Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2077. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.543
Cevap
297
Favori
2.478.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 model Astra K 1.2 145 hp manuel için yazıyorum...

Bugün Kozyatağı'ndaki 30 yıllık ustama gidip aracıma bakım yaptırdım. (KM 55.200 de.)

Tüm malzemeleri yedek parçacı bir başka arkadaşımdan temin ettim.

Önce yırtık olan arka sileceği değiştirdik. Çektirme kullanarak camı kırmadan zar zor yaptık.

Yağ ve filtre işimiz sorunsuz bittikten sonra şimdiye kadar hiç değişmeyen balatalara giriştik.

O işi de hallettikten sonra ekranda "Servis ESC" ışığı yandı. baktık frenler kazık gibi ve neredeyse %10 tutuyor. Balatalar alışsın diye biraz yol yaptık ama hem tehlike atlattık hem de arıza ışığı sönmedi. (Yazıda sorun oluştu buradan devam ediyorum, üstte aynı yazı kalmış olabilir..)

Bostancı'da bir özel servise gittik sorunu 2 dakikada hallettik. 3.000 TL sıkışmış.!!!

Ayrıca son bir hafta içinde 6 tane yetkili servise telefon edip, aracımdaki triger kayışı veya zincirinin ne zaman değişeceğini sordum.

2 tanesinin teknik servisine hiç ulaşamadım, telefonumu bıraktım dönüş yapan bile olmadı.

1 tanesi cevap veremedi Biz Sizi arayacağız dedi ve aramadı.

1 tanesi normal kayış var ama yedek parça fiyatını şu anda göremiyoruz dedi.

1 tanesi yağlı kayış var 30.000 TL tutar dedi.

Sonuncusu da normal kayış var motor indirerek değiştiriyoruz, 21.600 TL + işçilik dedi.

Son görüştüğüm yetkili servis yakın olduğu için arabaya atlayıp gittim. Motor kaputunu açan usta "bu motor Alman ama zincirli" dedi. Tamam fiyat verin dedim. Parça işine bakan arkadaşın tepesine dikilip ruhsatı verdik. Bu sefer de "normal kayış var" dedi. Fiyat aldım İşçilik dahil 60.000 TL dedi!!! Yaptırmadım tabii.

Durum bu şekilde... Yetkili servislerin ne yaptığı belli değil.???

• Bugün Ümraniye Kadosan sanayi sitesinde rot balans yaptırdım. 1.400 TL ödedim.
    Lastik basınç sensörlerinin piline bile bakıldı. Bir cihaz tutuyorlar ve pilin voltajını gösteriyor.👍👍👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kaldı mı böyle ilgilenen ustalar wow

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • zmurata Z kullanıcısına yanıt

%10 fren tutan araçla ALIŞIR diye yola çıkan adam nasıl 30 yıl ustalık yapmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Selamlar, 1.2T 145hp motorlu aracımda kayışlı trigger kullanıyor, kesin bilgi. Videosu da var internette görmüştüm. Benim de değiştirmem lazım artık 5yıl/89bin km oldu. Yeni Opel Astra K (ANA KONU) 

İzmir'de Egem Opel var Yetkili Servis, bizim motor konusunda bilgileri var hatta fiyat almıştım. Amaa geçmiş yorumlarda görürsünüz yazdıklarımı, servis bakımlı aracımı bozmaya yeltenmişlerdi.

Trigger değişirken bazı saçma aparatlar lazım olabiliyor oda her ustada yok, en temizi yetkili servis. Ve evet kayış motorun içinde ve yağda çalıştığı için bütün motor inmese de baya bi sökülüyor. Ustaya tecrübe kazandırmak için aracı riske etmeye gerek yok derim.

Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Servis esc ışığı yanarsa frenler çok az tutuyor. Bu hata mesajını silecek cihazı bulunan bir yer olsun..
    Astra 1,2 145 hp manuel aracımda bu hatayı verdi.

Hocam balata azalınca sensör uyarı veriyor mu? İlk defa duydum. En son 2 sene önce değiştirdim ama 2 senede max 15-16 bin km yapmısımdır çoğunlukla yattı araç

• Merhaba Whatsap grubu varmı acaba

Benim balatalar biterken uyarı vermedi.

Geri görüş kamerası montajı oluyor mu? Masrafı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetinho -- 3 Ekim 2025; 21:15:27 >
  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt

Hatırladığım kadarıyla Gs line ve elegance da geri görüş standart.

Aracımın trigger bakımı geldi ancak motrordan da garip sesler de geliyor. (1.2T 145hp 92bin KM'de)

Kafamda 2 ihtimal var hangisi daha mantıklı olur sizce:

1. 200.000 TL civarına sandık motor + işçilik (Eski motoru yedek parça alırlarmı bilmiyorum)
    2. 66.000 TL trigger bakımı + Arıza(turbo/sübap/kapak vs. ne çıkarsa artık)

2 seçenek de çok maliyetli olacak bana ama çarem yok. Bana sandık motor daha mantıklı geliyor çünkü turbo, trigger vs. de geliyor üzerinde.

Tamir için aracı bir şekilde Ankaraya da götürebilirim eğer önerdiğiniz bir yetkili veya özel servis olursa ama bu motoru biliyor olmalılar. Acemiliklerinini bende atmalarını istemem.

Yada farklı önerileriniz olursa da çok sevinirim.

Hikayesi:

Daha araç 1 yaşındayken ilk defa aldığım giderek sıklaşan, son 4-5 bin km dir çok sık "Motor Gücü Azaltıldı" uyarısı vermeye başlamıştı. Ve malesef geçen haftadan beri gaz verdikçe motordan tır tır tır şeklinde garip sesler geliyor. Sanayide birkaç ustaya gösterdim ancak bu motoru hayatlarında ilk kez gördüklerini anlayıp kaçtım hepsinden.

Dedim ki servise gideyim, Meğerse İzmir deki Egem batmış ve ege bölgesindeki neredeyse tek arıza işlerine bakan Arkas Karşıyaka kalmış. Açıkçası Arkas da çok kötü bir servis. İçerde tanıdıklarım da var ama hiç güvenmiyorum ve bırakmak da istemiyorum.

Arkas bile 3 hafta sonraya randevu oluşturdu yoğunluktan. Öyle bekliyorum çok da kullanmamaya çalışıyorum aleti. Bu yoğunlukta zaten güvenmediğim servis ilgilenmeyecektir aracımla pek ilgilenmez diye de düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 27 Ekim 2025; 10:47:8 >

• snurce kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun.

Egem hala faaliyetlerine devam ediyor. Egem,Arkas,Kahyaoğulları bu üçü yetkili servis.

Astra varken bütün bakımlarını egem'de yaptırmıştım memnun kalmıştım.

hocam motordan ses gelmesi herşeyden olabilir ki.

çok basit birşey bile olabilir. bunu güzel bir serviste nokta atış tespit yaptırmadan böyle şeylere girmeyin derim.

opel insignia aracımı bayiden satın almıştım. aracı aldıktan ertesi gün hiçbir şeyinden ses gelmedi. radyo sinyal vs

yetkili servise gittim, aküyü söküp taktılar sonrasında dedikleri beyni yanmış beyin lazım o zaman için araç

40.000 beyin 20.000 dediler düşünün. sanayide kendi başıma dolana dolana oraya sok buraya çıkar en son

bir elektrikçiye gittim, elektrikçinin ağzında sigara külü koltuğa düşecek o kadar umarsız lan beynimden duman

çıkıyor dedim elimde kalacak. herif tamam abi dedi.

nasıl tamam derken, araç kendini korumaya almış hallettim dedi. ne verirsen ver dedi.

yani hiçbir şey belli olmuyor diyeceğim. ustaların ustasına denk gelirseniz tamir ederler.

triger bakımı için fiyat alın, sesin tam ne olduğunu iyice anlayın ondan sonra bence hesabınızı yapın.

"...Hem bu memleketin ekmeğini yiyeceksiniz hem suyunu içeceksiniz hem de kanımızı içen düşmanlarla beraber olup milletin başına bomba yağdıracaksınız. Bu memleketin ne kadar haini, bölücüsü varsa, Oğuz’un da bitmeyen, tükenmeyen eri vardır..."

• snurce kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Aynı araca sahibim, 60 binde Benimki.
    Geçen hafta Nemrut ve Göbeklitepe turundan döndük. İstanbul'dan 4 kişi gidip gelerek 1 haftada 3200 km yol yaptım. Henüz böyle bir uyarı gelmedi. 4 yıldır kullanıyorum.
    Servis veya usta konusunda yardımcı olamam ama motor değişimi Bana mantıklı gelmedi. Youtubeda arasıra görüyorum, motoru indirmeden içine kamerayla bakan bir usta var.
    Öyle basit bir kontrol işe yarayabilir belki.
    35 yıldır araba kullanıyorum, iki defa turbo yedim. Artık uzun yolda sık sık mola verip motoru soğutarak yoluma devam ediyorum.
    Özellikle sıcak havalarda buna dikkat ediyorum.
    Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim..
    Benim yaşadığım tek sorun, Nemrut dağı inişinde frenlerin ısınması. O da ön fren balatalarımın dandik oluşundan. Motor freniyle inmeme rağmen jantı geçtim lastikler bile çok fazla ısınmıştı..  Yeni Opel Astra K (ANA KONU)

• Arkadaşlar merhaba,

5 yıl doldu v kayışını değiştirmem gerekiyor. Yine serviste mi değiştirmeliyim yoksa özel servise mi gideyim?

bence hem özel servis hem yetkiliden fiyat alın, aradaki fark afaki değilse servis mantıklı tabi bence.

ama afaki bir fark varsa, yine de uzmanlaşmış bir özel servise gitmenizi öneririm.

"...Hem bu memleketin ekmeğini yiyeceksiniz hem suyunu içeceksiniz hem de kanımızı içen düşmanlarla beraber olup milletin başına bomba yağdıracaksınız. Bu memleketin ne kadar haini, bölücüsü varsa, Oğuz’un da bitmeyen, tükenmeyen eri vardır..."
  • 
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.