Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1572. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.525
Cevap
299
Favori
2.424.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15701571157215731574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim dostum ne demek. Bende dizel varya. Aman banane demek olurmu hic.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mak. Müh. 2005 M kullanıcısına yanıt
    Eksik olma Başkan
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar.
    Araç değiştirme arefesindeyim. Astra 1.6 CDTİ Dynamic + Sunroof + Neptün Mavi düşünüyorum.(Kesinlikle sıfır olacak)
    Fiyatına göre gayet donanımlı ve performanslı bir araç. Aklıma takılan diğer bir araç ise BMW 1.16d joy plus, yalnız Astra ile arasında yaklaşık olarak 40.000 TL kadar bir fiyat farkı var ancak Astra BMW'ye göre çok daha donanımlı.
    Şuanki aracım ise 2007 Ford Focus Ghia 1.6 TDCİ ve ilk elden beri araç bizde. Yani bundan sonra alacağımız aracı da enaz 6-7 yıl kullanırım diye düşünüyorum .
    Bu iki aracı da kullanmış arkadaşlar düşüncelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Mr. Kymkm M kullanıcısına yanıt
    bi arkadaşım wd 40'ın plastikleri yağlayıp sesi azalttığını söyledi. Gösterge ve orta panele wd40 uyguladık trim sesi azaldı yan etksi olur mu bilmiyorum şimdilik herhangi bir boya çıkması falan olmadı.
  • BMW'deki rakam farklarından biri ZF8 şanzıman, diğeri de BMW logosu, alt taraflar adi plastik ve de çok dar, yalıtımı iyi ama. BMW'dir en nihayetinde...ilave bütçe talep eder

Astra K, Focus II'den çok çok iyidir, ki Focus II hem motor, hem de yol sesi alır. 270 tork'dan 320'ye 110-115 ps'den 136'ya terfih etmiş olacaksınız. Donanım vs. çok daha fazlası.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eisenberg -- 31 Temmuz 2017; 10:10:51 >
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    Benzer düşüncelerdeyiz.
    İşin aslı bütçeyi de çok zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama kısmet sonuçta her iki aracı da bu sıralar detaylı bir şekilde test edip ona göre karar verecem sanırım.
  • Hayırlısı
  • Selamlar arkadaşlar, aracımda IntelliLux far bulunuyor. Geçen Aralık ayında far yükseklik arızası ve AFL servis gerekli arızası vermeye başlamıştı. Kafasına göre bazen arıza ışığı yanıyor bazen sönüyordu, 2 kere servise götürmem sonucunda sağ farı garantiden değiştirdiler. O günden beri mutlu mesut yaşarken dün arabayı çalıştırdığım anda aynı arızayı verdi ve tekrar tekrar stop edip çalıştırmama rağmen sönmüyordu. Bugün servise götürdüm, servisin kapısına gelince söndü Şuan inceliyorlar bakalım yeniden değişecek büyük ihtimalle.

İşin kötü yanı ilk değişimde 3000 liraya yakın fatura kesilmişti garantiden değişen parça için. Kasım ayında aracın garantisi bitiyor, tekrar benzer bir sorun yaşarsam bunun üstüne bir de işçilik masrafı eklenerek fatura kesilecek bana. Sırf şu sorun yüzünden araçtan soğumaya başladım. Benzer sorunu yaşayanlar oldu mu, dikkat ettiğiniz özel şeyler var mı merak ettim? Garanti bittiğinde benzer sorun yaşanırsa parça değiştirmeden arızayı çözebilecek bir usta bulunabilir mi acaba?

• Merhaba Hakan Bey,

Bize geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle konu ile ilgili olarak genel merkezimizden ayrıntılı bilgi beklendiğini belirtmek isteriz. Herhangi bir güncelleme olması durumunda bayilerimiz aracılığıyla söz konusu yağın satışı ve kullanımı başlayacaktır ancak şu aşamada böyle bir bilgi mevcut değildir ve aracınız için uygun yağ olarak Dexos 2 görünmektedir.

Saygılarımızla

HK

Opel Sosyal Medya Müşteri İlişkileri. Dexos 1 gen 2 yağı sipariş ettik merkeze soruyoruz dexos 2 kullanın böyle bir yağ yok diyorlar
    İnsan teredutte kalıyor. Şimdi araca bişey olsa bizim onaylamadigimiz yağı kullandınız garanti iz bozuldu derler. Gelde işin içinden çıkamadım ne dersiniz görüşünüz ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacivat116 -- 31 Temmuz 2017; 13:5:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacivat116

Merhaba Hakan Bey,

Bize geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle konu ile ilgili olarak genel merkezimizden ayrıntılı bilgi beklendiğini belirtmek isteriz. Herhangi bir güncelleme olması durumunda bayilerimiz aracılığıyla söz konusu yağın satışı ve kullanımı başlayacaktır ancak şu aşamada böyle bir bilgi mevcut değildir ve aracınız için uygun yağ olarak Dexos 2 görünmektedir.

Saygılarımızla

HK

Opel Sosyal Medya Müşteri İlişkileri. Dexos 1 gen 2 yağı sipariş ettik merkeze soruyoruz dexos 2 kullanın böyle bir yağ yok diyorlar
    İnsan teredutte kalıyor. Şimdi araca bişey olsa bizim onaylamadigimiz yağı kullandınız garanti iz bozuldu derler. Gelde işin içinden çıkamadım ne dersiniz görüşünüz ne olur?

şaka gibi gerçekten..ne yapacağımızı şaşırdık..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacivat116 H kullanıcısına yanıt
    Servis, yağı gönüllü ve onaylayarak koyduğu için garantiyi bozan bir durum yok. Servislerin hepsi dexos2 kullanmıyor zaten
  • Motul spesifik 5w30 en kralı gbi bizim araçlar icin

İki araba fiyatına aldığım arabayı sen kaç araba fiyatına aldın. Başka alınabilecek yer var mı? Burada herkes vergilerden dolayı iki araba fiyatına aldı astrayı. Bununla ilgili problem nedir?

Devlet seni savunuyor ama uzun sürüyor dedim. Bu sürece girmek isteyen kendi karar verir benim gözüm yemedi. Bunun neyine takıldın?

Distribütörün çözümünü beğenmiyorsan gider arabayı yapana başvurursun. Hans dan değil kimden medet umalım?

Hans a sordum eisenberg haklı ne içtiyseniz piston aşağı inmiş yapacak bişey yok dediler.

Herkese yardımcı olmaya çalışır görünüp böyle süpriz yorumlarla arada kendi belli etmen güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacivat116

Motul spesifik 5w30 en kralı gbi bizim araçlar icin

Motul X-cess 5w40 var daha; derken bu konunun sonu gelmez, 30 değil 40 ama, çok tutuluyor, 0w20 gibi ince yağların, piston silindir aralığı dar olan yeni nesil motorlar için daha iyi olduğunu, sürtünmeyi azalttığını savunanlar da çok....bu konunun kesin çizgileri maalesef yok. Bana göre de ince olmalı, ince yağ çabuk eksiltme yapacağı için sık aralıklarla(8.000-10.000) değiştirilmeli. Kalını 15.000 gider, dayanımı fazladır ama gerilimi arttırır. İnce yağ kışın ve ilk çalıştırmada da çok kullanışlı, sürtünme ve ses az, kalın da sıcak iklime dayanıklı. Adana'da yazın, ince yağ dezavantajlı duruma düşebilir. Çok faktör var

• supergokhan kullanıcısına yanıt
    Hans demiş sana zaten, garajın varsa, al dexos1 gen2'yi koy diye

Haklısın Gökhan
  • Hacivat116 H kullanıcısına yanıt
    Klasik Opel Türkiye cevabı. Haberi yoktur bunu yazanın normal. Servisin koyduğu yağdan garanti bozulmaz.

Ben Opel Türkiye ye sorduğumda yağı servisten sipariş verip bize haber verin tedarik süresini hızlandırırız dediler.

Bu servis bülteniyle ilgili bilgi vermediler.

Opel Almanyaya birkaç kere sordum bu servis bültenini henüz cevap gelmedi.

İngiliz forumlarda dexos 1 gen 2 den sonra titreşimi azaldığı motor performansın daha iyi olduğu yazılmış. Bir kaç kişi tüketim oranında düşüş gözlemlemiş.

Bu hafta Opel Türkiye den dosya açtırıp garanti kapsamında dexos 1 yağ değişimi isteyeceğim. Motor revizyonu sonrası bunun Almanyadan gönderilmesi zaten rezalet. Vermezse de 2 adet ücretsiz bakım hakkımdan birini kullanırım.

Ne demek istediğini anlamadım. Garajın varsa al değiştir mi yazıyor bir yerde.

Ne konuda haklıyım. Bu forumda herkes iki araba parasına aldı neden aldım diye düşünmedi. Bununla ilgili olay nedir. 2 araba parası saydık mal mıyız yani?

www.astrakforums.co.uk'da cevabını almışsın garajın varsa koyarsın kendi yağını demek istemiş kibarca

Şöhretin tüm dünyaya yayılmış

Bir de durup durup ortaya çıkıveriyorsun ya, manasız manasız....

Senle daha fazla muhatap olamayacağım
    Tam çevirisi : " Yağını kendin alıp lokal bir servisde değiştirebilirsin. Bu benim de yaptığım ve memnun kaldığım şey"

Umarım yardımı dokunur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 31 Temmuz 2017; 17:58:59 >
  • Aracının arkasına şu meşhur yalancı biri sağda biri solda egzoz olan difüzörden taktıran var mı? Bayiden çıkardığımdan beridir arkası gözüme aşırı boş görünüyor. O difüzör yapıştırma mı yoksa vidalanıyor mu?

Örnek için mesela:
    https://www.x-tremetuning.com/opel-astra-k-plastik-egzoz-gorunumlu-difuzor-2015-sonrasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 31 Temmuz 2017; 18:16:12 >
  • 
Sayfa: önceki 15701571157215731574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.