Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.090
Cevap
140
Favori
169.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sırf KVM Switch yüzünden MPG 321URX yerine MAG 321UPX aldığım için biraz pişmanım açıkçası (321URX stokta yoktu). Geçenlerde Mac Mini aldım, klavye ve fareyi paylaştırma ihtiyacı doğdu. KVM Switch'i de ayrıca sipariş ettim. Zaten piyasada 4K/240 Hz görüntü verebilen bir cihaz da yok şu an. Sadece USB'leri kullanacağım, HDMI geçişi yine monitör üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 22 Kasım 2024; 17:21:21 >
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Yok hocam denemedim. Deneyip sonucu yazayim tesekkurler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • monoblaine kullanıcısına yanıt

Ben de şuan ki monitörüm de harici UGREEN KVM Switch kullanıyorum ama bu kablo karmaşasından bıktım açıkcası. O yüzden Type C ve KVM Switch monitör alırsam en az 2 cihaz ve 3 kablo olmayacak masada.

• Violet Dawn kullanıcısına yanıt
    Amazondan aldim.

Ozellikle oyun ve 2160p icerik icin bu monitoru secmistim.

Ekran kartim 4080 o nedenle 2k ve 4k icerikte sikinti (simdilik) yasamayacagimi dusunmustum.

2160p icerikte ozellikte hdr filmlerimi de arasira izlerim dusuncesi de satin almamdaki motivasyonlardan biriydi.

Ancak yaklasik 4-5 saattir denemedigim custom ayar kalmadi. Yok olmuyor. Ozellikle 4k da (hdr dan bagimsiz) parlaklik kesinlikle yetersiz.

Isin icine hdr girince daha da kotu oluyor. Hdr in ayarlari ile de oynadim. Yok kesin olarak iade edecegim.

4k icerik icin alacak arkadaslara bu monitoru onermiyorum. Diger qd oled lerde durum nedir bilemiyorum. Ama kendi acimdan gonul rahatligi ile soyleyibilirim ki 4. Ve hatta 5.nesil qd oled lere beklemekte ciddi menfaat var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim hocam olmuyor. Tam olarak Mac ile windows arasında şöyle bir durum var.

Windows pc de 4k montiör bağlayıp, çözünürlüğü 3840x2160 (4k) yaptığınızda yazılar küçülüyor ancak ölçeklendirme yaparak (150% veya 175% gibi) durumu hallediyorsunuz. 4k ya zoom yapıyor gibi kısacası.

Ancak Mac de böyle bir seçenek yok. 3830x2160 (4k) yaptığınızda ölçeklendirme yapamıyorsunuz bunun üstüne. Tek tek kullanacağınız uygulamaların metin ayarlarını vs değiştirmeniz gerekiyor o da çok verimli olmuyor. Native 4k yaptığınızda da ekranı 80-90cm mesafeden kullanabilmeniz mümkün değil herşey ufacık gözüküyor.

Ancak windows pc de teknik olarak 4k ya 150% zoom yapmak aslında görüntüyü 2k ya downscale ediyor olabilir belki de bunu teknik olarak daha fazla bilgisi olan arkadaşlar cevaplayacaktır.

• Windows, görüntüyü vektör tabanlı işliyor hocam. Bu nedenle standart vektörel arayüz öğeleri (metinler, simgeler, düğmeler, vs.) ne kadar büyürlerse büyüsünler kalite kaybına uğramaz. 4K çözünürlüğü %150 ölçeklendirdiğinizde 2560x1440 çözünürlüğünde bir çalışma alanına sahip oluyorsunuz ama piksel yoğunluğu 4K'dakiyle aynı kalıyor. Daha doğrusu Windows 1 piksellik bir görüntüyü oluşturmak için 1,5 piksel kullanıyor. Toplam piksel sayısı hâlâ 3840x2160 tane. Bu sayede görüntü 1440p'dekine göre daha net ve keskindir. Web sitelerindeki görsellere de ölceklendirme kaynaklı pikselleşmenin önüne geçmek için çeşitli filtreler uygulanıyor.

Bu arada macOS'te de benzer bir ölçeklendirme vardı diye hatırlıyordum. 4K'yı ölçeklendirememesine şaşırdım biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akelei kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkürler. Ben hiç oled tv ekranına bakmadıgım ıcın cok hıssetmem muhtemelen. su an kullandıgım monıtorde 250 nits civarında zaten benzer bi nits olur benım ıcın. Ama monıtorlere de 800 1000 nits ler gelebilirse harika olur tabi

• Violet Dawn kullanıcısına yanıt
    Ozellikle 4k 10 bit hdr media içeriklerde karanlık sahnelerde detayların %80 ini kayboluyor.

Tft centralden tutunda rtings e, reddit ten avforums a yayımlanmış ayarlardan denemediğim kalmadı.

Yok olmuyor. Burn in süreci sonunda da düzelecek gibi görünmüyor.

Ben çok karanlık filmlerde veya oyunlarda G6 oledde sırasıyla şunları deniyorum:

1. peak brightnessı ortaya çekiyorum. Genelde çözüyor karanlık sorununu.
    2. contrast enhancerı low yapıyorum. high yapılmamalı renkleri çok bozuyor. 1. adım medium bırakıp bunu low yapınca çözülür muhtemelen karanlık detay sorunu.
    3. HDR tone mapping active yapıyorum. Bu da renkleri bir nebze bozuyor gibi geldi bana. Ama artık detay görememe sorunu tamamen çözülmüş oluyor bu adıma geldiyseniz.

G8 oledin arayüzü farklı olacaktır akıllı TV olduğundan. Benzer ayarlar vardır ama illa ki.

Her şeyi denediyseniz bunları da denemişsinizdir aslında. Ama bir ihtimal denemediyseniz diye yazdım.

• [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    O kadar çok ayar denedim ki hatırlamıyorum hocam.

Biraz ara verdim. Biraz gözlerim dinlensin önerdiğiniz ayarları deneyeceğim. Sonucu sizi etiketleyerek yazarım. Teşekkür ederim.

• macOS, 4K'dan düşük bir çözünürlük seçseniz bile çözünürlüğü 4K'ya göre otomatik olarak ölçekliyormuş zaten. Yani Windows'taki gibi ölçek seçmenize gerek yok.

• iyi aksamlar iyi forumlar. fps oyunlari icin xl2566k urununden upgrade yapabilecegim maximum 40bin lira butce ile hangi modeli alabilirim? 240hz 360hz 4k veya 2k benim icin onemli degil. en smooth-quality urunu ariyorum.

Evet hocam, masaüstü parlaklığı daha iyi ama film ve HDR oyun tüketiminde Oled Tv'lerin yanında gerçekten çok vasat. TV olarak benim Lg G1 ve Lg C2'mden bile çok daha kötü ki, LG G4 gibi bir tv deneyimlemiş olsak ne yapardık bilemiyorum.

Yukarda da parlaklık değerlerini paylaştım zaten 400 nitlere çıkıyor ancak pik parlaklık. Bu değer ile nasıl HDR 1000 sertifikası alabiliyorlar onu da anlayabilmiş değilim. 42 inç Tv'lere döneceğim ben de 2025 modeller bir duyurulsun bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 23 Kasım 2024; 12:21:30 >
  • hhardstyle kullanıcısına yanıt

Fps oyunu oynuyorsun sanırım, itopyada gigabyte 27" oled 30 bin liraydı.

• Curimo kullanıcısına yanıt

Aaa oyunlar kesinlikle 42" altında oynanmamalı. Monitörler bu tür oyunlar için küçük kalıyor hem dediğiniz gibi oled monitörler verilen paraya değmeyecek rezalette.

• Dediğiniz mantıklı geldi. C4 42 var mı diye baktım da satışta gözükmüyor umarım c5 42'ler gelir ülkeye.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

hocam aorus modelinden bahsediyorsunuz sanirim o kampanyayi maalesef kacirdim. tekrar mevcut fiyattan alabilirim. birkac sorum olacak aslinda 4:3 gibi cozunurlukleri oled ile nasil uyarlayabilirim ozellikle cs2 icin. bu konuda hicbir fikrim yok. ayrica xl2566k kullaniyorum fps icin dyac ile beraber kusursuz bir motion clarity sagliyor. oled ile bunun ucuna yakalassam bile yeterli. upgrade sayilir mi competitive fps konusunda bilemedim. kafamda birkac model var aslinda msi 271qpx - aw2725df ve Gigabyte AORUS FO27Q3. onerileri bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhardstyle -- 24 Kasım 2024; 15:40:36 >
  • Samsung G6 Oled monitörümde coil whine çıktığı için iade ettim.
    7800x3d 4080 için ya Asus'un 240 Hz OLED'ini alacağım ya da 360 Hz Gigabyte'ı ya da Asus'u bekleyeceğim. Tavsiyeleriniz nedir?
    Normalde CoD, BF oynuyorum ama hikayeli oyunları da seviyorum.

• Öncelikle gerek buradan gerekse özelden bana ulaşıp yol gösteren tüm forum dostlarıma teşekkür ederim. Bu monitör macerasında bana bilmediğim birçok şeyi öğrettiniz sizlere minnettarım.

Gelelim g80sd oled ile 3 günlük macerama, arkadaşlarımın bana önerdiği tüm metodları, tüm kalıp ayarları, tüm şablonları denedim. ama maalesef 4k daki sıkıntılar aynen devam ediyor. Yapmış olduğum ayarlar ile en fazla %8-%10 luk bir iyileşme sağlayabildim.

En son rdr2 yi 4k da oynarken birden monitör kendi kendine gitti. Restart attığımda ise fotoğrafını yüklediğim durum ile karşılaştım.

KAblo ve/veya ekran kartı hatasını elemek için eski monitörüme taktığımda ise hiçbir sorun olmadığını gördüm.

Bu bardağı taşıran son damla oldu. Güzelce paketledim. Ne olur ne olmaz diyerek paketleme videosu çektim. Amazon iadesi oluşturdum. Kolay gelsin in gelmesini bekliyorum.

Özetle bu monitör ile maceram tam bir hüsran oldu.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

• Oled g80sd kullanıcıları, renk kalibrasyonu hangi araçla yapıyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.