Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yamaha ilk önerilen amfiydi bana ve ilk elediğim amfi oldu.
    Sebebi ise sesi abartılı verdiği söylenmesiydi. Ben daha çok "flat" bir cevabı olan amfi arıyorum. Aslında hep stereo dinlediğim için çok kanallıda belki de flat cevap aramamalıyım ama stereo daki tercihim bu yöndeydi (araç sistemlerinde).
    Kullanım zorluğu, kullanım şekli çok önemli değil benim için. Düşük taban gürültüsü, tizleri basları abartmadan verebilmesi ve çok pahalı olmaması ilk tercihim
    Onkyo ve Denon şuan aklımdaki seçenekler (okuduklarımdan edindiklerimle), hoparlör olarak da ya Klipsh RF-62 (duyarlılığının yüksek olması ses kalitesinden taviz veriyor olabilir mi diye düşündürdü beni) ya da Wharfdale evo 30 düşünüyorum.
    Daha fiyat araştırması yapamadım tam olarak ama şimdilik frontları ve avr'yi alırım sanırım.
    1-2 hafta sonra pişman olmayacağım bir tercih yapmak istiyorum, o sebeple fikirleriniz değerli benim için.
    Denon 1909 eksik mi gelir isteklerime, ne dersiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sebebi ise sesi abartılı verdiği söylenmesiydi. Ben daha çok "flat" bir cevabı olan amfi arıyorum. Aslında hep stereo dinlediğim için çok kanallıda belki de flat cevap aramamalıyım ama stereo daki tercihim bu yöndeydi (araç sistemlerinde).
    Kullanım zorluğu, kullanım şekli çok önemli değil benim için. Düşük taban gürültüsü, tizleri basları abartmadan verebilmesi ve çok pahalı olmaması ilk tercihim
    Onkyo ve Denon şuan aklımdaki seçenekler (okuduklarımdan edindiklerimle), hoparlör olarak da ya Klipsh RF-62 (duyarlılığının yüksek olması ses kalitesinden taviz veriyor olabilir mi diye düşündürdü beni) ya da Wharfdale evo 30 düşünüyorum.
    Daha fiyat araştırması yapamadım tam olarak ama şimdilik frontları ve avr'yi alırım sanırım.
    1-2 hafta sonra pişman olmayacağım bir tercih yapmak istiyorum, o sebeple fikirleriniz değerli benim için.

Şu anda çok iyi yorumlar alan bir amfi 1909.Sanırım isteklerinizi karşılar.hem sinema hem de müzik için gözönünde bulundurulması gereken seçeneklerden biri.klipsch hoparlörler olayına ise, flat sesten hoşlanıyorsanız dinleyerek karar vermenizi tavsiye ederim.Size çok uygun düşmeyebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

tek tartışılmayacak şey zevklerdir sevgili kürşad,saygı duyarım dostum.sormak istiyorum mermerin altındaki mantar sese etki ettimi? bende koyup koymama konusunda kararsızım,pek çok tercihimde olduğu gibi bundada senin yorumun önemli benim için,bir de şu blueray player lar için profil 2.0 ile 1.1 arasındaki farkı yazarsan sevinirim.sanırım ps3 te son güncelleme ile bu özelliği kazandı diye yazmıştın yamaha topiğinde.ben hala kararsızım ne alsam diye,şu oyun mevzuu olmasa direk s350 yi alacağım ama ps3 te çok kışkırtıyor beni

Sorunun ilk kısmı ile ilgili olarak, aşağıdaki linki incelemeni tavsiye ederim tamer...
    Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Blu-ray player profilleri arasındaki farklara istinaden, senin anlamadığın kısımları sor,
    Ona göre cevaplayayım...

Eğer PS3'ün fan sesi ve bitstream kabiliyetinden yoksunluğu seni rahatsız etmeyecekse,
    Gönül rahatlılığıyla bu cihazı alabilirsin...

• kürşad cım, ATA@ profil mevzusunu cevapladı,yani pratikte 2.0 olması bana ne kazandırır diye düşünüyordum.mermer,granit topiğini okudum dostum,ondan ziyade ben senin kurduğun yeni sistemde nasıl etki etti onu merak ettim dostum,olumlu etkisi oldumu yoksa pekde birşey fark etmedimi?
  • quote:

kontrolsuz_guc Tarih 14 Aralık 2008; 2:42:32

kontrolsuz_guc kardeşim,zapatero dostumuz yamaha ile ilgili söylenecekleri söylemiş,anladığım kadarı ile yamaha bu anlamda size uygun gelmedi.onkyo 805 yada 806 wharfadale evo serisi ile beraber sizin istediğiniz lezzette sound yakalamanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum...tabi eğer bahsttiğiniz gibi maliyet olarak 3-5 bin arasına çıkabilirseniz...denon için ise söylenebilecek 1909 da bayağı dolu bir cihaz,yeni nesil ses formatlarını destekliyor ve hatta 1080p upscalling yeteneğide var,ama tr fiyatı yüksek gibi yani biraz daha fazla vererek onkyo 805 almak daha mantıklı olur gibime geliyor.

• Sevgili tamerege, yorumun için teşekkürler.
    Ancak denon 1909 ile onkyo 805 arasında baya bir fark var.

http://www.toppopelektronik.com/default.asp?islem=urun&urun=358 Denon 1909 - Yaklaşık 1855 YTL
    http://www.toppopelektronik.com/default.asp?islem=urun&urun=255 Onkyo 805 - Yaklaşık 3186 YTL
    Yaklaşık fark 1300 YTL

• pardon ya,özür dilerim.dolar euro artışını hep unutuyorum,en son forumda bir arkadaş 2700 e aldı gibi aklımda kalmıştı o yüzden böyle yazdım ama arada çok fark var hakkaten.denon a yakın rakamda onkyo 606 var ama 6 serisinden daha önce kullandığım ve pekde hoşlanmadığım için denon daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.zira kendi gözlemlerimden onkyo da 8 serisinin altındaki modelleri çok başarılı bulmuyor ve maddi olarakta muadillerinden pahalı olduklarını düşünüyorum.o kategoride yamahalar daha başarılı kanımca yani özellik/fiyat anlamında. ama onkyonun 8 li serilerinin verilen her kuruşu hak ettiğini düşünüyorum naçizane...
  • az önce yazdığım olaya en iyi örnek galiba altan arkadaşımız olabilir,yamaha 663 avr si varken üst seviye olarakta onkyo 876 almış.ne yalan söyleyeyim kıskanmadım desem yalan...
    bu arada yeni avr side altan arkadaşımıza hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde zevkle kullansın inşallah
    yılbaşı için aldık piyango biletimizi bellimi olur,ya çıkarsa
  • @tamerege

Tv sehpasını nerden aldınız acaba ? Fiyatı ne kadardı ? Tşkler.
  • quote:

duncan21 Tarih 15 Aralık 2008; 0:00:29
    @tamerege

valla dostum onu taaaa evlendiğim zaman aldımki bu 5 sene önceye tekabül ediyor,fiyatını hatırlamıyorum,zira salon takımı hepsi beraberdi,tekde almadım anlayacağın.ama şimdi alacak olsam daha alçak ve geniş bir model tercih ederdim(iki frontun arasını biraz daha açmak için)...
  • quote:

yılbaşı için aldık piyango biletimizi bellimi olur,ya çıkarsa

aynen
  • quote:

quote:

duncan21 Tarih 15 Aralık 2008; 0:00:29
    @tamerege

valla dostum onu taaaa evlendiğim zaman aldımki bu 5 sene önceye tekabül ediyor,fiyatını hatırlamıyorum,zira salon takımı hepsi beraberdi,tekde almadım anlayacağın.ama şimdi alacak olsam daha alçak ve geniş bir model tercih ederdim(iki frontun arasını biraz daha açmak için)...

Tşkler , centerı ve amfiyi rahatça saklamış o bakımdan çok hoşuma gitti. Biraz daha alçak olsa süper olurmuş cidden

• quote:

kürşad cım, ATA@ profil mevzusunu cevapladı,yani pratikte 2.0 olması bana ne kazandırır diye düşünüyordum.mermer,granit topiğini okudum dostum,ondan ziyade ben senin kurduğun yeni sistemde nasıl etki etti onu merak ettim dostum,olumlu etkisi oldumu yoksa pekde birşey fark etmedimi?

Mantar ile mermeri aynı anda kullanmaya başladığım için mantarın sisteme katkısını irdeleyemem tamerim,
    Ancak ilgili topikte faydası anlatılmış, kullanmanda fayda var derim...
  • quote:

Denon cephesinde 2309 ya de 2809 değerlendirilmeli derim,
    AVR + Frontlar için maksimum bütçe nedir?

• quote:

Denon cephesinde 2309 ya de 2809 değerlendirilmeli derim,
    AVR + Frontlar için maksimum bütçe nedir?

Bütçe 3-4e kadar çıkabilir.
  • Eğer 4000 ytl bütçe ayırabiliyorsanız en az parayı AVR'ye verin.. İster 1500 ytl civarına Onkyo 606, ister 1600-1700 arasına Denon 1909 alın.. Artan parayı ise hoparlöre yatırın..

Hatta sub bile almayın tamamen hoparlöre yoğunlaşın.. İlerde 200-300$ aralığında bir sub alabilirsiniz ama basları frontlara yönlendirip subsız epey doyurucu bir performans bile alabilirsiniz..

Bence olabildiğince yüksek bir bütçeyi hoparlöre yatırın.. Hoparlörde de frontlara yatırın.. Bir ara Tannoy mx serisi 50ytl fiyatla satılıyordu.. Eğer öyle yaparsanız center ve front için 2500ytl'ye yakın bir fiyat kalır ki bence bu paraya süper hoparlörler alabilirsiniz..

Front tavsiyesi ise tamamen kulak zevkinize bağlı.. ama ben birkaç alternatif yazayım.. Mesela Dali İkon serisi düşünebilirsiniz.. İkon serisinden 6yı öneririm ben.. Ayrıca benim imzamda olan frontlarıda düşünebilirsiniz..

• Şimdilik sadece front almayı düşünüyorum.
    Ikon serisinin fiyatlarını bilmiyorum, nasıldır suite ile karşılaştırırsanız?
    Bu arada stereo hoparlörünüz de yakıyor
  • quote:

Şimdilik sadece front almayı düşünüyorum.
    Ikon serisinin fiyatlarını bilmiyorum, nasıldır suite ile karşılaştırırsanız?
    Bu arada stereo hoparlörünüz de yakıyor

Dali neden ? Dinledinizdemi karar verdiniz yoksa tavsiyemidir? Bence bir kaç zıt karakterli hoparlör dinleyin. Bu işe temiz 1 ay vakit ayırın ondan sonra Dali mi alacaksınız ne alacaksınız karar verirsiniz. Bütçenizin çoğunu frontlara ayıracaksanız stereo ağırlıklı bir şey düşüneceksinz diye mi algılamalıyım?
  • Dali neden? Çünkü okuduğum incelemelerde bana uygun bir hoparlör gibi geldi.
    Daha önce de belirttim, dinleme imkanım yok. Anadoluda bu tarz yerler ne yazık ki bulunmuyor.
    Soft dome olması da hoşuma gitti. Araç sistemleriyle ilgili tecrübelerime dayanarak seçim yaptım, bileşenleri iyi gibi. (araç sistemimde de soft dome tweeter hoşuma gittiğinden o tarz ürün kullanıyorum)
    Dinleyenler de memnun mu diye merak ediyorum, karakteri yazılarla belli olmuyor elbette ama yorumlar belli bir fikir verebilir diye düşünüyorum.
    Stereo bence daha önemli, bir şekilde uydu hoparlör alıp memnun kalacağımı düşünüyorum. İleride imkanım olursa stereo bir amfi ile de sürebilirim elbette ama şuan için zor
    Yanlış karar vermemek adına dali ile ilgili tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorumhttp://forum.donanimhaber.com/m_28460314/tm.htm
    Teşekkürler.

Not: Daha önceleri kendi yaptığım kabinlerle amatörce uğraştım epeyce, sonra da araç sistemlerine merak saldım, bakarsınız ev sistemlerine temelli geçiş yaparım, belli olmaz

• İkon öneririm.. Suite'den daha iyi..
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.