamanlarda yakıt düşer mi sizce ?

kardeş ayı gibi sürüyorum 5 senedir, ortalama 7.8, istanbul. Arabaya nazik davranmanıza gerek yok. Hakkını vererek kullanmak lazım.

Eyvallah hocam :)

Kibarlığa gerek yok diyorsun yani. Gayet açıklayıcı oldu. 👌🏽

2025 Vitara bana acayip sürüş keyfi verdi, araç basınca gidiyor ama şerit takip özelliğini bence devre dışı bırakmak lazım, direksiyon kendi kendine seride sokuyor, bazen istemediğin seride ve aniden sokuyor.

Sanırım giriş seviyesinde olduğundan aynaları içeriden otomatik açma kapama özelliği yoktu, bir de silecekleri yavaş çalıştırma ayarı yok, az yağmur yağsa da en yavaş ayarda bile hızlı çalışıyor. aracın 2 eksiği bu. Ben karışık trafikte 7 litre yaktım, şerit takip özelliğinden dolayı hız sabitlemeyi fazla kullanmadım. bir de ayağı gazdan çekince batarya işareti çıkıyor ekrana, sanırım benzin yemiyor o zaman. Büyük araba için 7 tüketim çok iyi benim swiftte 4 mevsim lastikle ortalamam 6.9 yaz lastiği ile 6.2

ha bu arada tablet android degil, sanırım YouTube vs ekleme sansi yok. Spotify, navigasyon radyo, kameralar o kadar. o da benim 2020 Suzuki swifte göre eksiği. Bence güncellenebilen iyi bir android tablet kullanmalı Suzuki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 8 Ekim 2025; 19:2:59 >

• kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Silecek ayarı var aslında. Araçta kablosuz bağlantı var o da güzel olmuş, yeni vitaralarda ekranı kendileri geliştiriyor, muhtemelen iki üç sene sonra değişebilir ekran.
    Çoğunlukla şehir içinde o yakıt performansını yapmışsanız bence sizin de kullanma tarzınız araca uymuş. Mesai trafiğinde 1,1.5 litre daha fazla yapıyorum şehir içi.
    Şerit takip ve diğer çarpışma önleyici vb uyarılar bir süre garip geliyor ama alışıyorsunuz, kapatmamayı tercih ediyorsunuz.Sinyal vermeden şerit değiştirme alışkanlığınız varsa direksiyonu sıkıca tutup zorlamanız gerekecek.

Bende de Suzuki swift olduğu için silecek ayarını her şekilde denedim, yavasi yoktu malesef, belki bendeki aracin silecek ayarilarinda bir arıza vardır. 450 km yapmışım, şehir içi ve şehirler arasi yari yariyadir hemen hemen. Sinyal her zaman kullanirim. Şerit takip sistemini kapatmaya kilavuzdan bakarak sistemi kapatsam ve hız sabitlemeyi kullansam (şerit takip açıkken hız sabitlemeyi kullanmak bana güvenli gelmedi, biraz kullandım ama tehlikeli geldi bana, keyif de vermedi) 6.7 6.8'lere düşerdi diye tahmin ediyorum.

• herkese merhaba. uzun yıllardır jimmy kullanıyorum kısmet olursa aracımı satıp 4x4 vitara almak istiyorum. son makyajdan önceki ekranlar çok berbat görünüyor arka kamera problemleri vs derken açıkçası subaru xv ye doğru yakınlaşıyorum. bayilerden henüz fiyat teklifi almadım ancak sitesinde sıfır 4x4 modeller 2 milyonun üzerinde görünüyor, buda benim bütçemi aşıyor. sormak istediğim bu makyajlı kasalardaki multimedya ekran eski modellere uygun mu? taktıran yada taktırmayı düşünen oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnycelik -- 17 Ekim 2025; 20:12:13 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.