Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.431
Cevap
124
Favori
271.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arıza ile ilgili bir çözüm bulundu mu? aynı sorun bende de var da

• semih00700 S kullanıcısına yanıt
    Aracı aldım. Resimdeki mekanizmaların vidalarını sıkmışlar. Şu anda hiçbir ses kalmadı. Tekrar ederse video çekip merkeze göndereceğiz dediler. Hafta sonu bir üç saatlik yola gidip geleceğim. Orada kendini belli eder.

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER

Aracımı teslim almadan önce aracın üzerinde taş sıçramasına bağlı lekeler saptanmış olduğundan, bunun karşılığında cam filmi ve bir bakım hediyesi verdiklerinden, ayrıca aracı teslim alırken ortaya çıkan bir hata mesajından ve bu yüzden bir süre servise alındığından bahsetmiştim. Bugün Renault Port uygulamasına girip baktığımda aracın bana teslim edileceği ilk günkü km sayacının 148 km olduğunu gördüm. Sıfır bir araç için bu değer biraz fazla sayılmaz mı? Zaten teslimat görevlisi de çıkar çıkmaz en yakın akaryakıt istasyonundan benzin almalısınız dedi ama ben göstergeye baktığımda 440 km gidecek benzin gözüküyordu. Yani bu araç ben teslim almadan önce hangi nedenle 148 km yol yapmış olabilir? Neden yarım depo benzinle gelmiş olabilir? Sizde teslim alırken km ve yakıt deposu durumu nasıldı? Araç sahibi arkadaşlarım yazarsa, ben de ona göre Renault'a yazmayı düşünüyorum.

Edit: İnternetten farklı forumlardan baktığımda 10-20 km gibi yazanlar da var, 60-70 km diyen de. En yüksek 280 km görmüş birisi sıfır araçta. 100-150 km'ye kadar normal sayılır yazan bir yer de vardı. Araçların üretimden sonra test edilmeleri sırasında bir problem çıktıysa yüksek olabiliyor testler yüzünden diye de anladım. Austral sahipleri kendi tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Ekim 2023; 19:48:28 >

• hatipoglu kullanıcısına yanıt

Renault port uygulamasında bizim araç 150km de güncelleme almış gözüküyor ama o km bilgisi gerçeği ne kadar yansıtıyor emin değilim, çünkü aracın göstergesi 8km gösteriyordu teslim edildiğinde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murty17 M kullanıcısına yanıt

Benzin deposunda ne kadar yakıt vardı, hatırlıyor musunuz?

Ben de Port üzerinde servis bakımı vs gözükmüyor. Aldığımda 9 km gözüküyordu benzin yok denecek kadar azdı.

Ben ankara cihan otodan aldım aracımı ve bayiide aracı biraz çalıştırdık ve istasyona yetmez diye orada yakıt ekledik km sini hatrlamıypm ama sayaçta 15 km yazıyordu sanki

Şimdiye kadar 5 adet sıfır araç aldım hiçbirinde bu kadar yakıt yoktu içerisinde.

En yükseğide bayiden çıkarken 4 KM de idi.

Sizin araçta bişeyler var alınıp yolmu yapılmış? Depoda baya doldurulmuş.

Sıfır aracın o KM de olmasının izahı yok.
    15-20 KM de bile olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 21 Ekim 2023; 7:54:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de teslim alırken ekrana bakmış ama hangisi km göstergesiydi tam anlamamış kafam karışmıştı. Ben de Renault Port uygulamasındaki bilgilere bakarak 148 km'yi gördüm. Araç üzerinde taş sıçrama.lekeleri ve yarım depo benzinle gelmiş olması nedeniyle kuşkulandım. Bir de taş lekeleri nedeniyle aracı bana ilk gösterdiklernde araç çok kirliydi. Ama dediğiniz üzere renault portta girilen sayaç değeri çok da doğru değilse bir şey diyemeyeceğim.

Edit: Renault'a hem eposta attım, hem kendi sayfalarındaki bilgilendirme talebini doldurdum. Bilgi talep ettim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 21 Ekim 2023; 11:11:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

20-30 km yazıyordu sanırım tam emin değilim ama depo 2.250 tl gibi bi rakama dolmuştu hemen çıkıştaki benzinlikte. O yüzden depo boştu diyebiliriz.

• ben de aldigimda gösterge dipteydi, hatta 5-10 km uzaktaki evimin ordan alsam yeter heralde dedigimde bayi görevlisi arkadas kesinlikle önce bayinin yaninki istasyondan biraz alin ondan sonra istediginiz yerde doldurursunuz demisti

• Merhaba,

1.3 Alpine versiyonu Ağustos sonu gibi 1860 a aldım,
    Her zamanki şansım, aylarca araç kovaladım, sonunda bu araç kısmet oldu ve piyasa coştu :)
    Araçtan memnunum, hiç aklımda olmayan bir markaydı ama beni şaşırttı. Görünümüne ve iç hacmine bayılıyorum. Benim boy 1.94 ve arkada birilerinin yaşayabileceği araç sayısı çok sınırlıydı.
    İşin hikayesi bi yana, yaklaşık 2000 km yol yaptım, çok İstanbul içi sayılmam ama ortalama tüketim şu anda 7.7 lt.
    Benim için hafızalı koltuk çok önemliydi, eşim de arada aracı alıyor ve bütün ayarlar değişiyor. Maalesef ilk şoku burada yaşadım. Adamlar hangi akla hizmetse sürücü koltuğu için tek, yolcu koltuğu için 2 hafıza koymuşlar. Durumu Mais e bildirdim, çözüm bekliyorum. (Çok saçma değil mi, mantığını anlayan var mı?)
    Dikiz aynalarının da hafızalı olduğu söyleniyor ama geri viteste o ayarı yapamadım.

Alan, kullanan herkese hayırlı olsun, Allah kaza-bela vermesin.

• ParacelciuS P kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız olmalı. Eşimle birlikte kullanıyoruz, ikimizin de ayrı sürücü ve yolcu koltuk ayarı var. Bunun için kendiniz ve eşiniz için iki ayrı profil oluşturmalısınız. Kim kullanıyorsa önce ekrandan profili değiştirecek, koltuk profilinde son ayarladığı hale gelecektir. Hafızalı dikiz aynası ise Türkiye'ye gelen techno modellerde yok. Iconic'de var mıdır bilemiyorum.

Profil ekleme kısmına bildirimlerin olduğu kısmı, ekranı üstten aşağı çekerek ulaşırsınız. Oradaki resime tıklarsanız mevcut profile girer. Oradan ek profilleri, hatta misafir profili de ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 22 Ekim 2023; 22:11:59 >
  • Yarın ilk fırsatta deneyeceğim. Satın aldım bayi de bu bilgiyi vermedi, renault müşteri hizmetleri de. Çok teşekkürler,

• 10 gunluk kullanim sonucu izlenimler;

Antalya sehir ici Ortalamam 8.4lt iken , Bir Ankara'ya git gel yaptım. 8.0'e düştü.
    Klima aldigimdan beri hep açık. Soft modu cok konforlu.
    Ortalama 120-140km/h tempolu kullandim.
    125i seviyor arac. 140 150 lere ara hizlanmalari guzel.
    +Hiz sabitleyici, buton konfigurasyonlari kullanisli, guzel.

+Karizması ve konforu guzel, -virajlarda biraz temkin istiyor.
    Sedan G30 da kullandigim icin normal bence. Yuksek ve 20jant arac sonucta.

-Jant demisken, Lastik yanak payi janti korumuyor. Sag kaldirima önden yanasirken hafif bi sürttüm, cizildi, cok dikkat etmek lazim. Lastigi degdirerek park etmeyi seven yandı. Sıralı parklarda geri geriyi tercih edicez en güzeli.

Ankaradan gelis ortalamam asagidaki sekilde 6.8lt/100km oldu. Ancak Antalya iniste cok yokus asagi gidiliyor, ona gore:

+Android Auto ve Apple Carplay, kablosuz ve cok kullanisli. Kizimla Iki ayri telefonun ayni anda kullaniminda, telefondan telefona kolay gecis yapiyor, sapitmiyor.

+Haritalari telefondan cektigi icin cok hizli. Direkt telefondakini ekrana atiyor. Yonetimi telefondan yapmak, ara hedef eklemek vs daha pratik.

-Arac ses sisteminde ekolayzeri hala bulamadim. Kitapciktaki tarif, uzun ekranli Avrupa versiyonuna ait.
    -Telefonumdan Spotify Ekolayzeri uzerinde yaptigim ince ayar tadini %70 duzeltse de beni tam kesmedi. Koltuk alti bas takilabilir. Diger aracta kulagim ona aliskin Zaman bulunca takariz.

+Fren destek sistemleri birkac guzel surpriz yapti.. Sagdan yola cikan için uyarması; , Sol arka yakin sollayandan kacis gibi uyarilari ilgincti. Varligi hoş.

×Eco mod sağır geldi; Kalkistaki ekonomiyi saglasin diye ince ayarlanmis.
    Zaten surucu puanimda kalkistan kırık not vermis bana hep. Uyariyor, ECOyu sec diye. Benlik degil.
    Sport mod gereksiz surekli yuksek devirli, vızır vızır.
    Comfort kullandim ben hep, sevdim.

+Ankaradan arka koltuk yatik; Ticari gibi tavana kadar ağır koli yuklu geldim. Cok hacimli arac.Cok kullanisli. Indirdigim yuke inanamadim.

-95km/h gecince aynalar ruzgar sesi yapiyor.

×Kaucuk paspas istiyorum. Antalya'ya gelmedi diye Ankara'ya gitmisken bayiye ugradim
    3.070TL dediler almadim. Yakinda havuzu dolar piyasaya yarı fiyatına.

Bu da BONUS;
    ++RadarBot diye bir uygulama var, müthiş.. Tavsiye ederim. Cok kez kurtardi.
    Anlik bildirimler guncel.
    Ayrica,
    Koridor tipi radarlarda da ortalamanizi aliyor. Yavas diyor vs.. Bayildim.
    Telefon gelse de uyarmaya devam ediyor. Uyariyi sizi arayan telefondaki kisi duymuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferisgoren -- 23 Ekim 2023; 1:50:24 >

• ParacelciuS P kullanıcısına yanıt
    Bana da yanlış bilgi verdi teslimatta tanıtımı yapan. Sürücü pozisyonu tek dedi, başka profil yükleme yok mu dediğimde de yok dedi. :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferisgoren

10 gunluk kullanim sonucu izlenimler;

Antalya sehir ici Ortalamam 8.4lt iken , Bir Ankara'ya git gel yaptım. 8.0'e düştü.
    Klima aldigimdan beri hep açık. Soft modu cok konforlu.
    Ortalama 120-140km/h tempolu kullandim.
    125i seviyor arac. 140 150 lere ara hizlanmalari guzel.
    +Hiz sabitleyici, buton konfigurasyonlari kullanisli, guzel.

+Karizması ve konforu guzel, -virajlarda biraz temkin istiyor.
    Sedan G30 da kullandigim icin normal bence. Yuksek ve 20jant arac sonucta.

-Jant demisken, Lastik yanak payi janti korumuyor. Sag kaldirima önden yanasirken hafif bi sürttüm, cizildi, cok dikkat etmek lazim. Lastigi degdirerek park etmeyi seven yandı. Sıralı parklarda geri geriyi tercih edicez en güzeli.

Ankaradan gelis ortalamam asagidaki sekilde 6.8lt/100km oldu. Ancak Antalya iniste cok yokus asagi gidiliyor, ona gore:

+Android Auto ve Apple Carplay, kablosuz ve cok kullanisli. Kizimla Iki ayri telefonun ayni anda kullaniminda, telefondan telefona kolay gecis yapiyor, sapitmiyor.

+Haritalari telefondan cektigi icin cok hizli. Direkt telefondakini ekrana atiyor. Yonetimi telefondan yapmak, ara hedef eklemek vs daha pratik.

-Arac ses sisteminde ekolayzeri hala bulamadim. Kitapciktaki tarif, uzun ekranli Avrupa versiyonuna ait.
    -Telefonumdan Spotify Ekolayzeri uzerinde yaptigim ince ayar tadini %70 duzeltse de beni tam kesmedi. Koltuk alti bas takilabilir. Diger aracta kulagim ona aliskin Zaman bulunca takariz.

+Fren destek sistemleri birkac guzel surpriz yapti.. Sagdan yola cikan için uyarması; , Sol arka yakin sollayandan kacis gibi uyarilari ilgincti. Varligi hoş.

×Eco mod sağır geldi; Kalkistaki ekonomiyi saglasin diye ince ayarlanmis.
    Zaten surucu puanimda kalkistan kırık not vermis bana hep. Uyariyor, ECOyu sec diye. Benlik degil.
    Sport mod gereksiz surekli yuksek devirli, vızır vızır.
    Comfort kullandim ben hep, sevdim.

+Ankaradan arka koltuk yatik; Ticari gibi tavana kadar ağır koli yuklu geldim. Cok hacimli arac.Cok kullanisli. Indirdigim yuke inanamadim.

-95km/h gecince aynalar ruzgar sesi yapiyor.

×Kaucuk paspas istiyorum. Antalya'ya gelmedi diye Ankara'ya gitmisken bayiye ugradim
    3.070TL dediler almadim. Yakinda havuzu dolar piyasaya yarı fiyatına.

Bu da BONUS;
    ++RadarBot diye bir uygulama var, müthiş.. Tavsiye ederim. Cok kez kurtardi.
    Anlik bildirimler guncel.
    Ayrica,
    Koridor tipi radarlarda da ortalamanizi aliyor. Yavas diyor vs.. Bayildim.
    Telefon gelse de uyarmaya devam ediyor. Uyariyi sizi arayan telefondaki kisi duymuyor
    Ecolizer için daha önce de yazmıştım. Radyo ikonuna tıkladığınızda açılan pencerede sağ üst köşede paralel 3 çizgi şeklinde ecollzer ikonu var.

slm,Beyefendi AndroidAuto da equilazer ayarı yapılmadııgndna bahsediyor, radyo/bluetooth daki ayardan değil benim anladığım..

benim arabam yapıldı ve Şuan çıt ses gelmiyor arabadan. Önceden çok soğumuştum arabadan gelen seslerden dolayı. Şimdi iyice ısındım ☺️. Soran bir arkadaş vardı işlemler ASF de yapıldı. İstanbul Kartal da.

• m.A M kullanıcısına yanıt

hocam selamlar, gözünüz aydın :) önce maisi arayıp mı randevu aldınız. ben servise getirdiğimde müdahile edemediklerini maisten servis kaydı oluşturmamı istediler.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.