Şimdi Ara

Yeni nesil,iş hayatı,patronlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
5
Favori
9.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkenin alım gücü belli iken sen günde 8-9 saat haftada 6 gün çalıştır karşılığında asgari ücreti bile çok gör. sonra da ülkede işsizlik yok iş beğenmiyorlar de. insanlar kira mı ödesin fatura mı ödesin karnını mı doyursun üstüne başına kıyafet mi alsın? o gelirken üzerinde görmek istediğiniz prezantabl* (mutlaka bu şekilde yazar) kıyafetlerin ne kadar olduğu konusunda bir bilginiz var mı? kusura bakmayın ama siz çalışan değil köle arıyorsunuz. sizin cebinize milyarlar girecek çalışanlarınız karın tokluğuna belki çalışacak sonra kendini işe adamışlık falan bekleyip lütfedip hak ettiği maaşı vereceksiniz öyle mi? bu soruyu sormanız bile komik. cumartesi çalışmama hakkı herkesin olmalı. memur çalışıyor mu hayır? haftada iki gün izini çok gören bir kitlesiniz çünkü vardiyalı çalışan alıp cebinizden daha çok para çıksın istemiyorsunuz. bir kişi yerine iki kişi alıp adam gibi istihdam sağlasanız en azından saygı görürsünüz ama olur mu size para lazım öbürleri aç yaşasa da olur.

Alıntı

• Piyasada çok fazla iş yok ama çalışacak çok insan var. Durum böyle olunca her şey işverenlerin lehine işliyor. Bu yüzden forum köşelerinden beylik laflar yazmayın derim, öyle ya da böyle sizi bekleyen gelecek az çok belli. Özel bir yapınız ya da yeteneğiniz yoksa haftada 6 gün asgari ücretle çalışmaya mahkumsunuz. Kaldı ki özel sektör herkese hak ettiğini veren bir yapıya sahiptir, sizin yerinize başkası sizin işini yapıp aynı parayı kazanıyorsa sizin ekonomik değerini sıfırdır.

Hadi geçmiş osun.
    Ben üniversite 2. Sınıftayım mühendislik okuyorum yıl 2008. kuzenim liseden mezun olmuş üniversite sınavında güzel bir puan almış çocuğun tek hayali mimar olmak. Neyse tercihler geldi çattı kardeşim dedi ki abi ben okumuycam lan dedik napacan hayvancılık yapacam köyde arazi çok çar boş boş bekliyor. Amcamı ikna edip 10 tane dana aldırmış 20 30 tanade koyun. Çocuk hayvandan hayvancılıktan hiç anlamaz lisedeki matematik hocası çocuğun kafasına girmiş boşuna okumayın para hayvancılıkta diye. Neyse efendim yıl oldu 2018 ben iyi sayılabilecek bir maaş alıyorum( söylersem atıp olur) ama amcamın oğlu şu anda mandıracılık ve hayvancılık yapıyor. En son 300 ineği ve 500 civarı danası vardı.

Bazen diuprum ki kafama sıçıyım
  • Katılıyorum. İnsanlar gereksiz şekilde betonların içinde hapsoluyor. Ben cumartesileri yarım gün çalışıyorum bazen gitmiyorum ama o bile gerçekten bir süre sonra can sıkıyor. Özellikle homeoffice çalışabilecek pozisyonlar için gereksiz kurallar var. Fakat kendileri bilir, çalışan memnun olmayınca zararını er ya da geç baştakiler çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Katılıyorum. İnsanlar gereksiz şekilde betonların içinde hapsoluyor. Ben cumartesileri yarım gün çalışıyorum bazen gitmiyorum ama o bile gerçekten bir süre sonra can sıkıyor. Özellikle homeoffice çalışabilecek pozisyonlar için gereksiz kurallar var. Fakat kendileri bilir, çalışan memnun olmayınca zararını er ya da geç baştakiler çeker.

insanlar maaş+ssk ya, gençliğini,hayatını satıyor hocam.

adam gibi şartlar, maaş, yok bu ülkede. deniz,sinema,tiyatro görmeyen milyonlar var!
  • günde 10 saat asgari ücret için çok fazla bence. yemeği falan düşünce 9 saat oluyor en az 5 gün çalışsan 45 saat oluyor çin de bile çalışma süresi 40 saat. üstünü mesai vermesi lazım adamlar yemek ve trafikle 12 saat tutuyor asgari ücret veriyor
  • "Ölesiye çalışarak kazanma hırsı, başarı güdüsü ve sahip olma tutkusu, ekonomik etkinlikleri insan yaşamının ana hedefi ve amacı haline getirerek, insanın doğal yaşamdan ve ahlaki değerlerden uzaklaşmasına neden olur."
    — Karl Marx
  • Peki çözüm olarak ne öneriyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

Peki çözüm olarak ne öneriyorsunuz?

kitlesel aydınlanma, kölelik kalktı,modern kölelik var!

sermaye, halen emeğe ihtiyaç duyuyor. yapay zeka,robotlaşma çok ilerlemedi daha!

istediğin kadar zengin ol, domatese ihtiyacın var,çiftçi olmazsa kağıt paran işe yaramaz.yada tıpış tıpış kendin ekeceksin.

dişin ağrıdı,dişçi yok,istediğin kadar paran olsun..kağıt paran işe yaramaz.

Tamam bende biliyorum, kökten bitmez.Beni tanıyanlar bilir, birçok ülkede bulundum,avrupa faşist vs deniyorya,en çok sosyalizm uygulayan,insanca yaşama en yakın yerdir,özellikle iskandinav ülkeleri, bunu yapmak zor mu?

Nüfus planlaması, mülteci sorunu çözümü,kaliteli eğitim, ar-ge, inşaat değil,sanayi. örnek mi? G.Kore

aydınlanma şu, hakkını ara kardeşim,grev,korkma,sendikalaşma çok düşük, urafalere inanma,bilime inan, ozaman yoluna girer.

Ot gibi yaşamakta bizim elimizde, insanca yaşamakta bizim elimizde!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende 16-17 yaşında açık liseye geçip işe girmiştim 5-6 sene çalıştım baktım elde avuçta birşey yok anca karnım doyuyor 10-12 saat çalışıyoruz gece gidiyoruz sabah geliyoruz sabah erken saatte 2-3 saatlik uykuyla tekrar işe gidiyoruz dedim bidahamı gelicez bu dünyaya üni okumaya karar verdim. Allah evli çocuklulara borcu olanlara yardım etsin valla zor iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünde, bugünde halen daha savurunurum.
    Avrupa ve Amerika gibi asgari ücreti çalışma saati üzerinden brüt-net olarak hesaplanılsın.

Açın, bakın, okuyun..
    http://www.kariyer.net/kariyer-rehberi/haftalik-calisma-suresi-nedir-calisanlarin-haklari-nelerdir/

Özel hayatımdan da bir örnek vereyim.
    Öz be öz ablam. 2 çocuğu var ve 2si de okuluna gidiyor ilk ve orta okul.
    Eniştem de iyi kötü bir işte çalışarak idame etmeye çalışıyorlar fakat yetmiyor..
    Ablam bir gün part-time dediğimiz yarım günde olsa bir yerlerde çalışayım da eve katkıda bulunayım diye iş aramaya çıktı.
    Cafesinden, restaurantına.. Temizlik işlerinden kuaförlüğe kadar.. (kendisinin sertifikası var kuaför dükkanı da açabilme yetkisi ile)
    Bunca yerleri gezmesinin sebebi nedir biliyor musunuz ?
    Günlük 8 saat (hafta sonları, cumartesi pazar da dahil) çalışılmasına part-time deniliyormuş.
    Yahu istisnasız uğradığı tüm kapılar günlük 8 saat çalışımına part-time adı altında çalıştırıyorlarmış.

Üstelik bu 8 saat çalıştırılmasına sigorta yapılmıyor ve üstüne üstlük 1200 liranın üzerinde teklif alamamış. Cafe ve restaurantlardan bir kaçı yine aynı şartlarda 800 dahi teklif etmişler. Güncel asgari ücret üzerinden söz ediyorum..(1603 net)

• Kar Küreyici

http://www.imdb.com/title/tt1706620/

bu filmi izlemeyen varsa, şiddetle tavsiye ediyorum, kapitalizm ve çarklar nasıl dönüyor görün.

Aslında iki zıt görüş, ama aynı şeye hizmet ettiklerini,sadece insanları kullanmalarını çok iyi anlatıyor.
  • Az bilen adamların kapitalizm karşıtı olmasında şaşırtıcı bir şey yok da

Önce baltık ülkelerine sosyalist deyip

Kapitalizme bir dolu sövüp

G.Kore örneği vermek

çelişkilerin en büyüklerinden biri olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: good16

Az bilen adamların kapitalizm karşıtı olmasında şaşırtıcı bir şey yok da

G.Kore örneği vermek

balktık ülkeleri yazmadım!!!

iskandinav yazdım, iddamın arkasındayım, dünyada en sosyalist,insan yaşamını bu ülkeler düşünüyor! Bu ülkelerde bulundun mu?
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Dostum kullandığın terimleri öğren.

Sosyalist dediğin ülkelerde kalkınmayı İkea , Nokia gibi şirketler sağladı. Hala sosyalist diyorsun.

Bu ülkeler son derece devletçi , sosyal demokrat kapitalist ülkelerdir.

Terminolojiye az hakim olun.

Hadi burası dh ama dışarıda elit bir ortamda - pek sanmasam da - gülerler size.
  • Hakikaten çok adaletsiz durum. Patronlar milyarları götürüyor işçisi asgari ücrete köle gibi çalışıyor. Ülkenin geneli haftada 6 gün çalışıyor. Asgari ücret 1600 tl. Şaka gibi ya. Bu parayla ne yapacaksın? Bu parayla ancak hayatta kalabilirsin, yaşayamazsın. Her şeyin fiyatı uçmuş alım gücü fena düşmüş bir de elinize dilinize dursun diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Hakikaten çok adaletsiz durum. Patronlar milyarları götürüyor işçisi asgari ücrete köle gibi çalışıyor. Ülkenin geneli haftada 6 gün çalışıyor. Asgari ücret 1600 tl. Şaka gibi ya. Bu parayla ne yapacaksın? Bu parayla ancak hayatta kalabilirsin, yaşayamazsın. Her şeyin fiyatı uçmuş alım gücü fena düşmüş bir de elinize dilinize dursun diyorlar.

bu zırtolara anlatamazsın hocam. gitsin köle çalışsın, milletin a..na koyacan diyen adama kölelik yapsın!

Tayyip 3-5 çocuk babasın hayrına demiyor, fabrikalara,madenlere köle, orduya asker lazım,çünkü zengin anca böyle rahat eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: good16

Az bilen adamların kapitalizm karşıtı olmasında şaşırtıcı bir şey yok da

G.Kore örneği vermek

Bırakın hocam ülkenin %90'ında "devlete kapak at rahatsın" mantığı var. Böyle bir yere gelemeyiz. Siz çok iyisiniz ama sistem sizi asgari ücretle çalıştırıyor değil mi? İddia ediyorum asgari ücretle çalışan vasıfsızların %90'ı onu bile haketmiyor.

Birkaç satır daha yazmıştım ama linç edilmek istemediğim için sildim.
    Bir de kapitalizmi savununca tayyipçi falan oluyorsun en komiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 28 Şubat 2018; 20:36:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış konu açtın arkadaş, şimdi insanlar iş beğenmiyor diyen kaba organı rahat adamlar gelir.
  • hangi iş ilanına baksam prezentabl-giyimine dikkat eden yazılı. sokakta afiş dağıttırcak kapılara, yazıyo oraya prezentabl-giyimine dikkat eden

• öyle adaletsizlikler oluyor ki işe alımlarda iş başvurularında çalışma hayatında.O hazırladıkları bütçede senin maaşına zam tuvalet kağıdı kadar değerli değildir.
    Ben a bölümünden mezunum başka bir bölümü bitirip uzmanlaşman zaman alır ama adam ne yapıyor bizim bölümden değil alakasız bölümden alıyor neden çünkü çok az ücret verecek 2 kişinin yapacağı işi yaptıracak işi öğreteceği için itaat ettirecek. bu ülke böyle gelişir mi torpille az maaşla iş olur mu ha birde yaş var 30 yaşını geçtiysen az deneyimin varsa ayvayı yedin sana gerizekalı başarısız muamelesi yaparlar

Allah yardımcımız olsun şu patronlara müdürlere bakınca şeytanı görüyorum resmen.

Bu dünya kimseye kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolobayram -- 28 Şubat 2018; 23:32:48 >
  • Yoldaşlar!
    Dünya'da bir çok ulus vardır, diyorlar. Almanlar, ingilizler,yahudiler, tatarlar...
    Ben buna katılmıyorum. bence sadece iki ulus vardır,
    uzlaşmaz iki sınıf:
    Zenginler ve yoksullar! ''

Maksim gorki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.