Şimdi Ara

YENİ MATRİX'İDENEDİM... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ffmsahin

BU ARADA OPEL CORSAYI MATRİKSLE KIYASLAYAN ARKADAŞ İÇİN:CORSA MAKTİKS DEĞİL GETZ BİLE ETMEZ..

quote:

SANA TAVSİYEM BABANI CORSAYA BİNDİR GEZDİR 5DAKKA.İNİNCE FİKRİ DEĞİŞİR.BEN DE SPOR HONDA CİVİC KULLANDIM,AMÖRTİSÖRLERİN TADI BİLE YETER BABANI İKNA ETMEYE

Bu iki yorum çelişti mi bana mı öyle geldi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

7-HERŞEYİ ANLADIM DA BENİM ARAÇ 1,5 88BEYGİR VGT MOTOR. DENEDİĞİM MATRİKS 1,5 110BEYGİR,YANİ BENİMKİ ONUNKİNDEN 1 SİLİNDİR EKSİK VE 22BEYGİR AZ. PEKİ BENİM ARAÇ TAM DOLU (4+1 KİŞİ) İKEN %25 EĞİMLİ RAMPADA SADECE DEBRİYAJI HAFİFÇE KALDIRARAK VE HİÇ GAZA BASMADAN 1.VİTESTE KALKABİLİYORKEN, MATRİKSTE AZ DOLU İKEN (1+1 KİŞİ) %15 EĞİMLİ RAMPADA GAZA BASTIĞIM HALDE 3KEZ ÜSTÜSTE ARAÇ STOP ETTİ. SORDUM BU SENİNKİNDEN 100KG DAHA AĞIR ONDANDIR DEDİ GALERİ ÇEKİNEREK. BENCE BU VİTES TAHVİL ORANLARIYLA ŞEHİR İÇİNDE BU AĞIR ARABAYA (HYUNDAİ SANTAFE GİBİ) AĞIR KALACAK KULLANIM KOLAYLIĞI ZORLAŞACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

88 vgt motor 3 silindirli midir? yoksa seninkini mi eksik yapmışlar?

Çok doğru bir sual hocam...

• quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

quote:

BU ARADA OPEL CORSAYI MATRİKSLE KIYASLAYAN ARKADAŞ İÇİN:CORSA MAKTİKS DEĞİL GETZ BİLE ETMEZ..

quote:

SANA TAVSİYEM BABANI CORSAYA BİNDİR GEZDİR 5DAKKA.İNİNCE FİKRİ DEĞİŞİR.BEN DE SPOR HONDA CİVİC KULLANDIM,AMÖRTİSÖRLERİN TADI BİLE YETER BABANI İKNA ETMEYE

Bu iki yorum çelişti mi bana mı öyle geldi?

İKİNCİ YORUMUMU CORSA İÇİN OLUMSUZ ANLAMDA KULLANMIŞTIM.HAYIR ÇELİŞMİYOR.

• quote:

quote:

7-HERŞEYİ ANLADIM DA BENİM ARAÇ 1,5 88BEYGİR VGT MOTOR. DENEDİĞİM MATRİKS 1,5 110BEYGİR,YANİ BENİMKİ ONUNKİNDEN 1 SİLİNDİR EKSİK VE 22BEYGİR AZ. PEKİ BENİM ARAÇ TAM DOLU (4+1 KİŞİ) İKEN %25 EĞİMLİ RAMPADA SADECE DEBRİYAJI HAFİFÇE KALDIRARAK VE HİÇ GAZA BASMADAN 1.VİTESTE KALKABİLİYORKEN, MATRİKSTE AZ DOLU İKEN (1+1 KİŞİ) %15 EĞİMLİ RAMPADA GAZA BASTIĞIM HALDE 3KEZ ÜSTÜSTE ARAÇ STOP ETTİ. SORDUM BU SENİNKİNDEN 100KG DAHA AĞIR ONDANDIR DEDİ GALERİ ÇEKİNEREK. BENCE BU VİTES TAHVİL ORANLARIYLA ŞEHİR İÇİNDE BU AĞIR ARABAYA (HYUNDAİ SANTAFE GİBİ) AĞIR KALACAK KULLANIM KOLAYLIĞI ZORLAŞACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

88 BEYGİR DİZEL 2006 1.5 GETZ 3 SİLİNDİR, 110 BEYGİR DİZEL 2006 1.5 GETZ 4 SİLİNDİR DEĞİLMİ ARKADAŞLAR?

YOKSA DURDUK YERE 22 BEYGİRİ BU ARABAYA YAPTIRAN SİLİNDİRİNİN 1 FAZLA OLMASI DEĞİL MİDİR ARKADAŞLAR? DİKKAT EDİN İKİSİDE DİZEL, BENZİNLİ DEĞİL....

• quote:

quote:

quote:

88 BEYGİR DİZEL 2006 1.5 GETZ 3 SİLİNDİR, 110 BEYGİR DİZEL 2006 1.5 GETZ 4 SİLİNDİR DEĞİLMİ ARKADAŞLAR?

YOKSA DURDUK YERE 22 BEYGİRİ BU ARABAYA YAPTIRAN SİLİNDİRİNİN 1 FAZLA OLMASI DEĞİL MİDİR ARKADAŞLAR? DİKKAT EDİN İKİSİDE DİZEL, BENZİNLİ DEĞİL....

Her iki dizel motor da 4 silindirdir. Üç silindir olanlar 2006 da yenilenen Getzlerden önceki dizellerdir. O 22 HP farkı veren silindir değil motorla ilgili diğer teknolojik unsurlardır.

• biri alkolden önce biri alkolden sonra heralde
  • makyajlı getz 1,5 dizeller 4silindir bg gücü farkı turbo basıncı ve işletim sistemi kaynaklı arkadaşlar lütfen kullandığınız aracın kullanma kılavuzunu bir kere okuyun
  • benim megane dışında 1,5vgt 110 bg getzim de var merak ettiğiniz konular da elimden geldiğince yardımcı olurum herkese iyi günler
  • Opel topiğine yazmıştım buraya bir daha yazayım;

"Bizim arkadaşda da 2004 model corsa vardı 5 defa direksiyon kutusu değişti, hala da sorunlu , artık canımız sıkılmasın diye takmıyoruz kafaya ,25.000 km de lastikler dağıldı , 1 yaşında Lambda sondası bozuldu , kliması bozuldu , Seyir halindeyken stop etmeye başladı , 40.000 km de rotlar rot başları değişti. "

Offf offf Tesadüf falan da değil , bahsettiğim sitede (sikayetvar.com) yalnız olmadığımızı fark ettik. Şimdi opel in 100 metre yanından geçmiyoruz, kimseye de aldırmıyoruz.

www.sikayetvar.com (En son opel şikayetleri sayısı 626 idi ,sanırım siz baktığınızda biraz daha artmış olacak)

quote:

Orjinalden alıntı: melankolik23

quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Matrix güzel bir araba ,
    corsa matrixin pabucu etmez.

quote:

Orjinalden alıntı: nouma35

ben kafayı yemek üzereyim!babam matrix istiyor 31.500'a verdiler izmir çamkıranda 110bg dizel gls kore yapımı son araçmış!ben yeni opel corsa enjoy spor paket istiyorum 31.600 ama biri kaliteli küçük,diğeri kalitesiz büyük!!oooof of!

yani yazmıyayım yazmıyayım diyorum olmuyor biri çıkıyor olmuyor....Arkadaşım konuyu ben açtım ve fikirlerimi de yazdım üstte okuyabilirsin ama sen hiç njoy spor paket bir corsaya bindin mi...Ne bilip bilmeden konuşuyorsun???Bir direksiyonuna otur bakalım hata test sürüşüne çık bakalım bir corsanın ,,sonra elini vicdanına koy!!!!!!!

• Opel corsa bildiğimiz tanıdığımız bir arabadır kardeşim , üstteki mesajda da belirttiğim gibi 3 yıldır sorunlarıyla uğraşıyoruz,

Gençliğimizde corsa gördüğümüzde ağzımız açık bakakalırdık , ne güzel araba derdik . Ama bu corsa bize kabuslar yaşattı. Corsa sı olup ta direksiyon kutuları kaç kişinin değişmiş , bir yoklama yapalım istersen , burdan köye yol olur.

Hala da üretiyorlar, 2005 modeli var akrabamızda onunda bakalım 3. direksiyon kutusu, Herbiri de maşallah 600 ytl , şimdilik garantiden değişiyor, garanti bitince ne olacak bu araba, Ev kirası gibi mübarek altı ayda bir direksiyon kutusu alıyoruz.

Hyundai , Problemsiz -sorunsuz arabalar listesinde toyotadan sonra ikinci sırada , bunuda hatırlatalım.
  • quote:

quote:

quote:

2006'nın ocak ayında Getz'ler makyajlandı. Aslında makyajın çok ötesinde radikal değişiklikler de vardı. En önemlisi motor ve turbosu değişti. Motor 4 silindirli ve VGT turbolu yapıldı (öncekiler düz turboydu). Ayrıca trigger kayışı yerine trigger zinciri kullanılmaya başlandı.

Yani 2006 modellerin 2006-Ocak ayına kadar olanları 3 silindirli, 2006'dan sonrakileri 4 silindirlidir.
    Her 2006 model 3 silindirli veya 4 silindirli değildir. Bir 2006 modelin 3 mü 4 mü silindirli olduğunu anlamanın en basit 2 yöntemi:

4 silindirlilerin ön farları pejo 206 'ya benzer.
    Ayrıca arka sis farı tam ortadadır. (2006 3 silindirlerin arka sol taraftadır)

2006 ocak makyajından beri şimdiye kadar herhangi bir değişiklikyapılmadı. Yani o tarihten şimdiye kadar satılan tüm Getz'ler aynı motor yapısına sahip.

3 silindirli ile 4 silindirlilerin motor hacmi aynı olmasına rağmen (1500 cc) motor ve turbo teknolojileri farklı olduğu için bariz bir beygir gücü ve tork farkı var.

2. el 2006 Getz alacakların bunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Bu arada bendeki Getz 2006 ocak ayında çıkan makyajlı modellerden
    18.500 km'ye geldim. Bu fiyata bu kadar donanımlı ve bu kadar SORUNSUZ bir araç görmedim. Hani ucuz etin yahnisi yavan olurmuş derler ya, bu et hem ucuz hem de çok lezzetli. 22.200 YTL'ye aldığım bu dizel Getz 30-35 bin aralığında satılan araçlardan daha fazla konfor, donanım ve güce sahip. Ama en büyük özelliği son derece SORUNSUZ oluşu.

• quote:

Opel corsa bildiğimiz tanıdığımız bir arabadır kardeşim , üstteki mesajda da belirttiğim gibi 3 yıldır sorunlarıyla uğraşıyoruz,

Gençliğimizde corsa gördüğümüzde ağzımız açık bakakalırdık , ne güzel araba derdik . Ama bu corsa bize kabuslar yaşattı. Corsa sı olup ta direksiyon kutuları kaç kişinin değişmiş , bir yoklama yapalım istersen , burdan köye yol olur.

Hala da üretiyorlar, 2005 modeli var akrabamızda onunda bakalım 3. direksiyon kutusu, Herbiri de maşallah 600 ytl , şimdilik garantiden değişiyor, garanti bitince ne olacak bu araba, Ev kirası gibi mübarek altı ayda bir direksiyon kutusu alıyoruz.

Hyundai , Problemsiz -sorunsuz arabalar listesinde toyotadan sonra ikinci sırada , bunuda hatırlatalım.

Bence sizin corsayla nedenini bilemediğim farklı bir yaranız var...Bilip bilmeden konuşmuşsunuz...
    1.Corsalarda 2006 yılına kadar direksiyon kutusu problemi vardı...
    2.2006 yılında yeni kasayla bu sorun tamamen giderildi ama siz ''hala üretiliyor''demişsiniz...Yeni kasada direksiyon kutusu diye bir problem kalmadı...Bundan haberiniz yok,cahilliğinize veriyorum...
    3.Arkadaşınızın corsası sorunlu olabilir...her markada arada sorunlu araçlar çıkar veya sorunlar çıkar....Arkadaşınızda da böyle bir sorun çıkmış mümkündür...
    4.Sırf arkadaşınızın aracı sorunlu diye tüm corsaların da sorunlu olduğu sonucuna varmanızı da mantık ile ilgili sorunlarınıza veriyorum...
    5.Hyundai'ye antipatim yok,olsaydı böyle bir başlık açmaz,matrix ile ilgili olumlu görüşlere yer vermezdim...
    6.Sizin gibiler için bence inandırıcı olmaz ama yinede söyliyeyim...Bizdeki corsa 2005 model;37000'de...Hala fabrikadan çıkma continental lastikleri kullanıyoruz...Rot-lastik ile ilgili-motor ile ilgili bir sorun yaşamadık...
    Sizin arkadaşın 20.000'de lastiklaeri nasıl dağıttığını hala anlayabilmiş değilim...
    7.opel lastik üretmiyor,arkadaşınızın lastiği ile ilgili sorunlarındana da opeli sorumlu tutmuşsunuz..Yine mantığınızın burada sorunlu olduğu ortaya çıkıyor..
    8.''Çamur at ,izi kalsın !'' ile bir yere varılamayacağını siz de bir gün öğreneceksiniz
    9.Corsamı seviyorum ama marka fanatizmi bir insan değilim...Eğer şu an elime para geçse,miktarına göre;focus,bmw x5 falan alırım....
    10.Matrix ile ilgili açtığım bir konuyu buraya kadar sürüklettiğiniz için sizi tebrik ediyorum....BRAVO!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melankolik23 -- 2 Haziran 2007; 23:27:42 >

• Selam;
    Bir arkadaş "babam matrix istiyor, ben corsa istiyorum " demiş, sanırım buralara oralardan geldik, Kusura bakmayasın , Opel dendimi bizim tüylerimiz diken diken oluyor artık. Kendimizi tutamıyoruz , Yukardaki arkadaşın corsa , babasının matrix istemeside normal. Dediğim gibi bizde gençken corsa ya bakıp duruyoduk. Orta yaşlara gelipte , 10 yılımızı araba tepesinde geçirip ,araba - motor konularında biraz birşeyler öğrenmeye başlayıp , etrafımızdaki opelcilerin hallerini görünce, arttık aklımızdan bile geçmiyor. Bu arkadaşın babası da olaya bu açıdan yaklaşıyor , anladığım kadarıyla.

Hadi gözlerinden öpüyorum kardeşim, sorunsuz günler diliyorum size,
  • quote:

Orjinalden alıntı: melankolik23

quote:

Opel corsa bildiğimiz tanıdığımız bir arabadır kardeşim , üstteki mesajda da belirttiğim gibi 3 yıldır sorunlarıyla uğraşıyoruz,

Bence sizin corsayla nedenini bilemediğim farklı bir yaranız var...Bilip bilmeden konuşmuşsunuz...
    1.Corsalarda 2006 yılına kadar direksiyon kutusu problemi vardı...
    2.2006 yılında yeni kasayla bu sorun tamamen giderildi ama siz ''hala üretiliyor''demişsiniz...Yeni kasada direksiyon kutusu diye bir problem kalmadı...Bundan haberiniz yok,cahilliğinize veriyorum...
    3.Arkadaşınızın corsası sorunlu olabilir...her markada arada sorunlu araçlar çıkar veya sorunlar çıkar....Arkadaşınızda da böyle bir sorun çıkmış mümkündür...
    4.Sırf arkadaşınızın aracı sorunlu diye tüm corsaların da sorunlu olduğu sonucuna varmanızı da mantık ile ilgili sorunlarınıza veriyorum...
    5.Hyundai'ye antipatim yok,olsaydı böyle bir başlık açmaz,matrix ile ilgili olumlu görüşlere yer vermezdim...
    6.Sizin gibiler için bence inandırıcı olmaz ama yinede söyliyeyim...Bizdeki corsa 2005 model;37000'de...Hala fabrikadan çıkma continental lastikleri kullanıyoruz...Rot-lastik ile ilgili-motor ile ilgili bir sorun yaşamadık...
    Sizin arkadaşın 20.000'de lastiklaeri nasıl dağıttığını hala anlayabilmiş değilim...
    7.opel lastik üretmiyor,arkadaşınızın lastiği ile ilgili sorunlarındana da opeli sorumlu tutmuşsunuz..Yine mantığınızın burada sorunlu olduğu ortaya çıkıyor..
    8.''Çamur at ,izi kalsın !'' ile bir yere varılamayacağını siz de bir gün öğreneceksiniz
    9.Corsamı seviyorum ama marka fanatizmi bir insan değilim...Eğer şu an elime para geçse,miktarına göre;focus,bmw x5 falan alırım....
    10.Matrix ile ilgili açtığım bir konuyu buraya kadar sürüklettiğiniz için sizi tebrik ediyorum....BRAVO!!!!!!

melankolik arkadaşım uğraşma boşver bilen bilir opel'i..
    1.3 lpg'li accent corsa cdti'dan daha iyidir, sen uğraşma, üzme kendini
    carenfly arkadaşa cevabını opel'de verdim, burda da özet geçeyim:

öncelikle;
    corsa'da direksiyon kutusu sorunu kronik bi sorun, corsa'ların %90ında var, ve değiştirmek aşırı derece saçma..
    3-4 yada 6 kere değiştiren arkadaşların zaten boş yere değiştirmiş bunda bi problem göremiyorum açıkcası..

25bin'de lastik parçalanmaz, parçalanıyosa zaten rot'lar iyi dayanmıştır, bu da sağlamlığı gösterir!
    ha eğer lastikte bi problem varsa da bununla opel'in bi alakası yoktur, lastik firmasını şikayet et!

sikayetvar.com'da opel'in en çok şikayeti alması, şehirde kullanılan en çok araç olmasından kaynaklanıyo olmasın??
    taşrada ucuz olduğu için kullanılan hyundai-fiat-renault kullanan hangi adam internete girip de bi şikayet edeyim der ki???

kabullenin artık, "kalite" farkı var, herşey dayanıklılık değil, sorun çıkarmayan hyundai'ler ne kadar kaliteli?
    kalite sorunsuzluk demek değildir, bunu da anlayın!
    malzeme, işçilik, donanım, teknoloji...

ha sağlamlık mı istiyosun, renault12 de sağlamdı, git al bin o zaman tangır tungur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fircam -- 4 Haziran 2007; 16:04:07 >

• Arkadaşlar kusra bakmayın ama matrix o parayı etmez.
    kalın sağlıcakla
  • Abs bile opsiyonel arabada!!!!!!!!
  • Pininfarina olmasına rağmen sanki eski model gibi duruyor önden.
  • Türkiyede üretilmeye başladıktan sonra hafif makyaj gördü ama arka taraf aynı..
    quote:

Orjinalden alıntı: Can_vtec

Pininfarina olmasına rağmen sanki eski model gibi duruyor önden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nouma35

Abs bile opsiyonel arabada!!!!!!!!

Eğer hyundain sitesine bakarsan araba nın diğer 2 paketinde standart olduğunu görürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevremuh

Arkadaşlar kusra bakmayın ama matrix o parayı etmez.
    kalın sağlıcakla

Peki matrıxle uzun yola çıktınmı? saatlerce durmadan gidebiliyosun bir depoyla(basmazsan 1000 km gidiyosun) ve otobanda rampada seni utandırmıyo ayrıca ağırlığ sayesinde savrulmuyo ok
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.