dts dinlerdim ben mevcut definitive clr 2500 le mükemmel oluyor bence bu aralar hdmania dan indirdiim dts albümler harika herkeze tavsiye ederim yıınla dts 5.1 albüm var
Bu stereo ve multichannel dinletilerde bence cok onemli bir problem var. Stereo dinletiler teknik olarak kolay veya ben oyle biliyorum, aletler uzerinde cok fazla hatta hic manuplasyon yapmiyorsunuz, AVR ise cok fazla degiskeni olan bir alet.
Bu ayki Hifinews'da derginin editoru Paul Miller'in yazisinda kendisinin bunca yil yaptigi AVR testlerinde otomatik ayarlar ile dinlemenin cihazlarin performansinin yarisini bile vermedigini yazmis. Bu yuzden ayarlarinizi manuel yapin, hop.lari da large'a ayarlarin demis.
Bu sebepten dolayi stereo da max performansa yakin ses kalitesi alirken AVR'da belki yazildigi gibi % 50 bile iyi ses kalitesi alamiyoruz.
Bu forumda bile nispeten daha merakli ve arastiran insanlar olmasina ragmen AVR'larin ayarlarini gercek anlamda yapabilen kac kisi vardir.
Ben neredeyse 3 aydir okuyorum, belki egitimimin bu konudan hayli uzak oldugu icin, belki bir yastan sonra algi yetenegimin dustugu icin, belki de boyle teknik olaylari anlamada zorlandigim icin henuz isin alfabesine bile baslayamadim.
Aksam yine eve gidip tum ayarlari tekrar yapacagim, thx icin thx ayari, stereo muzik icin ayri ayar, multi kanal muzik icin ayri ayar, thx olmayan film icin baska ayarlar....
Bakalim ne zaman bu konulara hakim olacagiz..
quote:
Elendil Herkese; özellikle de altanpsx ve rg206 size soruyorum.
Aynı albümün 2 Kaydı da mevcut.
a - Kaliteli kayıt yapılmış Audio CD Stereo 2.0 b - Kaliteli kayıt yapılmış Audio CD DTS 5.1
ben şimdi 5.1 dts diycem altan gene kaya fırlatacak bana nedeni basit,ben bundan daha fazla keyif alıyorum,sesin etrafımı sararca gelmesi hoşuma gidiyor anlayacağın
tamerege bende sana katılıyorum. Aynı albümün iki versiyon kaydı da mevcut ise DTS 5.1 olanı tercih ederim. Kaldıki stereo olanı bile All.Chan. dinlemeyi tercih ederim
Müzik stereo dinlenir. Gerisi teferruattır...
Bana göre 5.1 DTS kayıt eğer konser DVD/BD si dinliyorsan güzeldir. Yoksa müzik CD'si stereo dinlenmelidir. Bunun içinde stereo sistem olmalıdır AVR ile stereo dinlenmemelidir.
Cevabım yine aynıdır. Eğer çok iyi kurulmuş bir Stereo sistemde dinlenecekse kesinlikle 2.0 Stereo AUdio CD. Ama Avr ile dinlenecekse 5.1 kayıtlı olan tercih edilmelidir.
Her iki sistemin de bulunduğunu var sayarsak benim önceliğim 2.0 stereo CD dir.
Stereo kaydın All Chanel ile dinlenmesi bir zevk ise de meselenin özünden uzaklaşmaktır bence. Burada kaydın sahneleme etkisinden uzaklaşılmaktadır. Çünkü bir stereo dinletide aslolan sizin dinlediğiniz alanın karşısında bir sahnenin/sahnelemenin oluşmasıdır. İyi kurulmuş bir stereo sistemde, dinleme pozisyonunuzun karşısında, gözünüzü kapadığınızda dinlenen grup/orkestra vs. enstürümanların/solistin ayrı ayrı bölgelerde üç boyutlu olarak yerleştiğinin hissedilmesidir. Oysa All Chanel dinlemede bundan fedagarlık edilmekte mono dinlemekten bir farkı kalmamaktadır. Ama dediğim gibi bu bir zevk meselesi olup, zevkinize saygı duymak gerekir. Altan da bana katılacaktır sanırım bu konuda.......
Altan'dan önce müsaadenle ben de katılayım aşağıda söylediklerine. +1
quote:
Orjinalden alıntı: rg206
@Elendil,
Cevabım yine aynıdır. Eğer çok iyi kurulmuş bir Stereo sistemde dinlenecekse kesinlikle 2.0 Stereo AUdio CD. Ama Avr ile dinlenecekse 5.1 kayıtlı olan tercih edilmelidir.
Stereo kaydın All Chanel ile dinlenmesi bir zevk ise de meselenin özünden uzaklaşmaktır bence. Burada kaydın sahneleme etkisinden uzaklaşılmaktadır. Çünkü bir stereo dinletide aslolan sizin dinlediğiniz alanın karşısında bir sahnenin/sahnelemenin oluşmasıdır. İyi kurulmuş bir stereo sistemde, dinleme pozisyonunuzun karşısında, gözünüzü kapadığınızda dinlenen grup/orkestra vs. enstürümanların/solistin ayrı ayrı bölgelerde üç boyutlu olarak yerleştiğinin hissedilmesidir. Oysa All Chanel dinlemede bundan fedagarlık edilmekte mono dinlemekten bir farkı kalmamaktadır. Ama dediğim gibi bu bir zevk meselesi olup, zevkinize saygı duymak gerekir. Altan da bana katılacaktır sanırım bu konuda.......
quote:
@Elendil,
Katılmamak mümkün mü? Çok doğru söylemiş ve çok güzel özetlemişsin. Bir kısa notta benden. All Chanel Stereo aslında büyük mekanlarda sesi her yere dağıtabilmek için kullanılan bir seçenektir. Yani bildiğiniz disco, kokteyl, düğün gibi ortamlarda kullanılması anlamlıdır.
Ya hakikaten güzel benzetme. Çok güldüm ve hatta
quote:
Orjinalden alıntı: altanpsx
quote:
@Elendil,
Katılmamak mümkün mü? Çok doğru söylemiş ve çok güzel özetlemişsin. Bir kısa notta benden. All Chanel Stereo aslında büyük mekanlarda sesi her yere dağıtabilmek için kullanılan bir seçenektir. Yani bildiğiniz disco, kokteyl, düğün gibi ortamlarda kullanılması anlamlıdır.
Öncelikle herkese merhaba
Ses sistemi (daha doğrusu film seyretmeyi daha keyifli hale getirmeyi) almayı düşünüyorum. Evimde digiturk var. WD HD TV almayı düşünüyorum. (WD 1 TB Harddisci bugün alacağım) Yani ses sistemine giriş şimdilik digiturk ve WD HD TV 'den olacak. HDMI'dan plazmaya bağlayacağım. Yeni ses formatlarını desteklemesi önemli, tabii bu krizde fiyat da önemli. Önereceğiniz ses sistemi var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: kasif@
Ya hakikaten güzel benzetme. Çok güldüm ve hatta
quote:
quote:
@Elendil,
Gülün, Gülün Siz gülüyorsunuz diye ben zevkimden vazgeçmem. 38m lik salonda stereo da all chan da denedim. Şuanki durumda all Chanel daha hoş geliyor. Belki altanpsx gibi roksan larım ve 703 üm olursa değişir
düğünmü? altan allah iyiliğini versin yahu
Tekrar merhabalar,
Bugun birkac deneme daha yaptim, once digiturk muzik kanallari ile multi kanal ve pure direct mod'da sonra da bluray konser kayitlarindan once dolby true HD gibi ses formatlari ile daha sonra da uncompressed lpcm stereo-AVR puredirect modu ile dinledim.
Altan Hocam hakliymis stereo, goruntu istemiyorsaniz gercekten gold standart, ama konsere gitmek istiyorsaniz multi kanal. Ben hangisini tercih ederim diye sorarsaniz, pure direct modda stereo cok etkileyici, CD'de almak istemedigime gore yine bluray kayitlarini alip, lpcm stereo olarak dinleyebilirim diye dusunuyorum. Es dost geldiginde de konser moduna geceriz, cocuklar da tv karsisinda boylece sabitlenirler.
Benim dinlemelerim bu arada stereo hop. ile de degildi, yine ayni Jamo D7'ler ile dinledim, bana ayni zamanda stereo hop. almak yolu da gozuktu.
Yine 6 ay once sordugum soruyu sorayim..
Bu markalardan hangisinin hangi modelini onerirsiniz,
Bu markalar burada bulabilecegim markalar oldugu icin yazdim, 20 gun sonra Dubai'ye gidecegim ama araba ile gitmeyecegim icin ucakla getirmeyi goze alamiyorum. Ama yine de bu markalar disinda marka model belirtirseniz bakabilirim.
Cok tesekkurler.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: asukrumercan
merhabalar,
bilenlere birkaç sorum olacak... CD için para vermek istemiyorum onun yerine bluray konser kayıtları almaya başladım, bu haftasonu da 3 tane bluray disk aldım. Ben ses kalitesi olarak bluray'in ses kalitesinin daha iyi olması gerektiğin düşünüyorum, genelde multıkanal seçenekleri ve lpcm 2 kanal seçeneği sunuluyor, sunulmasa da avr'dan 2 kanal stereo seçilebilir.
Aramızdaki audiophiller bu konuda ne düşünürler, bluray multiformat veya 2 kanala indirgenmiş hali, ses CD'sinden daha mı iyidir???
Teşekkürler
Öncelikle ben müziğin iki kanal dinlendiğinde daha güzel olduğunu düşünüyorum. Multichannel dinlemeyi sevenleri eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın ben böyle tercih ediyorum.
Benim bu konudaki fikrim dedicated bir cd playerdan alınacak stereo sesin, bir bd player dan her halikarda daha iyi olacağı yönünde. Dolayısıyla kendi açımdan sorduğun sorunun cevabını vermiş olduğumu düşünüyorum.
Ancak multichannel seven birininde kaliteli bir BD Player dan hem iyi bir multichannel, hemde düzgün bir stereo sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Ancak, bu durumda ne kadar köfte o kadar ekmek durumu ortaya çıkıyor bence. Denon'un referans olan transport dac ayrı BD Player ları var bildiğim kadarıyla. Bununla bir BD Player dan mutichannel veya stereo dinlemek ile Sony'nin 300-500 ytl lik BD Playerından dinlemek arasında ciddi bir fark olacağını sanıyorum. Yinede denemeden kesin bir şey söylememek lazım.
Kayıt içinde, eğer stüdyoda iyi hazırlanmış güzel bir kayıtsa stereo suda iyi olur multichannel ıda.
Bu konuda son bir ekleme. Her şarkıcının BD konser kaydı olmayacak, illaki cd alacaksın.
asukrumercan ,
cd okuyucu naim cd5i yada cdx2
ön yükselteç naim nac - 252
güç ampli.. naim nait xs
eğer entegre ampl. istiyorsan nait 5i ile naim cd5i
hoparlör naim sl2 veya allae
Bunları önermemin sebebi Naim sesi çok özel ve güzeldir. Solid State de lamba tadı almak gibi. Eğer Naim satan bir yer varsa tamamını getirtebilirsin diye düşündüğümden tek bir markadan öneri yapıyorum. Yoksa diğer saydığın markalarda güzel. Bu saydıklarımdan memnun kalacağını ben garanti ederim, beğenmezsen ben senden geri alırım
quote:
Orjinalden alıntı: turakmug
HARMAN-KARDON FİYATLARI
AVR 255........ 470 EURO AVR 355........ 688 EURO AVR 445........ 444 EURO HK 3490........ 340 EURO HK 980.......... 309 EURO AVR 155........ 349 EURO AVR 645.........655 EURO AVR 347.........388 EURO HK 3390.........275 EURO AVR 350.........499 EURO AVR 137.........219 EURO AVR 745.........2249 EURO
Şimdiki fiyatlar hakkında bilginiz var mı? Birde bu fiyatlar nerenin fiyatları?
Pek güncel fiyatlar gibi gelmedi bana.....
Altan Ustad,
Bİraz önce Naim showroom'a uğradım, genel olarak fiyatları sordum,
CDX2: 4200 USD
CD5i: 1173 USD
supernait: 3200 USD
nait xs: 1600 USD
sl2: 8266 USD
allae: 3333 USD
Naimunity: 3200 USD
Naim HDX : 6000 USD
Fiyatlar fena değil ama ben henüz sadece ses için bir düzene hazır değilim, burada benim için en mantıklı allae hop.lar gozukuyor. (HDX'de mantık olarak iyi) Bir de Türkiye'deki gibi sabit ev olmadığı, hastane'nin bana verdiği ev olduğu için tam karar veremedim. Ben önce bir hop. işine bakayım, belki daha sonra böyle bir sisteme girerim.
Çok teşekkürler.
quote:
asukrumercan ,
cd okuyucu naim cd5i yada cdx2
ön yükselteç naim nac - 252
güç ampli.. naim nait xs
eğer entegre ampl. istiyorsan nait 5i ile naim cd5i
hoparlör naim sl2 veya allae
Bunları önermemin sebebi Naim sesi çok özel ve güzeldir. Solid State de lamba tadı almak gibi. Eğer Naim satan bir yer varsa tamamını getirtebilirsin diye düşündüğümden tek bir markadan öneri yapıyorum. Yoksa diğer saydığın markalarda güzel. Bu saydıklarımdan memnun kalacağını ben garanti ederim, beğenmezsen ben senden geri alırım
Üstadım stereo hoparlör diye bir şey yok. Full range ise hoparlörün zaten stereo ses verir. Ben tam istediğini mi anlayamadım acaba ?