Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.197
Cevap
186
Favori
1.060.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet şu anda hem maliyet açısından hem bakım sıkıntısı açısından hem de kısa mesafede çıkarabileceği sorunlar açısından dizelde vazgeçtim izlediğim kadarıyla bu hibrit olan versiyon kalkışta çok serili ki benim fluence'den daha kısa zamanda yüze ulaşıyor Fluence zaten 3 viteste daha atak bir araba dediğim gibi çok hızlı delisi biri değilim uzun yolda bile yüza 110'a sabitleyen birisi ama bir araba sollamak istediğimde de bana bana ani ivmeyi vermesi lazım gördüğüm kadarıyla hybrid sistem aslında onu veriyor hibrit gücünü motora yansıtarak dediğim gibi batarya değiştirmekle alakalı bir sorun da yoksa Toyota corololarındaki gibi mtv'si de Toyota corolla'nın çok yüksek bu araba düşünülebilir hem kompakt bir araç beni bagaj korkutuyor beni ama 375 litre bagaja baktığımda sanki yanlış bir ibare gibi sanki bagajın koltuk arkasına kadar olan kısmı 375 litre tavana kadar doldur değer sanki artıyor gibi geldi ama tam bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin_cepelli -- 21 Haziran 2025; 17:7:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• muhsin_cepelli M kullanıcısına yanıt
    Aracın yüksek yapısı sayesinde iç mekanı ferah gibi olsa da, bagaj hacmi beklediğinizin altında kalabilir. Bagaj zemini tek kademe alçaltılsa da kapasitede önemli bir artış sağlamaz; ancak arka koltuklar yatırıldığında geniş bir yükleme alanı elde edilebiliyor. Dikey eşyaları yüklemek ise oldukça kolay ve bence konfor sağlıyor.

375 nasıl ölçğlmüş bilmiyorum ama 411 litre bagaj hacmi olan Bayon'un bagajını gördüm. Vitara'nın bagajından daha küçük ve daha kullanışsız geldi gözüme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam 1.4 turbo hybrid olan var bende. İlk kalkış hassasiyeti gerçekten çok yüksek. Dokunur dokunmaz atlıyor öne. Anahtarı başkasına verirken uyarıyorum hep gaza fazla dokunma diye eşinize verecekseniz dikkat edin alışana kadar. Diğer konular aynı bildiğiniz gibi. Bayon alan arkadaşım benim aracı görünce görsel olarak da fiziksel olarak da çok pişman oldu.vitara çok büyük araba değil ama ona rağmen Bayon çok küçük kalıyor yanında. Yalıtım vs çok dert değilse sorunsuz sade güvenlikli az yakan bir araç alıyorsanız piyasası emsallere göre uygunsa alın geçin. Biz kamiq ile arada kalmıştık aynı paraya bommmboş bi kamiq satılıyordu fazla sürmedi arada kalmamız. 1,5 yılda 35bin km oldu herhangi bir sıkıntı yaratmadı çok şükür.

• Herkese Merhabalar. 2022 model hybrid vitara sahibiyim. Aracım 45000 km de. Son birkaç haftadır. Aracım ara hızlanmalarda hantallaştı gibi. Gaz tepkimesi yavaşladı sanki. Bu neden kaynaklanır? Bir de sabahları aracımı çalıştırdığımda ilk kalkışta motordan gürültü sesi gelmekte, sanki bir şey doluyor gibi oluyor sonra bir daha o ses gelmiyor. böyle bir sorun yaşayan var mı? iyi günler

Bizde 2020 GL Plus var zaten. Sıfır almıştık. Bagaj konusu bizde hep gündemde diye diğer araçların barajlarına bakıyorum. Birkaç gün önce de Bayon denk geldi. 411 litre yazıyor özelliklerinde ama Vitara'yı yüklediğim kadar asla yükleyemem gibi göründü gözüme. Vitara'da pandizotu kaldırınca da epey bir yer elde ediliyor. Bunda o da mümkün değil. Bir de ben stepneyi kaldırdım. O boşluğu da doldurdum son yolculukta. 😁

Benimkinde de stepne yerine büyük bi strafor köpük içinde çakmaklıktan çalışan pompa gibi bişey koymuşlar. Ben de söktüm o boşluğa kamp malzemesi vs koyuyorum. Ekstradan ciddi alan açılmış oldu alt kat bagajda.

2021 ya da 2022'den itibaren stepneyi kaldırdılar sanırım. Ama stepne boşluğu aynı şekilde duruyor o zaman. Ben de 5 yıl taşıdım, ihtiyaç olmadı. Yeni lâstik alınca da çıkarttım. Umarım ihtiyaç olmaz.

Yarın bir servise uğrayacağım bakalım, ehliyetsiz, sigortasız hıyar bir motorcunun eserini göstereyim, servis ne diyecek bakalım buna...

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saig10 -- 4 Temmuz 2025; 10:36:42 >

• Kalan yakıt ile gidilebilecek kilometreyi gösteren değer tam doğruyu yansıtmıyor gibi geliyor. 150 kilometre gider diyor toplamda aldığım yakıt 26 litre civarı. Bir önceki alımımda da benzer durumu gözlemledim. Sadece son yapılan 100 kilometreye bakıyorsa belki doğru olabilir mi bilmiyorum ama bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Vallahi motorculardan çok korkuyorum, her yerden acayip hızlarla ve büyük riskler alarak çıkıyorlar. Nereyi kontrol edeceğimi şaşırıyorum artık araba kullanırken...

• Ben de sizin gibi düşünüyorum. 474 km yol gitmişken kalan menzil 466 km görünüyor. 490 km'de ise 124 km'ye düşmüş görünüyor. 474 km gösterdiğinde Pozantı rampasını inmiştim. 16 km sonra Tarsus'ta mola verip aracı tekrar çalıştırdığımda menzil 124 km'ye düştü. Büyük ihtimâlle doğru olan, kalan yakıta göre 124 km'lik menzil. Çünkü araç bilgisayarı son 10 dakikayı, son 5 dakikayı sürüş esnasında ayrı ayrı hesaplıyor. Bahsettiğim yolda gaza fazla dokunmaya gerek kalmadan 30-40 km gidebiliyorsunız. O süredeki tüketim de ekranda böyle garip bir şekilde görünüyor. 50 km sonra yakıt aldığımda da yaptığım hesaba göre 6.8 değil de 7.1-7.2 gibi bir değer çıkması gerekiyordu. Kısacası bu şekilde uzun inişler ve çıkışlar aracın kafasını biraz karıştırıyor gibi. O nedenle yakıt göstergesini takip etmek daha iyi ama aynı yakıt seviyesinde önce 400 km menzil görüp sonra 100 km'yi görünce sürüş esnasında strese girilebiliyor.

• emrah06 kullanıcısına yanıt

Selamlar benimkide ipin ucundaki plastik kırılmıştı, serviste komple set olarak satılıyordu, servisteki usta tamir etmişti yerine bişe uydurmuş yapmış parada almadılar, çinli alışveriş sitelerinde satılıyor. Bagaj pandizot tutucu diye aratırsınız.

Ben de var ama aküye bağlatmadım. Aküden yemesini istemedim, çakmaklık girişinden güç alıyor.Suzuki servislerini bilmiyorum ama servisler bazen ıvır zıvır hataları alakası olmasa bile senin aküye baglattigin kameradan bulabiliyor.Karar sizin tabi ki.

• Herkese merhabalar. 1.4 Hyrbrid(4x2) ile bu foruma dahil oldum. Sıfır araç çok güzel ama tanımak zaman alacak. Bilgi ekranı değişimi yandaki çubuklar ilemi oluyor? Direksiyon simidinde var mı ayarı?

İkinci merak sorum -ki hepsini zaman içinde çözeceğiz inşaallah-sol yandaki fonksiyon start stop iniş destek vd. uzun süre basılı tutma ilemi ? Araç yürürken mi yapılmalı motorun çalışıyor olması yeterlimi?

Şu an için alışamdığım otomatik vitesin en sonda değil de bir geride drive moduna geçmesidir.

Paspas için öneride alabilirim. ppf içinde :)

Çift renk aracım.

Çubuk ile oluyor o ekranın değişimi :) Tuşlara basılı tutarsanız kapanıyor onlar fakat güvenlik için açık olursa daha iyi tabi ki. Paspas olarak Rizline aldım kullanışlı ama farklı bir araçta Sahler kullandım o biraz daha iyi gibiydi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.