Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hakansolak Tarih 11 Aralık 2008; 21:37:31
    aslinda resimli bir 9.6 albumu yapmak lazim arkadaslar

nasıl yapalım,detay verirsen seviniriz hakanım
  • Arkadaşlar yakında nasipse plazmamı alıyorum.
    Bütçeyi daha ayarlamadım ama isteğimi söylesem sanırım yardımcı olabilirsiniz.
    Kiracı olarak apartman dairesinde kaldığım için sesin çok olmasını istemiyorum ama hem bluray'deki ses özelliklerini karşılayacak hem de az da olsa bas seviyesi yeterli olan bir sistem kurmak istiyorum.
    Hangi ses formatları gereklidir, hangileri gereksizdir bilmiyorum. İlk sayfaya baktım ama çok da anlayamadım. Elektronik mühendisi olarak utandım kendimden
    (daha önce creative 5+1 kullanmıştım ve ses seviyesi yeterli olsa da derin bas yoktu sistemde, o sebeple beğenmeyip sattım)
    Ne kadar bütçe o kadar sistem olur genelde, illa bir bütçe belirtmek gerekirse 2-3bin gibi diyebilirim, çok gerekliyse arttırılabilir ama çok para da bağlamak istemiyorum açıkçası.
    Teşekkürler.

• birimiz bir opic acacak tamer abi hepimizde evlerimizdeki 9.6 lari fotolicaz sonrada netten dunyadaki 9.6 uygulamalarini ekleyip tartisicaz yaw .kim ne ile kullanmis kombiine etmis filan gibisinden
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    aslinda resimli bir 9.6 albumu yapmak lazim arkadaslar

İlk birkaç fotoğraf benden olsun ozaman...

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

Arkadaşlar yakında nasipse plazmamı alıyorum.
    Bütçeyi daha ayarlamadım ama isteğimi söylesem sanırım yardımcı olabilirsiniz.
    Kiracı olarak apartman dairesinde kaldığım için sesin çok olmasını istemiyorum ama hem bluray'deki ses özelliklerini karşılayacak hem de az da olsa bas seviyesi yeterli olan bir sistem kurmak istiyorum.
    Hangi ses formatları gereklidir, hangileri gereksizdir bilmiyorum. İlk sayfaya baktım ama çok da anlayamadım. Elektronik mühendisi olarak utandım kendimden
    (daha önce creative 5+1 kullanmıştım ve ses seviyesi yeterli olsa da derin bas yoktu sistemde, o sebeple beğenmeyip sattım)
    Ne kadar bütçe o kadar sistem olur genelde, illa bir bütçe belirtmek gerekirse 2-3bin gibi diyebilirim, çok gerekliyse arttırılabilir ama çok para da bağlamak istemiyorum açıkçası.
    Teşekkürler.

Bahsettiğin bütçe için Yamaha RX-V663 ve Wharfedale Diamond 9 Serisinden oluşan bir sistem değerlendirilebilir...

• Harman Kardon 255 nasıldır? Tüm codecler varmıdır üzerinde?
    Bir de 1080p upscale var mıdır?

Wharfedale 9.5 veya 9.6 aldım diyelim önlere, arka ve yanları ilerde alırım diye düşünüyorum, ama uydu hoparlörlere ayak bulabilir miyim, özellikle arka hoparlörlere?
    Koltukların altında kalmasını istemiyorum seviye olarak.
    Ayrıca fiyatları nasıldır Wharfedalelerin?
    9.6 alınca sub ihtiyacı da olur mu yoksa yeterli gelir mi bas seviyesi, ne dersiniz?

Sanırım yamaha da 5.1 sesi 7.1 e yayamıyor denilmişti bu topikte, tam hatırlayamıyorum nerede okuduğumu, oldukça fazla şey yazılıp çizilmiş

Bu arada bilgiler için teşekkür

• kürşad stereo sistem güzel olmuş dostum tekrar güle güle kullan
  • quote:

kontrolsuz_guc Tarih 12 Aralık 2008; 17:45:54
    Harman Kardon 255 nasıldır? Tüm codecler varmıdır üzerinde?

Wharfedale 9.5 veya 9.6 aldım diyelim önlere, arka ve yanları ilerde alırım diye düşünüyorum, ama uydu hoparlörlere ayak bulabilir miyim, özellikle arka hoparlörlere?
    9.6 alınca sub ihtiyacı da olur mu yoksa yeterli gelir mi bas seviyesi, ne dersiniz?

Sanırım yamaha da 5.1 sesi 7.1 e yayamıyor denilmişti bu topikte, tam hatırlayamıyorum nerede okuduğumu, oldukça fazla şey yazılıp çizilmiş

255 genelde beğenilen yeni ses formatlarını bünyesinde barındıran bir cihaz,ama önemli olan fiyat.o sınıfta şu an 663 yamaha fiyat olarak en uygun cihaz gibi hali hazırda(610 euro+kdv top pop ta fakat tlf açarsan daha iyi fiyat alınablir)...
    9.6 gerçekten çok iyi bir hoparlör,sinema izlerken hele apartmanda oturuyorsan bass açısından yeterde artar.fakat 9.6 yı gerçekten güçlü bir avr ile beslemek gerekiyor.ben 663 ile beraber kullanıyorum ama bazen 663 ün bu hoparlöre yetmediğini düşünüyorum.9.5 bu anlamda daha iyi olur gibi 663 yada o seviyede başka bir avr ile.
    663 5.1 sesi 7.1 e çeviremiyor deniyor,ben bilmiyorum zira şu an bi-amping özelliğini kullandığım için avr yi 7.1 kullanamıyorum,onun için bunu deneme şansım şu an yok...

• kürşad cım ben dikkat etmedim ama benim hanım görünce söyledi 9.6 ların altındaki beyaz granit hoş durmuyor diye.valla benide şaşırttı genelde pek bu konularla ilgili yorum yapmazdı ama,sonra bende bakınca biraz hak verdim dostum...
    ya bu bdplyer lardaki profil 2.0 ile önceki 1.1 arasında ne farklar var,açıklarsan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    255 genelde beğenilen yeni ses formatlarını bünyesinde barındıran bir cihaz,ama önemli olan fiyat.o sınıfta şu an 663 yamaha fiyat olarak en uygun cihaz gibi hali hazırda(610 euro+kdv top pop ta fakat tlf açarsan daha iyi fiyat alınablir)...
    9.6 gerçekten çok iyi bir hoparlör,sinema izlerken hele apartmanda oturuyorsan bass açısından yeterde artar.fakat 9.6 yı gerçekten güçlü bir avr ile beslemek gerekiyor.ben 663 ile beraber kullanıyorum ama bazen 663 ün bu hoparlöre yetmediğini düşünüyorum.9.5 bu anlamda daha iyi olur gibi 663 yada o seviyede başka bir avr ile.
    663 5.1 sesi 7.1 e çeviremiyor deniyor,ben bilmiyorum zira şu an bi-amping özelliğini kullandığım için avr yi 7.1 kullanamıyorum,onun için bunu deneme şansım şu an yok...

Fiyatları birbirine yakın sanırım 255 ile 663ün, gerçi yamahada kampanya var sanırım.
    663 ile 255 arasında fark yoksa verilmez tabi o para da, harman kardon hep kaliteli ses konusunda iyi diye duyuyorum. araç ses sistemleri ile ilgilendiğim için ne h/k ne de yamaha dinledim gerçi

(Yamaha 663) 1.889,42 YTL kampanyalı 1.662,69 YTL
    (Harman Kardon 255) 1.975,75 YTL

•  YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

benim sistemide tekrar koyalım topiğimize o zaman,ortam şenlensin dimi,çoktandır kimseler foto koymuyordu zaten...
  • Çok güzel duruyor sistemin
    Sehpa siyah olsaymış 10 numaraymış
    9.5 numara olmuş ama
  • aslında rengi daha koyu fakat flaş patlayınca renk daha açık gözüküyor.aslında alırken 9.6 ların ona yakın bir rengi vardı (rosewood) ama siyah herşeyle uyumlu olur diye siyah aldım
  • eyva bea resimlere bakin super vallahi kursat agabey son sekil olarak eski sekle fark atmis simdiki vaziyet hakkat super..
  • alemsin hakanım aleeeeem
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

Harman Kardon 255 nasıldır? Tüm codecler varmıdır üzerinde?

H/K 255'in what hi-fi yorumunu biraz incelemiştim, çok beğenmemiş editör,
    Yine de bu çok bir şey ifade etmeyebilir, kullanıcı yorumlarını incelemek lazım..
    Yeni nesil ses formatlarına ait çözücüler mevcut, 1080p upscale yeteneği de var,
    Yine o fiyata Yamaha RX-V863 değerlendirilmeli derim ya da Onkyo TX-SR706...

Front olarak tercih Wharfedale Diamond 9.6 yana olmalı bence,
    Rear'lar 9.1 olabilir...
    Sehpa ayakları için aşağıya attığım linki incele,
    Beğeneceksin...
    Link: Sonorous SP100

Surround sistemlerin en önemli bileşenidir subwoofer,
    Bu sebeple bütçenin AV Receiver'dan sonraki en büyük dilimi ona ayrılmalıdır diye düşünüyorum,
    Yani subwoofer'sız bir suuround sistem eksik kalır...

Yamaha RX-V663, hdmi üzerinden çözülmeden gönderilen 5.1 DTS-HD MA ses verisini çözdükten sonra,
    7.1'e matrixliyemiyor şeklinde bir sorun belirtmiş ecnebi kullanıcıları,
    Orjinal 7.1 ya da player içinde çözülmüş 5.1 veri için sorun yokmuş,
    Yine de deneyip teyid etmek lazım...

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    kürşad stereo sistem güzel olmuş dostum tekrar güle güle kullan

kürşad cım ben dikkat etmedim ama benim hanım görünce söyledi 9.6 ların altındaki beyaz granit hoş durmuyor diye.valla benide şaşırttı genelde pek bu konularla ilgili yorum yapmazdı ama,sonra bende bakınca biraz hak verdim dostum ...
    ya bu bdplyer lardaki profil 2.0 ile önceki 1.1 arasında ne farklar var,açıklarsan sevinirim

Teşekkür ederim tamerim,
    Senin sistemin de hoş duruyor, iyi günlerde olsun...

Kullandığım altlıklar 3 cm. kalınlığında mermer,
    Onların altında da mantar var...
    Renkleri konusunda, ben çok hoşlanıyorum şahsen,
    Tabii zevk meselesi

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

quote:

bu bdplyer lardaki profil 2.0 ile önceki 1.1 arasında ne farklar var,açıklarsan sevinirim

Profillere ait gereklilikleri ilk sayfaya koydum,
    Oradan inceleyebilirsin,
    Selamlar...[simage][/simage]

• quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    eyva bea resimlere bakin super vallahi kursat agabey son sekil olarak eski sekle fark atmis simdiki vaziyet hakkat super..

Teşekkür ederim hakanım,
    O senin kalbinin güzelliği, yoksa öyle ahım şahım bir sistem değil,
    Öperim gözlerinden...
  • Bu arada PS3'ün kullanma kılavuzu için bir link vereyim,
    Çok kullanışlı, benim çok hoşuma gitti şahsen...

PLAYSTATION®3 System Software2.50User's Guide
  • Peki bu yamahanın siyah olanları var mıdır?
    663 ile 863 arasında ne gibi farklar vardır? 663'ün yetersiz olduğu bir nokta var mıdır?
    Bir de 663de upscaling var mıdır, varsa ne kadar başarılı?

Ayrıca ekleme yapayım, SQ tadında mıdır bu yamahalar, doğal verebiliyor mu sesi yoksa baslar tizler abartı mı?
    Ben SQ tadında stereo performansı da bekliyorum açıkçası avr den, eğer yamaha uygun değilse hangisi uygundur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 13 Aralık 2008; 0:56:59 >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.