Şimdi Ara

Yeni Sistemde yaşadığım ciddi sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. Dün yeni sistemimi satın aldım ve birkaç ciddi sorun yaşadım.

1. sorun: Kaspersky Internet Security full system scan yaparken %50 dolaylarında makine mavi ekran verdi. Quick Scan denedim yine aynı hatayı aldım (mavi ekran ve ardından reset). Makineyi kapattım açtım tekrar çalıştırdım bu kez bu sorun olmadı.
    2. sorun: World of Warcraft oynarken oyun takıldı resetlemek zorunda kaldım.
    3. sorun: Tekrar oyunu açtım bu kez birkaç saniyelik donma yaşadım ardından sağ alt taraftaki uyarıdan driverın çöktüğünü gördüm.
    4. sorun: Oyundayken hiçbir hata ya da donma olmadı ekran birkaç saniyeliğine karardı ve pc kendini yeniden başlattı.

Fan devirleri %35 civarındaydı sıcaklık ise 50--60 dolaylarındaydı bu donmalar esnasında.

Bir taraftan işlemci temelli diğer taraftan gpu kaynaklı görünen iki farklı temele dahil olan sorunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 21 Nisan 2015; 12:39:10 >

• nazar değmiştir sistemine.

şaka şaka. ekran kartı veya işlemci sıcaklık değerlerinden kaynaklı bir sorun gibi duruyor. donanımsal bir arıza yoksa tabi ki.

bu arada Maaşallah diyeyim nazarım değmesin. sistemin çok güzel.
  • 32 bt program kullanıyorsan emulasyon esnasında sorun yaşanıyor olabilir. yine işletim sistemi orijinal değilse sorun edindiğin versiyon ile alakalı olabilir. umarım değildir ama hdd ile ilgil bir sorun da olabilir. kaldırıp yeniden kurmayı dene istersen.ya da farklı bir antivirus ile dene.
  • ÖNcelikle sizi tebrik ediyorum güzel bir sistem toplamışsınız parçalar güzel;ama Harddisk'i keşke Seagate 500 GB 720RPM 32 M alsaydınız tam yakışacaktı. Şimdi sorununuza gelince sistem değişikliğine gitseniz mesela Profect XP şidetle tavsiye ederim. Çünkü Windows Vista başlı başına bir sorun.
  • İşletim sistemi lisanslı hali hazırda lisanslı 32 bit xpde var yani işletim sistemi tabanlı sorunlar çözülemeyecek durumda olursa tabiki onu kurup vista daha stabil bir hal alana kadar idare etmeye çalışabilirim ancak öncelikli amacım ortadaki sorunun kaynağını saptamak. Buna neyin yol açtığını bulmak istiyorum ondan sonra zaten birşeyler yapılabilir.

Kaspersky için tek bir kurulum linki vardı elimde açıkçası şimdi kontrol edeceğim onuda.
  • Nessarien, haklısınız doğru bir yaklaşım
  • kaspersky yerine 64 bit nod 32 kullanmayı dene istersen. emulasyonu ortadan kaldırınca sorun kalkıyor mu onu görmüş oluruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçuk sorunu ama önemli
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İleride böyle bir problem yaşayacaklar için bu konuya değineyim birilerinin işine yarayabilir...

Ramlerin çalışma frekansı ve voltajı ile alakalı bir sorundu. Orthos ile test edince 3dkyı geçemiyordu pc ya takılıyordu ya hata veriyordu orthos. Bir arkadaşın direktifleri doğrultusunda cool and quiet ve virtualizationı kapattım, s.m.a.r.t'ı ve epp'yi açtım sorun devam etti. eppyi kapattım ram hızları 800e çekilmiş oldu böylece orthos yaklaşık 1 saat boyunca sorunsuzca çalıştı hiç hata vermedi (ben bunları yazarkan hala çalışmaya devam ediyor). Mavi ekranların ve takılmaların sebebi buydu o halde. Umarım oyunda yaşanan sorunun sebebide odur ve başka birşeyle uğraşmama gerek kalmaz :)
  • ilgili arkadaşım sorununuz çözüldüyse sevindim.
  • 1066 dan 800 indirerek sorununu çözmüşsün !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.