Şimdi Ara

yeni nesil çizgi filmler hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bence bu çizgi filmler çocuklarımız için çok faydalı. Sonuçta bizim kültürümüz vs. anlatılıyor.

Sizce?

• Kültür ve Bilimde konumu uplamak hiç hoşuma gitmiyor ama maalesefff "upp"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben katılmıyorum,zekayı fazla küçümsüyorlar.
    Eski çizgi filmler günümüzden bakıldığında pek çok yönden 'çocuklara göre değil' gibi görünüyor.Ayrıca çizgi film izleme yaşının internet çağından sonra düştüğünü söyleyebilirim ve bir de pedagojik yaklaşımlar geldi ülkemize.Bunlardan dolayı şu andaki '3d animasyon' çizgi filmler eskiye oranla daha küçük yaştakileri hedef alıp aynı zamanda bazı temel şeyleri pedagojik çerçevede öğretme amacı bilmemnesi güdülüyor.Bana göre iğrençler,iyiki benim dönemimde bunlar yok idi.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 1 Ocak 2013; 23:44:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agoze

Ben katılmıyorum,zekayı fazla küçümsüyorlar.
    Eski çizgi filmler günümüzden bakıldığında pek çok yönden 'çocuklara göre değil' gibi görünüyor.Ayrıca çizgi film izleme yaşının internet çağından sonra düştüğünü söyleyebilirim ve bir de pedagojik yaklaşımlar geldi ülkemize.Bunlardan dolayı şu andaki '3d animasyon' çizgi filmler eskiye oranla daha küçük yaştakileri hedef alıp aynı zamanda bazı temel şeyleri pedagojik çerçevede öğretme amacı bilmemnesi güdülüyor.Bana göre iğrençler,iyiki benim dönemimde bunlar yok idi.

edit:imla

Kardeşim 7/24 pepee izliyor. Bana faydalı gibi geliyor. Sayıları, şekilleri vs. hep pepeeden öğrendi

• iyi güzel izlesin bebeler...aklıam gelmişken bu pepee namaz falan kılacağdı.noldu o iş
  • Gayet iyi. Neden mi? İllimunatinin yahut gizli seks içerikli mesajların bu kadar gözümüzün önünde olduğu bu dönemde çocuklarınız bırakın çizgi filmlerden iyi şeyleri öğrensinler. Çünkü onların dövüşü, savaşı, acıyı öğrenmeleri için daha çok zamanları var.

• Ne kültürü kardeşim?

İktidarda kim varsa onun kültürü geçerlidir...

Kafanızı ileri-geri çevirin biraz; sağınıza, solunuza, önünüze ve arkanıza bakın biraz...

"Pepee" ne lan(*)?

TDK sözlüğünden:
    "pepee" sözü bulunamadı.
    26 Eylül 2006 tarihinden itibaren 85.462.132 kez söz arandı.

(*) "Lan" sözcüğü şahsınıza ithafen kullanılmamıştır, genel olarak tepki vermek için kullandım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Ne kültürü kardeşim?

İktidarda kim varsa onun kültürü geçerlidir...

Kafanızı ileri-geri çevirin biraz; sağınıza, solunuza, önünüze ve arkanıza bakın biraz...

"Pepee" ne lan(*)?

TDK sözlüğünden:
    "pepee" sözü bulunamadı.
    26 Eylül 2006 tarihinden itibaren 85.462.132 kez söz arandı.

(*) "Lan" sözcüğü şahsınıza ithafen kullanılmamıştır, genel olarak tepki vermek için kullandım...

Hocam şimdi kültür dedik diye Pepee isminin TDK'de yer almaması bir eksiklik değil bence. Sonuçta bu bir çizgi film karakteri. Sallama bir isim yani. Tıpkı pokemon beyblade gibi.

• Şimdi 35 yaşlarında olan kesimin gençliğinde öğretici çizgi filmler pek yoktu, sadece Pazar sabahları Voltran birde geçeleri 15 dakkalık Vikingler vardı, ben çocukken geriye kalan boş zamanlar bana okuma alışkanlığını kazandırmıştı ve daha ileride bolca bilim ve teknik dergisi okumaya başlamıştım.
    Şuanda bizim zamanımıza göre daha öğretici çizgi filmler olmasına rağmen bilgi olarak daha zayıf bir nesil yetiştiği düşüncesindeyim, çok fazla çizgi film kanalı var ve 7/24 yayın yapılıyor, benim yeğenim ilkokul bire gidiyor ve eve geldiğinde koşa koşa tv nin başına gidiyor, her ne olursa olsun kitap okuma alışkanlığı köreliyor, öğreticilerin yanında çok fazla abuk subuk çizgi film var çocukda elinde kumandayla onlarıda seyrediyor.

Televizyonun başından ders için kaldırsanız bile aklı hep orda kalıyor, öğretici olsun yada olmasın çocuklar için çizgi film yayınlarının belli saatler arasında belli bir miktarda olması gerekli, sabah 8 de okul için kalkıyor hazırlanırken gözü televizyonda, akşam geliyor gözü televizyonda, bir ara dersini yapıyor sonra gene uyku vaktine kadar tv ye koşuyor.

• Genel anlamda konuşuyorum yani özele indirgemediğim için kimse alınmasın çok rica ediyorum.

Bu, yeni nesillerin neden bu kadar yozlaşmış ve salak yetiştiğini gösteriyor. Hayal gücü ve mecaz anlam-anlatıma yer kalmadı. Herşey görselleştiriliyor, herşey anime ediliyor, herşey seslendiriliyor bu durumda bir çocuk nasıl hayal gücünü ve mecaz yani soyut kavramını geliştirebilir ?
    Çok iyi hatırlıyorum biz o yaşlarda sokaktan eve gelmezdik. Kafamızı gözümüzü kırardık ve yaralarımızın icabına kendimiz bakardık. Annemiz çağırınca değil, etraf karardığında camdan gelen eve gel yemek hazır! çığlığı ile eve giderdik. Evdeyken izlediğimiz çizgi filmler he-man, ismini hatırlamadığım transformers'ın atası, tsubasa, bugs bunney ve ekibi gibi şeylerdi. Siyah incimiz Atari ve o meşhur 250ç000 in 1 kasetleri, Mario vs. gibi oyunları oynardık. Biraz zaman ilerleyince pokemon gibi yeni şeyler çıktı önce televizyonda izledik sonra sokakta bütün gün taso oynadık. İngilizcemizi o dönem çizgi filmi ve boyama kitapları olan şimdi ismini hatırlamadığım şeylerden öğrenip geliştirdik. Hayal gücümüzün gelişmesinin sebebi Lego denen sürekli oradan buradan çıkıp babaların ayağına batan şeylerdi.
    Lise zamanımız geldi frp yani rol yapma oyunlarına taktık. Herkes bir karakter seçer ve onunla özdeşleşir, karakterin özelliklerine taklit yapıp karakterin içinde bulunduğu dünyayı hayal ederek içinde yaşamaya çalışırdık. Örneğin zeki ve karizmatik bir karakterse ona göre davranır, aptal bir karaktersek aptalca konuşup davranırdık oyun boyunca.

Günümüzün yeni nesilleri teknolojik olarak çok daha ileri imkanlar ile büyüse de bu saydığım şeylerin hiçbirine sahip değiller ve olamayacaklar. Gerek öğrenmek gerek eğlenmek için olsun, izledikleri şey ile kalacaklar çünkü ellerindekinden daha fazlasını elde edebileceklerini ve en kötüsü çok çok daha fazlasını düşünebilip hayalini kurabileceklerinin farkında değiller. En basitinden Gta 4 oynarken dahi oyunda canım sıkılıyor yeri geliyor alıyorum bir otobüs, sanki otobüs şoförüymüşüm gibi davranıp duraklarda geziyorum hayali yolcu indirip bindiriyorum.

Kısacası demek istediğim izleyip gördüğü ile, sadece elindekini kullanarak büyüyen çocuklar özellikle bunlar yani elde ettikleri yapanların düşünceleri ile kısıtlı kaldıkça bu şekilde büyüen çocuklar çok yazık ki zeki olsalar dahi akıllı olamıyorlar. Yani soyut kavramını, soyut düşünceyi, hayal kurmayı ve yeri geldiğinde o hayal ile mutlu olmayı bilmeyen çocuklar yetişiyor. Bu bahsettiğim şey 70 nesli-80 nesli, 80 nesli-90 nesli savaşları gibi birşey değil. Yeni nesillerin çok çok çok büyük bir sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Genel anlamda konuşuyorum yani özele indirgemediğim için kimse alınmasın çok rica ediyorum.

Bu, yeni nesillerin neden bu kadar yozlaşmış ve salak yetiştiğini gösteriyor. Hayal gücü ve mecaz anlam-anlatıma yer kalmadı. Herşey görselleştiriliyor, herşey anime ediliyor, herşey seslendiriliyor bu durumda bir çocuk nasıl hayal gücünü ve mecaz yani soyut kavramını geliştirebilir ?

Yadıklarınız benim yukarda anlatmak istediklerimin özeti gibi olmuş, günde 24 saat yayın yapan 7-8 tane çizgi film kanalı var, gece 1 de yayınlanan filmlerde bile şiddet sahnelerine buğu koyuyorlar, komedi filmlerinde argo kısımları kesiyorlar yetişkinlerinde film zevkinin içine ediliyor, benim çevremde gece 1 den sonra oturup tv seyreden çocuk yok, bizim çocukuluğumuzda argo içerikli filmlerde vardı şiddet içerende ama geç vakitteydi pek seyredemezdik, etrafıma bakıyorumda ne küfürbaz olduk nede psikopat, oysaki bugün zararsız gibi gözüken çizgi filimler, buğu yapılan yada biplenen filimlerden daha fazla zarar veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

http://ne-demek.net/anlam%C4%B1/pepe-ne-demek.html

"Pepee" denildi, "Pepe" denilmedi...

Peltek Vaiz
    peltek vaiz hani senin cema'atin
    bak öteki bülbül gibi şakıyor
    hele hutbede duruyor saatin
    iteklesen bir saniye gitmiyor

gizlesen de dilindeki kanburu
    çıkmak için bir yolunu buluyor
    s yılan z kuyu evet kanguru
    gibi harfler ah nasıl da zıplıyor
    İbrahim Tenekeci

• @Kraven

Sizin görüşlerinize katılmıyorum...

Eskilerden bahsediyorsunuz ama kaç tane darbe olmuş memlekette; hepsine boyun eğmiş eski nesil...

"Gık" bile dememiş kimse,
    bazılarının haricinde...

@nkxx34
    Haklısınız...
    Keloğlan'ın yanında Pepee'yi görünce gaza geldim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Genel anlamda konuşuyorum yani özele indirgemediğim için kimse alınmasın çok rica ediyorum.

Yadıklarınız benim yukarda anlatmak istediklerimin özeti gibi olmuş, günde 24 saat yayın yapan 7-8 tane çizgi film kanalı var, gece 1 de yayınlanan filmlerde bile şiddet sahnelerine buğu koyuyorlar, komedi filmlerinde argo kısımları kesiyorlar yetişkinlerinde film zevkinin içine ediliyor, benim çevremde gece 1 den sonra oturup tv seyreden çocuk yok, bizim çocukuluğumuzda argo içerikli filmlerde vardı şiddet içerende ama geç vakitteydi pek seyredemezdik, etrafıma bakıyorumda ne küfürbaz olduk nede psikopat, oysaki bugün zararsız gibi gözüken çizgi filimler, buğu yapılan yada biplenen filimlerden daha fazla zarar veriyor.

Aynen öyle. Çünkü tecrübe ettik bunları. Maç yaparken düşüp dizimiz kanadığında o yaşta cebimizde paramız olmadığından ve eve gitmek istemediğimizden yeri geldi yaramıza işedik. Büyük hastalıkları geçirerek sonradan bu hastalıklara karşı bağışıklık geliştirdik. Küfrü de öğrendik kanı da şiddeti de ve bunların gerçekten ne anlam taşıdığını gerçek anlamda bilerek büyüdükki kişiliğimizin gelişmesinde yardımcı oldu. Hayat yaşamadan öğrenilmiyor maalesef ve hayatın kötülüklerine dayanma gücü vermiyor.
    Yeni nesil daha eline bir kez tornavida almadan büyüyor yahu bundan daha garibi olabilir mi ? Ampul değiştirmeyi dahi bilmeyen çocuk denemeyecek, ergen yaştaki insanlar var. Doktorlar artık yeni çocuk sahibi olanlara çocuklarınızı sürekli bize getirmeyin, bırakın çocuklarınız hastalansın, hastalıkları geçirsin demeye başladı bu çok ciddi bir durum bana kalırsa. Gün geçtikçe sığlaşıyoruz gerçekten.

quote:

@Kraven

Sizin görüşlerinize katılmıyorum...

Eskilerden bahsediyorsunuz ama kaç tane darbe olmuş memlekette; hepsine boyun eğmiş eski nesil...

"Gık" bile dememiş kimse,
    bazılarının haricinde...

Allah aşkına yapma ya. Ne alakası var senin söylediğin şeyler ile benim söylediklerimin. Siyaset ile kişisel gelişimin, tecrübenin ve genel kültürün ne alakası var yahu ? İlla oraya bakacaksan, o darbe görmüş dediğin nesil yeri geldiğinde Amerikan askerini denize dökmeyi de bildi, Amerika ile sinir savaşı yapmayı da bildi (1000 yılın tatbikatı olayı).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

http://ne-demek.net/anlam%C4%B1/pepe-ne-demek.html

"Pepee" denildi, "Pepe" denilmedi...

http://www.haber365.com/Haber/Pepeenin_Yaraticisi_Ayse_Sule_Bilgic_Konustu/

aynı şey..

sanırım söylem farkı da olabilir..
    geliyormusunuz
    gelibatırmısınız gibi..

ya da uzatayım e'yi demiştir..ama isim burdan geliyor..

• 8 yaşımdaki yiğenim hala pepee yi izliyor, pepee de daha saymayı, büyüğü-küçüğü öğretiyor
  • Bu kadar basit çizgi filmler bence çocukları aptallaştırır.Zamanımızda ne güzel fox kids falan vardı,teenage mutant ninja turtles vardı.Şimdi gerçi ben 10 falan var arada izliyorum o da sarıyor. Çocuğum olsa idi kesinlikle sadece anime izletirdim.Neredeyse hepsindeki olay örgüsü Türk dizilerinden daha iyi, bazı şeyleri anlamak için fazlaca kafa yormanız gerekiyor,fark edemediğiniz ayrıntılar akabinde anime karakteri tarafından veriliyor.
  • Aptal kutusu
    Benlik çalan
    Boyalı basın
    Kalem tüccarlari

Rekabet
    Yabançılaşma
    Hırs, para, kariyer

Renkli dünya
    Sahte raiting
    Kütlesel çöküş

Toplum dayatmacı duvar
    Çevre uyumcu
    Sahte benlik
    Kayıp ülkenin çocukları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.