Şimdi Ara

Yeni nesil gençlerde bilimsel merak olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim zamanımızda, bir şeyleri merak ederdik mutlaka. Çalışkan değildik ama merak ederdik, hatta kolonyayı yakmayı deneyip az kalsın masayı yaktığımız da oluyordu neyse. Direk alev alıyormuş İyi ki benzinle denememişiz. Mesela modern fizik anlatıyordu bi ara hocalarımız, işte hızlanınca zaman bizim için daha yavaşlıyormuş falan. O ara çok ilginç gelmişti, o zaman 10. sınıf ders kitabındaki modern fizik anlatımı çok ilginçti, zevkle okumuştum koca konuyu. Şimdi o kitabı kaybettim, hala üzülürüm güzel anlatıyordu modern fiziği.
    Onun dışında, bizim zamanımızın Türkçe, Edebiyat kitapları güzeldi. Mesela ilkokulda bir Türkçe kitabında değişik değişik yerleri filan anlatıyordu: Maldivler, Hamilton Adası. İnsanın ilgisini çekiyordu. Tarih Coğrafya kitaplarının bazı yerleri güzeldi, hoşuma giderdi yani, Arizona çölleri, kanyonları falan...
    Kısacası merak olmadan ilerleme olmaz gençler. Şimdi zaten internet çağındayız. İngilizce öğrenirseniz, merak ettiğiniz şeylerin cevabını daha kolay bulabilirsiniz bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 6 Ocak 2020; 3:44:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocukluğumda şimdiki imkanlar olsaydı her şeyi araştırırdım. Gerçi yine araştırıyorum ama işten güçten çok vakit olmuyor. Bizim tek bakabileceğimiz kaynak ansiklopedi idi. Şimdikilerin elinde bi tablet, sabahtan akşama kadar Enes Batur gibi leş insanların boş videolarıyla vakit öldürüyorlar.
  • yeni nesil senden 5 kat daha meraklıdır Allah'ın boomeri seni. bu ülkeyi degistirecekse gelecek olan yeni nesil değiştirecek. CHP sgkyi batırdı diyen nesil değil. ülkeye kambur olmanız dışında hiçbir etkiniz yok. ülkenin geleceğini sattınız 3 paket makarnaya. yeni nesil çok kulağınızı cinlatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 6 Ocak 2020; 3:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

yeni nesil senden 5 kat daha meraklıdır Allah'ın boomeri seni. bu ülkeyi degistirecekse gelecek olan yeni nesil değiştirecek. CHP sgkyi batırdı diyen nesil değil. ülkeye kambur olmanız dışında hiçbir etkiniz yok. ülkenin geleceğini sattınız 3 paket makarnaya. yeni nesil çok kulağınızı cinlatacak.
    Adamın AKP'li olduğunu nereden çıkarttın kardeş?
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    o nasıl genelleme yaptıysa ben de yaptim hocam

• ben küçükken kaç kere evi yakıyordum bizimkiler illallah etmişti.

şimdi bebeklerin elinde bile akıllı telefon var tablet var. 90 lıyım son nesil bizdik sokakta oynamaktan eve girmeyenler..

aynen dediğiniz gibi cilt cilt ansiklopediler kitaplar olurdu. ingilizce dergiler olurdu anlamasam bile okumaya çalışırdım. ingilizcemin temellerini orada attım yapacak birşey yoktu tablet,internet zordu bunlara ulaşmak. ulaşsan bile kaplumbağa hızındaydı.

gençlerle muhabbet ediyorum bazen ne dediklerini anlamıyorum. ayrı bir kafaları var
  • Şimdi de meraklı gençler var. Tek fark deney yapmak yerine YouTube'dan merak ettiği şeyin yapılmış deneyini bulabiliyor olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de yakıyodum la evi bi kere xd el bezi alev almıştı lavaboya atmıştım banyodan kovaya su doldurup üstüne boşaltmıştım falan

bu arada ben yeni nesil mi oluyorum yaş 20 olacak
  • Eskiden internet kullanımı, youtube ve instagram yaygın değildi. O yüzden canımız sıkılıyordu böyle şeyler ilgimizi çekiyordu.

Şimdi youtube'da her şey var gençler açıp istediğini izliyor dolayısıyla gerçek dünyadaki çoğu şey ilgilerini çekmiyor
  • 10-11 yaşındayım, pili kumandalı arabama bataryalı fener aldım.Fenerin içini dağıtıp bataryasını arabaya taktım.Araba öyle hızlandı,atikleşti ki anlatamam.Batarya şarjı bitince elektriğe taktım pat evin sigortaları attı.Priz uçlarını kısa devre yapmışım ama düzeltemeden iyi azar yemiştim.

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Bu ne

• Niye bilime meraklı olsunlar? Bilime meraklı olmak onlara bir şey kazandıracak mı? Hayır, hiçbir b*k kazandırmayacak.

• Nesil övmeciliği/yermeciliği yapmıyorum ama kusura bakma yeni nesil sizin neslinizden bin kat daha meraklıdır bilime. İster imkan de ister kişilik, bu ortada. Ben düzenli olarak 3 tane bilim dergisi alıyorum her ay, araştırmalar yapıyorum, küçük bir ilçede yaşamama rağmen sırf benim etrafımda böyle birsürü arkadaşım var. Fen liselerine ya da belli bir seviyenin üstündeki okullara git bir ton bulursun orada da.
    Bilimsel dergilerin satış miktarı ortada, satılıyorlar ki sürekli yeni dergiler çıkıyor.

• 82 milyon nüfuslu ülkede sadece 100-200 kişiye bakıp genelleyen boomer geldi gene
    Kendisi atomu parçaladı ya burda ahkam keser millete
    Şimdiki çocuklar yarış atı gibi sınavdan sınava koşuyor gelmiş dediğine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 6 Ocak 2020; 10:24:29 >
  • aç karnımızı zor doyurup hapisaneden hallice yurtlarda kalıyoruz. bir de kalkıp bize bilim yapın ülkeyi kalkındırın falan demeyin.
  • bızım zamanımızda teknolojı azdı. ve bellı bır yasın uzerıne gelmen gerekıyordu bu teknolojı ıle tanısmak ıcın... (ben 6 yasında tanıstım pc ıle)

şimdi nesıl daha yasını doldurmadan tabletten oyun oynayabılecek kadar meraklı. yanı kendını kandırıyorsun. ha eskıden daha tembeller o konu ayrı bır tartısma konusu .

annen baban ne kadar meraklı olursa olsun telefondan ınternete gırme konusunda cok yavas ve bılgısız kalıyor. ogrenmelerı de bı haylı zaman alıyor.

yenı nesıle bak 4 5 yasında vıdeo cekıyo ınternete koyuyor ogrenmıs. merak konusunda bızım kusagın fersah fersah uzerındeler.
  • Tanıdığım neredeyse her kişi kendini bir alanda geliştirmeye çalışıyor.Boş genelleme yaparak sadece kendi zamanınızı kaybediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

aç karnımızı zor doyurup hapisaneden hallice yurtlarda kalıyoruz. bir de kalkıp bize bilim yapın ülkeyi kalkındırın falan demeyin.
    Sizden hayır gelmeyeceğini anladık, 2. üniversiteleri okuyoruz şimdi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.