Şimdi Ara

Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
17.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
262 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonda oyun oynamiyorum fakat destek olmasi icin indirip oyladim

    Ulkede ufakta olsa guzel seyler oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oksygen

    Sanırım tek kişi yaptınız,ses,animasyon,kodlama,grafik,harita tasarımı hepsini tek kişinin yapması çok zor bir olay.
    Dışarıdan bakınca basit gözüküyor(Crysis 3 oyununa göre mesela komik tarafı işin),ancak tek kişinin bu kadar olayın altından kalkması büyük bir başarı tebrik ederim.
    Ben de uzun vadeli olarak Unity kullanarak 2d oyun geliştiriyorum tek başıma,github ve unity de yeni sayılırım ancak bir yerden başlamam gerekti ve bu gün başladım.
    Terraria benzeri bir oyun olmasını planlıyorum,crafting sistemli hayatta kalma oyunu olacak,karakter etkileşimini,kamera takip sistemini yazdım,parallax arkaplan sistemini yazdım elle.

    Github sayfası :www.github.com/rpggeek
    Github kullanmayı yeni öğreniyorum saçma şeyler göze çarpabilir kusuruma bakmayın.
    Kodların çoğu türkçe kaldı,1-2 güne hepsini ingilizceye çevireceğim,optimizasyonu en sona bıraktım şimdilik ilk amacım kodların verilen görevi yerine getirmesi.

    Konuya ekledim başarılar.




  • deadlight54 kullanıcısına yanıt
    ZK_Games Z kullanıcısına yanıt
    Duydum ki beni çekiştiriyormuşsunuz beyler. Şaka bir yana teşekkürler ilginiz için seviyorum bende bu işlerle uğraşmayı. Arkadaşın yaptığı oyun ile ilgili herhangi bir eleştiri de bulunmak istemiyorum çünkü deneme fırsatım olmadı. Elinden geleni yapmıştır diye düşünüyorum zaten.

    Oyun assetleri konusunda muhabbet ediliyorsa katılmak beni memnun eder. UYARI: Uzun yazacağımama Game Assets - Game Environment mevzusunu merak eden, anlamak isteyen oyuncular için bilgiler vermeye çalışacağım, bu yüzden mesajım uzun olacaktır. Yaklaşık 2 paragraf sonrasında konuya giriş yapıyorum bilginiz olsun.

    ========================

    Evet daha önce AR15 silah modelim ile ilgili açtığım konu da prodüksiyon versiyonundan sonra, oyun varlığına çevirmek için optimize ettiğimi, "şu anki halinin "100.000" poly civarında olduğunu, çalışmaya devam ettiğimi söylemiştim. Zafer ise "yüksek poligon basınca modeller güzel görünür zaten" gibisinden bir şey demişti, 100.000'in de fazla olduğunu vurgulayarak acemice bir iş yaptığımı söylemişti kendisinin de şu an burada beyan etmiş olduğu gibi.

    Öncelikle o konu da 100.000 poligonluk bir "oyun varlığı" modeli yok, o sadece çalışma esnasında geldiğim son noktaydı, işimin sonu değildi ki zaten konumu okuyanlar bilir, ben bunu özellikle vurgulamıştım. Bitirdikten sonra ise bir önceki PS3 ve Xbox 360 neslinin ortalama bir makineli tüfek poly sayısına sabitleyerek projemi sonlandırdım. COD Ghosts'ta MSBS isimli silah 16.000 poligon civarında, benim modellediğim Archer için ben 14.000 poly civarına indirmiştim en son. Küçük parçaları imha edip maplerle onları var gibi gösterdiğimde 9.000 poligon küsüratın da, silüeti orijinali ile aynı olan bir oyun varlığı elde ettim o objede. Yeni nesilde ise bu sayılar daha esnektir, 25.000 poligon sayılarını aşan tüfek modelleri görebilirsiniz FPS oyunlarında. Bunların altına iniyorum çoğunlukla. Hatta kendisi ile konuşurken ilerleme noktamı fotoğraflarla göstermişim, gösterdiğim aşamada da 30.000 poligon civarındaydım. Üstelik paylaştığım fotoğrafta görünüyordu her şey ancak kendisi sanırım tam teşekküllü okumamış hiçbir yazdığımı, muhtemelen aynı anda başka bir işle falan meşguldü heralde, olabilir insanlık hali. Veya herkesin ötesinde bildiği bir şey var ve paylaşmıyor olabilir bizlerle. Bunu da kendisine o konu içerisinde sormuş ve cevap alamamıştım keza.

    Bahsi geçen konudaki silah modelim bu:

    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    CGI render'lar aldığım doğru, CGI shader materyalleri hazırlıyorum, shader programlama ve PBR shading üzerine çokça zaman harcadım. Oyun motorlarında gerçek zamanlı CGI materyaller render edebiliyorum, Zafer'in söylemiş olduğu "edilemez" olgusunu düzeltmek isterim: yanlış bir olgu. Şu an yeni nesil oyunlarda kimi objeler CGI render materyalleri ile render edilirken kimileri ise edilmez. CGI shader programlamanın belli kriterleri olur, Battlefield 1 gibi üstün grafikli oyunlarda kimi objelerin CGI kriterini yakaladığını görebilirsiniz, bunun başlıcasını silahlar kapsıyor. Metalik yüzeylerde sinematik kalite yakalanıyor artık oyunlarda. Bunu optimize etmek yapımcının yeteneklerine bağlıdır.

    YANLIŞ ALGIYA KARŞI NOT: OYUN BAŞTAN SONRA CGI RENDER EDİLMEZ, BAZI ÖNEMLİ OBJELER CGI RENDER MATERYALLERİ İLE DESTEKLENİR VE BUNU GERÇEK ZAMANLI RENDER ETMEK MÜMKÜNDÜR... (Bütün oyun baştan sona CGI çizilmez yani). CGI shading ile CGI RayTracer aynı şeyler değildir, Bake RayBundle'lar kullanarak CGI materayli oyuna yedirmek mümkün dolayısıyla.

    Aşağıdaki sahnelerim Unreal Engine 4 ile, CGI render materyalleri ile render edilmiştir. Bake Bundle'lar ve CGI materyaller. Modellediğim objeler, günümüz standartlarında bir oyun sahnesine uygun çokgen sayısında optimize edilmiştir. Gelişmiş MapBaking yöntemleri ile yüksek poligonlu versiyonundan farksız gözüken kaliteli bir ilüzyon olduğu için sahneler kabul edilebilir düzeyde performans sunuyorlar. Physcally Based Rendering teoirisine uygun modeller ve detay mapleri üretiyorum, standart shader'ların aksine yansıtıcı maplerden yansıyan Ray-Bundle'ların obje yüzeyini gerçek dünyadakine mümkün olan en benzer şekilde sunabilmesi için nispeten çetrefilli bir map hazırlama süreci gerekiyor. Bunu eğer doğru şekilde yapabilirseniz, CGI shader materyalleri ile oyun içerisinde obje render etmek mümkün hale geliyor. En güzeli de, mobil oyunlar içinde bu yöntemlerden faydalanmak mümkündür. Bunun olabilmesi için modellediğiniz objelerin standartlara uygun şekilde optimize edilmesi şart, yani ben bu sahneyi çıkarıyorsam yüksek poligon basarak objeyi güzel göstermek gibi bir lüksüm yoktur. Ayrıca: modelleme yetenekleri yüksek po**** veya düşük po**** bağlı değildir, bir sonraki paragrafımda bu konuya değineceğim...


    Bahsettiğim Unreal Engine 4 Gerçek Zamanlı sahneler:

    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Zafer arkadaşın söylemiş olduğu modelleme konusundaki yeteneklere açıklık getirmek istiyorum. Bir objeye yüksek poligon basmak, o objeyi kötü modellediysen güzel göstermez. Bu, profesyonel bir ağızdan çıkacak söz değildir, sabaha kadar bu mevzu üzerine tartışabilirim ve hiçbir çekincem olmaz.

    Yüzlerce Epic Games canlı yayınları izledim, binlerce saatlik geliştirici eğitim seti ve makalesi takip ettim, aralarında Environment Artist, consept çizim sanatçıları, görsel efekt ve parçacık efekti sanatçılarınında bulunduğu onca canlı yayın, video ve makalede kesinlikle tüm profesyonellerin söylediği şey şudur: EĞER OBJENİZ MÜNASİP ORANDA MODELLENMEDİYSE, ONU SUBDIVIDE ETMEK (BİLMEYENLER İÇİN ANLAMI: YÜKSEK POLİGON ELDE ETMEK İÇİN MODİFLEMEK DEMEKTİR) SİZİ ZARAR SOKACATIR.... Yani eğer modellediğin obje kaliteliyse, onu sadece ek poligon atarak yumuşatırsın, hepsi bu. Bir de Sculpting detayları eklemek için elzemdir. Hiçbir oyun yapımcısı düşük poligonlu obje modellemez, yüksek po**** subdivide edip sculpting ile onu detaylandırır, sonra da onu decimate edip kopyası üzerinden Nrm map bake elde eder.



    Haliyle bir objenin topolojik yapısını ve model silüetini oturtamadığınız sürece, ona ne kadar poligon basarsanız basın "N-GON" denilen Nrm-Artifact'leri ile karşılaşırsınız. Bu da demektir modellediğiniz şey çöpe dönüşür... Yüksek poligonu biz ince detayları Sculpt etmek için kullanırız, Ben objelerimi Zbrush'a çıkarmadan önce mutlaka Quadrify yapı kullanırım, kesinlikle 10 milyon poligonda bassasm asla N-Gon göremezsiniz, konularımda sahne arkalarını boşuna paylaşmıyorum. Tecrübeli gözler, incelediği zaman anlayacaktır bunu.

    Bir modeli detaylandırıp Decimate ettikten sonra Substance Painter, Photoshop, Zbrush PolyPainting ve detay mapleri bake'lemek, Smoothing grouplar ve group başına UV Atlas'ı kurmak gibi çeşit çeşit aşamadan geçirerek endüstri standartlarında optimize edilmiş, PBR Shading için kullanılabilir ölçüye getiriyorum. Bunca vakti, emeği ve öğrendiklerimi basitçe 6-Step OpenSubdiv kullanarak "bakınız ben oyun objesi yaptım" diye ortalığa dökülecek yapıda biri değilimdir. Bunu yapsaydım işlerimin hiç biri güzel gözükmeyecek, ya da girdiğim ortamlarda kendime çalışma olanağı bulamayacaktım.

    Bunları yapıp oyun motorunun payına düşeni de yaptığınız zaman çok iyi grafiklerin yanı sıra, çok iyi sanatsal tasarımı olan oyun içi sahneler elde edebilirsiniz. Olası bellek darboğaz sorunlarını karakterlerinizin Bone-Rigging sisteminden atacağınız kareler ile, modüler ortamlarınızı Merge edip varını yoğunu tek bir Atlas'ta toplayarak Drawcall iş akışını düşürmek sureti ile, münasip Lightmap UV'leri oluşturarak (kendi elinize, motora bırakmadan) elde edeceğiniz yüksek kalite + düşük hesaplama gücü ile ve daha sayabileceğim benzer pek çok yöntem ile kendinize yer açıp sahnenizi şahane hale getirebilirsiniz. Bu mobil oyunlar içinde mümkün, bir konsol oyunu kadar ya da PC oyunu kadar değil elbette.

    Şu an bir Environment hazırlamak üzere Assets'ler oluşturuyorum, yine endüstri standardında olacaklar. Bunları Poligon modellemeden export edip Sculpting ile detaylandırıyorum şu an. Oyunlarda gördüğünüz o kırık - dökük, stilize edilmiş ve ornemantal şekiller içeren harika ortamların oluşturulmasının sahne arkası bu gördüğünüz arayüz üzerinden yapılır işte. Bu tarz stilize ve organik şekiller, asla ve asla rasgele yüksek poligon basılarak ELDE EDİLEMEZ. Hummalı bir çalışma yürütmeniz gerekir, bir kaç asset için saatlerimi harcıyorum haliyle, o açıdan mevzuyu anlamanızı istiyorum. Olay poligonda değildir, ne yapabildiğinizdedir her zaman.

    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Bunlara rağmen kesinlikle kendimi bir PROFESYONEL olarak tanımlamak istemiyorum, bundan mümkün olduğunca kaçınıyorum. Çünkü eğer "ben bu işi biliyorum ya" dersem, daha fazla şey öğrenmek adına kendi önümü kendim tıkamış olurum... "Ben bu işi bilmiyorum" dediğim müddetçe sürekli yeni şeyler öğrenmeye açık ve hazır hissediyorum, bu işlerle uğraşan biri olarak kendi adıma bir dip-not olsun.

    Favorilerimden biridir aşağıdaki çalışmalar: Bu Arabanın enine boyuna silüetini gerçek ölçülerinde modellemeyip, N-Gon dolu kötü bir model yapsaydım, üzerindeki Subdividing modifier'ları bir anlam ifade etmeyecekti. Üstelik final Render'larımda daima poligon sayısını düşük tutarım render süresi kısalsın diye. Ancak benim görsel efekt ve post FX tabanımda var, düzgün bir post ile bakan kişiye her şeyi olduğundan daha güzel gösteriyorum. Endüstrinin elzem olan numarasıdır bu, bazı şeyler gördüğünüz gibi değildir, optimize için kısılır, post FX ile doldurulur. Görsel efekt ve post FX sanatçılarının da payı büyüktür yani. Bu aşağıdaki ilk 3 resim özellikle buna bir örnektir, PBR ve Bake Raybundle'lar + görsel efektler ile CGI kalitesine çıkardığım, gerçek zamanlı kullanılabilir sahnedir tabanında, Post FX'ler gözlerinize CGI şöleni çektirir, modelin tabanına gösterdiğim özen optimizasyonu artırmaya olanak sağlar. Son 3 resim CGI shader + CGI RayBundle ile Buised render'dır. Kesinlikle yüksek poligon basarak organik ya da yarı organik - katı modelleme de başarı elde edemezsiniz, böyle bir dünya MAALESEF ki yok. Bu sahnelerin ardını açtığım ana konu da göstermiştim, dileyen oraya gidip bakabilir söylediklerimin doğruluğuna.

    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)



    Son olarak, yukarıdaki CGI olan sahnelerdeki zemin ile, şu an üzerinde çalıştığım projenin (resim paragrafın altında) zeminine göz atmaya çalışırsanız CGI bir sahneden elde edilebilen Tesellation'ın, oyun motorunda da düzgün bir çalışmayla elde edilebileceğini görebilirsiniz, oyunlarda gerçek zamanlı render edilebilir. Bunun için başta vector displacement map ve normal map olmak üzere, terrain denilen alt yapıyı oluşturmak için gereken bir düzine iş yapmayı gerektiriyor, ama neticede eğer işten anlıyorsanız CGI materyal'de gösterdiğiniz displacement'i, oyun motorunda DT11 tesellation ile yine benzer metotlar ile halledebiliyorsunuz. Mobil oyun için bu tavsiye edilmez, ama isteyen yapabilir. Optimize yetenekleri önemlidir burada.

    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)


    Lens Flare efektini abartmışım biraz, yeri seçmekte zorlanabilirsiniz. Battlefield'in lens efektlerine hastayımdır, bundan sebeple bende o oyundakine benzer lens efektleri oluşturuyorum, abartılı ve büyük.

    Ek olarak, ben ne olursa olsun, kolay bir obje bile olsa hazırından ziyade modellenmesi gerektiğinden yanayım. Çünkü indirilen objelerin Xform yapısını bilmiyoruz, bazı mesh'ler yetersizlikleri ile sisteme yük bindirirler herhangi bir detay barındırmadıkları halde. Bunları düzeltmek için STLChek gibi yöntemlerle, bazen bakarak ve inceleyerek nerede sorun olabilir diye saptamak ve üzerinde editleme yapmaktansa, sıfırdan bir primitif ve UV Atlas'ları işi çözmek daha kısa zaman alacaktır uzman bir perspektiften bakmak gerekirse. Netice de bazı Mesh hatalarını Checker'lar bile göstermemektir.

    Dilimin döndüğünce, çokça adı geçen "Game Assets" mevzularını merak eden oyuncular için anlatmaya çalıştım, faydalı olması ve meraklılarına merakını gidermesi dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 24 Şubat 2018; 22:13:0 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler, haklısınız. Modellerinizi asset olarak satarsanız alabilirim her zaman güzel işler yapıyorsunuz aksini kimse iddia etmedi

    Ben acemice demedim polygon sayısı bir oyun için fazla yüksek dedim tabi bu siz düzeltmeden önceydi.

    Bir modelde az polygon olması ne kadar özenli çalışıldığını gösterir tabi modelleme konusunda benden daha bilgilisiniz ama dediğim yoruma katılcağınızı düşünüyorum.

    Eğer kötü modellenirse subdivision saçma bir poly rakamı çıkartır.

    Yorumunuza cevap vermediysem büyük ihtimal donanımhaber bildirim hatası yüzündendir. Onun için özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 22:33:7 >




  • ZK_Games Z kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah önemli değil, olabilir dikkat dağınıklığından tut Donanımhaber kıllıklarına kadar bir sürü şey olması mümkün, o yüzden insanlık halidir diye bir not düştüm ilk mesajımda ilgili kısıma.

    Oyunu indirip denedim bu esnada. HUD başta kaba gibi geldi gözüme ama mobil platformda rahat tuşlayabilmek için bence gayet güzel bir büyüklük ayarlamışsın tam tadında olduğunu anladım. Kontroller biraz alıştırma gerektirebilir oynayan kişi için, mobil oyun hiç oynamadığım halde kontrol edebildim ama yinede. Bir önceki oyunun fraganını izledim o da baya keyifli duruyor ok atma ve mızrak mevzusu hoşuma gitti orada da, desteğimi veriyorum her ikisine de.

    Aşikar bir emek var eline koluna sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Estağfirullah önemli değil, olabilir dikkat dağınıklığından tut Donanımhaber kıllıklarına kadar bir sürü şey olması mümkün, o yüzden insanlık halidir diye bir not düştüm ilk mesajımda ilgili kısıma.

    Oyunu indirip denedim bu esnada. HUD başta kaba gibi geldi gözüme ama mobil platformda rahat tuşlayabilmek için bence gayet güzel bir büyüklük ayarlamışsın tam tadında olduğunu anladım. Kontroller biraz alıştırma gerektirebilir oynayan kişi için, mobil oyun hiç oynamadığım halde kontrol edebildim ama yinede. Bir önceki oyunun fraganını izledim o da baya keyifli duruyor ok atma ve mızrak mevzusu hoşuma gitti orada da, desteğimi veriyorum her ikisine de.

    Aşikar bir emek var eline koluna sağlık.

    Teşekkür ederim. Amatör noktalar mevcut her iki oyunda da ama üstünde çalışıyorum. Çok yoruyor iki oyuna koşup hem marketing hem bug fix yeni güncellemeler vs

    Modelleme konusunda kendimi daha çok geliştirmek istiyorum, vakit ayırmaya çalışıcağım kendi açıma tek üzüntüm bu

    Sizce Blender kullanmaya devam etmeli miyim? Diğer modelleme programları ciddi bir fark koyar mı yoksa herkesin kişisel tercihi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 23:0:54 >




  • ZK_Games Z kullanıcısına yanıt
    Acemilik olan yerler bence sıkıntı değil ya bende yaptığım şeylerde çok acemilik yaşıyorum bazen, en isim yapmış uzmanlar bile işin içine girdikçe yeni şeyler öğreniyorsa bizim bu seviyelerde cırmalıyor oluşumuz çok normal. Devam etme isteği varsa bir adam çıtayı er - geç yükseltir. Sen de de var bu istek daha da ne olsun, takdire şayan olan bu işte. 2 oyun için ayrı ayrı çaba sarf etmek kolay değildir eminim, ben olsam bıkardım yarıda kalırdı muhtemelen. Oyun yapmak yerine oyunu oluşturan elementler üzerine vakit harcıyorum bu yüzden. Bana biraz daha faydalı geliyor çünkü farz edelim üst düzey bir şirkete girdin, adam senden oyun yapmanı değil elementini yapmanı isteyecek, oyunun kendisi ise ekip işi. Bu kafayla bakıyorum biraz. Tek başına oyun yapmak daha büyük bir iş tabi o ayrı mevzu.

    Blender ücretsiz yazılım olarak bence çok güzel malzemeler sunuyor kullanmadığım halde ortaya çıkan işlerden az çok anlaşılıyor. Yapımcılar 3DS Max - Maya ve Zbrush üçgeninde çalışıyorlar, istisnası yok diyebiliriz. Max + Zbrush asset ve sahne oluşturmak için gereken tüm vasıfları bir insana sağlar. Ek olarak görsel efektler yapabilirsin, Max buna da zemin hazırlar. (VFX adına örnek: Call of Duty oyunlarındaki script tabanlı yıkım sahneleri 3DS Max'ten hazırlanıp ojb sekansı halinde oyun motoruna çıkarılıyor)

    Eğer istersen gözden geçirebilirsin bunları, ama mecbur değil bir yandan Unity kullanıyorsun, Blender ile çıkabileceğin en son noktaya çıkabilirsin istersen. Oyun motoru tecrüben var sonuçta, boru değil.

    Bir noktada kişisel tercih iken, bir noktada da ne elde etmek istediğinle ilgili bir durum yani. Bu kapsamda değerlendirmek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Acemilik olan yerler bence sıkıntı değil ya bende yaptığım şeylerde çok acemilik yaşıyorum bazen, en isim yapmış uzmanlar bile işin içine girdikçe yeni şeyler öğreniyorsa bizim bu seviyelerde cırmalıyor oluşumuz çok normal. Devam etme isteği varsa bir adam çıtayı er - geç yükseltir. Sen de de var bu istek daha da ne olsun, takdire şayan olan bu işte. 2 oyun için ayrı ayrı çaba sarf etmek kolay değildir eminim, ben olsam bıkardım yarıda kalırdı muhtemelen. Oyun yapmak yerine oyunu oluşturan elementler üzerine vakit harcıyorum bu yüzden. Bana biraz daha faydalı geliyor çünkü farz edelim üst düzey bir şirkete girdin, adam senden oyun yapmanı değil elementini yapmanı isteyecek, oyunun kendisi ise ekip işi. Bu kafayla bakıyorum biraz. Tek başına oyun yapmak daha büyük bir iş tabi o ayrı mevzu.

    Blender ücretsiz yazılım olarak bence çok güzel malzemeler sunuyor kullanmadığım halde ortaya çıkan işlerden az çok anlaşılıyor. Yapımcılar 3DS Max - Maya ve Zbrush üçgeninde çalışıyorlar, istisnası yok diyebiliriz. Max + Zbrush asset ve sahne oluşturmak için gereken tüm vasıfları bir insana sağlar. Ek olarak görsel efektler yapabilirsin, Max buna da zemin hazırlar. (VFX adına örnek: Call of Duty oyunlarındaki script tabanlı yıkım sahneleri 3DS Max'ten hazırlanıp ojb sekansı halinde oyun motoruna çıkarılıyor)

    Eğer istersen gözden geçirebilirsin bunları, ama mecbur değil bir yandan Unity kullanıyorsun, Blender ile çıkabileceğin en son noktaya çıkabilirsin istersen. Oyun motoru tecrüben var sonuçta, boru değil.

    Bir noktada kişisel tercih iken, bir noktada da ne elde etmek istediğinle ilgili bir durum yani. Bu kapsamda değerlendirmek gerek.

    Teşekkürler. Blender bildiğimden devam edeceğim sanırım zamanında Unity ile iyi kombin olduğu için seçmiştim.




  • Kontrol çok kötü ve zor oyunu başlattım ses gitti zombiler vurunca canda kayma sıçrama oluyor 1 dk oynadım sildim, test edip öyle yayınladaydın keşke,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Kontrol çok kötü ve zor oyunu başlattım ses gitti zombiler vurunca canda kayma sıçrama oluyor 1 dk oynadım sildim, test edip öyle yayınladaydın keşke,

    Iphone X mi kullanıyorsun?

    Android FIX güncellemesi yayınlamıştım. Apple güncellemeye hala bakmadığı için yayınlanmadı malesef.

    Hassasiyet ayarlarını değiştirmeyi bir dene kontroller için tavsiyen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 25 Şubat 2018; 0:37:45 >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık başarıların devamını dilerim.Destek olma amaçlı indirdim.Bir kaç tavsiyem olacak daha önce bahsedildi mi bilmiyorum.
    -Zombiler ilk seviyeye göre çok hızlı hareket ediyor.Ben daha nişan alırken hop yanımdalar :)
    -Alandaki nesnelerin üzerine çıkılabilir olması lazım
    -Yapabilecek misiniz bilmiyorum ama ekrana baskı uyguladığımızda ateş edebilme getirilmeli

    Şimdilik aklıma bunlar geliyor daha 5 dakika oynadım.Başarılarının devamı gelmesi dileğiyle kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBaBaCaNl -- 25 Şubat 2018; 9:6:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadavaros


    quote:

    Orijinalden alıntı: ZK_Games


    quote:

    Orijinalden alıntı: cadavaros

    Çöp keşke yapmaasaydin

    Çöp dedim marjinal oldum mantığı mı bu?

    Yoo indirdim baktım beğenmedim kötü yorumlara kapalimiyiz?

    usta babana ulasabilecegim herhangi birsey var midir? adminler yanlis anlamayin yalnizca babasina yaptigi " cöp " hakkinda bir kac gorus bildiricem. saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZK_Games


    quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Kontrol çok kötü ve zor oyunu başlattım ses gitti zombiler vurunca canda kayma sıçrama oluyor 1 dk oynadım sildim, test edip öyle yayınladaydın keşke,

    Iphone X mi kullanıyorsun?

    Android FIX güncellemesi yayınlamıştım. Apple güncellemeye hala bakmadığı için yayınlanmadı malesef.

    Hassasiyet ayarlarını değiştirmeyi bir dene kontroller için tavsiyen var mı?

    8 plus kullanıyorum üstat, güncel çok oyun var bu tarz kontrolleri olan onlardan esinlene bilirsin
  • başarılar
  • Gayet güzel. Bir de arkadaşınla aynı sw de zombilere karşı vs modu gelse çok büyük kitle toplar. COD BO2 Zombie mantığı :D
  • Başarılarinizin devamını dilerim belki konu dışı olacak ama bir sorum var hep merak ediyorum.oyun yuklemek için bazi izinler vermemiz gerekiyor.iste medya>fotolar vs. gibi. Sizin oyunda da var.(Just Survive)Neden illa bu izinler isteniyor .bu izinler istenmeden bir program gerceklestirilemiyo mu.eger bu izinler kötü niyetli kişilerin eline geçerse en fazla ne yapabilirler.bizim lehimize sıkıntı olmazmi.Tamamen bilmediğim için soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunga83 -- 25 Şubat 2018; 10:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam oyunun reklamını yapsanız daha çok indiren olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunga83

    Başarılarinizin devamını dilerim belki konu dışı olacak ama bir sorum var hep merak ediyorum.oyun yuklemek için bazi izinler vermemiz gerekiyor.iste medya>fotolar vs. gibi. Sizin oyunda da var.(Just Survive)Neden illa bu izinler isteniyor .bu izinler istenmeden bir program gerceklestirilemiyo mu.eger bu izinler kötü niyetli kişilerin eline geçerse en fazla ne yapabilirler.bizim lehimize sıkıntı olmazmi.Tamamen bilmediğim için soruyorum.

    Reklam için gerekli. Zombie Survival olmamasının sebebi oyunda reklam yok.

    Hayır fotolarınıza erişemezler her medya erişimi fotolar değil. Yanlış bilmiyorsam reklam resimlerini yüklemek içindi?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.