Şimdi Ara

*****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ***** (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
11
Favori
103.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silecek almak isteyenlere bir bilgi vermek isterim.
    Orjinali 1272032 GM olan silecekler sol 680 mm sağ 575 mm çıkmaktadır.
    Ama ben daha kaliteli olduğunu düşündüğüm Bosch Aero Twin (Aero Eco değil) aldım.
    Sol 700 mm, sağ 650 mm taktım süper oldu.
    Arka ya da mecbur 6272301 GM sipariş verdim.

Akü almak isteyenler de dikkat, opellerin bir çoğunda olduğu gibi meriba B de de alçak tip denilen yüksekliği 175 mm olan akülerden takılmalıdır. eğer standart 72 Ah akü takılır ise yüksekliği 190 mm olduğundan kaputa değmekte ve iç kısmını biraz ezmekte ve boyasını çıkartmaktadır.

Tavsiyem Varta Blue F17 yada Varta Silver Dynamic F18 dir.
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Komtagi açıp kizdirmayi gozlemeyi anlamadim hocam. Direkt çalıştırıyom ben.
    Yaklasik 1 senedir dizel kullanıyorum. Benzinde pek boyle olmuyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kontağı açıp kızdıramayi gozleyip beklemeyi tam anlamadım hocam. Direk kontagi bi kez ceviriyorum. Ekrandaki ışıklar sondukten sonra arabayi çalıştırıyorum. Bu mu oluyor o:)

• Mazhar0234 M kullanıcısına yanıt
    Evet zaten kontağı açıp ışıkların sönmesini beklerken kızdırma yeterince devrede oluyor zaten.
    10 derece gibi soğuklarda marşa basınca 4-5 sefer gır gır diyor yani 2 ile 2,5 saniye gibi uzuyor marşın alması.
    Soğuk havalarda yaza göre uzaması normaldir.
    Eğer yukarıdaki süreden daha uzun sürüyor ise çok fena aman olmasın.
    muhtemelen 4 kızdırma bujisinden biri yada birkaçı arızalı olabilir, dediğim gibi olmasın çünkü 1. ve 4. buji basınç algılama özelliği olduğu için dehşet pahalı, 2. ve 3. buji ise 100 lira gibi makul bir fiyata sahip.

www.onlineyedekparca.com
    Opel Meriva B 1.3 Dizel Kızdırma Bujisi Orjinal Gm Marka Fiyatı
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-meriva-b-1-3-dizel-kizdirma-bujisi-orjinal-gm-marka

Bendeki de 4 5 sefwr anca gir gir ediyor. 2 saniyeyi geçmiyodur. Normalse sıkıntı yok ama sanki gecen sene boyle olmuyordu. Ondan killandım

• Benm aracta da sabah en soguk oldugunda girgir sesi 2 3 saniye oluyor.ama kapatp actigim da bu yok.. bi siktinti yoktur ins.. bide tavan citasi taktirdim nasil olmus sizce.  *****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ*****  *****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ*****  *****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ*****

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar,
    2006 model focus 2 hb aracım var, satıp meriva yeni kasa yani 2011,2012,2013 Cosmo modeli almak istiyorum. Siz araçtan memnun musunuz? Genel bir sıkıntısı var mıdır? Tavsiye niyeliğinde alırken dikkat etmem gereken unsurları yazabilir misiniz? (2 tane ilkokul çağında çocuğum var. Aile arabası olarak bakıyorum.)
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 11 Aralık 2019; 8:32:10 >
  • Bagaj olarak ve ic hacim olarak yeterli.. konforuda cok hosuna gidecektir... 4 aydir bende memnunum...

• Fakat focus hb deki gibi ucup kacmak istersen 1.3 dizel motor gucsuz gorunebilir..

• desayre kullanıcısına yanıt
    Bu hafta içinde bi görmek istiyorum, yakınımızda satan birisi var. ya da cumartesi günü gündüz gözüyle bakıp karar vermek en iyisi olacaktır sanırım. Siz ne kadara aldınız? aracınızın durumu nedir? kaç km de hocam sizin aracınız?
  • Hocam ben 84binde 2 parca boyali olarak 57.500 e agustosta aldim. Fakat suan fiyasa sapitmis.170 bindekilere 62 63 fiyat cekiyolar.aracin 2. El piyasasi arz talebe bagli biraz durgun bilmenizi isterim.bizim insanin arabada konusunda sabit fikirli olmasiyla alakali.arac oturakli yol tutusu eski fluence mden daha iyi kesinlikle.daha saglam oldugunu hissettiriyor.astra j kasa ile konsol motor vs oldukca benzer..

• desayre kullanıcısına yanıt
    Cok yakışmış.
    Bu tip araclara gidiyor çıta

• iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.3 dizel 2011 model cosmo 84 binde aracim var. Bugune kadar tek sıkıntım sarj dinamosundan oldu. 400e hem de kazik yiyerek yaptırdım. Yillik bakimi corsa 1.3le ayni.
    2 sene evvel 67 bimde aldim araci. Cok memnunum aractan. Cunku beklentilerimi karşılıyor. Arada kafam karışıyor degissem diye mi bakiyorum degismem icin neden yok. Arti uzerine 20 de koysam alicagim arac bunun kadar kaliteli ve donanimli olacak mi meçhul.
    Malzeme kalitesi iyi
    Cosmo donanımları temel gerwksinimleri karşılıyor.
    Hee özelliği cocuklu aileler icin dusunulmus
    Yakit İstanbul ici 50 kr sehir dışı 30 kr
    Yedek parca cogu corsa d astra j ile ayni.bagaj 400 litre.
    Eksileri (bence)
    Piyasa zayif ama satış isi nasip işi
    Çekişi focus kadar iyi olmaz.
    Direksiyon biraz sert ama alisiyosun.

İlk basta banada sert gelmisti😂😂 fluence den sonra.. 3 tane direksiyoncu gezdikten sonra opelin sert olduguna ikna oldum.... Dediklerine katiliyorum....

Daha önce inceleme fırsatım olmadı aracı, piyasada çok denk gelmiyorum. Yarın bakacağım, benim hoşuma giderse araba işini ucuza maletmiş olurum ama olmazsa başka modellere yöneleceğim mecburen.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, 2012 meriva 1.3 cosmo sahibiyim, aracımı alalı yaklaşık bir ay oluyor. Gecen hafta başıma gelen bir olayı anlatayım. Sabah işe gitmek için aracı çalıştırmak için oturdum ( bu arada izmirdeyim, havlar çok soğuk değil yani), araç marş alıyor ama çalışmıyordu, üç dort kez denedim olmadı ben de bıraktım. Akşam çekiciyle İzmir 6. Sanayide özel Opel sevisine çektirdim aracı.
    Motor soğukken çalışmıyordu araç, ama hava borusuna iki fis balata sipreyi sıkınca çalışıyor ve sonrasında kapatılıp açılsa bile çalışmaya devam ediyordu. Önce depo içindeki pompadan suphelendiler ancak yüksek basınç mazot pompasına mazot geliyordu arka depodan, sonra yüksek basınç mazot pompasını çıkma başka bir parçayla değiştirdiler yine değişen bir şey olmadı, enjektörler sokuldu makinada temizlendi, onlarda da bir sorun bulamadılar. Yanlış hatırlamıyorsam krank mili sensörü başka bir parçayla denendi onda da sorun yoktu, kızdırma bujileri kontrol edildi, sıfır akü takılıp denendi, turbo boruları kontrol edildi... Yani anlayacaginiz yakıt sistemi ile ilgili herşeye bakıldı. Sadece marj motoruna bakılması çünkü marj basıyordu araba..
    Tam bir gün uğraştıktan sonra sorunun kaynağı budur diyemedik, pompacı, enjektörü ve motor ustaları kafa kafaya verdiler ama cozemediler. Depoya wurtun temizlik malzemesi konuldu, bu arada bilgisayarda da herhangi bir hata koduna ulasamadilar...

Acaba marj motorundan olabilir mi, corsalarda bazi marj motorlarının yetersiz kaldığını okumuştum.
    Hep iyi markalardan mazot aldım ama kötü yakıttan olabilir mi?

Araç şimdi çalışıyor ama yine biraz zorlanıyor gibi, üç dört giv givdan sonra alabiliyor gibi.

Bilgili arkadaşlar aklınıza gelen herhangi bir sensor, veya başka parça var mıdır?

Teşekkürler...

• Ben 5 aydir kullaniyorum.. sicak havada yada motor sicakken 1,2 girgir sesinde marş aliyor.. soguk havada motor sogukken bazen 2 bazen 3 ara sira da 4 girgir sesinden marş aliyor.bende araci izmirde aldim suan batmandayim izmirden biraz daha sert kışı var.kontagi acinca isiklarin sönmesini beklemen cok önemli, kızdırma bujilerinin isitmasi icin biraz zaman tani.wurtun enjektor temizleyicisini bi kere kullandim faydasi oldumu tam bilmiyorum.bende durum bu. Aslinda ankarada yasayan arkadaslar varsa en kuvetli bilgi onlardan gelir kanimca.. kazasiz belasiz günler dilerim..

• Yarın aracıma soft yazılım attırıcam...

Sonuçları burdan yazarım... opel meriva 1.7 cdti 100 beygirlik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: therammsteiner58

Yarın aracıma soft yazılım attırıcam...

Sonuçları burdan yazarım... opel meriva 1.7 cdti 100 beygirlik...
    Mükemmel bir tork ve beygir artışı oldu...120 km hızla giderken devir saati 20'de... Gerçekten çok fark var..
  • therammsteiner58 T kullanıcısına yanıt
    Peki motora zarar verir mi acaba yazılım. Ve yazilim ücreti ne kadar

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.