Şimdi Ara

Yeni model araçlarda koltuğa sıvı dökülse koltuk süngerine geçiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın koltuğunu söktüğümde koltuk içindeki süngerlerin yüzeyini naylon kaplama gibi kaygan bir yüzeye sahip olduğunu gördüm.Acaba böyle olmasının sebebi koltuğa dökülen sıvının sünger içine geçmemesi icin mi?Şimdi koltuğun üstüne süt vs sıvı dökülürse durum ne oluyor?Bu konu çok önemli çünkü eğer dediğim gibi degilse hangi kılıfı koyarsanız koyun koruma sağlamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır değil, dayanması için o. Ne oluyor? ucuz üretim koltuklarda içine hızla geçiyor daha derine işliyor. Koltuk yıkamalarla çok ıslak yıkamayın zaten diyoruz, kurutma için beklettiğinde kuruyan şey kumaş deği sadece süngerinde üst yüzeyi, o yüzden derinlemesine çok ıslak yıkamayın diyoruz. O bir filigran kaplama tabakası değil proses edilmiş ince sünger tabakası yada sünger bile olmayan noktalarda poliüretan köpüğün kalıplanmış yüzeyi sadece.

Sıvı emilmesi hepsinde sorun ama düzeyleri aynı değil. Lüks araçlarda 4 ila daha fazla katman var delikli deri (ısıtma, soğutma vs var malum) aynı hızda eşit emmez zaten. Bineklerde ise 2.

Üst katmanı değiştirtip hızlıca kurtulabilirsin ama binekte poliüretan köpük emmese bile süngeri komple yıkatman lazım diye tahmin ediyorum hele bir de zaten koku denen şeyi oluşturan şey bakteri üremişse iş büyük.

Geçen de benzer birşey sormuştunuz sizin herhalde böyle bir koku sorununuz var ve nasıl çözeceğinizle ilgili debeleniyorsunuz.

Koltuğu uyguna yaptıracak birilerini bulursanız bana da haber verin.:) Benim de çok farklı içerikte bir araştırmam olacak henüz büyük vakit vakfedemedim çözüp çözemeyeceğimi de bilmiyorum.:) Aracın en zayıf, memnuniyetsiz bırakan yönü dandik kumaş koltukları. Üst paketini böyle olacağını bildiğimden parasını verip alacaktım ama bulamadım zaten ülkede 400 tane olan bi araba benim ki. Sürücü koltuğu çok rahatsız, yan desteksiz vs çok hızlı yıpranıyor, toz topluyor. Bir yıkama işine girişeceğim sonrada kalıcı koruyacak çözüm bakıyordum. Web de satılan kılıflarla olabilecek birşey olmadığını anladım 10 bine satılanları bile oldukça dandik. Ve kılıf terzi işi olmadığı için doğru şekilde kaplamıyor koltuğu. Hele sürekli yatırdığımdan arka koltuklara bunlar olmaz. Şöyle gidip konuşup kabul edilebilir işçilik maliyetiyle sabit kılıflandırma yapabilecek bir dükkan göremedim henüz derinlemesine araştıracağım daha, yapan kılıfcılar öyle uğraşmıyor üzerine geçirip amatörce dikiyor sadece.

İşte öyle bir usta bulsam yanal destek için de sünger ekleterek komple yeni koltuğu kaplamaya girişirdim ama var mı öyle birşey yapan henüz bilmiyorum. Bu işin üst liginin olduğunu öğrendim konyada bir yer varmış lüks araçların koltuklarının derisini değiştirebiliyor yada luxury döşeme yapıyorlarmış ama benim öyle bir param yok o yüzden devamını sormadım bile arkadaşıma.:)

Onun dışında tak çıkarla nasıl çözüleceğini de biliyorum gidip alınır lüks yada sport hazır bir koltuk mlz, soketleri transfer edilip takılabiliyor ama o da büyük maliyet girmek istemiyorum. Benim derdim de koltukların karkasını kullanıp geliştirip geliştiremeyeceğim yani.:) Birşey öğrenirseniz paylaşın.

• guyverland kullanıcısına yanıt

Hocam ben sorunu çözdüm

Bilginiz olsun.İnternette ve piyasada satılan hiçbir ürün benim işimi görmedi.Daha önce de söyledim kafamda düşündüğüm şeyleri çözüm olarak uygulayacak firma ya da marka yok memlekette.

İnternetten yapışkanlı suni deri aldım.1 metre karelik aldım.1 metre kare de kadife kumaş aldım.Yapışkanlı deriyi kadife kumaşa yapıştırıp diktim.Kenarlarına da lastikler ekleyip arka koltuğu kapladım.Şimdi kadife kumaşa sıvı dökülse bile alt katmanda suni deri var

Ouv çok ilginç bir çözüm, o zaman demek ki senin araçta süreğen bir koku sorunu yoktu sen olasılık çözümü arıyordun.. çok yakınmışız arayışta.

Malzemeleri hangi firmadan? nereden aldın. Uygun olduğunda bir foto görebilirsekte iyi olurdu herhalde uyguladığın süreci çekmemişsindir.:)

Benim tabi dikiş becerim yok öyle ön koltuğu komple kaplayıp dikebilir miyim ona bir çalışmam lazım. Benim anladığım sen koltuğun zeminini kapladın sadece, arayışını çözün, arkalıklarla işin olmadı herhalde.

Senin hazır kesim ppf konunu da inceledim benim model yok ama onu da bir görüşeceğim bakalım.

Şimdi daha iyi anladım gibi seni. Taban döşemesini sormuştun. Orada da fikir şöyle yapabilirsin ama işçiliği çok uğraştırır. Taban döşemesini sökebilirsin bunlar yapıştırma kenarlardan da plastiklerin içine girer ama koltukları da sökmen lazım. Altına CCF köpük ve vinil yalıtkan malzemeler var hatta ayak kısımlarına (lastik yuvaları, çamurluk arkaları) kalın döşer hatta başka ses yalıtım malzemeleri de var. Sıvının dışında sesi yalıtımına da ek yapar zaten böyle yapılıyor bu iş. Önce teker yuvalarından başlanıyor o malzemeler tr de bulunuyor mu bakmadım tabi hiç. ytube da yabancıların böyle el işçiliği videolarını bulursun, varlar.

Aslen döşemeyi sökmeden de olur ama koltukları gerekebilir. Üstüne serilecek malzemeyi iyi kesip biçip uygular üzerine de sabit havuz yaptırırsan aynı etki olur. Ama havuz kullanmanın da başka etkileri var. Kışın ıslak ayakkabı, çamurla sıvı birikmesi felan yapar havuzları çıkarıp yıkamak daha zor, yaptıranlar böyle şeyler yaşıyor. Birkaç katman daha oluşmuş oluyor sese ne etki yapar bilemem, hiç sanmıyorum gerçi.

• guyverland kullanıcısına yanıt

Kullandığım.yapışkanlı deri bu hocam.Kadife kumaşı internettekileri beğenmediğim için herhangi bir kumaş mağazasından aldım.

Bu arada bahsettiğim her yeri kapatan,araç kalıbına göre hazırlanan paspaslar bunlar

• O hissedilen yüzey kalıp ayırıcı, enjeksiyon edilen süngerin kalıbından ayrılması için.

Üzerine su döksek içine çekmez gibi duruyor.Bu koltuklara sıvı döküldüğünde süngere nasıl geçiyor anlamış değilim

Üzerine suyu dökerek deneyebilirsiniz. Sünger gibi emecektir Yeni model araçlarda koltuğa sıvı dökülse koltuk süngerine geçiyor mu? 

O sizin gördüğünüz ve hissettiğiniz yüzey kalıp ayırıcının kalıntıları. Su yüzünden anında bozunuma girecek ve süngerin su dökülen bölgesinin temizlenip diğer yerlere nazaran mat kalmasına sebep olacaktır.

Sorduğunuz sorunun cevabı 2 x 2 kadar basit, gördüğünüz şey kalıp ayırıcı ve koltuk süngeriniz suya veya başkaca etmenlere karşı bir korumaya sahip değil.

Aracınızın marka modelini göremedim ancak merak ettim. Hangi markaymış kalıp ayırıcıyı sünger üzerinde bırakan.

Birde süngerleri suni deri ve benzeri şeylerle kaplayıp nefes alamaz hale getirmek hijyen açısından pek iyi bir hareket değildir, sürekli temiz tutmak ve titizlenerek kullanmak daha sağlıklıdır.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Faydalı fikir alışverişi oldu teşekkürler.

Arkadaş daha güzel ifade etmiş o cümleyi ben öyle anlaşılır kuramadım cümleyi.:)

Benim bildiğim ve gördüğüm o derimsi havuz yer döşemeleri çok dandik şeyler ve o paraya, ayakkabı ile param parça olur onlar. İşte üreticinin sunduğu beğenmediğimiz paspas düzeyini bile yakalayamıyoruz piyasadan.

Evet arkadaşın dediği şey benim de aklıma gelmişti suni deri + kadife sabit koltuk kaplamasında muhtemelen çok daha fazla terletir hele bir de ter kokusu sinerse... ama arkadaş serme türü birşey yapmış aynı derece sorun olacağını sanmam. Yolculuktan sonra asılır havalandırılır gerekirse. Benim aklıma gelen benim işimi çözmeyebilir o yüzeyi yaptıktan sonra bir de iğneyle delmek lazım onu keloğlan gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 26 Temmuz 2026; 6:38:48 >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.