Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altan Üstad kusura bakma ben herhalde çok açık anlatamadım. Benim şu anda istediğim Z11'i kullanarak stereo dinlemek, puredirect modu ile. Elimdeki D7'lerin daha çok sinema sistemlerine uygun olduğunu düşündüğüm için ve aynı zamanda stereo müzik için bir başka zone kullanacağım için ilk etapta bir çift full range hop. almam gerekir diye düşünüyorum. Yukarıdaki mesajda bu sebeple hop. markalarını yazdım.

Senin önerin ise benim şimdiye kadar çok fazla dikkate almadığım bir fikirdi, ama kafama yattı o yüzden naim showroom'una gittim biraz aletlere baktım. Sonra da şu anda çok komplex (benim için tabii) işlere girmeyeyim, önce bendeki aletleri iyice kullanayım diye karar verdim.

Stereo hop. deyimini de okuduğum dergilerden aldım, sadece müzik amaçlı hop.ler diye düşündüm, belki yanlış kaçtı. Neyse artık bu camiaya gireli çok olmadığı için terminoloji biraz yanlış olabiliyor.

Saygılarımla.

• asukrumercan,

Olurmu kusura bakmak. Daha küçük bir odada stereo dinleti yapacağını düşünerek bookshelf tarzı B&W 805 ve MA Platinium serisi bookshelf, yada floorstanding olarak B&W 803s veya 803d, yada MA Platinium floorstanderını özellikle tavsiye ederim. Bunlar burası için oldukça fiyatlı hoparlörler ama orada daha uygun fiyatlara bulabileceğini düşünerek bunları öneriyorum. B&W 802D bulabiliyorsan dinlemenide özellikle tavsiye ederim. Benim ileride stereo odası için düşündüğüm hoparlörler. Bu önerilerimi sadece dinleti yapman amaçlı söylüyorum. Bu işin elektroniği hoparlör kadar önemli ve bir o kadar maliyetli. İyi düşünüp iyice dinleti yaparak karar vermek lazım.
  • Kafami kurcalayan bir baska konu ise CD ses kayitlarinin hard disk'te lossless olarak kayit edilmesi. (Zaten CD almak istememe sebeblerinden en onemlisi her 45 dakikada CD degistirmek istememem)
    Lossless kayit olarak PC'yi kullanabilecegimiz gibi ( itunes ve Media Player vb) Sony, LG, Panasonic gibi cok satan markalarin da DVD-CD recorder'lari var. Ayni sekilde yikaridaki mesajda da yazdigim gibi Naim'de HDX kod'lu 400 GB'lik (ikinci 400 GB'da backup olmak uzere) hard diskli CD player'i uretiyor.

PC'ye kaydetmenin CD fiyati disinda bir maliyeti yok, DVD-CD recorder'lar ise gayet makul fiyatlara satiliyor ama Naim 6000 dolara satiyor.

Sorum anlasilacagi gibi, Naim 6000 dolar eder mi?

Ben bu Naim HDX'i alsam benim Z11'e baglasam, ses kalitesi 8 serisi bir B&W ile cok iyi olurmu??

Altan Hocam ve diger Ustadlar ne dersiniz?

• Biraz once B&W 8 serisinin fiyatlarini aldim,

802D: 15200 USD
    803D: 9066 USD
    803S: 7466 USD
    805: 3066 USD

703: 4000 USD
    704: 2666 USD

Ben ancak Turkiye'ye kesin donerken 802D'leri alirim diye dusundum. Sonra da yerinden kaldirmam.

• oo ne güzel sohbetler. katılamadığım içim efkarlandım.
    @tamer in kafasını yarmışlar duydum ki? nasıl oldu merak ettim.dostum senin yamaha hala straight yazıyorsa yapacak bir şey yok.seni o modda ve başka hiç bir değişiklik yapmana izin vermeyecek.sebebi ise ADC-DAC. bu arada sony STR-DA5300ES yamaha 663 den daha iyi.fakat onkyo 875,876, yamaha 1900, denon 3808 alternatifler varken durum gözden geçirilmek zorrunda kalır.

@sukru
    hocam
    BD medyaya yapılmış kayıt önemlidir.BD de kayıpsız sıkıştırmalı yeni nesil ses formatı ise ki öyledir; CD kaydından daha iyidir.
    nasıl ki kayıplı vidyo(SD, vcd, vb.) görüntüsünün çözünürlüğü kötüdür; yüksek çözünürlüklü yani kayıpsız HD yayının görüntüsü daha iyi oluyor. aynı hesap.ama CD kaydıda yeterlidir.tercih olarak ben stereo kullanırım. yamaha Z11 harika bir cihaz ama stereo da yine yetmez.DAC işlemci entegre olduğu müddetçe bu böyle. ama Z11 orta üst seviye stereo için haydi haydi yeter ki bence hoparlör konusu halletmemiz lazım.daha başka masraf şimdililk yapmamak lazım.hem audio cd yi pc, hdd kaydetmek kaliteli DAC geçirtmek-isteğe bağlı- çok başarılı sonuç verir.fullrange( full kanal frekans yelpazeli kolon anlamında düşündüm.ki doğru yaklaşım fakat fullrange daha ziyade mid bölgesinde çalışan hasssiyeti yuksek, lambalı ampliler uygun sürücü anlamında kullanırlar.) kaliteli marka kolonları alalım. hatırımda kalan dubai de fazla marka çeşidi olmadığı ve jamo un modelleri ile kısıtlı kaldığınız idi.
    çok kanallı sese hasta olup; dinleyerek stereo tekrar keşfeden insan tanıdım.ben her ikisinide severim ama filmle bütünleşen müzikleri daha çok seviyorum çok kanallıda.
    diğer yandan benim amfi ses kalibrasyon ayarları hep manuel terzi metresiyle ölçüp ayarlardım.bıraktım kendi haline yetti gayri...

• the_cantan üstad sesini yeniden duymak çpk güzel umarım her sorun çözülmüştür.

Bu yorumunla şöyle bir çıkarımda bulunabilirmiyiz, CD'ler yavaş yavaş BD üzerine yazılmaya başlayacak ve isteyen 2 kanal stereo, isteyen çok kanallı dinleyebilecek. Özellikle DTS MA ile kayıpsız stüdyo kayıtları olacak, böylece CD yavaş yavaş terkedilecek.....sonuçta 30 yıllık teknoloji...

İkinci sorumda diğer forumda onkyo sahiplerine takılırken aklıma geldi, bu wat çıkışları ne kadar önemlidir, benim Z11'in manuelinde high current gibi birşeyler yazmış, siz wat'a çok takılmayın bu high current çok önemlidir gibi birşeyler hatırlıyorum ama şimdi bakamadım tekrar, bu konuda yorumun olabilir mi?

(the_cantan üstada sordum ama bilgisi olan diğer üstad yorumlarını beklerim)

Teşekkürler (Bu tıp eğitimi de bizi bu konulardan çok uzaklaştırıyor çok cahil kalıyoruz )

• asukrumercan,

Hocam sen kızıcan bana ama Z11 in stereo performansının orta seviye bir stereo amfinin performansını yakalaması mümkün değil. Naim Nait 5i ile başetmekte zorlanacağını düşünüyorum. Heleki 803d, 802d falan diyorsan zaten z11 ile falan süreceksen geçici ise tamam ama yoksa sürme daha iyi. Sinemada olur oda şöye olur, bu hoparlörler için ayrı powerlar alır Z11 in pre katından faydalanabilirsin.

CD ölür mü ? Ölmez...Plak öldü mü? Kaç senelik teknoloji. Ayrıca hiç adam akıllı bir plak dinledinmi bilemiyorum ama, benzetme ne kadar doğru olur bilemiyorum ama kalitesiz bir mp3 ten iyi kayıtlı bir cd ye geçtiğindeki farkı, cd den plağa geçtiğinde alıyorsun. Ek olarak cd kültürü ayrıdır. CD çıkar hemen içinden booklet i alınır içinde ne yazar bakılır vs.vs.

Naim media box ı 6000 eder mi? Pc ve çok kaliteli bir dac ı bu fiyatlara toplarken tek bir şey için kullanabileceğim bir ürüne ben bu parayı vermem. Ama bu benim bakış açım. Ayrıca Naim+Z11+ 8 serisi b&w ancak bir avr den alabileceğin kadar iyi bir stereo ses verir.

Stereo ayrı bir olay. Stereo amfi ayrı bir olay. Stereo amfinin müzikalitesini en kaliteli avr de dahi bulman mümkün değil, zira avr film izlemek amacıyla yapılmış bir cihaz. Elindeki avr uzun süre işini görebilecek bir avr ama bahsi geçen hoparlörlerden stereo performans almak için ayrı bir yatırıma gitmen gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan
    İkinci sorumda diğer forumda onkyo sahiplerine takılırken aklıma geldi, bu wat çıkışları ne kadar önemlidir, benim Z11'in manuelinde high current gibi birşeyler yazmış, siz wat'a çok takılmayın bu high current çok önemlidir gibi birşeyler hatırlıyorum ama şimdi bakamadım tekrar, bu konuda yorumun olabilir mi?

Hocam aynen öyle.şimdi laptop gidiyor daha sonra etraflıca tartışalım konu. watt daha çok kapasiteye işaret eder o kadar kuvvetlsinzdr. mesela Z11 2 kanal modda -en verimki mod- sadece streo çalışan power lar baş edemez.yamulur yani.moon power ampli göstersek kaçar.
  • Aman the_cantan ustad su laptop gitmeden konussaydik merakla yorumlarini bekliyorum.

Altan Ustan neden kizayim dediklerinin buyuk cogunluguna katiliyorum, ama sorun su ki ben audiophil degilim, AVR'in hifi degil daha cok home entertainment oldugunun da farkindayim. Benim yapmaya calistigim merkez ussu olarak Z11'i kullanayim ve iyi kalitede muzik dinleyip tabii high duzeyinde degil, ve keyifli film izleyeyim.

Eskiden kalan LP'lerim, cocukluktan kalan 45'lik plaklarim ve hatiri sayilir sayidaki CD'lerim bosandigim ilk hanimda kaldigi icin su anda arsiv sikintisi cekmekteyim. CD'mi alsam yoksa BD'mi alsam diye o yuzden soruyorum. Iki CD fiyatina bir BD alabildigim icin de CD bana pahali geliyor.

CD/BD/LP yorumlarimi da daha sonraki saatlerde yazmaya calisacagim simdi bir ameliyata girip geleyim.....

• Beyler, çok lafı geçtiği için sormak istedim. Bizim 1980'li yıllarda aldığımız Hitachi marka tuner/amfi + teyp deck + pikaptan oluşan bir müzik setimiz var. Aslında hala çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama sanırım çabuk bir bakımla kendine gelir. Şimdi ben bu sistemi benim AVR'ye bağlasam. En azından pikabını mesela. Bunu nasıl yapabilirim. O yılların teknolojisi buna izin verir mi? Performansı ne olur, uğraşmaya değer mi?? Ve de buradaki amfiyi başka bir şekilde mevcut sistemim içerisinde değerlendirme şansım olur mu? Şu anda aletler Ankara'da oldukları için model numaralarını yazamıyorum.
  • Kasif@

Cihaza bir bakmak lazım. Eğer kaset çalar deck ise yamaha amfine bağlayabilirsin. Pikap teknolojisi zaten hep aynı. O yüzden o sistemin mevcut pikabını teoride bağlayabiliyor olman lazım, ancak o pikap pre si kendi içinde bir cihaz mı değil mi? Ne tür kafa kullanır, presi kendi içindeyse çok önemli değil ama yamaha pre olarak kullanılabiliyorsa ne tip kafa kullanabilirsin, o pikap bun destekler mi gibi bri dolu ancak cihazı gördüğünde cevaplanebilecek soru var. Ancak temel olarak şartlar elveriyorsa kaset çalar, radyo ve pikap değerlendirilebilir. Vintage cihaz kullanımı ayrı bir seçenek. Şahsen ben yeni iyidir diye düşünürüm ama doğrusu diyemem, tamamen seçim...
  • Binbaşım, saygılar
  • kaldigim yerden devam edeyim.

Plaktan CD'ye gecme analog'tan dijitale gecis oldugu icin ciddi anlamda sarsinti yaratmisti, hatta o zamanki tartismalar CD'in hicbir zaman vinyl plak'in yerini tutamayacagi seklindeydi, audiophillere gore hala tutamadi ama gundelik piyasaya gore artik pratik anlamda plak yok. (Bu arada Nirvana'in 3. LP'i cikardigini dun okudum) CD'in en buyuk kozlarindan biri tum frekanslari bozulma olmadan verebilme iddiasiydi, 20-2000 Hz araligi, halbuki kasetler 14000-15000Hz araligina kadar verebiliyor diye okudugumu hatirliyorum. Bende o zamanlarda Tip ogrencisiydim, bizim kulak burun bogaz bolumune gidip, kulagimin duyma araligini olcturmustum 18000'e kadar duyabilmistim, simdi herhalde daha dusuktur. Bu yuzden CD alabilirim diye dusunmustum.

Su anda ise CD ve BD arasinda format olarak ikiside dijital, plak-CD ikilemi gibi bir ikilem cok olmayabilir. Su anda bile BD'ler player'a konup default ayar ile dinlenince 2 kanal stereo caliyor, bu neden onemli cunku TV'i acmadan diski player'a koyup normak CD gibi pratik olarak dinleyebiliyorsunuz.

Sonuc kismina gelirsem, studyo kayitlarini lossless olarak BD'e kaydederlerse goruntu olsun yada olmasin, 2 kanal stereo'cular da BD'e donerler diye dusunuyorum. Bir tarafta 1 MB/sec diger tarafta 15-20 MB/sec.

Burada kuvvetli bir stereo'yu (CD+plak) Altan Ustad'a sormak lazim, BD'mi yoksa CD"mi diye, 2 kanal dinlerken fark oluyor mu?
    ** soru yorumu olan herkese tabii.

**the_cantan ustan laptop hala gelmedi mi? bekliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Binbaşım, saygılar

Teşekkürler komutanım
  • quote:

kaldigim yerden devam edeyim.

Plaktan CD'ye gecme analog'tan dijitale gecis oldugu icin ciddi anlamda sarsinti yaratmisti, hatta o zamanki tartismalar CD'in hicbir zaman vinyl plak'in yerini tutamayacagi seklindeydi, audiophillere gore hala tutamadi ama gundelik piyasaya gore artik pratik anlamda plak yok. (Bu arada Nirvana'in 3. LP'i cikardigini dun okudum) CD'in en buyuk kozlarindan biri tum frekanslari bozulma olmadan verebilme iddiasiydi, 20-2000 Hz araligi, halbuki kasetler 14000-15000Hz araligina kadar verebiliyor diye okudugumu hatirliyorum. Bende o zamanlarda Tip ogrencisiydim, bizim kulak burun bogaz bolumune gidip, kulagimin duyma araligini olcturmustum 18000'e kadar duyabilmistim, simdi herhalde daha dusuktur. Bu yuzden CD alabilirim diye dusunmustum.

Su anda ise CD ve BD arasinda format olarak ikiside dijital, plak-CD ikilemi gibi bir ikilem cok olmayabilir. Su anda bile BD'ler player'a konup default ayar ile dinlenince 2 kanal stereo caliyor, bu neden onemli cunku TV'i acmadan diski player'a koyup normak CD gibi pratik olarak dinleyebiliyorsunuz.

Sonuc kismina gelirsem, studyo kayitlarini lossless olarak BD'e kaydederlerse goruntu olsun yada olmasin, 2 kanal stereo'cular da BD'e donerler diye dusunuyorum. Bir tarafta 1 MB/sec diger tarafta 15-20 MB/sec.

Burada kuvvetli bir stereo'yu (CD+plak) Altan Ustad'a sormak lazim, BD'mi yoksa CD"mi diye, 2 kanal dinlerken fark oluyor mu?

Doktorcum cd alma kararın aşamasındaki tıbbi yaklaşıma, ebeveynleri doktor olan biri olarak saygı duyduğumu belirtmek isterim. Ancak kulağın duyduğu kadar ruhun hissettiğide önemli bunu ölçtürmek mümkün değil. Sen BD de duyarsın, plakta hiç ölçtürme....

Bu stereo konusuda kendi içinde ilginç ve uzun bir konu.

Aslına bakacak olursan, cd ve plak günümüzü domine eden stereo medyaları. Ancak önümüzdeki zaman diliminde major stereo kaynağının manyetik ortamda saklanan dosyalar olacağı fikrinde çoğunluk. Yani loseless, flac, ape gibi depolama formatlı dosyalardan bahsediyorum. Yani BD mi ilerinin formatı yoksa CD mi kendini korur diye bir tartışma dahi yok.

Önce çok kanal müzik üzerinden sorularınızı cevaplayıp daha sonrada stereo nun kendi içindeki soruları üzerinden gideyim.

Çok kanal müzikte , BD ile gelen yada geldiği düşünülen çok kanallı müzik dinleme, bunu daha kaliteli dinleme hikayesi aslında yıllara sair bir konu. SACD, Dvd-A bu formatların başarılı örnekleri. Ancak bu formatlar başarılı olmalarına rağmen, nedendir bilinmez(bence müzik stereo dinlenir o yüzden) çok büyük satış rakamlarına ulaşamamaktadırlar. Kaldıki depolama açısındanda bakıldığında DVD, CD ye oranlara çok ciddi oranda 6-7 kat fazla depolama imkanı vermektedir buna rağmen DVD, CD ye bir alternatif olamamıştır. Bu sebeple ben BD lerin çok kanallı müzik barındırması, depolama kapasitelerinin yüksek olması gibi sebeplerle CD nin önüne geçebileceği kanısında değilim. Yanılıyorda olabilirim tabi.

Burada bir playerların kalitesi çok önemli diye düşünüyorum. Mesela Classe'nin bütün cd playerları aynı zamanda dvd'de çalarlar. Hatta kendi ekranlarında görüntüyüde yansıtırlar. Ancak sadece ve sadece stereo çıkışa imkan verirler. CD ninde DVD-A nunda, diğer desteklediği formatlarında ses anlamında hakkını veren cihazlardır. Ancak en fazla component çıkış vardır üzerlerinde. Herneyse konuyu dağıtmadan söyleyeceğim, Classe kalitesinde değil ama benzer kalitede playerlar çıktığı takdirde bu format neden dinlenmesin. Tabi DVD ile ilgili bu tip şeylerin yıllardır olmasına rağmen çok kısıtlı dinleyici bulduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Kaldı ki Türkiye'de SACD, DVD-A bulmaya çalışmanızı öneririm.

Stereoda ise halen analog en iyi diye düşünüyorum. Ancak plak zor bir olay. Bulması, alması, bakması, temizlemesi.....CD bu açıdan daha efektif ancak seste tabiki daha kötü. Düzgün bir pikap ve plak ile CD arasındaki fark, kötü bir mp3 ile CD arasındaki fark kadar keskin olur. Ancak stereodada dediğim gibi manyetik ortama doğru kayma başladı. CD nin sonlarına geliyoruz, manyetik çağ başlıyor deniyor. Bir sürü external dac çıkmasının asıl sebebi bu markete yönelmek(chordette gem, ca dac magic, musical fidelity v2...) Naim'in 6000 usd lik canavarıda bu pazarın audiophile lere açıldığının bir göstergesi. Ben hepsini kullanır ve faydalanırım. Ama cd ve plak 'ın kaybolmayacağını ve kullanılmaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu anlamda iyi bir dedicated cd playerın ve kaliteli bir dac'ın her yöne doğru bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Yani Hocam tartışma yanlış yerde. Stereo da BD nin adı dahi geçmiyor. Manyetik ortam geliyor CD bitiyor çığlıkları atılıyor....

• quote:

the_cantan üstad sesini yeniden duymak çpk güzel umarım her sorun çözülmüştür.

Sonuc kismina gelirsem, studyo kayitlarini lossless olarak BD'e kaydederlerse goruntu olsun yada olmasin, 2 kanal stereo'cular da BD'e donerler diye dusunuyorum. Bir tarafta 1 MB/sec diger tarafta 15-20 MB/sec. Burada kuvvetli bir stereo'yu (CD+plak) Altan Ustad'a sormak lazim, BD'mi yoksa CD"mi diye, 2 kanal dinlerken fark oluyor mu?

@Sukru hocam sağolasınız. en alaksız şeydi bel fıtığı oldum.düzelemedim daha.başlangıç safhasını geçmiş.çaresini bulamadım.habire yatıyorum. ne tavsiye edersin hocam?
    mesajları şimdi farkettim maalesef.
    yukarıda ki alıntınızda koyu kısma artı bir.önemli olan budur.sn. de ki örnekleme bugun için saklanması hala zor bir oran ve analog sinyal hala 500 bit Quantization kapsama gerekli. ve azıcık şey için muazzam bir yer isteği, depolama gereklidir.
    CD mi LP diye sorulduğunda BD ye rağmen sonuç LP lehine çıkar.LP tadında jvc kayıtları vardı.aynı hesap BD uygulanırsa avantajları çokluğu itibariyle ibre BD den yanadır.

@Altan abinin görüşlerine artı bir.
    @Sukrü hocam cd ler BD'den daha önce SACD ile hybrid olarak kaydedildi. tüm cd çalar ve SACD’de çalınabilmek üzere. isteyen SACD kaydedilmiş stereo 2.0 kanalını dinliyordu isterse SACD çalar ile SACD katmanında DSD formatla kaydedilmiş cd den 4 kat daha yüksek çözünürlüklü SACD kaydı dinleyebiliyordu.
    BD durumda böyle bir durum olasılık dahilinde fakat bizim en çok ilgilendiğimiz şey zorda olsa gerçek 24bit/196kHz lik kayıtlar. bulması zor veya üretilemiyor şimdilik.
    SACD bakarsak örnekleme hızı HD audio karşı bile çok yüksek.
    audio cd şimdilik lossless LPCM kayıt; filmler için DTSHD; HDMA ; TRUEDOLBYDIGITAL ses formatları kullanılıyor. BD disk bu ses formatları olduğu kadar eski DD, DTS kayıtlarda konuyor ama bana göre yavaş yavaş disklerden çıkarılacak.ki klasik dd, dts olmadığı dsiklerde çıkıyor. bu durumda HD ses formatlarını çözemeyen avr ile kullanıcıların başları derde girecek ya da kaliteli DAC sahip olan avr ne kaynaktan 7.1 analog bağlamak zorundalar.
    Çıkış ise
    Yamaha Z11 Hocam bu cihaz çok güçlü. adece şu değeri yeter. Min. RMS Output Power 8 ohms; main 2x140Watt. acaip güçlü. en iyi kondansatör markasından özel custom Nippon Chemi 27000uf/75Vx2 yüksekverimli besleme E-I avrupa trafo.çok çok spesifik malzemeler. yahu çok güçlü benim çok sevdiğim onkyo TX-DS989 min. RMS Output Power 8 ohms ise 100Watt yaklaşık olarak. yani burada onkyo un 906 güçlü olmasına rağmen (Min RMS 100 watt) yani daha ne yazmak lazım bilmiyorum.tabi arada ki fiyat farkına bakarsak Onkyo kötü değil bilakis tavsiye ederim ki Paralel PP çıkışları; WRAT teknoloji 2-4-6-8 Ohm da besleme voltajının , yük değerine göre verimi değiştiren sistemiyle sizi güçten mahrum bırakmaz. dinlemek lazım hangisi hoşunuza giderse...
    RMS değinelim;
    aynı enerjiyi yaklaşık alabilen AC gerilimin veya akımın ortalama değerini bulurken kullanılır. amaç aynı gücü açığa çıkaran DC değerini elde etmektir.yani etken kuvvet. AC frekansın zamandaki ortalaması sıfır olduğundan RMS formuluyle RMS buluruz. evlerde kullandığımız 220 volts AC gerilim ortalama değil RMS değerdir. bu şu anlama gelir: 310 volt maximum değer yapan alternatif bir gerilim; bir rezistansa bu gerilim uygulandığında bir X enerjisini tüketsin(power consumption). şimdi burada şöyle bir soru soralım: aynı rezistansa(transducer) nasıl DC gerilimi uygularsak aynı enerjiyi tüketir? işte bu sorunun cevabı 310 max. AC gerilimin RMS değeridir ve 220 volttur.

linke tıklayın.
    AC gerilim kaynağı yukarıdaki resimde eşdeğer (tipik elektriksel bir yük) bir 10 volt DC pil, birde "10 volt" AC çalışan kendi işaretinin geriliminin değeri olarak 10 volt RMS.

"RMS" için Kök Ortalaması; algoritma için kullanılan DC eşdeğer değer puan (aslında, prosedürü oluşturan waveform dalgaformu yani), ortalama değerleri daha sonra bir kareköküne bu ortalama elde edilir) .

Yani interntte B.İpekan ın dediği gibi değişik frekanslarda alınan ölçümlerin karelerinin ortalamalarının karekökünü ifade eder.

ne işimize yaradı burası? eğer ki belirtilen işi yapan kuvvetli bir motora sahipsek ve değerini doğru yorumlarsak akımxvolt=güç formulune istinaden güçlü cihazların değerlerini, marifetlerini daha iyi kavrarız sanırım. motorda nasıl BG bakarız; amplide doğru yahut ortlama gücüne bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Nisan 2009; 14:05:48 >

• the_cantan

Üstad maşallahın var. Bir geldin pir geldin.

Sağlık sıhhat iyidir inş.
  • yok sevgili dostum. arada girmeye çalışıyorum.kafayı güncel tutmak için.unutuyorum yoksa gerideyiz çünkü.
    sıhhat çok iyi değil.azndan canıma minnet ağrılar azaldı...izler iyisiniz umuyorum inşallah....
  • Tez sağlığına kavuşman dileklerimle.

Bizlerde sağlık yerinde çok şükür. Global ekonomık kriz nedeni ile işlerde biraz belirsizlik var onun sıkıntısı başka sorun yok şimdilik.
    Bizleri sensiz bırakma üstad tadı tuzu olmuyor sizlersiz buraların. Kriz nedeni ile forumun bile eski tadı yok.
  • Amin.inşallah.
    yapma yahu herkes krizde vesselam.teğet geçti şükredelim. Allah buyuk bakalım. valla bende özlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Nisan 2009; 14:07:32 >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.