Şimdi Ara

Yeni nesil,iş hayatı,patronlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
5
Favori
9.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drysdale

    Popüler konularda konuşulan siyasete bakınca da, güzel ülkemde her şey yolunda ama biz fark edemiyoruz galiba diyor insan :)



    Hatta durum öyle bir hal almış ki akaryakıta ödenen %100 üzeri vergi için güzelleme yapılıyor, %50 vergi alıyor devlet diyen var. Elektrik için kayıp kaçak bedelinde bile dava açılamıyor, şikayet unsuru olarak bile yer almıyor, içinde yaşanılabilir bir evin kirası 1000 tl oluyor en az. ama yine de rezil bir asgari ücret reva görülüyor rezil patronlar tarafından. Uzun çalışma saatlerini işin içine katmıyorum bile.

    hocam insanları uyuşturmuşlar, türkiye gelince görüyorum, tv ,yok dizi,yok acun,futbol. insanlar düşünmez halde.

    arada gaz veriliyor, 3-5 çocuk, fabrika,madenlere köle, orduya asker lazım.

    çünkü bunlar azalırsa,zenginin rahatı bozulur, insanlar düşünmemeye alıştırmışlar!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph


    quote:

    Orijinalden alıntı: good16

    Az bilen adamların kapitalizm karşıtı olmasında şaşırtıcı bir şey yok da

    Önce baltık ülkelerine sosyalist deyip

    Kapitalizme bir dolu sövüp

    G.Kore örneği vermek

    çelişkilerin en büyüklerinden biri olsa gerek.

    Bırakın hocam ülkenin %90'ında "devlete kapak at rahatsın" mantığı var. Böyle bir yere gelemeyiz. Siz çok iyisiniz ama sistem sizi asgari ücretle çalıştırıyor değil mi? İddia ediyorum asgari ücretle çalışan vasıfsızların %90'ı onu bile haketmiyor.

    Birkaç satır daha yazmıştım ama linç edilmek istemediğim için sildim.
    Bir de kapitalizmi savununca tayyipçi falan oluyorsun en komiği

    yaşın kaç bilmiyorum ama insanın yaşı ileri gittikçe devlete kapağı atmak çok cazip geliyor. tabii benim yeteneğim var sanatçı olacağım, iyi bir mühendis olacağım, ya da tıp okuyup doktor olacağım diyorsan ayrı mesele. Ama ülkenin çoğu dandirik dundirik bölüm okuyor sonunda özel sektörde köpek gibi çalışacağıma devlette çalışırım diyorlar.




  • Geçen ay görüşmek için çağırdılar. Gittim görüşme çok güzel geçti. Biz dedi 7/24 hizmet veriyoruz mesai yok dedi bizde. Nasıl yani dedim işim bitti eve geldim telefonum çaldı işe çağırdınız bunun karşılığında herangi bir ücret alıcakmıyım dedim. Yok dedi. Eşşek arıyosunuz ozaman dedim kalktım geldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: withyou..

    Geçen ay görüşmek için çağırdılar. Gittim görüşme çok güzel geçti. Biz dedi 7/24 hizmet veriyoruz mesai yok dedi bizde. Nasıl yani dedim işim bitti eve geldim telefonum çaldı işe çağırdınız bunun karşılığında herangi bir ücret alıcakmıyım dedim. Yok dedi. Eşşek arıyosunuz ozaman dedim kalktım geldim.

    çok iyi demişsiniz hocam.

    resmen kan emiciler!!
  • Öyle deme.Batı bizi kıskanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Son zamanlarda bu içeriği sürekli atma ihtiyacı hissediyorum.

    For work-life balance, the Dutch scored 9.3 out of a possible 10, whereas the Danes, now ranked second, scored nine. Of the 35 OECD countries measured in the survey, Turkey’s work-life balance was the worst(Türkiye'nin çalışma hayatı dengesi sıfır puanla en kötüsüydü), rated as zero, while Mexico only scored slightly better with 0.8.
    https://www.weforum.org/agenda/2018/02/the-dutch-have-the-best-work-life-balance-here-s-why/
    http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/work-life-balance/

    Kimse şuna yorum bile yazmamış. "Türkiye'de iş çok, beğenmiyorlar." diyenlerin suratına fırlatmak lazım şu istatistikleri. Meksika gibi bir ülkeyle aynı kefedeyiz, hala iş beğenmediğimiz söyleniyor.

    Neyse ki gençlerden umutluyum. Bu konuda haklarını daha çok arıyorlar. Biz yine bu kötü şartlarda çalışırız muhtemelen ama bizden sonraki nesil rahatlar kafa yapısı değiştikçe.

    Hep diyorum haftada 45 saat çalışma bile fazla iken zorunlu olmayan ama mecburi mesailerle bu çalışma süresi 60 saate kadar çıkabiliyor ki bir kısmı bu fazla mesaiyi ödemiyor bile. Yolda geçen süreler vs. de var ve bu durum mesai süresinden zaten sayılmıyor. Hafta içi işe git, iş yap, işten gel, yemek ye, duş al ve yat şeklinde bir çalışma stili oluyor adeta. Bir de cumartesi çalıştıranlar da var :) Cumartesi çalışmak istemeyince de tembel olunuyor.

    Nüfus da işsizlik de fazla. Çalışma saati süresini 40 saate kadar çekebiliriz. İyi bir denetimle fazla mesai olayını da çözersek 10 kişi istihdam edilen yerde 1 kişi daha istihdam edilmesi zorunluluğu ortaya çıkar; işsizlik düşer. Devlet de bir zahmet işçi üzerinden aldığı sigorta vs. primini azıcık kıssın. Böylece işsizlik azalır, insanların iş zamanı dışındaki zamanı artar. Maaş aynı kalsa da olur şimdilik. Çok çalışmak çok üretmek demek değildir. İnsanlar az daha mutlu olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 3 Mart 2018; 16:25:7 >




  • memurla kıyaslamanız komik olmuş memurun istihdamını devlet karşılıyor. insanlar devlet kadrolarına girebilmek için 1-2 sene çalışıyorlar. Evet işverenler sömürüyor insanları ama insan gideceği yolu kendi seçer çalışan ve başarı yolunda koşan insanların hiç mızmızlandığını görmedim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    memurla kıyaslamanız komik olmuş memurun istihdamını devlet karşılıyor. insanlar devlet kadrolarına girebilmek için 1-2 sene çalışıyorlar. Evet işverenler sömürüyor insanları ama insan gideceği yolu kendi seçer çalışan ve başarı yolunda koşan insanların hiç mızmızlandığını görmedim ben.

    "Ölesiye çalışarak kazanma hırsı, başarı güdüsü ve sahip olma tutkusu, ekonomik etkinlikleri insan yaşamının ana hedefi ve amacı haline getirerek, insanın doğal yaşamdan ve ahlaki değerlerden uzaklaşmasına neden olur."
    — Karl Marx
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    3.dünya ülkesiyiz biz bunu kabullenemeyen varsa yurtdışına gitmek zor değil. insanlar hala dünya ticaretine yön veren ülkelerle fiyat kıyaslıyorlar.
  • Her haltta Amerika'yı örnek aldık diyen hükümet madem Amerika örnek ülke Amerika'nın ücret sistemini de Türkiye'ye getir çalışan herkes saat başı ücret alsın saatlik asgari ücrette atıyorum 10TL olsun. Ondan sonra bak bakalım iş verenlerin yermi bi tarafı günde 10-12 saat çalıştırmaya. Bakın abartmıyorum her gün televizyonda bangır bangır reklamı yapılan a101 de bile günde en az 10-12 saat çalışmak zorundasınız. Ben 1 ay çalıştım boş vaktimi değerlendirmek için haftada 2 defa antre yapıp öğlen 12 de işe başladım haftalık iznim buydu. Maaş asgari ücret+sigorta yol ve yemek mesai ücreti yok. Kendine kurumsal diyen bir firma bile böyle iğrenç şartlar sunuyorken küçük şirketlerden ne beklenebilir ki. Ay sonu geldiğinde derin bir oh çekip ben çıkıyorum dediğimde adamlar ne oldu ne güzel çalışıyorduk sorun ne diye sordular şaka gibiydi.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    bak ne kadar güzel söylemiş. konuyu çürüttün gittin be :) az olsun öz olsun ahlak değerlerimizle övünelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    bak ne kadar güzel söylemiş. konuyu çürüttün gittin be :) az olsun öz olsun ahlak değerlerimizle övünelim.

    başarı? çok para kazanmak mı?

    her insan eşit doğar mı? hangi ırk ,din üstün?

    çok sorum var, aydınlatırmısın?
  • Arkadaşlar herşey sizin düşündüğünüz gibi değil. Bir elamanın masrafı 2000 TL minimum bir iş yeri için. Bir çok işletme zar zor ödeyebiliyor elamanın maaşını. Her şey düşündüğünüz gibi sınırsız imkan var istese bol para verir diye düşünüyorsunuz ama öyle değil. İşletmeler zar zor çeviriyor kendini. Hakikatan ödeyebileceği para asgari ücretin altında olabiliyor. Daha çok para verse dükkanını döndüremez çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX


    quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    bak ne kadar güzel söylemiş. konuyu çürüttün gittin be :) az olsun öz olsun ahlak değerlerimizle övünelim.

    başarı? çok para kazanmak mı?

    her insan eşit doğar mı? hangi ırk ,din üstün?

    çok sorum var, aydınlatırmısın?

    konunun amacı para ? sen para olduğunu varsay.

    eşit doğup doğmaması benim sorunum veya ülkenin sorunu değil.dünyanın heryerinde zenginler ve fakirler var değil mi bunun bulunduğumuz ülkeylede alakası yok.
  • Elektronik Haberleşme teknikeriyim. Hangi ilana baksam tecrübeli eleman arıyorlar. Ha tecrüben yok mu? O zaman seni kalfa sınıfına koyuyor ve 1.200 - 1.500 TL arası maaş teklif ediyorlar. Geçen gün başıma geldi adam 1.000 TL maaş veririz anca, tecrüben yok diyor. Ayrıca ilk 1 ayda deneme süresi imiş ve sigorta yokmuş. Artık o kadar bıktım ki, iş için çağrılan görüşmeye bile gitmek gelmiyor içimden. Hep aynı şey telefon numaramı alıyorlar arayacağız diyorlar. Ne arayan var ne soran.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkesterone -- 3 Mart 2018; 17:28:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx

    Arkadaşlar herşey sizin düşündüğünüz gibi değil. Bir elamanın masrafı 2000 TL minimum bir iş yeri için. Bir çok işletme zar zor ödeyebiliyor elamanın maaşını. Her şey düşündüğünüz gibi sınırsız imkan var istese bol para verir diye düşünüyorsunuz ama öyle değil. İşletmeler zar zor çeviriyor kendini. Hakikatan ödeyebileceği para asgari ücretin altında olabiliyor. Daha çok para verse dükkanını döndüremez çünkü.



    Madem elemana verecek parası yok. Yanında eleman çalıştırmayacak o zaman. Kendi işini kendi yapacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: steganography


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Piyasada çok fazla iş yok ama çalışacak çok insan var. Durum böyle olunca her şey işverenlerin lehine işliyor. Bu yüzden forum köşelerinden beylik laflar yazmayın derim, öyle ya da böyle sizi bekleyen gelecek az çok belli. Özel bir yapınız ya da yeteneğiniz yoksa haftada 6 gün asgari ücretle çalışmaya mahkumsunuz. Kaldı ki özel sektör herkese hak ettiğini veren bir yapıya sahiptir, sizin yerinize başkası sizin işini yapıp aynı parayı kazanıyorsa sizin ekonomik değerini sıfırdır.

    Hadi geçmiş osun.

    Düşünceleriniz hepten yanlış. Bunu vasıfsız bir işçi olarak söylüyorum.

    Sebebinden bahsetmeyeceğim. Keza anlaşılacağımı düşünmüyorum.

    Vasıfsız bir işçi olduğunuz için bazı şeyleri anlamanızı beklemiyorum zaten. Bu ülkenin vasıfsızı için mevcut olan asgari ücret bile çok fazla ya neyse.

    Neden bu şekilde düşünüyorsunuz?Gerçekten insanları böylesine ötekileştirmek size ne kazandırıyor? Her şeyin farkındayız.. Her yer üniversite dolu. Kıçı kırık bölümler, saçma yerlerde yüksek okullar. O zaman herkes devlet memuru, beyaz yakalı, kalifiye eleman yada esnaf olsun. Ayrıca kalifiye eleman olan bir kişi o alt sınıfta çalışan vasıfsız asgari ücretlinin yaptığı işi ben buyum diyerek yapmaz. Getir götür işi, garsonluk, taşımacılık, paketçilik vb daha bir sürü iş sayılabilir. O zaman bunları sürekli olarak üniversite okuyan kitle mi yapacak? İlk düşüncem buydu. Ama siz ''Vasıfsız bir işçi olduğunuz için bazı şeyleri anlamanızı beklemiyorum zaten. Bu ülkenin vasıfsızı için mevcut olan asgari ücret bile çok fazla ya neyse.'' bu cümleleriniz ile ülke yönetimine ironi yapıyorsanız.. sonuna kadar haklısınız.

    Gerçek olanlar bunlar da ondan. Türk aile ve eğitim yapısı ile herkes kendi çocuğunu prens ya da prenses ilân etti lakin özel sektör koşullarında birçoğunun ahmak ve vasıfsız olduğu gerçeğini insanlar görmek istemiyor.

    Ülkenin yönetimi kötü zaten, aklı başında olan herkes bunu çok net görebiliyor ancak benim anlatmak istediğim daha farklı bir konu. Mevzuyu siyasilerden arındırıp kişiye odaklandırmak lazım ki konunun özünde yatan sorunların kök analizini yapabilelim. Bana göre şu forumda ağlayıp sızlanan tayfayı Avrupa ya da ABD'ye götürsek bile en az %80'i hiçbir baltaya sap olamayıp kuyruğunu sıkıştırdığı gibi kendi ülkesine dönmek zorunda kalacak olan bir grup kuru kalabalık insan topluluğundan fazlası değil. Kendilerine sorsan her türlü bahaneyi yaratmaya dünden hazırlardır ama. Zaten ülke insanın en çok ürettiği şey bahane, gerisi hava gazı.




  • Ben üniversite 2. Sınıftayım mühendislik okuyorum yıl 2008. kuzenim liseden mezun olmuş üniversite sınavında güzel bir puan almış çocuğun tek hayali mimar olmak. Neyse tercihler geldi çattı kardeşim dedi ki abi ben okumuycam lan dedik napacan hayvancılık yapacam köyde arazi çok çar boş boş bekliyor. Amcamı ikna edip 10 tane dana aldırmış 20 30 tanade koyun. Çocuk hayvandan hayvancılıktan hiç anlamaz lisedeki matematik hocası çocuğun kafasına girmiş boşuna okumayın para hayvancılıkta diye. Neyse efendim yıl oldu 2018 ben iyi sayılabilecek bir maaş alıyorum( söylersem atıp olur) ama amcamın oğlu şu anda mandıracılık ve hayvancılık yapıyor. En son 300 ineği ve 500 civarı danası vardı.

    Bazen diuprum ki kafama sıçıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.