Şimdi Ara

YENİ NESİL MMORPG OYUNLARIN TUTMAMASININ SEBEBİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-karakter kendi otomatik koşuyor
    2- savaşmayi otomatik yapiyor
    3-skillere otomatik basiyor

Peki size soruyorum, biz ne yapıyoruz? Video izler gibi oturup izliyorum.

Knight online, metin2, silkroad oyunlarının tutmasinin sebebi budur. Autoplay özelliği olan 1 oyun bile tutmamistir. Ama hala israrla yeni nesil MMOları autoplay yapmaya devam ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlışsın.Tutmamasının sebebi artık tüm MMOların P2W olması.O üç maddenin olmadığı mmorpgler var ama kimse parayı basan adamın gariban çalışkan oyuncuyu ezdiği oyunları oynamak istemiyor.MOBA Fortnite Apex League bu yüzden tuttular.Knight Metin 2 Silkroad sadece Türkiye de tutmuş oyunlar ki onlarda şu an P2W.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Hah bu özellikten bir tek ben nefret etmiyormuşum demek ki.Legend online vs bunun gibi oyunların hepsini denedim ve hepsinde auto play var.Biz gerizekalı mıyız acaba onu sorguladım.Göreve kadar herşeyi cihaz yapıyor biz video izler gibi izliyoruz ve sçeeneklere tıklıyoruz.Böyle saçma şey olur mu?

Öncelikle MMORPG türü ne bitti demek yanlış olur. Tabii populerligi azaldı kabul ediyorum. Bunu en büyük, en baştaki sebebi ise insanların ayırdıgı, ayırabilecegi zaman. Şimdi şöyle bir örneklendireyim;

Eskiden bi herhangi bir mmorpg türüne yıllarımızı verebiliyorduk, bundan evet keyif aldıgımı gibi çok ama çok can sıkan durumlarda vardı fakat o can sıkan durumlar oldugunda hırslanıp yola devam ediyorduk çünki başka alternatif yoktu ! Önce bunu bi kabullenin. Başka bir alternatif yoktu ! Şimdi ise adam bmmorpg giriyor örnegin Archeage. Biraz oynuyor ilk pvp de yenikiyor buyuk bi farkla, ulan boyle oyunun ben deyip aglayıp çıkıyor. Ve lol,pubg,csgo gibi bi el atıp kapatabilecegi oyunlara yöneliyor. Fazla zaman harcamasına gerek yok. Ac oyna sıkıldın kapat. Eskisi gibi ulan levelde geri kaldım itemlerim eksik demiyor.

Bu tabiii çok uzar anlatırsam. Diger bi sebebide yazıp sıkmadan bırakacagım.

2. Sebep ise tamamen kitle ile alakalı. Mmorpg türünde bölgeler önemlidir.

Ruslar manyaktır, pvpde iyidirler zerg olabilirler

Asia tarafı hardcore oynar grind sever kapatır kendini saatlerce grind yapar iyi toplanırlar zerg olurlar.

NA daha sakindir zevk almaya bakar yavaş oynar pek olayın derinine girmez önemsemez keyif almaya bakar.

EU ise aglaktır. Çok net aglaktır. Ulan bu cok zor bu çok böyle şöyle diye aglar. Tek yer aglar tek atar aglar kasar aglar kasamaz aglar daha neler neler. Karsıda adamlar zerg olur zerg oldular diye aglar. Oysa toplanmak o kadar adamı toplayabilmek zaten oyunculuktur.

Şimdi bir mmorpg çıktıgında zaten en son EU gelir. Neden ? Cünki memnun etmek cok zor. Önce kendi pazarlarında açılıyor genelliklede asya pazarında sonra gelirse bu tarafa. Peki aynı versiyonumu geliyor ? Tabiiki hayır. Oyun degişiyor. Kolaylaştırılıyor bölgeye hitap etmeye çalışılıyor.

Yapımcılar artık herseyi çok kolaylaştırdı. Artık sürekli güncellemeler dengelemeler oto şeyler falan derken oyuncuyu oyunda tutamıyosun adam 2 haftada end game geliyor napacaz şimdi deyip bırakıyor. Dedigim gibi sebepleri çok uzun. Belki bi ara bu konuya özel olarak deginirim.

Biz yıllardır Lineage 2 oynuyoruz. Classic 1x deyiz şuanda. Sitede dünyanın en zor oyunu yazıyor :) 5 aydır daha yeni 58 oldum. Max level 80. Bi mobda şuan yüzde 0.01 atlıyor. Ölünce direk %4 gidiyor buna 45 50 dakikan boşa gitti demek. Evet aşırı hard core, zaten kitle RU - NA - JP artık. EU ya server bile açmadılar tutmuyor çünki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.