Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.138
Cevap
190
Favori
1.006.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürker hocam. En kötü senaryo sübap değişimi olma ihtimali sanırım. Değişim maliyetini araştırdırdınız mı acaba? Bir de kış aylarında lpg performansı etkiliyor mu aracın. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar. yakın bir zamanda büyük ihtimalle sıfır, küçük bir ihtimalle ikinci el bir 4*4 glx premium vitara almayı düşünüyorum ancak peugeot 2008 ile arasında gelip gidiyorum.

uzun yollarda vitara'nın performansı nasıl acaba? savrulma, sollamalarda yavaşlık gibi şeyler söz konusu mudur? bir de bazı şikayet sitelerinde rbs, tablet hatasının çokça olması, yedek parça temin sorunu ve buna bağlı olarak genel servis problemlerini baya yazan kişi olmuş. sizin öneriniz nedir? küçük bir şehirde yaşıyorum ve en yakın suzuki servisi 250 km.

son olarak öğrenmek istediğim 1.4 booster jet motora lpg takılabiliyor mu?

iyi günler.
  • salur kazan S kullanıcısına yanıt
    Çok değil 2-3 mesaj yukarıya bakıcaksın!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umiteks U kullanıcısına yanıt
    sağ ol aydınlattığın için.

zaten bakmıştım ama mesajımın içerisinde başka şeyler de sormuştum. akıl vermeniz çok iyi.
  • hatta tüm sayfaları okumanda fayda var.
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    cevap vererek konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum ama eminim siz forumda herhangi bir problemi araştırırken 370 sayfayı okuyorsunuzdur. bilgi vermeyecekseniz ya da yardımcı olmayacaksanız yazmadan geçebilirsiniz. illa ki laf sokmak zorunda değilsiniz. madalya mı takıyorlar böyle davranınca size? ha pardon mesaj sayınız artıyor.
    Merhaba,

Genel olarak Suzuki Peugeot markaya oranla daha az arıza çıkartıyor. Sıfır olarak aldığım 1.4 S aracım şu an 43.000 km'de. Ankara'da yaşıyorum.

Uzun yolda performansı çok iyi. Yol tutuş konusunda birçok sedan araçtan daha iyidir. Zaten yol tutuş konusunda sınıfında birinci. (daha önce videoları paylaşılmıştı.)

Yetkili servise 1 kez tabletin değişimi için gittim. Onun haricinde sorun yaşamadım.

Bakımlarını hep dışarıda yaptırdım. Bakım için parçaları internetten aldım.

1.4'e LPG uygulaması var, ancak 2.000 Euro civarı diye biliyorum.
  • çok teşekkür ederim cevaplarınız için. kafamdaki birçok noktayı aydınlattınız.

bakalım olursa 2016 model 1.6 gl+ 4x4 bir suzuki vitara için pazarlık aşamasındayım.

aracınız ile kazasız sorunsuz sürüşler dilerim.
  • Hocam merhaba.

Ben de ankarada yaşıyorum. önden çekişli 1.4 vitara almayı düşünüyorum. sizin aracınız 4 çeker mi ? şehir içi yakıt tüketiminiz kaç litre ve bu tüketimi elde ettiğiniz ortalama hızınız nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umiteks

Almayı düşününenlere, Sakarya Adaşen Suzuki'yi tavsiye ederim.
    Güray Bey satış müdürü. Çok samimi, güleryüzlü bi arkadaştır ve elinden gelen yardımı yapar...
    İsteyene cebini yollarım...
    Merhaba.
    Gürhan beyin telefon numarasını rica edebilir miyim acaba ? Uygun bir fiyat alabilirsem ciddi olarak almayı düşündüğüm bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: salur kazan

çok teşekkür ederim cevaplarınız için. kafamdaki birçok noktayı aydınlattınız.

bakalım olursa 2016 model 1.6 gl+ 4x4 bir suzuki vitara için pazarlık aşamasındayım.

aracınız ile kazasız sorunsuz sürüşler dilerim.
    hocam bir kaç gri noktayı aydınlatmak isterim.

2016-2018 arası üretilen Vitara'lar 2 motor seçeneğine sahiptir. 2019 itibariyle de tek motor olarak üretimi devam etti.

Siz 2016 GL+ düşünüyorum demişsiniz, bu araçta 1.6 motor vardır.

GL+ ve GLX modeller 1.6 , S modeli ise 1.4 motora sahiptir.
    1.6 motor atmosferik motordur, ustaların yakından tanıdıgı bir motordur, basit sorunsuz motordur. Bu motora uygun fiyata LPG taktırabilirsiniz. Atiker bile taktırıp sorunsuz kullanan var. Sadece AFR ayarının iyi yapılması gerek her LGP dönüşümünde oldugu gibi. Bir süre sonra çelik sübap kullanmanız da gerekecektir, LPG taktım dertler bitti yok sübaplarında değişmesi gerekecek.

Diğer S modeli ise, 1.4 motor ve turbo desteklidir. 140HP-220nm 'lik bir güce sahiptir, bu motora LPG dönüşümü oluyor fakat sınırlı sayıda ve fiyatı 7.500 - 10.000 TL bandında. siz bu modeli düşünmediğiniz için 1.4 motoru anlatmaya gerek yok.

1.6 motorlu GL+'dan devam edelim.

Araç atmosferik eğer siz 1.4'ü test edip, sonra GL+ alırsanız aynı performansı bulamayacaksınız bunu önceden bilin.
    GL+ modelinde muakkak 4x4 alın, 4x2'leri donanım olarak çok boş. 4x4'lerde ACC vs.. dahil aktif güvenlik donanımları mevcuttur.
    Aracın 15.000 km'de bakımları var, oda filtre ve yağ değiştirmek. Aracın ağır bakımı yok, yukarıda da anlatmışlar şanzuman ömürlük sorunsuz Aisin marka tork konvertörlü , triger zincir , motor sorunsuz.
    Aracın yürüründe Japon sorunsuzluğu mevcut, iyi bakıldığı taktirde 15 sene rahat kullanılır.

spesifik başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalısırız, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

hocam bir kaç gri noktayı aydınlatmak isterim.

2016-2018 arası üretilen Vitara'lar 2 motor seçeneğine sahiptir. 2019 itibariyle de tek motor olarak üretimi devam etti.

Siz 2016 GL+ düşünüyorum demişsiniz, bu araçta 1.6 motor vardır.

GL+ ve GLX modeller 1.6 , S modeli ise 1.4 motora sahiptir.
    1.6 motor atmosferik motordur, ustaların yakından tanıdıgı bir motordur, basit sorunsuz motordur. Bu motora uygun fiyata LPG taktırabilirsiniz. Atiker bile taktırıp sorunsuz kullanan var. Sadece AFR ayarının iyi yapılması gerek her LGP dönüşümünde oldugu gibi. Bir süre sonra çelik sübap kullanmanız da gerekecektir, LPG taktım dertler bitti yok sübaplarında değişmesi gerekecek.

Diğer S modeli ise, 1.4 motor ve turbo desteklidir. 140HP-220nm 'lik bir güce sahiptir, bu motora LPG dönüşümü oluyor fakat sınırlı sayıda ve fiyatı 7.500 - 10.000 TL bandında. siz bu modeli düşünmediğiniz için 1.4 motoru anlatmaya gerek yok.

1.6 motorlu GL+'dan devam edelim.

Araç atmosferik eğer siz 1.4'ü test edip, sonra GL+ alırsanız aynı performansı bulamayacaksınız bunu önceden bilin.
    GL+ modelinde muakkak 4x4 alın, 4x2'leri donanım olarak çok boş. 4x4'lerde ACC vs.. dahil aktif güvenlik donanımları mevcuttur.
    Aracın 15.000 km'de bakımları var, oda filtre ve yağ değiştirmek. Aracın ağır bakımı yok, yukarıda da anlatmışlar şanzuman ömürlük sorunsuz Aisin marka tork konvertörlü , triger zincir , motor sorunsuz.
    Aracın yürüründe Japon sorunsuzluğu mevcut, iyi bakıldığı taktirde 15 sene rahat kullanılır.

spesifik başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalısırız, hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba.
    Ben 1.4 motorlu olanlardan almayı düşünüyorum. Bu motorla ilgili bilgilerinizi aktarabilir misiniz ? Özellikle şehir içi yakıt tüketimini merak ediyorum.

• haacar kullanıcısına yanıt
    Özel mesajda yazdım kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Hocam merhaba.
    Ben 1.4 motorlu olanlardan almayı düşünüyorum. Bu motorla ilgili bilgilerinizi aktarabilir misiniz ? Özellikle şehir içi yakıt tüketimini merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Size de hayırlı olsun, 1.4 motorlu model olunca akan sular durur. Bende de 1.4 var, sayfalarca yazı yazabilirim aracım hakkında.

1.4 motor Suzuki'nin son geliştirdiği safkan Japon motorlardandır, verimli bir motordur.
    140 beygir ve 220nm torka sahiptir, araç çok ağır da olmadıgı için bu motor turbo desteği ile beraber muazzam bir serilik katmaktadır araca.

Yürürü, sürüş hissiyatı çok güzeldir. Gaz tepkisi çok iyidir, sollamalarda kafanız çok rahat olur.
    Ben sakin kullanırım aracı, gerekmedikçe sürat yapmam lakin gerektiği durumlarda sollamalarda yani ani manevra & kaçış gibi durumlarda sizin gaz pedalına verdiğiniz komutu aracın algılayıp zamanında tepki vermesi çok önemlidir.
    Bu araçta bu tepki çok iyi, hani aracı tanımayan tuscon, qashqai vs.. sahipleri dibime yapışıp sellektör yapmışlardır, kick down ile toz yutturmuşluğum vardır, Leon FR ile bile başa çıkabilirsiniz bu araçla.

Tabi aracın tabiatı sürat degil fakat spor model olarak tasarlandıgı için size cevap veriyor.
    Lakin bu yüzden aracın süspansiyonları biraz sert.

Neyse bi dünya özellikleri var ama sizin için önemli konu yakıt konusuna gelirsek benim araç 2017 model sıfır km aldım ve bugün itibariyle 42.000 km'deyim.

Lokasyonum İstanbul ve aldıgımdan bugüne kadar tüm yakıt alımlarım boş depo - full depo olarak yaptım ve her yakıtımı excel'e kaydettim. (Buradan kendime istatistikler çıkarıyorum kendi yakıt bütçem ve diger masraflarım için)

Tüm bu süre içinde ki yakıt tüketim ortalamam 7.2 Lt'dir.
    Bu istanbul için muazzam bir degerdir. sehir içi - şehir dışı her şey dahil tüketimim bu.

sehir dışı 120km/h sabit hız ile yolun durumuna göre 5.7 - 6.1 Lt arası yakıt tüketimi beklenebilir. 120'den daha aşağı hızlarda 5 Lt'ye kadar düşebiliyor.

sehir içi yine trafik yogunluguna göre tüketim değişecektir buna çok yorumum olmaz kısa mesafelerde 8 Lt'leri de görebilirsiniz yogunluk yoksa 7 Lt'de olabilir.

Benim araçta LPG yok, taktırmayı da düşünmüyorum. Yakıt tüketimi benim için bu motora sahip bir araçta gayet yeterli. Tuscon gibi Honda CR-V gibi dizel araçların bile 7 Lt'den aşağı yakmadıgı gerçeği varken benzinli bir aracın bu performansla bu tüketimi kabul edilebilir.
    Hele birde 4x4 alıp, karda kışın diğer kimsenin giremediği çıkamadığı yerlerde arabayla oynamak çok keyifli.

• kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim
    bir çanta dolusu para verip, canınızı emanet edeceğiniz araç alırken, kusura bakmayaın değil 270 sayfa 2700 sayfayı okumanız lazım.
    bugüne kadar aldığım tüm araçların DH forumlarında ki tüm mesajları okumuşumdur.
    sadece bir (1) kişiden alacağınız bilgi, sadece o kişinin görüşüdür, doğru/yanlış olduğunu nereden bileceksinşz?
    mesaj sayısına gelince, profilim açık, gir bir bak, bu mesaj dışında attığım BOŞ mesaj var mı.
    iyi forumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Aracım 1.4S 4x2. Ortalama hız 45 km/h, kış ayı ortalama tüketim 8,5 lt/100 km.
  • Cevap için teşekkür ederim
  • alpcvs A kullanıcısına yanıt
    kaporayla ön sipariş verenlerin siparişleri önümüzdeki haftadan itibaren teslim edilmeye başlayacak. bana da mart sonu/nisan demişlerdi ama geçen gün arayıp bu şekilde bilgi verdiler (kırmızı 2020 4x4 GL+).
  • zopik Z kullanıcısına yanıt
    Hangi bayi söyledi hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.