Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.154
Cevap
186
Favori
1.018.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün aracımıza kavuştuk; 4x2 çift renk, GL versiyon. Fildişi beyaz renk. Yıllarca sedan civic ve corolla sonrası ilk SUV u yadırgarım diyordum ama sürüş gayet zevkliydi. Civic-corolla sonrası bu malzeme kalitesi açısından attan inip eşeğe binme olur diyordu kimi forumdaşlar ama hiç öyle olmadı. Civic in malzeme de pek iyi sayılmazdı zaten. İlk sene sonunda soyulmaya başlayan direksiyon derisi, açılan cam ile harekete geçen kapı iç plastiği, kötü boya, dış sesi içe alma sonrası SUZUKİ gayet güzel geldi. Özellikle güvenli sürüş için donanımlar süper, multimedya fena gelmedi bana, gayet hızlıydı. Sürüş görüş açısı sanki honda dan bile geniş geldi. Tek yadırgadığım hondanın geniş spor mükemmel dizayn edilmiş gösterge panelinin yerine minik ekranlar geldi. Hız göstergesi digital olarak olmalıydı. Lastik basınç göstergesini bulamadım, yarın biraz karıştırayım. Anahtarsız giriş te varmış, sürpriz oldu. İlginç özellikler var, tek basmayla sürücü kapısı açılıyor, çift basınca hepsi ilk aklıma gelen. İçi civic e göre küçük, bagaj da öyle. Geri görüş kamerası fena değil ancak şu ana kadar tüm gördüğüm kameralar içerisinde en güzeli civic in kamerası; diğerleri (suzuki dahil) vcd görüntü, civic ise blu-ray gibiydi. Tüm arkadaşlara sağlıkla mutlulukla kazasız belasız araçlarını kullanmalarını dilerim. Bu arada sigorta ve kasko (indirimli) toplam 9.000 i az geçti.

• tcmb T kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun aracınız.

Lastik basınç sensörünü ve kapının kilidinin tek basışta tüm kapıları açma özelliğini gösterge panelinin oradaki uzun sağ çubuktan ayarlayabilirsiniz. Ben ilk aldığımda sadece şoför kapısının açılmasına alışamadım o sebeple kesin vardır bir

çözümü diyerek söylediğim yerde buldum ve değiştirdim.

Aynı ayarlar menüsünde de aracın iç ayak aydınlatmalarını sürekli açık hale getirebileceğiniz yer de var. Yakıt ortalama tüketiminin manuel mi sıfırlanabileceği yada her yakıt aldıktan sonra kendisi mi sıfırlasın gibi seçenekler de var.

O uzun çubuğa 3 sn basılı tutunca ayarlar menüsü geliyor. Çubuğu sağa sola yuvarlayıp aşağı yukarı menüler arası geçiş, üzerine tıklayınca de menü içerisine giriş oluyor.

Tekrar hatırlatayım, tabletten ayarlara girip geri kamera özelliğini sakın açma, açarsa geri görüş kamerası ters gösteriyor, soldaki cismi sağda gösteriyor vb. Eğer olurda açarsan aynı menüden geri kamera seçeneğini kapatman yeterli. Türkçeye çeviride hata yapmışlar ters kamerayı ( ayna vazifesi) geri kamera olarak çevirmişler.

Araç içimde telefonla konuşmada karşı tarafa ses çok derinden gidiyor, pratik bir çözümü yok. Başına gelir ise acaba benim araçta mı bir sorun var diye düşünme bir çoğumuzun aracında bu problem var.

Bende aracı alalı 40 gün oldu. Çok memnunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Aklınıza takılan bişey olurda desteğe hazırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tcmb T kullanıcısına yanıt
    Bende 2 ay önce 2 yıl kullandığım 2020 model Vitara’dan Honda’ya geçtim 😊 şimdiye kadar tek söyleyebileceğim vitaranın ekranı çok daha iyiydi. Honda’nın yol tutuşu çok güzel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozknbyrktr O kullanıcısına yanıt

Bilgiler için teşekkürler. Cuma günü ay sonu zam gelmeden zor bela kredi vs. 2022 4x4 GL Elegance aldık bizde.

İç ayak aydınlatma bizim modelde var mı? Ne işe yarar bilmiyorum.

Far yükseklik ayarı var mı yok mu bulamadım?

Sis farı düğmesi var.

Gece sürüşünde farlar açıkken sağ çubuğu sağa-sola hareketle göstergelerin ışığını açıyor yada kısıyorsunuz.

otomatik vitesi değiştirirken hangi vitese geçtiğini vites kutusunda göremiyoruz. Işıklı yada görsel bir gösterge yok.

Hız göstergesinden hangi vitese geçtiğini takip ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bono35 -- 4 Aralık 2022; 10:57:34 >
  • bono35 B kullanıcısına yanıt
    Far yükseklik ayarı araç kendi otomatik ayarlıyor. Normal araçlardaki gibi 0-1-2-3 gibi bir ayarı yok sizin yapabileceğiniz

Ayak aydınlatma, karanlıkta bence araç içinin çok karanlık olmasını önlüyor. En azından araç pedallarının orada ve yan yolcu ayak bölümünde istediğin zaman açabileceğin beyaz aydınlatma mevcut. Rahatsız eder ise kapanabiliyor zaten.

Benim de hala zor alıştığım vitesin en son kademesinin manuel vites olması, el alışkanlığı pat diye çekiyorum en sona drive modu diye ama bir üstte ki mod drive modu. Araç bağırmaya başlayınca aha diyorum yine manuel de kalktık. Zamanla alışılır ama ilk kez gördüm bir araçta manuelin bu bölümde olduğunu. Birde P/R/N/D/L geçişleri daha hisli olabilirmiş bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2017 1.4 s 4x4 vitaramın 60.000 km bakımı geldi bu bakımı servistemi yaptırayım dışarıda mı? Ben dışarıda yaptırmayı planlıyorum aklımdaki soru şu.
    1-Sarf malzemelerini filtrelerini nereden temin edebilirim?
    2-Şanzıman yağını değiştirmem gereklimi? Gerekli ise hangi yağ ve kaç litre kullanmalıyım?
    3-Buji değiştirmem gerekli mi? Gerekli iste hangi marka ve model veya kodu ile satılıyor?
    4-Hangi motor yağı ve viskozitesini kullanmalıyım? Kaç litre kullanılıyo?
    5-Fren hidroliği değiştirmelimiyim hiç değişmedi? Değiştirmeliysem hangi marka model kullanmalıyım?

Aklıma gelenler bunlar ekstra eklemek istedikleriniz varsa sorularımıda cevaplayarak yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkürler.

• ozeryilmazzz O kullanıcısına yanıt
    İyi bir ustanız varsa bakımı dışarıda yaptırabilirsiniz.
    1. Filtreleri sahte olmayan MANN ya da Filtron marka kullananabilirsiniz. Sanırım filtremarketim.com orijinal satıyor.
    2. Her ne kadar servisler pek yanaşmasa da şanzıman yağı değişimi önemli bir husus. 60-80 bin km.de değişmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Değişim için 100 bin km.yi geçirmemek uygun olur.
    AW-1 standardını karşılayan yağ kullanılmalıdır. Ben Mobil ATF Multi-Vehicle yağ kullanmıştım. Motul Trans ATF VI da kullanabilirsiniz. Ben manuel değişim yaptırdım ve konvertördeki yağın da değişimi için 3 kez tekrarladım. Ancak son çıkan yağ çok temiz olduğu için 2 kez yeterli olur düşüncesindeyim. Her bir değişimde yaklaşık 2.75lt kadar yağ çıkıyor ki 2 değişim için yaklaşık 6 lt yağ yeterli olur.
    3 Buji değişim periyodu 60 bin km.dir. Buji NGK ILZKR7D8 lazer iridyum bujidir, biraz pahalıdır.
    4. 5w-30 viskozitede Acea A5 B5, ilsag gf5, api sn standardını karşılayan bir yağ kullanmalısınız. Mobil-1 esp, motul x-clean efe 5w-30 olabilir.
    5. Fren hidroliği her 45bin km.de(ya da 3 yıl) değişmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 4 Aralık 2022; 17:35:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok teşekkür ederim hocam herşey açık ve net sağolasınız acaba bujiyi orjinal alabilecrğim bir yer biliyor musunuz?

• ozeryilmazzz O kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bugünlerde bujiyi bulacağınız sitelerde stok sorunu oluyor. Dolayısıyla servis dışında bulmak biraz zor. Ben geçen yıl Aliexpress'ten almıştım. Aldığım dükkan orijinal ve aftermarket Suzuki parçaları satan bir dükkan. Başka satıcılar da var, ama ne kadar güvenilir bilemiyorum. Aldığım yerin linkini de paylaşayım, son çare oradan alabilirsiniz.

https://www.aliexpress.com/item/1005001515548480.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60231261756&aff_fcid=762d5064526c42b094e3c8383addee20-1670167874276-04229-_Ex7wXx5&tt=MG&aff_fsk=_Ex7wXx5&aff_platform=default&sk=_Ex7wXx5&aff_trace_key=762d5064526c42b094e3c8383addee20-1670167874276-04229-_Ex7wXx5&shareId=60231261756&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=8618fdaec9bc4789bf0d16ae3aac9459&afSmartRedirect=y

Kargo ve vergi ile birlikte yaklaşık 86$' a geliyor.
    Bu arada facebookta gruba bu konuları sormuşsunuz, daha önce orada da size yanıt vermeye çalışmıştım ancak sistem gönderimimi beklemeye almıştı. Orada buji ve şanzıman yağı ile ilgili aratırsanız çok sayıda mesaj görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 4 Aralık 2022; 18:31:12 >

• BK2000 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın mesajı yeni gordum size yapılan işlemlerin hepsi bana da yapıldı hatta boşuna balata da değişti .Sorun yüzde 99 şaft tan kaynaklaniyor ben İzmir'de yetkili servis Özdemirler de yaptırdım şaft değişti garanti karşıladı .Ancak garanti disi da tamir yapıyorlar onlarda sokup başka yerde yaptırıyor hala yaptırmadiysan yetkili servise götür tamiri için garanti karsilamasa benimki de öyle yapılacaktı.Yenisi çok pahalı.

• greenmouse2000 G kullanıcısına yanıt

Merhaba yakın zamanda Ankaraya gideceğim oradaki diğer servislere götürmeyi düşünüyorum. Araç garantisi bitti aslında. Bakalım ne diyecekler. Servis olayı yüzünden araçtan soğuyorum. Bilgiler için teşekkürler

• Merhabalar, 4*4 vitara için muayeneye gittiğinizde roller kullanılmasını söylüyor musunuz? Ankara da hangi istasyonda roller var, bilgisi tecrübesi olan var mı? Bazı istasyonlarda 4*4 reyonu oluyormuş herhalde.

• bingojungle B kullanıcısına yanıt

Gölbaşı'nda 2 kez muayaneden geçirmiştim ve hiç bir sorun olmamıştı. Aracı verirken görevliye 4 çeker olduğunu hatırlatmıştım.

• Roller koydular mı peki? Görebildiniz mi?

• bingojungle B kullanıcısına yanıt

Merhaba, Vitara S 4x2 aracımın muayenesini 2 hafta önce Ankara İstanbul Yolu istasyonunda yaptırdım. Muayeneyi yapacak kişi başlamadan önce 4 çeker olup olmadığını sordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kul Ahmet -- 8 Aralık 2022; 19:24:48 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, demek ki artık bu konuda dikkatli davranıyorlar. Sağda solda konuyla ilgili tatsız tecrübeler okuyunca ben de endişe duydum, sizlerin fikrine danışmak istedim.

• Bunu duyduğum iyi oldu. Ben de oraya yakın oturuyorum. (Eryaman'daki istasyon sanırım bahsettiğiniz.) Orada yaptırırım artık. Kara kara düşünüyordum ben de, o kalabalıkta bir de dert anlatmaya çalışacağım diye.

Bu arada yılbaşından itibaren büyük zam gelecek diye 3-4 ay önce yaptıranlar var ama bizimkine daha 8 ay var. Bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikskareyim -- 9 Aralık 2022; 11:55:46 >
  • Merhaba, 6.5 yıllık vitara serüvenime MG Hs Luxury alarak son verdim, Vitara Türkiye'ye geldiğinde ilk alanlardandım, büyüklük olarak artık aileye yetmeyince değiştirme kararı aldım, aracımı sattım, orjinal Suzuki Vitara Jant-lastik-sensör takımı boşa çıktı, alan kişide kışlık lastik olduğundan dolayı harici olarak satıyorum. İlan detaylarına sahibinden üzerinden ulaşabilirsiniz. Grand vitara olur da Türkiye pazarına gelirse düşünmeden Suzuki'ye dönerim, sorunsuz Japon deyince akla ilk gelen marka olmalı diye düşünüyorum (tek sıkıntısı tablet, o da ucuza kaçınılmak istediğinden bir türlü dikiş tutmadı firma değişmiş olsa bile) hayırlı forumlar herkese

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-orjinal-2016-sonrasi-suzuki-vitara-jant-lastik-sensor-takimi-1067153412/detay

• hollywood29 kullanıcısına yanıt

Yeni aracınız hayırlı olsun. Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum. MG ilk geldiğinde geri alım garantisi veriyordu. Hala devam ediyor mu acaba?

• Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Merhaba teşekkür ederim, plug-in ve elektrikli ZS olan için geri alım garantisi var ama benzinli için yok bildiğim kadarıyla

• 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.