Şimdi Ara

YENİ MATRİX'İDENEDİM...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 mayıs 2007 günü hyundainin çekilişine katılmak için plazaya gittim...Daha önce getz ve era'yı denediğim için yeni çıkması münasebeti ile matrixi deneme fırsatım oldu...
    Yol düzgün-sorunsuz ve trafikte çok sakindi....Kullandığım araç 1,5 110 bg'lik dizel araçtı...Öncelikle iç mekan oldukça ferah...Kişisel bir tercih tabiiki ama ben göstergelerin ortaya konumlandırılmasından hiç de hoşlanmıyorum....Buna rağmen hafif sürücüye meyilli olduğu için göstergeleri okumak çok da zor değil....Donanım olarak ABS'nin standart olarak sunulması oldukça güzel...Fakat yolcu hava yastığının opsiyonel oluşu 2007 bir araç için bence abes duruyor...0-100 hızlanması fena değil....Daha önce kullandığım 90bg'lik dizel getzden çok farklı değil gibi....Bu farkı galiba matrix'in daha ağır ve yüksek-geniş olmasına bağlayabiliriz....Motor sesini pek içeriye vermeyen araç rüzgar sesini gizlemede bence pek başarılı değil....Bence en büyük eksikliklerden birisi elektro-servo direksiyonun olmayışı....Belirli bir süratin üstüne çıkıldığında sertleşmeyen direksiyon pek de güven vermiyor gibi....Bunun haricinde vites geçişlerinin yumuşak olması ,yol tutuş gibi özellikleri fena sayılmayacak nitelikte...Türkiyede üretilelecek olan bu aracın çok satılarak ülke ekonomisine katkı getirmesi dileği ile...HYundai için hayırlı olsun....

• matr,xlerde motormu değişti

benim bildiğim eski ceratolarda kulanılan 1.5 102 bg di onlar
  • http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=9

burda yazdığına göre değişmiş

110 luk olmuş artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=9

burda yazdığına göre değişmiş

110 luk olmuş artık

kendi soruna
    kendin cevap vermişsin
  • Yeni matrix'i ben de denedim . Her şey iyi hoşta ben vitesi 1 den 2 ye geçirmede bayağı bir sorun yaşadım. Daha öncede Getz'lerde aynı problemin olduğunu okumuştum. Sanırım Hyundai'lerde standart bir sorun bu.
  • ben kafayı yemek üzereyim!babam matrix istiyor 31.500'a verdiler izmir çamkıranda 110bg dizel gls kore yapımı son araçmış!ben yeni opel corsa enjoy spor paket istiyorum 31.600 ama biri kaliteli küçük,diğeri kalitesiz büyük!!oooof of!
  • bi araba insanın sinirine bu kadarmı doknur yaw kardeşim arka kelebek camını neden öyle kestin pat diye 20cm yukardan verdin bırak aynı yap.gereksiz bir araç bence bunun yerine o paraya çok daha iyi araçlar almak mantıklı meriva dizel alırım daha düşük güçlü motor fakat en azından çok daha güzel çok daha içe sinesi br araç. yada gidip idea al nebleyim o paraya octavia al neblem 2.el octavia bulursun o paraya taş gibi sıfıra yakın bence bu matrix değişmeliydi yeni hiç birşeyini göremedim aracın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sanırım Yeni Bir Bug Buldum
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Matrix güzel bir araba ,
    corsa matrixin pabucu etmez.

quote:

Orjinalden alıntı: nouma35

ben kafayı yemek üzereyim!babam matrix istiyor 31.500'a verdiler izmir çamkıranda 110bg dizel gls kore yapımı son araçmış!ben yeni opel corsa enjoy spor paket istiyorum 31.600 ama biri kaliteli küçük,diğeri kalitesiz büyük!!oooof of!
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Matrix güzel bir araba ,

quote:

ben kafayı yemek üzereyim!babam matrix istiyor 31.500'a verdiler izmir çamkıranda 110bg dizel gls kore yapımı son araçmış!ben yeni opel corsa enjoy spor paket istiyorum 31.600 ama biri kaliteli küçük,diğeri kalitesiz büyük!!oooof of!

MATRİKSİ BEN DE DENEDİM, AMA BEĞENMEDİM, GETZİMİN YERİNİ TUTMASI MÜMKÜN DEĞİL, ÇÜNKÜ
    1-SÜRÜCÜ KOLTUĞU YÜKSEKLİK AYARLI DEĞİL, FREN GAZ DEBRİYAJ PEDALINA KÖKÜNE KADAR BASARKEN DİZLERİMİN ALTI KOLTUĞA YAPIŞIYOR. GETZLE 15+15 SAAT İSTANBUL-ALANYA-İSTANBUL YAPTIM, SIKINTI YOK STRES YOK YORGUNLUK YOK.TEK HATIRLADIĞIM 3GÜN SAĞ AYAK BAŞ PARMAĞIMI HİSSETMEDİĞİMDİ.O DA GAYET NORMAL.

2-İÇ DÖŞEME KALİTESİ GETZDEN DAHA İYİ DEĞİL, HATTA GETZ DAHA İYİ, SERT PLASTİK MALZEME KULLANMIŞLAR VE RENGİ ÇOK KOYU, DAHA AÇIK VE DAHA YUMUŞAK PLASTİK PÜRÜZSÜZ OLURDU.

3-GETZİN ÖN KONSOLU DÜZ VE ÜSTÜNE HERTÜRLÜ MALZEME KOYUYORUM DÜŞMÜYOR. MATRİKSE CLİO-3 TEKİ GİBİ ÖN KONSOL ÜSTÜ BOMBELİ VE BİRŞEY KOYMAK MÜMKÜN DEĞİL, EKSİ NOT.

4-MAKTİKS ÇOK FAZLA YÜKSEK KOLTUK KULLANMIŞ AMA GÖRÜŞ AÇISINI ARTTIRAMAMIŞ, GETZİ GEÇEMEMİŞ, HATTA ÇOK YÜKSEK OLMASI İNSANDA TEDİRGİNLİK YARATIYOR VİRAJLARA HIZLI GİRERSEM DEVRİLİRİM HİSSİ VERİYOR.

5-MATRİKSİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ FENA DEĞİL, DE ARKA KISIMDA BAGAJ KISMININ YAN CAM HİZASINI NEDEN 5CM YÜKSEK YAPMIŞLAR.ÖNDEN ARKAYA DOĞRU BAKIYORSUN VE ARKA KISIM ABES KAÇIYOR. HOŞ DEĞİL

6-BEĞENDİĞİM ŞEY BAGAJ HACMİ İYİ.BİRDE KOLTUK ALTLARINDA ÇEKMECELER OLMASI.ÖN SIRA KOLTUK BÖLÜMÜNDE İSE GETZİ GEÇEMEMİŞ, GETZİN DİREKSİYON ALTI RAFI BİLE MATRİKSİ SOLLUYOR.

7-HERŞEYİ ANLADIM DA BENİM ARAÇ 1,5 88BEYGİR VGT MOTOR. DENEDİĞİM MATRİKS 1,5 110BEYGİR,YANİ BENİMKİ ONUNKİNDEN 1 SİLİNDİR EKSİK VE 22BEYGİR AZ. PEKİ BENİM ARAÇ TAM DOLU (4+1 KİŞİ) İKEN %25 EĞİMLİ RAMPADA SADECE DEBRİYAJI HAFİFÇE KALDIRARAK VE HİÇ GAZA BASMADAN 1.VİTESTE KALKABİLİYORKEN, MATRİKSTE AZ DOLU İKEN (1+1 KİŞİ) %15 EĞİMLİ RAMPADA GAZA BASTIĞIM HALDE 3KEZ ÜSTÜSTE ARAÇ STOP ETTİ. SORDUM BU SENİNKİNDEN 100KG DAHA AĞIR ONDANDIR DEDİ GALERİ ÇEKİNEREK. BENCE BU VİTES TAHVİL ORANLARIYLA ŞEHİR İÇİNDE BU AĞIR ARABAYA (HYUNDAİ SANTAFE GİBİ) AĞIR KALACAK KULLANIM KOLAYLIĞI ZORLAŞACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

BU ARACI TASARLAYAN ŞÖYLE DÜŞÜNMÜŞ OLMALI:ÖYLE BİR ARABA YAPAYIM Kİ HERKESİN İHTİYACINA GÖRE OLSUN, HERKESİN İHTİYACINI KARŞILASIN.
    BU ARACI ÜRETİM-MONTAJ YAPANLAR ŞÖYLE DÜŞÜNMÜŞ OLMALI:YAHU ÇOK GÜZEL ARABA OLACAK, AMA BU PARÇALAR DAHA İYİ OLSAYDI VE OTURSAYDI NE OLURDU SANKİ.
    ARAÇ ÜRETİLDİKTEN SONRA İSE YÖNETİCİLER: Bİ DAHAKİ SEFERE DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ.

BEN HYUNDAİİN YERİNDE OLSAYDIM MATRİKSİ ÜRETME FİKRİNDEN KOPMADAN GELECEK YIL DAHA İYİSİNİ YAPARDIM.

ÇÜNKÜ GETZİMİ MEMNUN OLDUĞUM HALDE BEĞENİRSEM DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİĞİM MATRİKS İÇİN SENEYE DAHA İKNA OLMUŞ OLACAĞIM.

BU ARADA OPEL CORSAYI MATRİKSLE KIYASLAYAN ARKADAŞ İÇİN:CORSA MAKTİKS DEĞİL GETZ BİLE ETMEZ..

• quote:

Orjinalden alıntı: desiya

bi araba insanın sinirine bu kadarmı doknur yaw kardeşim arka kelebek camını neden öyle kestin pat diye 20cm yukardan verdin bırak aynı yap.gereksiz bir araç bence bunun yerine o paraya çok daha iyi araçlar almak mantıklı meriva dizel alırım daha düşük güçlü motor fakat en azından çok daha güzel çok daha içe sinesi br araç. yada gidip idea al nebleyim o paraya octavia al neblem 2.el octavia bulursun o paraya taş gibi sıfıra yakın bence bu matrix değişmeliydi yeni hiç birşeyini göremedim aracın

KATILIYORUM SANA
  • quote:

SANA TAVSİYEM BABANI CORSAYA BİNDİR GEZDİR 5DAKKA.İNİNCE FİKRİ DEĞİŞİR.BEN DE SPOR HONDA CİVİC KULLANDIM,AMÖRTİSÖRLERİN TADI BİLE YETER BABANI İKNA ETMEYE
  • quote:

biri kaliteli küçük,diğeri kalitesiz büyük!! arkadaşım Hyundai gayet kaliteli + motoru da corsa gibi fln değildir... lütfen hyundai kullanmadan karşılaştırma yapmayanız

• quote:

Orjinalden alıntı: ffmsahin

7-HERŞEYİ ANLADIM DA BENİM ARAÇ 1,5 88BEYGİR VGT MOTOR. DENEDİĞİM MATRİKS 1,5 110BEYGİR,YANİ BENİMKİ ONUNKİNDEN 1 SİLİNDİR EKSİK VE 22BEYGİR AZ. PEKİ BENİM ARAÇ TAM DOLU (4+1 KİŞİ) İKEN %25 EĞİMLİ RAMPADA SADECE DEBRİYAJI HAFİFÇE KALDIRARAK VE HİÇ GAZA BASMADAN 1.VİTESTE KALKABİLİYORKEN, MATRİKSTE AZ DOLU İKEN (1+1 KİŞİ) %15 EĞİMLİ RAMPADA GAZA BASTIĞIM HALDE 3KEZ ÜSTÜSTE ARAÇ STOP ETTİ. SORDUM BU SENİNKİNDEN 100KG DAHA AĞIR ONDANDIR DEDİ GALERİ ÇEKİNEREK. BENCE BU VİTES TAHVİL ORANLARIYLA ŞEHİR İÇİNDE BU AĞIR ARABAYA (HYUNDAİ SANTAFE GİBİ) AĞIR KALACAK KULLANIM KOLAYLIĞI ZORLAŞACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

88 vgt motor 3 silindirli midir? yoksa seninkini mi eksik yapmışlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Orjinalden alıntı: ffmsahin

88 vgt motor 3 silindirli midir? yoksa seninkini mi eksik yapmışlar?

• quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Matrix güzel bir araba ,

quote:

yani yazmıyayım yazmıyayım diyorum olmuyor biri çıkıyor olmuyor....Arkadaşım konuyu ben açtım ve fikirlerimi de yazdım üstte okuyabilirsin ama sen hiç njoy spor paket bir corsaya bindin mi...Ne bilip bilmeden konuşuyorsun???Bir direksiyonuna otur bakalım hata test sürüşüne çık bakalım bir corsanın ,,sonra elini vicdanına koy!!!!!!!

• Daha önce matrix kiraladım 3 gün için, araba yüksek olduğu için virajlara biraz sert girince yürek hoplatıyor ayrıca 110 beygir ama 1 vites acayip kısa hemen 2 istiyor ve ağır olduğu için kalkış çok hantal,iç plastik kalitesi çok kötü ama fiyatı yüksek!!!corsaylada test sürüşü yaptım arkadaşım araba ALMAN arabası olduğu için malzeme kalitesinde gerçekten hyundai corsanın yanına yaklaşamamış!ikisininde fiyatı şu anda yüksek zaten.. sonbaharı bekliyelim ve görelim..
  • arkadaşlar lütfen markalara saygılı olalım...milletin arabasına mok atıyonuz sonra hyunndailerimize mok atıyolar diyonuz.kusura bakmayın ama atarlar tabi...

lütfen yorumlarımızı fanatiklik yapmadan yazalım

matrix benimde hoşuma gitmedi.ama daha yeni üretim bir araç.dahada geliştirilebileceğine inanıyorum
  • quote:

Daha önce matrix kiraladım 3 gün için, araba yüksek olduğu için virajlara biraz sert girince yürek hoplatıyor ayrıca 110 beygir ama 1 vites acayip kısa hemen 2 istiyor ve ağır olduğu için kalkış çok hantal,iç plastik kalitesi çok kötü ama fiyatı yüksek!!!corsaylada test sürüşü yaptım arkadaşım araba ALMAN arabası olduğu için malzeme kalitesinde gerçekten hyundai corsanın yanına yaklaşamamış!ikisininde fiyatı şu anda yüksek zaten.. sonbaharı bekliyelim ve görelim..

nouma 35 yazdıklarım ''carenfly'' içindi,senin için değildi,eyvallah...
  • bugüne dek gördüğüm en tipsiz araba...5 kuruş vermem...
  • 102hp olana binmiştim konfor açısından fena değil ailelere göre ama sahibi bile param yetseydi c-max alırdım diyordu.Çokda iyi bir araba değil çoğu kişi hızlı gittiğini düşünüyor tork kuvveti nedeniyle ama 1.2 80hp paliodan daha kötü kalkış ve son sürat performans yinede o fiyata alınabilecek dizel ve aile arabası olarak öne çıkıyor zaten fiyatları diğer markalarla eşit olsa hiç şansı olmazdı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.