Şimdi Ara

Yeni Sistemim İçin Masa Düzeni Tavsiyeleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır toplamak istediğim sistemi sonunda kurdum ve masama yerleştirdim. Şu an için sistemim şöyle:

• CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
    • GPU: MSI GeForce RTX 5070 Gaming X Trio 12GB
    • Anakart: MSI B650M Project Zero (AM5, DDR5, mATX)
    • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
    • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB
    • Kasa: Fazeon F3 Akvaryum
    • Monitör: Samsung 34" Kavisli – 165Hz (3440x1440 – 2K)
    • Klavye: Rampage Hydra R6
    • Mouse: Glorious Model O2 Wireless
    • Kulaklık: ASUS ROG Pelta

Masa üstünde kullandığım ekipmanlardan memnunum ama masa düzenini daha estetik ve “temiz” hale getirmek istiyorum.

💡 Amacım:

• Masa üstü olabildiğince düzenli ve şık görünsün.
    • RGB ışıklandırma ile masa ve kasanın uyumlu görünmesi.
    • Fazla kablo gözükmemesi.
    • Ufak tefek dekoratif şeylerle (LED, tablo, bitki vb.) setup’ı kişiselleştirmek.
    • Kasanın RGB’sini yazılımdan değiştiremiyorum. RGB renklerini kontrol edebilecek bir program veya yöntem bilen varsa yardım edebilir mi?
    • Yakın zamanda monitör için bir VESA stand almayı planlıyorum. Tavsiye edeceğiniz sağlam ve estetik modeller varsa paylaşır mısınız?
    • Yeni ve büyük bir mousepad arayışındayım (masayı kaplayacak türden). Kaliteli, şık önerilere açığım.

Sizce neler eklemeliyim veya neleri değiştirmeliyim? Özellikle kablo düzenleme çözümleri, masa arkası LED, kulaklık standı gibi aksesuarlar konusunda önerilerinize açığım.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler! 🙏

📸 Fotoğraf ektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mauroooooo -- 27 Temmuz 2025; 20:20:22 >

• Fanlar rgb mi argb mi? Markası modeli ne? Kasayla birlikte mi geldi ayrı mı alındı?

kasayla beraber geldi fanlar argb fazeon f3 argb atx kasanın tam markası

Adam gibi bir tane inceleme videosu bulamadım bu kasa için. Fan bağlantıları nasıl? Kaç pinli argb ve fan kabloları ayrımı? Kontrolcü var mı? Varsa kontrolcüye nasıl bağlılar? Çok soru var. Anakarta nasıl bağlantısını gerçekleştirdin? Kumanda yada kasadan renkleri değiştirebiliyorsan anakart argb çıkışına bağladığında mystic light uygulamasında tanımıyorsa fanları uyumsuzluk var demektir yada kontrolcü sıkıntılı demektir.

Vesa tutucu için North Bayou öneririm. Modelleri buradan bakabilirsin. Monitörüne göre modeli beğen sonra internette akakce'den bak en ucuzu için.

https://www.northbayouturkiye.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 27 Temmuz 2025; 23:21:49 >

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

anakartım arkadan girişli bi anakart sadece bu kasayı bulabildim vatanda

40 tane soru sordum alakasız bir cevap verdin. O anakartın nasıl bir kart olduğunu biliyorum zaten. Kasayı sen mi topladın vatanda mı toplattın?

kendim topladım bulabildiğim tek kasa buydu dediğim gibi kitapçığına bakarak topladım mystic lighta giriş yaptığımda değişmiyor hiç bi şekilde kabloyu yanlış takmış olabilirim argbiçin

Daha Fazla Göster
  • Mauroooooo kullanıcısına yanıt

Yani bu bölümde bugün argb ve msi anakart kontrol sorununa cevap verdiğim ikinci konu bu.

Diğer konudaki fanlarda dark cf11 di. Açık konuşmam gerekirse noname fanlar, yani gerçek anlamda bilinen fanlar olmadığı için msi mystic light uygulaması kontrolcülerle data bağlantısı kuramıyor olabilir.

Bu mystic light'ın aptal bir uygulama olmasından da kaynaklanabilir, fanlarının kontrolcüsünün kabahati de olabilir. Fan bağlantılarını nasıl yaptığını bilmediğim sürece, bağlantı şeklinde hata yapıp yapmadığın hususunda daha fazla yardımcı olamam malesef.

bilgili bir abiye benziyorsun mouse pad önerin var mı abi

yetkili bir abiye benziyorsun der gibi oldu Yeni Sistemim İçin Masa Düzeni Tavsiyeleri? Klasse ve Porge biraz tuzludur ama kalitelidir. Ben amazon indirimlerinde uygun fiyata yakaladığım için Claw marka aldım. Gayette güzel mousepad. Steelseries QCK Prism mousepadini kaldırdım kenara attım. Steelseries'den kulaklık dışı hiçbir harici bileşen almam artık.

Yeni Sistemim İçin Masa Düzeni Tavsiyeleri?amazon
    Klasse Pro - 10 Farklı Model Dikişli Kenar 90x40 cm Oyuncu Gaming Mouse Pad (Misty Forest, 90x40 cm)
    https://www.amazon.com.tr/KLASSE-PRO-Farkl%C4%B1-Diki%C5%9Fli-90x40-70x30/dp/B0C5TVVWP7

Porge Gaming Mouse Pad 90x40 Mouse Pad XXL Büyük Oyuncu Mouse Pad Speed Mousepad (Starry Night, 90x40 cm (3mm kalınlık))
    https://www.amazon.com.tr/Gaming-Oyuncu-Mousepad-Starry-kal%C4%B1nl%C4%B1k/dp/B0D38K2PKF

Claw's Raptor 80X30CM Mikrofiber Yüzey/Kaydırmaz Kauçuk Zemin 360° RGB Dikişli Xl Mousepad - Siyah
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0D73GQXRQ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.