Şimdi Ara

Yeni Sistemlerinizde Muhakkak SSD Kullanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben eski bir konsol oyuncusu 2006dan beri de pc kullanıcısıyım.Bu kullandığım üçüncü masaüstü bilgisayar.Üçüncü pcmde ocz 64gb ssd vardı.Ta ki bi kaç gün önce bozuluncaya kadar.SSD bozulduğu için mecbur yine hdd dönüş yaptım.ssd ye alışan bünyem resmen attan inip eşeğe binmiş gibi oldu.Eskiden nasıl katlanmışım bu hantal hdd lere bilmiyorum.Şimdi size ssd ve hdd arasında gözlemlediğim farkları anlatayım.

-Windows 8.1 kullanıyorum.ssd ile açılış sürem 10-15 saniye , kapanış sürem 3-4 saniye.Hdd ile açılış çok hantal.Tertemiz ve virüs programı olmayan bi pcniz varsa bi nebze hızlı olabilir ama virüs ya da anti malware-spyware programı kullanıyorsanız hdd açılışta hemen taramaya giriyor ve tüm dosyalar hızlı taramadan geçiyor.Bu açılış süresini oldukça düşürüyor.Bu durum tek bir hdd kullanıyorsanız geçerli.İşletim sistemi mevcut bulunan o tek hdd'de olduğu diğer depoladığınız film , foto , oyun gibi dosyaların da taranmasını bekliyor ve haliyle yavaş çalışıyor.Eğer çift hdd niz veya bir ssd bir hdd niz varsa bu durumu yaşamayabilirsiniz.Bir diskte işletim sistemi kurulu olur diğeri depolama alanı olarak kullanılır.İşletim sistemindeki dosyalar hemen taranıp depo disline geçildiği için işletim sisteminin olduğu disk rahatlar ve yoluna devam eder.Hdd'de açılış süresi ssd'nin 4-5 katı sürüyor.Kapanış ise rahat 2 katı.Spyware programı olarak Adaware kullanıyorum.Eğer bu kurulu olmasaydı açılış süresi ssd'nin iki katına yakın olabiliyor.Tarama pcyi kullanırken herhangi bir işinizin ortasında da olabileceği için disk yine kasılıyor ve pcniz yavaşlıyor.Hdd %100 kullanılmaya başlandığı an pc kullanılmaz bir hal alıyor.İşlemciniz , raminiz vs ne kadar iyi olursa olsun bu durum onların da hızından tam olarak yararlanmanızı engelliyor.Bu hdd'nin %100 çalışma durumunu önceki sistemlerimde de yaşadım.Fakat ssd kullanırken hiç yaşamadım diyebilirim.

-Aktif olarak photoshop kullanan biriyim.Photoshopun açılış süresi kafadan yarıya düşüyor.Fotoların kaydedilme süresi kısalıyor.Büyük boyutlu fotoları açmak daha kolay ve kısa oluyor.

-Herhangi bir program kullanıyorsanız yine bunların açılma ve dosyaları kaydetme süreleri birhayli kısalıyor.

-Oyun oynarken yükleme süreleri kısalıyor.Bazı oyunlar ciddi yükleme sürelerine sahip.Bu sıkıcı durumdan bizi kurtarıyor.

-Yine oyun oynarken bazı oyunların dokuları geç yüklenir.Eski oyunlarda gta 4 , yeni oyunlarda ise wolfenstein ve trial fusion bu duruma örnek verilebilir.Trial fusion'da oyun başladığı an dokular bi saniye kadar geç gelirdi.SSD ile bu durum da ortadan kalkıyor.Geç yüklenen doku görmedim.

Şimdi ssd'yi yaptırmanın bir yolunu arıyorum.ocz firması ile iletişim halindeyim umarım garantiden birebir değişim yaparlar.

Diyeceğim o ki eğer yeni bir sistem topluyorsanız sisteminizde muhakkak bir ssd olsun.Düşük boyutlu da olsa mutlaka bi tane alın ve sisteminize takın.Raminiz 12 ya da 16 olmasın da 8 olsun.Ona vereceğiniz parayı ssdye verin.8-16gb ram farkını inanın hissetmezsiniz bile ama bir ssd sizi jet hızına ve konforuna kavuşturuyor.

Herkese iyi forumlar

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    SSD' yi bir kere kullananlar normal pc'lere oturmak bile istemezler.

evet kesinlikle parasını hakeden bir ürün.

27 GB ' lik watch dogs u yüklemek yalan olmasın 1 dk birşeydi sanırım daha yüklemeye bastığım anda doluyor hemen loading.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    GB fiyatı 1,0-1,2 lira olmadan ssd almak açıkçası pek ideal değil, lükse kaçıyor. Ama tabi alınırsa performansı ortada.
  • DKarpuz D kullanıcısına yanıt
    +1 ben de şuan lüks olarak görüyorum. Hatta yakın zamanda yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve muhtemelen ssd eklemeyeceğim. Sonuçta almışken en az 240gb filan almak lazım o da 400 lira civarı. Ona vereceğim parayı diğer parçalara ayırırım daha iyi. Windows veya ssd'ye sığdırabildiğim birkaç program bilmem kaç saniye erken açılacak diye ssd almayı düşünmem açıkçası. Ama ilerleyen zamanlarda fiyat olarak daha aşağılara indiklerinde elbette sisteme ekleyebilirim
  • niye yeni sistem, mevcut pc'lerimize ssd takamıyor muyuz sanki!

ben pc toplarken sonra alırım dedim ve hala daha almadım, pc'ye para yatırma planım içinde yeni bir kasa ve yeni bir ekran kartı var ama ssd yok. ssd'yi ilk defa 2 yıl önce kullandım ve sistemin hızına hayran kaldım, şu an da elimde 256 gb ssd'li bir notebook var ve sistemin genel akışı pc'mden çok çok hızlı; yani bu hız farkını hergün tecrübe ederek görüyorum ve hala daha pc'ye ssd almayı lüzumsuz masraf görüyorum. açılırken 30 saniye fazla bekliyorum, gomplayer'a tıklayınca 5 saniye sürüyor, eclipse'in açılması bayağı uzun sürüyor ama ne olacak ki! 30 saniye bekledikten sonra program akışında ssd'nin hiçbir etkisi yok. oyunları ssd'ye yüklemek için en az 256 gb almak gerektiği için 128 gb ssd'lerin oyunlara da hiçbir katkısı yok.

konuyu saçma sapan bir yere getiricem de bazı takıntıların iphone'la hayatımıza girdiğini düşünüyorum. bir kaç önce benzincide para öderken kasada iki kişinin muhabbetine şahit oldum, birisinin note 3 vardı diğeri de note 3'de telefon rehberini açıp telefonun 1 saniye beklemesinden dolayı android'i yerden yere vuruyor ve "bak iphone'da bu 2 saniye bekleme yok" diyordu. o an aklıma geldi, kasa başında akşama kadar bekleyen bir adamın hayatında 2 saniyenin ne kıymeti olabilir? konuyu daha fazla başka yönlere, özellikle de siyasete kaydırmak istemiyorum bu örnek yetsin; bazen kendi uydurduğumuz ihtiyaçlarla hayatımızı çekilmez hale getiriyoruz.

"ne kadar ekmek o kadar köfte" diye bir deyim vardır hani, insan ihtiyaçlarının önceliğini belirler ve parasını bir kağıda yazıp ihtiyaç sırasına göre harcar. oyun için sistem toplayan ve elindeki parayla ancak fx 6300 + 8 gb ram + r9 270 alabilecek bir kişinin ssd'ye göz dikmesi lükstür.

• Ssd cidden farkı yaratıyor, en kötü samsung 120 evo alın 225 lira gibi bir ücrete. Hayatı yaşayın o anda. Ciddi anlamda gözle görmenin önüne geçiyor. Sistemler ssd'siz darboğaz oluyor diyebilirim.
  • Hız farkıyla evet, darboğaz mı dersin, bence hayır. 7200rpm bir hdd ile ssd arasında duruma göre %35-50 lik bir fark olmasına rağmen gb/tl bazında çok büyük farklar var. Bu tamamen iphone hesabına benziyor cidden. Kullanmak isteyen alır, almasında sıkıntı yok tabi oldukça da güzel olur. Ama almayanın da çok büyük bir eksiği olmaz. Arkadaşın söylediği gibi, bir zorunluluk olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ben, tamamen lüks.

Tabii bana soracak olursan, param varsa alırım ama eğer yoksa düşüneceğimi sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce hiç ssd kullanmadım onun için bir sorum olacak oyunu ssd ye değil de harddiskimize kursak bile oyunun açılış hizini vs. etkiler mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD olmazsa olmaz zaten.ssdsiz bilgisayardaki windows açılış süresinde intihar edesim geliyor.
  • İyi hoş da ssdler pahalı olmasından ziyade çabuk yıpranıyorlar.Akşama kadar 20 tane sorunlu ssd konusu açılıyor.400 lira verip ikide bir garantiye yollamak bana göre bişey değil.Bozulmasa bile hızı dusuyor şu oluyor bu oluyor daha oturmamıs bi teknoloji
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigitt07

Daha önce hiç ssd kullanmadım onun için bir sorum olacak oyunu ssd ye değil de harddiskimize kursak bile oyunun açılış hizini vs. etkiler mi

Hayır etkilemez.Oyunun hızlı açılması için ssdye kurman gerek.
  • ssd iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel de pahalı işte. Ben internete girmek için kullandığım eski laptobuma 64 gb ssd aldım. İçinde sadece windows ve gerekli programlar kurulu olduğu için yetiyor ama oyun oynadığım masaüstü sisteme alamadım çünkü piyasada 30-40 gblik oyunlar varken alınca en az 256 gb ssd almak gerekiyor. O da az para değil.
  • İyice gaza geldim.
    Bir tane SSD alasım geldi

Not : Çok pahalıymış, 250 GB 380 lira
  • SSD farkını özellikle 5400 rpm ya da aktarım hızı düşük olan mekanik diskli bilgisayarlarda farkediyorsunuz. Eski pentium d işlemcili 2TB 5900 rpm diskli bilgisayarımda ssd'ye geçtiğimde oh be dedirtmişti. Programların ve işletim sisteminin açılış kapanış süreleri, yükleme süreleri ve geçiş süreleri, dosya aktarımları ve kopyalamaları ciddi anlamda süre kazandırıyor. Yüklemesi uzun süren programlarım SSD üstünde kurulu olur, diğerlerini 2TB dahili arşivde saklarım. Bahsedildiği gibi öyle kısa ömürlü falan da değiller, elimdeki diskin garantisi dolalı 4-5 ay oldu, hala hızında düşme yok, kapasite aynı. Sata 3 bağlantı kullanıyorsanız ciddi farkı görebilirsiniz. Mekanik diskli sistemde sisteme 2 3 ayda bir format atma gereği duyuyordum, sistemin iyice yavaşladığını hissediyordum. Şimdi format atma gereği bile duymuyorum ama, sürekli sanal win7 kullanmak yoruyor hatta sıkılıyorum aynı işletim sisteminden. CCleaner sistemi eski haline getirmeye yetiyor.haftada bir antivirüs taraması da yaptımmı tamamdır.

• wd black kullanıyorum samsung evo 250gb ssd yide 3 ay bir süre kullandım aynı sistemde...
    Açıkcası bana dağlar taşlar fark yaratmadı.
    ha usb 3.0 dan ssd ye sürekli ve özellikle küçük parçalı yüksek boyutlu dosya kopyalayacaksanız baya bir hızlı inkar edilemez. Ama günlük kullanımda işte açılış ve on loadinglerinde aynı sistemde 5-7 saniye farklar mevcut. yani win8.1de ben 47saniyede foruma ulaşa biliyorum pcmi başlattıgım andan itibaren ssd siz... ki bunun içinde birde açılış şifresi yazmak var.

Eski bir sistemden yeni ve ssd li bir sisteme geçince tüm olayı ssd ye bağlamamak gerekir. Büyük programlarla uğraşıyorsak örneğin AutoCAD Photoshop gibi programları profesyonel olarak kullanıyorsan gerçekten faydasını görebiliyorsunuz... Yada eski bir sisteme ssd bagladıgınızda fark acık net belli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

İyi hoş da ssdler pahalı olmasından ziyade çabuk yıpranıyorlar.Akşama kadar 20 tane sorunlu ssd konusu açılıyor.400 lira verip ikide bir garantiye yollamak bana göre bişey değil.Bozulmasa bile hızı dusuyor şu oluyor bu oluyor daha oturmamıs bi teknoloji

Ya arkadaş bak her başlıkta benim dertlerime tercüman oluyorsun bak

Kesinlikle ben de bundan bahsedecektim, sırf şu dosya yapısı nedeniyle ısınamıyorum bu aletlere, yazılımlsal yavaşlama da değil, öyle olsa yine katlanırım, donanımsal arıza vermesi hiç işime gelmez bir anda her şeyini ayarladığım sistemim pat göçecek, hayatta katlanamam oturur ağlarım ya la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 8 Eylül 2014; 12:39:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

İyi hoş da ssdler pahalı olmasından ziyade çabuk yıpranıyorlar.Akşama kadar 20 tane sorunlu ssd konusu açılıyor.400 lira verip ikide bir garantiye yollamak bana göre bişey değil.Bozulmasa bile hızı dusuyor şu oluyor bu oluyor daha oturmamıs bi teknoloji

Kesinlikle ben de bundan bahsedecektim, sırf şu dosya yapısı nedeniyle ısınamıyorum bu aletlere, yazılımlsal yavaşlama da değil, öyle olsa yine katlanırım, donanımsal arıza vermesi hiç işime gelmez bir anda her şeyini ayarladığım sistemim pat göçecek, hayatta katlanamam oturur ağlarım ya la

Bunlarda durum böyle

Zaten harddiskin yanında kullanılması mantıklı riski en aza indirmek için ama dediğim gibi bana henuz oturmamıs bir teknoloji olarak geliyor zaten işlevine bakarsak 1. sınıf gereksinim oldugunu dusunmuyorum butce kısıtlı ise diğer donanımlara yatırım yapmak daha iyi olur parası olana zaten dokunmaz gider yenisini alır ona bişey diyemeyiz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

Bunlarda durum böyle

Zaten harddiskin yanında kullanılması mantıklı riski en aza indirmek için ama dediğim gibi bana henuz oturmamıs bir teknoloji olarak geliyor zaten işlevine bakarsak 1. sınıf gereksinim oldugunu dusunmuyorum butce kısıtlı ise diğer donanımlara yatırım yapmak daha iyi olur parası olana zaten dokunmaz gider yenisini alır ona bişey diyemeyiz

Aynen dostum

• Beyler ssd ler hali hazırda pahalı evet.Ama klasik kullanıcı mantığı yürüterek almışken büyük alalım 256gb olsun hep kullanırız vs olayına girmeyin.Paranız hangisine yetiyorsa onu alın.Oyun oynamayan birine 64 gb , oyun oynayan birine de parası azsa 128gb yeterli olur.128gblık ssdye 40gblık 2 oyun rahatlıkla sığar..En sevdiğiniz ya da en çok oynadığınız iki oyunu atarsınız ssdye , oynanıp bitirilecek çok önemli olmayan diğer oyunları da hddye kurarsınız.Tüm oyunlar ssd ye kurulacak diye şartlamayın kendinizi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.